3422 zenekar 12339 letölthető zene

Hozzászólások » MyMusic » Bárpult » Miért beteg a magyar zene?

Témakörök
Hirdetés
Miért beteg a magyar zene?
Stab Venom 2005. szept.. 16.  00:23 19
Andante, szerintem ez jó palléta, ha Ledtól Chillyig mozogtok, pláne, ha össze is kevertek mûvéiszesen:) Szerintem, a stílusotok ezzel egy cseppig sem fog alakúlni, DE a technika egészen komolyan! Stílus találáshoz több saját szerzemény kell, ezek meg fognak rajzolodni falként abban a labirintusban, amelyikkel összehasonlítható a zenélés. Bocsánatot kérek az elvónt hasonlításokért:)
A jó énekesrõl add fõl hírdetést a megfelelõ topicban (zenekar énekest keres, vagy v-mi ilyesmi, ott van esély valakire kibukanni). Majd írok még!... Futnom kell

Kisboki 2005. szept.. 15.  13:31 18
Hello! Látom, a ruhákról beszéltek....
Fekete forever : ) Na jó...nem mindig. Szerettem, de már nem csak feketében járok.

Nem is ezért írtam... Mi nemrég csináltunk egy rock tehetségkutatót... (Egy kultúrális egyesület vagyunk). Iszonyatosan jól sikerült, mert tényleg jó zenekarok kerültek be, a zsûri képzett zenészekbõl állt. Szóval tényleg sikerült tehetséget kutatni.

Még mindig tartom magam ahoz a kérdésemhez, hogy Miért? Beteg a Rockzene? Legalábbis itt Pest-megyáben egyre színvonalasabb bandákkal találkozom.

Andante 2005. szept.. 15.  09:45 17
Hát akkor ezt megbeszéltük. De tényleg. Nem tudok mit írni rá mert ez így van ahogy te ezt leírtad. A mi z.karunk még nem nagyon játszik saját számokat csak Led Zeppelint ,Chillit meg ilyesmiket. És ez nem majmolás. Mi is átdolgozzuk egy kicsit a dolgokat(pl. beletettem az egyik chilli számba egy lenny szólót) és ez nagyon jó dolog mert a zenésztársakkal összeszokunk megismerjük egymást, és ki forr a saját stílus is egy idõ után. Egy do9log van még ami hátráltat minket. Nem találunk énekest.HELP MÍÍÍÍÍ STAB VENOM!!!!!!!!!

Stab Venom 2005. szept.. 15.  00:35 16
és hogy miért beteg?...
Ritmus-gitáros vagyok nagyából, évekóta játszok egy kivételesen jó hangzású Samic gitáron (igaz, hogy Jackson humbuckeren;)

Szerintem, nem kéne annyira belemenni az olyan globális kérdésekbe, mint "na,alakítsunk csak a jó izlést a fiataloknak", mert ha szorgalmasan és aktivan csinálsz azt ami Neked fontos és érdekes (lsd,-"minõséges zenét"), ezzel már teszed valamit annak, hogy a közízlést formálsz. Ez már úgy nevezett "kellemes és hasznos egy üvegben":)
Milyen az általános helyzett az országban, azt nem tudom.
Amiben biztos vagyok, hogy a metál(rock) zene minõségében kicsit el van maradva az európai piactól, és ennek az okát abban látom, hogy "a majmolást elkerülni" irányok nagyon erõsek, nagyon próbálnak vákuumban termelni, mert vákuumban "nem-a-legjobb" termék is Valami.("..kicsit sárga, kicsit keserû, de miénk, a Magyar!..." c-"Szemtanú")
Példa: Finnek, Németek, Svédek stb.stb. annak idején nem féltek "majmolni", hanem átvettek a legjobbat, ami a levegõben lógott, elsajátítottak, átdolgozták és most olyanakat nyomnak, hogy az egész világra dörög. És már senki nem mondhatja, hogy "majmolás". Nem látom, hogy Magyarországnak miért is kéne lenni kizárásnak ebben a sorban.

Andante 2005. szept.. 14.  09:55 15
Jaaa! Az is érdekelne stab venom ogy te gitározol vagy mi? Meg az e-mail címed. mert én eg yjohnson les paul tulajdonosa vagyok és érdekelne te mival nyomod. Várj! Inkább csinálok egy ilyen fórumot. Csak most muszáj órára mennem jaaaajh!:(

Andante 2005. szept.. 14.  09:49 14
Így van! Nem a ruha teszi az embert hanem inkább az elvek amit az ember vall. De faszán nézhet ki amikor te szegecsekben csápolsz, a dobosotok meg hawai ingben:) Én ennek a fórumnak a hatására eldöntöttem hogy megteszek mindent a magyar zene "gyógyítása" érdekében.Az érdekelne hogy szerinted (szerintetek) mennyire súlyos ahelyzet??? Megmenthetõ? Mikor fogja azt mondani az ország mélyen tísztelt ifjúsága hogy"elég volt! Igényes zenét akarunk!"

Stab Venom 2005. szept.. 14.  01:04 13
Jahh, ez jó felszólítás, Andante:)
Bár jómagam is bakancsos és feketeruhás vagyok (nem divátból, hanem mert így szeretem). De ne füzzük a zenét a ruha stílushoz, mert,pl, a dobosunk mindig hawaii-ingben szokot koncertezni, miközben rajtam szegecses csuklószorítók vannak.
Amit az izlést illeti, hát pont nekünk(is), a zenészeknek kéne valamit tenni ahhoz, hogy az ember a fejét is használjon, méghozzá a gondolkodáshoz.
De akinek van füle, az meghalljön;)

Andante 2005. szept.. 13.  09:52 12
Teljesen igazad van Stab Venom csak a mai ifjúságnak nem nagyon van izlése. A korombeliekre nézve (15 éves vagyok) nem, látok mást csak butaságot. Persze van sok kivétel de ez a többség. Az emberek buták.(Kivéve akik ezt a fórumot látogatják:)) Állandóan ellenségeskednek és nem tudnak egyediek lenni. Két végletet látok: A fekete ruhás bakancsosokat, vagy a zseléshajú "értelmiséget".És amikor megkérdik te milyen zenét hallgatsz, és én azt mondom bluest tágra nyílt szemmel néznek rám. Könyörgöm fiatalok: LEGYÜNK MÁR EGY KICSIT EGYEDIEK!!!!

Anonymous 2005. szept.. 13.  09:50 11
Teljesen igazad van Stab Venom csak a mai ifjúságnak nem nagyon van izlése. A korombeliekre nézve (15 éves vagyok) nem, látok mást csak butaságot. Persze van sok kivétel de ez a többség. Az emberek buták.(Kivéve akik ezt a fórumot látogatják:)) Állandóan ellenségeskednek és nem tudnak egyediek lenni. Két végletet látok: A fekete ruhás bakancsosokat, vagy a zseléshajú "értelmiséget".És amikor megkérdik te milyen zenét hallgatsz, és én azt mondom bluest tágra nyílt szemmel néznek rám. Könyörgöm fiatalok: LEGYÜNK MÁR EGY KICSIT EGYEDIEK!!!!

Stab Venom 2005. aug.. 9.  02:57 10
[quote:cecf0275dc="Andante"]...Így kezdünk elfajulniz igénytelen pop felé[/quote:cecf0275dc]
Nnna, ez nem magyarázat! Ha az embernek izlése van, akkor sose engedi magának degradálni csak azért "mert máshogy nem lehet".

A tehetségvadászatra, amennyiben jól tudom, CD-t kellet küldeni, e mellett a szervezõk nem vettek fáradságot legalább jelezni, hogy "köszi, kaptunk", majd "bocsi, majd jövõben". Szerintem, ez pofátlanságnak végcsúcsa.

Szerintem, ha az alapkultura szintje magasabb lesz, akkor a managgerek között is több lelkiismeretes, intelligens ember fog elõfordulni.
Az intelligens ember, pedig, alapvetõen nem tudja butorként kezelni az embereket, és vagyonvágyban sose felejti a lelkiismeretét.

A turnébuszt mindig lehet bérbe adni. Ez könnyen elintézhetõ. Igy, legalább, próbákra kapnak pénzt, és benzinre is mindig lesz, ha mégis mennek ezzel a jármûvel :)

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky