3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2008. március 2. |

Zajlik az élet a Brains háza táján

Copyright: Brains

A hazai Drum and Bass népszerű bandája – a Brains – márciusban új kippet forgat Wining címü dalukból, de ha ez még nem volna elég nekünk „Drum and Brains”—ből, a srácok áprilistól kisebb turnézgatást is tartanak, hogy az új cuccot bemutathassák a nagyérdeműnek, ráadásul honlapjuk is teljesen megújul a közeljövőben.

A Brains 1995 nyarán alakult Szentendrén, akkor még csak, mint haverok zenélgettek együtt, ráadásul a mostani stílust hallva senki nem gondolná, hogy a csapat eredetileg egy metál-rock zenét játszott annak idején.

Szóval a kezdeti poén igencsak komolyra fordult, és a srácok sikert sikerre halmoztak.
Több tagcsere, és stílusváltás után kialakult a mostani, talán végleges formáció, ami már kétségtelenül a reggae és a drum and bass keverékére alapszik, de a csapat sokszínű repertoárral rendelkezik, zenéikben a hip-hop, és a folkos elemek szintén megtalálhatóak. Szóval nyugodtan mondhatjuk, hogy ha hosszú évek is kellettek hozzá, de kialakult a „Brains stílus”, mely a sok műfaj keveredése által igazán egyedinek mondható, olyannyira hogy, a zenekritikusok az egekbe magasztalják őket, nemzetközi színvonalról beszélnek, sőt mondták már a Brainst Magyarország legjobb zenekarának is.

A legnagyobb változást a csapat leginkább az új MC-nek, Columbónak köszönheti, akit egyébként az Irie Maffiából ismerhetünk, hisz az ő stílusa, és hangja egyértelmüen rányomta pecsétjét a hangzásra.

A közelmúltban csatlakozott az Irie-s MC Busa is - néhány dal erejéig -, sőt a lemezen találkozhatunk többek között MC Kemon hangjával, aki szintén Maffiás, ráadásul mindhárman a jól ismert Gimmeshot oszlopos tagjai, szóval, aki azt hinné a Brains már nem, lehet jobb, a nagyon téved.

Folyamatosan fejlődnek, variálnak, próbálgatnak stílusokat keverni, megújulni. Most például a honlapukon tartanak teljeskörü fazonigazítást. Aktuális sikerdalukat a Healing of the Nationt jól ismerhetjük, hisz a Petőfi és a radiocafé is orrba-szájba játssza, de végre itt az új szám, a Wining, és ehhez a nótához a fiúk most klippet is forgatnak, amiről részleteket egyelőre még nem tudunk elárulni, inkább nézzétek, meg ha kész, nem akarjuk lelőni a poént.

Azonban ha kész a klip, és a dalt is szétjátssza minden rádió, áprilisban idulhat a turné is, melynek állomásai Pécs, Eger, Debrecen, Veszprém, Szombathely, Szeged, és végül a srácok ellátogatnak oda ahol minden kezdődött Szentendrére.

A pontos dátumokért, és helyszínekért lessétek a zenekar éppen „tatarozás”alatt, álló honlapját, a hamarosan elkészülő kippért pedig az MTV-t.

Singh Viktória Kudrat

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. február 25.

Kirobbanó dallal érkezik Rico és Miss Mood

Rico és Miss Mood, valamint T.Danny neve garancia a sikerre. A hármas ezúttal egy lenyűgöző kollaborációban találkozik. Dóri gyönyörű hangja és Rico, valamint T.Danny ütős rapbetétei parázsként izzanak a dallamos zenei alapon. A fülbemászó dalszöveg a világban uralkodó bizonytalanságra reflektál és üzenetként szolgál, hogy sose adjuk fel a reményt. Tovább

2021. február 25.

Érezted már magad tehetetlennek szakítás előtt?

A Blahalouisiana új videója egy nagyívű szerelmes dalhoz készült, a készülő negyedik lemez első single-jéhez. A Ne engedj még el azokról a kusza érzésekről szól, melyeket mindannyian megélhetünk egy szakítás előtt. Tovább

2021. február 12.

Tavaly 9,373 milliárd forint jogdíjat kaptak a szerzők

A kifizetett jogdíjak fele – 4,74 milliárd forint – jutott hazai dalok, zeneművek alkotóinak. 2020-ban 15 468 magyar zenei szerző részesült jogdíjban és rekordszámú új dal született. A pandémiás helyzet miatt megnőtt a jogdíjak jelentősége, ugyanakkor az Artisjus tavalyi bevételei már 17,7 százalékkal csökkentek, ezen belül az élőzenei jogdíjbevételek a felére zuhantak – tette közé friss zeneipari statisztikáit a szerzői egyesület. Tovább

2021. február 12.

A New Level Empire új dala Wolf Katival és Horváth Boldival közösen készült

Te csak így vagy jó címmel megjelent a New Level Empire legújabb dala és hozzá a videoklip is. A zenekar eddig még nem adott ki olyan dalt, amiben egyszerre két meghívott előadó is van. Ebben a koprodukcióban feltűnik Wolf Kati és a Kelemen Kabátban frontembere, Horváth Boldi is. Tovább

2021. február 12.

Artica Sound a reményről

Az Artica Sound legújabb klipje az Álom című dalhoz készült, amely az Eső című albumukon jelent meg még a tavalyi évben. A videóban látható felvételek a zenekar egy korábbi Barba Negra koncertjén készültek. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky