3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2008. március 2. |

Zajlik az élet a Brains háza táján

Copyright: Brains

A hazai Drum and Bass népszerű bandája – a Brains – márciusban új kippet forgat Wining címü dalukból, de ha ez még nem volna elég nekünk „Drum and Brains”—ből, a srácok áprilistól kisebb turnézgatást is tartanak, hogy az új cuccot bemutathassák a nagyérdeműnek, ráadásul honlapjuk is teljesen megújul a közeljövőben.

A Brains 1995 nyarán alakult Szentendrén, akkor még csak, mint haverok zenélgettek együtt, ráadásul a mostani stílust hallva senki nem gondolná, hogy a csapat eredetileg egy metál-rock zenét játszott annak idején.

Szóval a kezdeti poén igencsak komolyra fordult, és a srácok sikert sikerre halmoztak.
Több tagcsere, és stílusváltás után kialakult a mostani, talán végleges formáció, ami már kétségtelenül a reggae és a drum and bass keverékére alapszik, de a csapat sokszínű repertoárral rendelkezik, zenéikben a hip-hop, és a folkos elemek szintén megtalálhatóak. Szóval nyugodtan mondhatjuk, hogy ha hosszú évek is kellettek hozzá, de kialakult a „Brains stílus”, mely a sok műfaj keveredése által igazán egyedinek mondható, olyannyira hogy, a zenekritikusok az egekbe magasztalják őket, nemzetközi színvonalról beszélnek, sőt mondták már a Brainst Magyarország legjobb zenekarának is.

A legnagyobb változást a csapat leginkább az új MC-nek, Columbónak köszönheti, akit egyébként az Irie Maffiából ismerhetünk, hisz az ő stílusa, és hangja egyértelmüen rányomta pecsétjét a hangzásra.

A közelmúltban csatlakozott az Irie-s MC Busa is - néhány dal erejéig -, sőt a lemezen találkozhatunk többek között MC Kemon hangjával, aki szintén Maffiás, ráadásul mindhárman a jól ismert Gimmeshot oszlopos tagjai, szóval, aki azt hinné a Brains már nem, lehet jobb, a nagyon téved.

Folyamatosan fejlődnek, variálnak, próbálgatnak stílusokat keverni, megújulni. Most például a honlapukon tartanak teljeskörü fazonigazítást. Aktuális sikerdalukat a Healing of the Nationt jól ismerhetjük, hisz a Petőfi és a radiocafé is orrba-szájba játssza, de végre itt az új szám, a Wining, és ehhez a nótához a fiúk most klippet is forgatnak, amiről részleteket egyelőre még nem tudunk elárulni, inkább nézzétek, meg ha kész, nem akarjuk lelőni a poént.

Azonban ha kész a klip, és a dalt is szétjátssza minden rádió, áprilisban idulhat a turné is, melynek állomásai Pécs, Eger, Debrecen, Veszprém, Szombathely, Szeged, és végül a srácok ellátogatnak oda ahol minden kezdődött Szentendrére.

A pontos dátumokért, és helyszínekért lessétek a zenekar éppen „tatarozás”alatt, álló honlapját, a hamarosan elkészülő kippért pedig az MTV-t.

Singh Viktória Kudrat

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. május 5.

Fatal Error klippremier

A 2021-es év tartalmasnak ígérkezik a Fatal Error zenekar számára, ugyanis duplalemezzel készülnek Művirágok Karneválja címmel. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, most ennek egy előfutárát hozták el Veled más a helyzet címmel. A dal különlegessége, hogy a csapat énekfronton kiegészült Mirtse Korival a Kontraszt zenekarból, így megszületett az első duett a zenekar történetében. Tovább

2021. május 5.

Los Angelesben díjazták Curtiséket

A Los Angeles Film Awards legjobb videóklip kategóriában díjazta Curtis és Szabó Ádám remekét, az „Ez vagyok én”-t. A klip 2 hónapja debütált és már több mint kétmilliószor pörgették a YouTubeon. Tovább

2021. május 5.

Megjelent a KONYHA zenekar új lemeze

Megjelent a Konyha zenekar ötödik albuma. A lemez - akárcsak borítója - színes kaleidoszkóp, amibe sok minden belefér a 70-es évek funkjától a 90-es évek rockzenéjén át a legmodernebb hangzásjegyekig. A Konyha az LGT által teremtett legszebb hazai popzenei hagyomány XXI. századi zászlóvivője: a szerethető dalokat kiemelkedő hangszeres zenészek adják elő, akik olyan sorokat énekelnek, amelyek személyesek, mégis mindenki számára meghagyják a helyet a saját történetünknek és ismeretlenek ezreiből teremtenek közösséget. Tovább

2021. május 5.

Rendezők koncertfilmjei a Budapest Ritmo Online-on

Szükségből erényt, koncertből filmet – a Budapest Ritmo-t idén már első pillanattól online élménynek terveztük. A felfedezőfesztiválon különleges látványvilágú, formabontó koncertfilmeket mutatunk be – ilyen többek közt a Reisz Gábor-Szimler Bálint páros és a Mordái filmje, vagy a Dresch Vonós Quartet éjszakai előadása az Epreskertben. Nyisd ki a füled, találkozunk online május 10. és 12. között a Bartók Tavasz keretében! Tovább

2021. április 24.

A Wellhello és Luca egy szomorú sétára indul

Az elnöki páros legújabb dalában Lucával állt össze. A "Szomorú séta" az együttes idén megjelenő 'Zsúr' című albumának második előfutára. A címadó "Zsúr" és a "Szomorú séta" a Wellhello kísérletezőbb, merészebb stílusú korszakát vetíti elő. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky