3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2009. március 19.

Ünnepel és útra kél a KARTHAGO

Copyright:

A 80-as évek egyik legnépszerűbb bandája 2009 szeptemberében ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját. A Karthago az egyetlen olyan rock-zenekar Magyarországon, akik a mai napig változatlan felállásban játszanak. A jubileum méltó megünneplésére az együttes egy összetett projekttel készül.

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek

Májusban jelenik meg a csapat új stúdióalbuma az EMI gondozásában. Az előzetes dalok alapján modern hangzású, kemény, erőteljes rockzenét tartalmaz majd, a KARTHAGOtól megszokott igényes, dinamikus hangszereléssel. A zenekarra mindig jellemző volt a rendkívüli alaposság és profi kidolgozottság, ezért a dalok erre az albumra is hosszas próbák és válogatás után kerültek fel.

Az együttes ez évi programjának legjelentősebb része jubileumi koncertjük lesz szeptember 26-án a Papp László Budapest Sportarénában.

Az este igazi élményt ígér, a zenekartól megszokott magas színvonalon, hatalmas fény- és hangtechnikával, lézershow-val, s más extra látványosságokkal, valamint természetesen az igazi vérbő, kemény rockzenével, a jellegzetesen „karthagos” ötszólamú vokállal, és még csendes unplugged résszel is kiegészítve, egy valódi élő rock-ünnepre készülnek az együttes tagjai.

A jubileumi Aréna koncertet megelőzően többhónapos turnéra indul az együttes, melynek keretében ellátogatnak Ausztriába, Szlovákiába és Erdélybe is. A turné egyik kiemelt állomása, a budapesti Művészetek Palotájában lesz, ahol egy speciális unplugged esttel örvendeztetik meg a zenekar rajongóit.

A KARTHAGO elképesztő ereje, energiája, és igazi értéke még mindig az eredeti, változatlan felállásban működő öt kiváló muzsikus karizmatikus egyéniségében, ismertségében, zenei tudásában, magabiztosságában, összeszokottságában, a jellegzetesen egyedi színpadi show-ban, és nem utolsó sorban az egyéni, dallamos, de mégis kemény rock-dalokban, balladákban rejlik.

A zenekar albumai megjelentek Ausztriában, Németországban, Svájcban és a Benelux államokban is a szocialista blokkon kívül, de az akkori vezetés nem járult hozzá, hogy hosszabb időt töltsenek a „nyugati országokban” és így hosszú távon elvágták a nemzetközi siker lehetőségét. S hiába váltak aranylemezzé a kiadványok, a banda nem akart disszidálni a karrier miatt.

A KARTHAGO óriási sikerű és azóta is örökzöld rock-himnusza, a REQUIEM, amelyet egy székesfehérvári koncertjükön meghalt fiatal fiú emlékére írtak, kezdetben tiltott dal volt Magyarországon. Hosszas viták után, egy felirat nélküli tasakban jelent meg, mégis napok alatt aranylemez lett.

A zenekar a 80-as évek legnépszerűbb rock-csapatává vált, koncertjeikre ezrek voltak kíváncsiak. Teltházas Petőfi Csarnok, Orczy-kert és Budapest Sportcsarnok előadásaik minden szempontból felejthetetlen élményt nyújtottak, mind hangzásban, hangulatban és látványban is.

A KARTHAGO tagjai ma is együtt vannak, óriási barátságban és megbecsülésben dolgoznak együtt, vigyáznak a jó hírükre, a legendájukra, és nagyon készülnek a 30 éves jubileumi rendezvényekre.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. május 5.

Fatal Error klippremier

A 2021-es év tartalmasnak ígérkezik a Fatal Error zenekar számára, ugyanis duplalemezzel készülnek Művirágok Karneválja címmel. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, most ennek egy előfutárát hozták el Veled más a helyzet címmel. A dal különlegessége, hogy a csapat énekfronton kiegészült Mirtse Korival a Kontraszt zenekarból, így megszületett az első duett a zenekar történetében. Tovább

2021. május 5.

Los Angelesben díjazták Curtiséket

A Los Angeles Film Awards legjobb videóklip kategóriában díjazta Curtis és Szabó Ádám remekét, az „Ez vagyok én”-t. A klip 2 hónapja debütált és már több mint kétmilliószor pörgették a YouTubeon. Tovább

2021. május 5.

Megjelent a KONYHA zenekar új lemeze

Megjelent a Konyha zenekar ötödik albuma. A lemez - akárcsak borítója - színes kaleidoszkóp, amibe sok minden belefér a 70-es évek funkjától a 90-es évek rockzenéjén át a legmodernebb hangzásjegyekig. A Konyha az LGT által teremtett legszebb hazai popzenei hagyomány XXI. századi zászlóvivője: a szerethető dalokat kiemelkedő hangszeres zenészek adják elő, akik olyan sorokat énekelnek, amelyek személyesek, mégis mindenki számára meghagyják a helyet a saját történetünknek és ismeretlenek ezreiből teremtenek közösséget. Tovább

2021. május 5.

Rendezők koncertfilmjei a Budapest Ritmo Online-on

Szükségből erényt, koncertből filmet – a Budapest Ritmo-t idén már első pillanattól online élménynek terveztük. A felfedezőfesztiválon különleges látványvilágú, formabontó koncertfilmeket mutatunk be – ilyen többek közt a Reisz Gábor-Szimler Bálint páros és a Mordái filmje, vagy a Dresch Vonós Quartet éjszakai előadása az Epreskertben. Nyisd ki a füled, találkozunk online május 10. és 12. között a Bartók Tavasz keretében! Tovább

2021. április 24.

A Wellhello és Luca egy szomorú sétára indul

Az elnöki páros legújabb dalában Lucával állt össze. A "Szomorú séta" az együttes idén megjelenő 'Zsúr' című albumának második előfutára. A címadó "Zsúr" és a "Szomorú séta" a Wellhello kísérletezőbb, merészebb stílusú korszakát vetíti elő. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky