3428 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Stargarden 2010

2010. május 8. | SZTR

Egy jó kis fesztivál a fateréknak

Copyright:

Idén a fesztiválszervezők végre gondoltak apáink korosztályára is. Legutóbb az Eurowoodstock rendezvényen volt ilyen erős a felhozatal a 60-as, 70-es évek klasszikus rock bandáiból, mint most a Népstadion Kertben tartandó StarGardenen. A hazai húzónevek mellett, akik talán önállóan is elvinnék a bulit (Omega, Tátrai Band, Korál, Deák Bill Blues Band, Ákos, stb…), sikerült nagy nevű külföldi sztárokat is meghívni.

A könnyedebb, nem rockos zenéket kedvelőknek ajánljuk az első bandát. A zseniális izlandi jazzrock zenekar, a Mezzoforte melegíti be a fesztivált. Az aki még sosem találkozott a legnagyobb slágerükkel, a „Garden Party”-val valamit nagyon elronthatott a múltban. Anno ez a dal volt a Fortuna Disco indító-, szignáldala, köszönhető a korszak sztárdjinek a Bakai-Dvoracsek párosnak.

De természetesen nem lehetett balatoni nyár sem anélkül a híres szaxofon dallam nélkül.


Itt lesz a legfeketébb hangú fehér blues énekes, Eric Burdon az Animals kíséretében. (ugye senkinek nem kell eldúdolni a „House of the rising sun”-t?)


A Deep Purple hírneve a sok év alatt végbent tagcserék miatt sem csökkent! Sőt! Itthoni koncertjeiken rendre bebizonyosodik, hogy nem csak az idősebb korosztály, hanem a fiatal rockerek is kíváncsiak még a „Smoke on the Water”-re (akár századszorra is)!

 
Az Osibisa neve talán elsőre nem üt akkorát, de nem sok zenekedvelő, rádióhallgató ember van, aki még ne találkozott volna a „Sunshine Day” dallamával! Az afrikai dallamok nagyon sokunkat fognak táncra perdíteni a Népstadion Kertben.


Közvetlenül utánuk lép színpadra John Mayall. A blues zene doaenje idén lesz 77 éves, de az öreg szinte változatlan energiával nyomja a bluest koncertjein is, csakúgy mint nemrég megjelent új albumán (Tough).

vagy


A rythm and blues/jazz-rock formáció, a Blood Sweat and Tears fúvosaitól is biztosan felhangzik a népszerű slágernóta, a „Spinning Wheel”, vagy az „And When I Die”.


A fesztivál végén pedig a Kool and The Gang fogja megtáncoltatni a nagyérdeműt. „Celebration”, „Get Down On It”! Mi kellhet más egy jó buli zárásaként?


Idén végre szüleink is átérezhetik a fesztiválfílinget. De ne legyünk restek, hanem kísérjük el őket! Hiszen mekkor móka a saját szüleinkkel sörözni egy jót, és látni, hogy belőlük sem veszett ki a rákkendroll érzés! Ezenfelül pedig korszakalkotó zenéket hallhatunk az eredetei előadóktól (talán utoljára).

Napijegy
Elővételben június 3-ig 12 900 Ft
Június 4-től és a helyszínen: 14 900 Ft

Bérlet
Elővételben június 3-ig: 19 900 Ft
Június 4-től és a helyszínen: 25 900 Ft

Kétszemélyes jegy
Elővételben június 3-ig: 19 900 Ft
Június 4-től és a helyszínen: 23 900 Ft

Kétszemélyes bérlet
Elővételben június 3-ig: 35 900 Ft
Június 4-től és a helyszínen: 45 900 Ft

SZTR

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2010. június 6.

Konszolidált fesztivál – StarGarden

Leginkább hiánypótlásként jött létre a StarGarden. A szervezők egyértelműen a 40 plusz-os korosztályt lőtték be célközönségnek, akik a Sziget világzenei színpadán hébe-hóba előforduló rock legendák háromnegyed órás bulijáért talán nem mennek ki, de ha három helyszínen szimultán botlanak bele fiatalkoruk kedvenceibe, és mindezt a város kellős közepén, akkor az már jelentős vonzerő! Tovább

2010. június 6.

A Felkelő nap háza dudán és hát Bill a király

A StarGarden tegnapi nyitóprogramjaiból nem csak a nagyszínpados koncertek voltak izgalmasak. Két további helyszínen, a SYMA csarnokban és a Sztár FM-es utcabálon is zajlottak a jobbnál jobb bulik, melyeket többek között Deák BIll Gyula, Horváth Charlie és Hobo neve fémjelez. Tovább

2010. június 5.

Omega és Deep Purple: Fülledt rock és bodysurf ötvenentúl is...

A StarGarden első napja a rock-történeti legendák és az újra átélt fiatalság fiesztája volt. Először a híres-neves Animals és a rock-birodalom magyar helytartóiként az Omega adott ütős hangulatfokozó koncertet, a pontot az i-re azonban minden bizonnyal a gitár-hősök korát idéző Deep Purple tette fel a nap végén. Tovább

2010. június 5.

StarGarden: Kibővíti a fesztivállátogatás fogalmát! Képek!

"Fesztiválozók": 15-30 éves korú, általában illuminált állapotban lévő, azonban a kultúra értékei iránt érdeklődést mutató, lenge öltözéket viselő, az időjárás viszontagságait és a gyenge higiénés körülményeket jól tűrő egyének társasága. Eddig ez volt a félhivatalos definíció. A tegnapi nap után azonban Magyarországon ki kell bővítenünk a fesztivállátogatók meghatározását. Tovább

2010. június 4.

StarGarden: Ákos idei egyetlen budapesti koncertje

Bár nem nagyszínpados, a headlinerek közé tartozik Ákos, aki egyetlen idei pesti koncertjét adja a Sziget Szervezőiroda legújabb projektjeként induló Stargarden fesztivál szombati napján. A szabadtéri nagyszínpad sztárjai – John Mayall, Blood Sweat & Tears, Kool and the Gang – mellett a hazai csillagok is fényeskednek a Stargarden színpadain. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky