3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2008. március 2. |

Zajlik az élet a Brains háza táján

Copyright: Brains

A hazai Drum and Bass népszerű bandája – a Brains – márciusban új kippet forgat Wining címü dalukból, de ha ez még nem volna elég nekünk „Drum and Brains”—ből, a srácok áprilistól kisebb turnézgatást is tartanak, hogy az új cuccot bemutathassák a nagyérdeműnek, ráadásul honlapjuk is teljesen megújul a közeljövőben.

A Brains 1995 nyarán alakult Szentendrén, akkor még csak, mint haverok zenélgettek együtt, ráadásul a mostani stílust hallva senki nem gondolná, hogy a csapat eredetileg egy metál-rock zenét játszott annak idején.

Szóval a kezdeti poén igencsak komolyra fordult, és a srácok sikert sikerre halmoztak.
Több tagcsere, és stílusváltás után kialakult a mostani, talán végleges formáció, ami már kétségtelenül a reggae és a drum and bass keverékére alapszik, de a csapat sokszínű repertoárral rendelkezik, zenéikben a hip-hop, és a folkos elemek szintén megtalálhatóak. Szóval nyugodtan mondhatjuk, hogy ha hosszú évek is kellettek hozzá, de kialakult a „Brains stílus”, mely a sok műfaj keveredése által igazán egyedinek mondható, olyannyira hogy, a zenekritikusok az egekbe magasztalják őket, nemzetközi színvonalról beszélnek, sőt mondták már a Brainst Magyarország legjobb zenekarának is.

A legnagyobb változást a csapat leginkább az új MC-nek, Columbónak köszönheti, akit egyébként az Irie Maffiából ismerhetünk, hisz az ő stílusa, és hangja egyértelmüen rányomta pecsétjét a hangzásra.

A közelmúltban csatlakozott az Irie-s MC Busa is - néhány dal erejéig -, sőt a lemezen találkozhatunk többek között MC Kemon hangjával, aki szintén Maffiás, ráadásul mindhárman a jól ismert Gimmeshot oszlopos tagjai, szóval, aki azt hinné a Brains már nem, lehet jobb, a nagyon téved.

Folyamatosan fejlődnek, variálnak, próbálgatnak stílusokat keverni, megújulni. Most például a honlapukon tartanak teljeskörü fazonigazítást. Aktuális sikerdalukat a Healing of the Nationt jól ismerhetjük, hisz a Petőfi és a radiocafé is orrba-szájba játssza, de végre itt az új szám, a Wining, és ehhez a nótához a fiúk most klippet is forgatnak, amiről részleteket egyelőre még nem tudunk elárulni, inkább nézzétek, meg ha kész, nem akarjuk lelőni a poént.

Azonban ha kész a klip, és a dalt is szétjátssza minden rádió, áprilisban idulhat a turné is, melynek állomásai Pécs, Eger, Debrecen, Veszprém, Szombathely, Szeged, és végül a srácok ellátogatnak oda ahol minden kezdődött Szentendrére.

A pontos dátumokért, és helyszínekért lessétek a zenekar éppen „tatarozás”alatt, álló honlapját, a hamarosan elkészülő kippért pedig az MTV-t.

Singh Viktória Kudrat

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. június 3.

Fatal Error duplalemez premier

Az  Fatal Error zenekar duplalemezzel ünnepli fennállásának tizedik jubileumát. A Művirágok karneválja első felét mutatjuk most be nektek. Az első korongról a közelmúltban már kijött négy dal mellett hét új szám lát napvilágot. A lemez második felvonása őszre várható. Tovább

2021. június 1.

Kollaborációval indul a hét

Kirobbanó kollaborációval jelentkezik a Fonogram-győztes DJ. Metzker Viki igazán tudja, hogy kell jól indítani a hetet, hiszen már hétfőn ledobja a slágerbombát, amit ezúttal a YouTube egyik legfelkapottabb tehetségével, Karolával közösen jegyez. A dögös duó egy érzelemdús szerzeménnyel vesz le a lábunkról. Tovább

2021. május 20.

Solére új dala

Solére új dallal, és live videó anyaggal jelentkezik. Az énekesnő 2020-ban debütált Köztünk Liliom és A Hold meg én című dalaival, amelyeknek mély értelmű szövegei és különleges vizuális világú videói egyből rabul ejtették a közönséget. Tovább

2021. május 18.

The Carbonfools klip szobadiszkóban

Buli, ahova nem hívnak meg senkit, mégis teltház van. The Carbonfools klippremier: szobadiszkóba menekültek a valóság elől a zenekar tagjai. Bár szerintük a szobadiszkó nem oldja meg a problémákat... Tovább

2021. május 6.

Fülbemászó dalban tűnik fel Völgyesi Gabi

Az énekesnő SuperStereo oldalán alkotott, a „Holt-tenger” pedig parádésra sikerült! Laskai Viktor ismét pompás alapot rakott össze, ritmusos és pulzáló, amely remekül illeszkedik Gabi csodálatos hangjához. A páros először dolgozott együtt, ennek ellenére a közös munka elképesztően gördülékenyen ment. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky