3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
SZIN 2008

2008. szeptember 1. | -gabriella-

Mattafix: Velem vagy Szeged?

Copyright:

Vagyis "Are you with me Szeged?", kérdezte a Mattafix énekese, Marlon Roudette, amire először igen gyér választ kapott a közönségtől. Szerencsére másodszor már reagáltak. Lehet azért, mert túl könnyed zenékkel készültek a koncertre. Szombat, a SZIN utolsó nagy dobása.

A fesztivál utolsó napjának igazi húzóneve, a Phat's & Small mellett, a Mattafix volt, ami számomra izgalmasan kezdődött, a későbbiekben egyszerűen ez a zene nem tudott felpörgetni kellőképpen. Pedig, én tényleg mindent megtettem.

Persze nem csak egyedül én számítok, mert azért voltak rendesen, amit az is eredményezett, hogy egyrészt teltház volt, másrészt az előbbi miatt sehova máshova nem lehetett menni.

A tömeg a Big city life alatt fokozódott iszonyatos méretűvé, bár ez csak távolról tűnt olyan durvának, ha a színpad közelébe értél, akkor láttad, hogy igazából simán el lehet férni, mert az emberek csak lézengenek.

Szerintem a magyar közönség egyfajta érdektelenséggel viselkedett az angol együttessel szemben, ami valószínű azért van, mert annyira nem ismerjük még őket. Ezért lehetett az, hogy nagyon sokan csak akkor keveredtek a Nagyszínpad közelébe, amikor elkezdték játszani, a leghíresebb számukat a Big city life-ot. Persze akkor már futottak, hogy nehogy lemaradjanak róla.

Én kicsit csalódott voltam, hogy például olyan hamar ellőtték a mostani slágereiket, mert a koncert felére már lejátszották a Living Darfur-t, illetve a Stranger forever-t is. Egyébként jellemzően az új Rhythm and Hymns c. albumukról játszották el a számokat. Bár, azért besűrítettek az előzőről is jobb számokat, mint például a Gangster blues.

Persze, a közönség illedelmesen végighallgatta őket, azok, akik elől álltak elég nagyot bulizhattak, még vissza is tapsolták őket, de csak egy számot játszottak el, meg bemutatták a zenekar tagjait. Itt jegyzem meg, hogy a vokalista nőnek nagyon jó hangja van.

És miután vége lett a koncertnek, és lepakoltak minden, elkezdték bontani a Nagyszínpadot, idén ott már nem lesz több koncert…Vasárnap reggelre már eltűnt a fele. Ha belegondolok, nem volt ez rossz választás utolsó koncertnek.

-gabriella-

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2008. szeptember 1.

Ilyen még nem volt! Megtelt a SZIN!

Az egyik legjelentősebb vidéki fesztiválunk belépett a negyedik ikszbe, ez alkalomból a látogatók igazán nagy ajándékkal kedveskedtek: a nézők száma 2008-ban megdöntött minden eddigi rekordot! Tovább

2008. szeptember 1.

Ki a legjobb nő? Na ő az!

Ahhoz képest, hogy a szomszédos nagyszínpadon külföldi „sztárvendég” – Mattafix - lépett fel, sokan gyűltek össze a Péterfy Bori nevét viselő zenekar koncertjére a Red Lounge-ba. Az unalmasnak semmi kép sem mondható koncert során többször is megdöbbent a közönség. Tovább

2008. szeptember 1.

Egy fesztivál arra jó leginkább...

Egy fesztivál arra jó leginkább, a több napos delírium és párkapcsolatba kerülés mellett, hogy addig ismeretlen zenékbe fussunk bele, és kijózanodott szingliként hazaérve be is szerezzük azokat. Tovább

2008. szeptember 1.

Az apám azt mondja majd...

Atomtora és Kaukázus után, épp Kispál és Mattafix előtt, a SZIN utolsó napján a 30Y-é a főszerep. A teltház táblát talán még nem tették ki a szervezők, de az első naphoz képest érezhető a tömeg különbség. (Kispálra már csurig telik a nagyszínpad nézőtere, de a JATE klub sátorba se fér be az, aki Belgára akar menni.) Tovább

2008. szeptember 1.

A frutti-függőség mellékhatásai - videó!

A SZIN 3. napján is a Jate klub sátor bizonyult a legjobbnak, még úgy is, hogy azért a Nagyszínpadnál sok neves előadó lépett fel. A szombat esti kínálatukból a Vad Fruttik nevű formációt emelném kik, akik olyan előadást nyújtottak, hogy aki lemaradt róla az sajnálhatja. Egyébként meg vége van a SZIN-nek... Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky