2010. október 7.
Csütörtökön nyitja meg kapuit a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál a Hunyadi udvarban. Idén a megszokott kulináris élvezetek mellett különleges ízorgiában is részünk lehet az egyedi csokoládék és finom pálinkák összekóstolásával, továbbá olyan új berendezéseket is megismerhetünk, amelyek lehetővé teszik az otthoni pálinkafőzést.
Aszalt eper, málna, sárgabarack, különféle magvak és színes ehető virágok, prémiumkategóriás, 100 százalék kakaóvajból készült fehér- és tejcsokoládéval. Már ennek hallatán összefut az ember szájában a nyál, ám, ha magas minőségű magyar pálinkával együtt kóstoljuk össze őket, eddig ismeretlen gasztronómiai élményben részesülhetünk. Ezt az egyedi és kényes egyensúlyt követelő ízkombinációt most bárki kipróbálhatja a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon.
Aki maga főzi pálinkáját, pontosan tudja, mi kerül a főzőüstbe, hogy a mennyiségre, vagy a minőségre helyezi a hangsúlyt, a saját ízlésének megfelelő pálinkát főz-e, illetve, azt is eldöntheti, hogy maga felügyeli-e a főzés egész folyamatát. Így végül azt ihatja, amit maga főzött. S mindez most már törvényileg is engedélyezett, hiszen már legálisan is készíthetünk otthon pálinkát. Az ehhez szükséges, elsőre bonyolultnak tűnő berendezésekkel pedig most bárki megismerkedhet a Budai Vár Hunyadi udvarában.
Október 7. és 10. között a nemes hungarikumokon és a Gianni által ajánlott minőségi olasz grappákon kívül megkóstolhatjuk az egyedi csokoládé és pálinka kombinációkat, valamint találkozhatunk az otthoni pálinkafőzést megkönnyítő legmodernebb készülékekkel is.
A Program:
október 7.
18:00 Jazzékiel
20:00 Váradi Roma Café
október 8.
Roma Respekt Extra:
16:00 Colorstar
18:00 Frenk
20:00 Rutkai Bori és a Betonka
október 9.
16:00 Kishúg
18:00 Jambalaya
20:00 Madarak Házibulizenekar
október 10.
16:00 Hot Club of Hungary
18:00 Riddim Colony
20:00 Budapest Bár