3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2010. február 1.

Dark-goth-rock és minden egy lemezen - Variola

Copyright:

Három évet kellett várni a szegedi Variola zenekar ígéretének teljesülésére: 2009 december 18-án megjelent második albumuk, melynek címe: Négyen. A rockzenekarok esetében a második lemezt szokták vízválasztónak  tartani… Jelen esetben azonban nyugodtan eltekinthetünk ettől.. tekintve hogy egy húszéves bandáról van szó.

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek

Első kiadványuk (Sötét a csilagod) - majdnem napra pontosan -három éve jelent meg, amelyet afféle kordokumentumként, régi dalok gyűjteményeként is lehetett aposztrofálni. Ígéretükhöz híven most kilenc teljesen új szerzeményből álló anyagot állítottak ki. A felvételek idén, kora nyáron készültek Szegeden.

A veteránnak számító alapítótagok mellé – főhősnek – új, ámbár nem ismeretlen ember érkezett Kovács Balázs (HiTemp, Green Division) személyében. A zenei alapkoncepció maradt a régi: a dark és a rock mezsgyéjén mozgó középtempós, borongós szövegekkel, versekkel tűzdelt igazi rockzene.

A Variola az újjáalakulás óta folyamatosan aktív: a klubkoncertek mellett olyan nagyságok előtt “backingeltek” mint a svéd Katatonia, vagy a brit The Mission. Az utóbbi időben a magyar goth-rock szcéna egyik fontos alappillérévé váltak.

Az a rutin, amelyet a tagok korábbi zenekaraikban (Nevergreen, Ferenczi György és a Herfli Davidson, FreshFabrik, Beri Ary és a Pillangók, Palermo Boogie Gang, Sardinelli, stb.) szereztek, ezen az albumon talán még jobban megmutatkozik.

A lemez megjelenésével egy időpontban a zenekar weboldalán (www.variola.hu) is letölthető lesz a teljes album (egy rejtett track kivételével). Szintén a weboldalon érhető el az a 4tunes match névre keresztelt kisfilm is, amely a lemezkészítés időszakát hivatott dokumentálni. A cél az, hogy az anyag minél több emberhez eljusson, amit mi sem bizonyít jobban, mint az a tény, hogy a srácok nem az eladásra, hanem a minél több hangulatos koncertre blazíroznak.

A borítón feltüntetett információ szerint a készítők fontosnak tartják, hogy az album szerzői kiadásban, teljesen önerőből, mindenféle pályázati, vagy állami támogatás nélkül került kiadásra.

Ajánljuk ezt a lemezt azoknak, akik nagy rajongói voltak a nyolcvanas évek dark-goth-rock formációinak, és azoknak is, akik szeretik a színvonalas, kicsit retrós, crossover rock zenéket.

Kovács Balázs - gitár, ének
Dula Sándor - gitár
Himer István - basszusgitár
Gajda Ferenc - dob

Variola: Négyen (Szerzői, 2010)

Számlista:
1. Intro
2. Hiába jöttem
3. Mindig más
4. Keserű szél
5. Négyen
6. Mégegyszer
7. Lépj a sötét mezőre
8. Vihar
9.Repülés

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. április 28.

Igazi búcsúdal a Follow The Flow új száma

Sokféle búcsú van: elválunk szerelmektől, barátoktól, fontos mentoroktól és tanárainktól, van, hogy új utakra lépünk, más iskolák várnak bennünket. A ballagási időszak közeledtével a búcsú gondolata foglalkoztatta a Follow The Flow tagjait, akik a saját életükben is a legkülönfélébb módokon szembesültek az elengedés nehéz – és többnyire fájdalmas – feladatával. Tovább

2024. április 27.

Megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez. Tovább

2024. március 27.

Az Irie Maffia zenekar új dallal és klippel jelentkezett

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg ’Mellettem’ című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében. Tovább

2024. március 7.

AWS videoklip premier

Megjelent a negyedik single az AWS új, májusban érkező, ebben a felállásban első lemezéről melynek címe Fények Nélkül. Tokay Péterrel forgatott a zenekar videoklipet a dalhoz. Tovább

2024. február 28.

A vonatos utazások, a nyár himnuszát szállította le Volosinovszky György és a BELMONDO

2023. novemberében jelent meg a Belmondo legújabb albuma Királyok kutyái címmel, amelyen az utóbbi két-három év Czutor szerzeményeit és négy vadonatúj dalt hallhat a nagyérdemű. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky