3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2008. november 17. | Fodor Csaba

Zseniális ötlet! Ingyen KFT nagylemez karácsonyra

Copyright:

A bábu visszavág címmel jelenik meg a KFT zenekar új stúdióalbuma december 4-én. A CD harmincezer ingyenes példányban, a Pesti EST 16 oldalas KFT különszámában elérhető lesz bárki számára.

Múlt héten a Heaven Street Seven új lemezét tölthette le legálisan bármelyik rajongó a zenekar blogjáról, december 4-én a KFT új hanganyagát kézbe is veheti bárki, hisz az album ingyenesen elérhető lesz a Pesti EST különszámában. Ebből is látszik, hogy a hazai zenekarok kezdenek rájönni, a lemezeladásból már nem lehet megélni. „A hanglemezkiadás és a zenehallgatás változóban lévő szokásai új terjesztési modelleket inspirálnak világszerte. A KFT által kidolgozott konstrukció a nemzetközi hanglemezpiac legfrissebb trendjébe illeszkedik, működőképes alternatívát mutathat a hazai kiadási gyakorlatban. Ez az első alkalom ugyanis, hogy egy közismert magyar zenekar új albuma dupla platinalemezt jelentő mennyiségben, CD lemezen, ingyenesen is eljut a rajongókhoz” – írják sajtóközleményükben.

A bábu visszavág album 11 új szerzeményt tartalmaz, és hallható rajta a „Bábu vagy” című sikerdal önfeldolgozása is. A lemezen megszólal II. Lengyelfi Miklós nagybőgője, Laár András mini-operát énekel a családon belüli erőszakról, és újabb fordulatot vesz Márton András kedvenc témája, a szerelem és az űrhajózás kapcsolata.

„Egy ilyen pályafutással a hátuk mögött még mindig egyre jobb koncerteket adnak, egyre jobban szólnak és egyre kísérletezőbb stúdiólemezeket készítenek. A mostani anyag néhány dala akár az Afrika vagy a Balatoni nyár kortársa lehetne; a Cső, az Erotika és Szerelem az űrhajó című számokban pedig egy tucat, ma induló garázszenekar energiája van” mondja Háry Péter, a lemez zenei producere. „Régi álmom vált valóra, hiszen a new wave és a cinikus szövegek kultikus figuráival dolgozhattam, és szabad kezet adtak a közös alkotáshoz” - teszi hozzá Háry, aki kecskeméti stúdiójában formálta véglegesre a dalok hangzását.

 „Az EST mindig örömmel állt a médiafejlesztés élvonalában, természetesen ezt a forradalmi újítást is teljes erővel támogatjuk” – mondja Darányi András, a Pesti EST főszerkesztője. „Büszkék vagyunk rá, hogy ez a lemez a mi kiadványunkon keresztül jut el a közönséghez és a KFT zenekarral együtt új fejezetet nyitunk a hazai lemezkiadás történetében”.

Az ingyenes album harmincezres példányszáma dupla platinalemezt jelent – de hogy ebből a változatból minden érdeklődőnek jut-e, az korántsem biztos. A kiadvány december 4-én jelenik meg és várhatóan napokon belül elfogy a terjesztő helyekről: mozik, kávézók, klubok, bevásárlóközpontok, irodaházak és más szokásos EST-pontok lesznek a lelőhelyek országszerte.

„A gyűjtők kedvéért az albumot hagyományos, borítófüzetes CD-n is megjelentetjük december 4-én. Ezen a fizetős, hagyományos bolti terjesztésű változaton extrával is kedveskedünk a rajongóknak, mégpedig a soha ki nem adott, ’Az ősemberek mi vagyunk’ című dal 1981-ben, kazettás magnóval felvett koncertváltozatával.” - mondja Kovács Levente, a lemez társproducere. „Az ingyenes Pesti EST különszámban országszerte terjesztett példányok erejét persze semmi nem múlja felül. Ilyen az, amikor a művészi szándék és a közönség igénye pontosan középen találkozik. Ez a kiadási konstrukció Márton András, a zenekar dobosának elképzelésein alapul és nem mindennapi, ahogy a lemez megírása, feljátszása és feléneklése mellett a szervezést is végigcsinálta.”

S, ha nem elég az ingyenes zenéből, a lemezbemutató koncertet is 0 forint ellenében hallgathatják a rajongók a budapesti JAM Pubban 2008. december 13-án.

Fodor Csaba

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. július 5.

Jelentkezz te is fellépőnek a XII. Music Hungary Konferencia & Showcase-re!

Keressük a legígéretesebb hazai produkciókat a XII. Music Hungary Konferencia & Showcase programjába. Ha szeretnél fellépni novemberben Veszprémben, itt az idő, jelentkezz! Tovább

2024. július 4.

Bonyolódnak a The Trousers ügyei

Gőzerővel zajlanak a klasszikus, nyers rock and roll és a modernebb, dalközpontú garázsrock sajátos keverékét játszó The Trousers hetedik albumának előkészületei. Kőváry Zoliék olyannyira termékeny időszakukat élik, hogy a korong előtt, még a nyáron kijönnek egy feldolgozás EP-vel „GARAGE NIGHTS REVISITED” címen. Ennek a kislemeznek az előfutára érkezett meg ma a „PRETTY VACANT” formájában. Tovább

2024. június 11.

Mindenhol igyunk felelősen!

Két éve a bulikra, fesztiválokra koncentráltak, most a sportesemények szurkolóinak üzennek a Magyar Szeszipari Szövetség és a Terméktanács arról, hogy figyeljünk a mértékletes italfogyasztásra. Nyáron az EB és az Olimpia adnak alkalmat arra, hogy összegyűljünk, iszogassunk, szurkoljunk, örüljünk, szomorkodjunk, ünnepeljünk, bulizzunk – de ezek közben is fontos a fair játék, felelős italozás – ahogy a kampányüzenetek jelzik. Tovább

2024. június 3.

Geszti péter és Péterfy Bori párban

Tessék? Péterfy Bori és Geszti Péter egy párban? Az őrült szerelemnek semmi sem állja útját! Legalábbis abban a vadonatúj, őrült duettben és videó klipben, amelyben a mainstream rapper és az underground díva egymásra találnak. Igaz, ehhez előbb el kell tenniük láb alól a vetélytársaikat. A születésnapi Geszti Sixty Aréna show-ra készülő Geszti Péter új partnerrel, és nem mindennapi klipben tűnik fel. Tovább

2024. május 22.

KELET  - Dzsúdló egy jó dallal indítja a szezont

Dzsúdló idei első megjelenése az elszakadás és felnőtté válás témáját boncolgatja. A pörgős felvétel egy baráti kollab terméke: a rap betétet Signo adja, a számhoz készült klipet a baráti társaság harmadik tagja, Szél Benjámin rendezte. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky