3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2010. június 5.

Colorstar is a Zene Ünnepén

Copyright:

Első alkalommal 2005 júniusában rendeztük meg a hagyományosan a Zene Ünnepétől Szent Iván éjjeléig tartó négy napos ingyenes fesztiválunkat. A nagy érdeklődésre és a szakmai támogatásokra építve a rendezvény már szervesen betagozódott a főváros nyári kulturális életébe.

Jazz, alternatív rock, akusztikus zene, folk-, és világzene szerepel a kínálatban, kortárs táncprodukció előadássokkal vegyítve, szűk keresztmetszetét adva a Gödör Klub egész éves működésének. A tematikus napok követik az év közbeni programok jellegét, a Gödör Klub teraszát is bekapcsolva a vérkeringésbe.

Június 21. (hétfő): A Zene Ünnepe
16:00: 20 zenész egy szál hangszerrel:
Said Tichiti, Őz Zsolt, Víg Mihály, Kaláka Trió (Gryllus Dániel-Becze Gábor-Radványi Balázs), Jamie Winchester, David Yengibarjan, Bérczesi Róbert, Dévényi Ádám, Másik János, Nyeső Mari, Frenk, Szirtes Edina Mókus, Both Miklós, Kardos Horváth János, Nemes Zoltán, Fekete Jenő, Szilvási István és Kovács Antal

Különleges programmal ünnepeljük a zene ünnepét idén: a Gödör Klub és a Gödör Klubért Kulturális Egyesület baráti köréhez tartozó, illetve a Klubban évközben rendszeresen fellépő művészek váltják egymást a színpadokon. Délután 4 órától estig hallgathatjuk a magyar zenei élet különböző műfajait képviselő kiemelkedő művészek hangszeres előadásait.

22:00: Ladányi Andrea és Borlai Gergely: BL (kortárs multimédiás zenei táncest)

A koncertek között egy egészen újszerű előadást láthatunk majd, melyben Borlai Gergő ütőhangszeres improvizációira Ladányi Andrea felel testbeszéddel. Olyan párbeszédet láthatunk és hallhatunk fellépésük során, ami stíluson belül is ritka, itt pedig a zene és a tánc egymással keveredik szóváltásba az elvárható férfi-nő ellentét feloldásával. Gyönyörű háttérvetítés és fénytechnika teszi teljessé az egyébként is a tökéleteshez közelítő darabot.

23:00: Pál Utcai Fiúk koncert vendégekkel: Kardos Horváth János, Bérczesi Róbert, Víg Mihály, Frenk, Peter Ogi

Január óta nem jártak nálunk a „fiúk”, a koncert méltó zárása lesz a Zene Ünnepének, nem akárhogy, számos vendégzenész közreműködésével láthatjuk, hallhatjuk őket a Gödörben.
 
Június 22. (kedd)
20:00: Specko Jedno, Kézi Chopin, Balaton

Alternatív est a Gödör „bentlakós” Balatonnal, valamint a sokáig szünetelő, ám ismét koncertező Legát Tibor féle Kézi Chopinnel, valamint a Rutkai Bori bájával átszőtt Specko Jednoval.

Június 23. (szerda)
20:00: Tárkány Művek lemezbemutató koncert a teraszon
21:30: TranzDanz: Triptichon
22:30: Másik János és zenekara, ColorStar és vendégei

Egy friss honi zenekar, a magyar népzenét a swinggel, jazzel és sok egyéb más műfajjal ötvöző Tárkány Művek első lemezének bemutatkozó koncertjével indítjuk a napot a teraszon. Utána Kovács Gerzson Péter, a kortárs tánc és zene, illetve a népzene-néptánc zenei, zenetörténeti skáláit bemutató koreográfiáját láthatjuk. Utána a Víg Végnapok Fesztiválok elmaradhatatlan fellépői Másik János és a ColorStar koncertjei következnek.

Június 24. (csütörtök): Szent Iván éj
19:00: Marton Juhasz Group feat. Alan Benzie (USA), Váczi Eszter Quartet, Dresch Quartet, Triton

A fiatal jazzdobos, Juhász Márton, „az év fiatal jazz zenésze” címet is elnyerő skót gitárossal, Alan Benzievel és számos, a bostoni Berklee Schoolt megjáró zenészeket tömörítő jazzformáció kezdi az estét. Akinek a Váczi Eszter Quartet név nem cseng teljesen ismeretlenül, ne csodálkozzon. Eszter 1999 óta a honi jazz, és könnyűzene kiemelkedő alakja, a zenekarának tagjai pedig szintén több formációban is feltűntek együtt, illetve külön-külön. Dresch az a magyar szaxofonos, aki teljes mértékben a hazai folkkincsre építi a zenéjét. Hol direkt, hol kevésbé direkt formában – ez egyetlen kompozíción belül is változhat –, a népzenei elemek használata egyébként nemcsak az úgynevezett főtémákra igaz, de Dresch rögtönzései is a magyar folk jellegzetes dallamvonalait követik. Ehhez jön még egy az autentikus táncos parasztzene frissességét idéző dinamika, és Dresch és zenekarának lenyűgöző zenei tudása. A nap zárásaként Vázsonyi János zenekara, a Triton lép színpadra.

VI. Víg Végnapjaink Fesztivál
június 21-24.
Ingyenes fesztivál a Zene Ünnepétől Szent Iván éjig
Gödör Klub

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 12.

Bocsánat - befejezi a közös zenélést a Kistehén

A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös játékot. Azonban mielőtt végleg elköszönnének közönségüktől, a záróévben még megmerítkeznek a nyárban és a fesztiválokban. A Kistehén utolsó budapesti koncertje július 30-án lesz a Budapest Parkban. Aztán ezt is elviszik magukkal. Tovább

2020. március 7.

Budapesti klubkoncert kedvéért szakítja félbe fesztiválturnéját a Belle and Sebastian

A zenei szívmelengetés skót királya (és királynője), a Belle and Sebastian 2020. június 23-án a budapesti A38 Hajó színpadán ad majd koncertet. Első magyarországi fellépésük azért is különleges, mert ez lesz az egyetlen klubkoncert, amelynek kedvéért a zenekar kitérőt tesz nyári fesztiválturnéján, árulta el az A38. Tovább

2020. március 6.

Egy Van – látványos Kelemen Kabátban EP bemutató az Akváriumban

Miközben bemutatták a Végtelen című dalukra készült klipet a VOLT Film augusztusban indult utazós mozijának - a Road Movie  - egyik epizódjaként,  minden eddiginél fergetegesebb bulira készülnek, ami nem más, mint az  „Egy Van” című EP bemutató nagykoncertjük március 6-án az Akváriumban, amely minden eddiginél látványosabb lesz!
  Tovább

2020. február 26.

TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ 2020 – FOLKARÉNA 2020

Harminckilencedik alkalommal rendezik meg az élő népművészet összművészeti fesztiválját, az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt 2020. március 20-22. között, közel 2600 közreműködővel. A fő helyszín most is a Papp László Budapest Sportaréna lesz, ahol a küzdőtéren zajlanak majd az egymást váltó táncházak forgataga és a népművészeti vásár, valamint az esti gálaműsorok, de az összes további kisebb-nagyobb termet is kitöltjük párhuzamosan futó programjainkkal. Tovább

2020. február 26.

Hazalátogat Alanis Morisette

A hétszeres GRAMMY®-díj nyertes, multi-platina eladásokkal rendelkező énekesnő, Alanis Morissette 12 év után újra fellép Magyarországon, a Papp László Budapest Sportarénában. A koncerten egyrészt a világkörüli turnéja, valamint a Jagged Little Pill album 25 éves évfordulójának ünneplésére kerül sor, másrészt remélhetőleg az egyelőre párszavas magyartudását is gyakorolni, bővíteni fogja az énekesnő! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky