3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
SZIN 2008

2008. augusztus 31. | -gabriella-

Nincs mese! Ez az év a Quimby-é!

Copyright: MyMusic.hu

A második napon a sok csúszás, és csere ellenére elérték, hogy a Quimby koncert több jó zenekarral is egy időben legyen, mégis többen voltak a Nagyszínpadnál, mint az előző napi Morcheeban. Sikeresen lekésve az elejét, már egy jó hangulatú bulira érkeztem.

Még úgy is jó volt, hogy nagyon motivációm már nem volt ugrálni, és nagyot bulizni, és inkább az egyik kocsma széléről hallgattam végig a koncertet.

Szerintem, ha nyáron ellátogatsz pár fesztiválra, Ouimby-vel mindenhol tudsz találkozni. Én ezért nem éreztem annyira különlegesnek ezt a fellépést, viszont őket általában jó hallgatni, úgyhogy háttérzenének abszolút tökéletesen megfelelt.

Ettől függetlenül nagyon sokan választották ezt a koncertet, rengetegen táncoltak, ordítva énekelték a nagy slágereket. Nem kell nagy fanatikusnak lenni ahhoz, hogy pár klasszikussal találkozz, mint például az Android, ami itt is kötelezően lement. A siker nyilván garantálva volt, ahogy az Autó a szerpentinen című számnál is. A ráadásban lejátszották a Halleluját, aminek ugye a klipjét mindenki látta már, ha nem akkor azonnal nézze meg, mert a magyar kliptörténet egyik legjobb vizuális anyaga.

Kitartóan játszottak, többi mint másfél órát, de ez a nagylemezeik számából ítélve nem is meglepő. Egy ekkora múltal rendelkező együttesnél, na meg egy Nagyszínpados koncertél ez kifejezetten elvárás.

Az énekes, Kiss Tibi, feltűnően sokat basztatta a megafont, ami szintén lételeme ennek az együttesnek. És a lemezeiken is előszeretettel használják ezt az „éneklési” formát.

Amúgy ez volt az a koncerten, ahol kiteljesedett a fesztivál egyik jelmondata a „szerelem”, mert itt már nagyjából az összes ember jó hangulatba került, és miközben a közeli toi-toi felé kúsztak a szingli férfiak (most csak róluk tudok beszélni), jó páran azt ordították nem csak felénk, félig részegen, „Én azt hiszem szerelmes vagyok beléd”.

Örüljünk együtt, hogy mind a Ouimby, mind pedig a fesztivál szelleme annyira megérinti az itt tartózkodókat, hogy mindenképpen azonosulni szerettek volna vele. Valószínű sikerült.

-gabriella-

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2008. szeptember 1.

Ilyen még nem volt! Megtelt a SZIN!

Az egyik legjelentősebb vidéki fesztiválunk belépett a negyedik ikszbe, ez alkalomból a látogatók igazán nagy ajándékkal kedveskedtek: a nézők száma 2008-ban megdöntött minden eddigi rekordot! Tovább

2008. szeptember 1.

Ki a legjobb nő? Na ő az!

Ahhoz képest, hogy a szomszédos nagyszínpadon külföldi „sztárvendég” – Mattafix - lépett fel, sokan gyűltek össze a Péterfy Bori nevét viselő zenekar koncertjére a Red Lounge-ba. Az unalmasnak semmi kép sem mondható koncert során többször is megdöbbent a közönség. Tovább

2008. szeptember 1.

Egy fesztivál arra jó leginkább...

Egy fesztivál arra jó leginkább, a több napos delírium és párkapcsolatba kerülés mellett, hogy addig ismeretlen zenékbe fussunk bele, és kijózanodott szingliként hazaérve be is szerezzük azokat. Tovább

2008. szeptember 1.

Az apám azt mondja majd...

Atomtora és Kaukázus után, épp Kispál és Mattafix előtt, a SZIN utolsó napján a 30Y-é a főszerep. A teltház táblát talán még nem tették ki a szervezők, de az első naphoz képest érezhető a tömeg különbség. (Kispálra már csurig telik a nagyszínpad nézőtere, de a JATE klub sátorba se fér be az, aki Belgára akar menni.) Tovább

2008. szeptember 1.

Mattafix: Velem vagy Szeged?

Vagyis "Are you with me Szeged?", kérdezte a Mattafix énekese, Marlon Roudette, amire először igen gyér választ kapott a közönségtől. Szerencsére másodszor már reagáltak. Lehet azért, mert túl könnyed zenékkel készültek a koncertre. Szombat, a SZIN utolsó nagy dobása. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky