3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2020. december 4.

Premier! Új szerepben mutatkozik be Farkas Franciska

Copyright:

A színésznő új oldalát mutatja meg, hiszen most egy videóklip főszerepében tündököl. A rendkívül sokoldalú Farkas Franciska Belényi Mihály, vagyis Audiopoeta klipjében egy rendkívül komoly tartalommal bíró dal kedvéért vállalta a szerepet.

A polihisztor Belényi Mihály nem aprózta el az év végét, hiszen idei utolsó klipjében Magyarország egyik legnépszerűbb és legtehetségesebb színésznőjével forgatta le vadonatúj szerzeményét.

„Franciskával nagyon jó volt forgatni. Emlékszem, miután elhangzott a rendezői "ennyi", azonnal megöleltük egymást és megállapítottuk, hogy egy szakítást még eljátszani is borzalmas. Elmondtuk Franciskának, hogy milyen jeleneteket szeretnénk, és gyakorlatilag abban a pillanatban megteremtette azt a légkört, azt a hangulatot, ami ehhez szükséges volt. Bár alapvetően én nem vagyok színész, abszolút nem kellett megjátszanom semmit. Franciska megteremtette a szituációt és nekem már csak el kellett helyezkednem benne. Zseniális volt”- meséli a dalszerző, aki azért azt is bevallja, hogy régebben voltak színészi ambíciói is.

A látványos videó zenekari jeleneteiért a stáb egészen Pilisborosjenőig ment, ahol a Teve-sziklát egy rögtönzött mini koncerttel hódították meg, a közönség legnagyobb örömére.

„Egy vasárnapi napon forgattunk, rengetegen voltak aznap ott. Szabadba vágyók, drónozók, túrázók, esküvői- és babafotósok. Az elején izgultam, hogy ez így sikerülhet-e, de az emberek nagyon kedvesek és toleránsak voltak”- kezd bele Misi. „Emlékszem, még egy "nem zavarja babát, hogy hangoskodunk? kérdés is elhagyta aznap a számat, amire az volt a válasz, hogy "Dehogyis! Imádja!". Szóval ott adtuk elő ugyanazt a számot újra és újra, majd szépen lassan egyre több ember gyűlt körénk, mert azt hitték koncertet adunk. Aznap kétszer is megtapsoltak minket egy sziklaszirten. Egészen érdekes érzés volt, tekintve, hogy az idei évben a koncertek nagy része elmaradt”.

A dalszöveget ezúttal is Belényi Misi alkotta meg, aki most igazán merész vizekre evezett. A szerző tabudöntögető dalokkal jelentkezett eddig is, a mostani azonban minden témáját felülmúlja. Saját életéből merít, a párkapcsolaton belüli verbális és fizikai abúzusról énekel.

„Volt egy pontja az életemnek amikor rájöttem, hogy én magam is elvesztem és nem tudok visszatalálni. Minden komoly, vagy komolytalan próbálkozásom egy kapcsolatban katasztrófával zárult”- árulja el az éneke-dalszerző. „Kerestem a választ, hogy vajon milyen hegeket hagyott maga után egy hosszan tartó testi abúzus. Mert ilyen bizony nem csak a nőket érhet. Van egy személy, akihez egy-egy kitekintő sor szól. Persze én is hibás voltam, hagytam és nem léptem ki azonnal”- vallja be, miközben most először mesél magánéletéről.

Az énekes nem titkolt célja, hogy ilyen módon is felhívja a figyelmet arra, hogy lássunk, támogassunk, áldozatként pedig merjünk lépni és segítséget kérni, hiszen a szeretet nem bánt.

„Azóta sokszor voltam szakembernél ezzel, nagyon sokat segített, és egyúttal azt is szeretném kifejezni ezzel a dallal, hogy egy szorult helyzetben merjünk segítséget kérni”- hangsúlyozza.

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. február 25.

Kirobbanó dallal érkezik Rico és Miss Mood

Rico és Miss Mood, valamint T.Danny neve garancia a sikerre. A hármas ezúttal egy lenyűgöző kollaborációban találkozik. Dóri gyönyörű hangja és Rico, valamint T.Danny ütős rapbetétei parázsként izzanak a dallamos zenei alapon. A fülbemászó dalszöveg a világban uralkodó bizonytalanságra reflektál és üzenetként szolgál, hogy sose adjuk fel a reményt. Tovább

2021. február 25.

Érezted már magad tehetetlennek szakítás előtt?

A Blahalouisiana új videója egy nagyívű szerelmes dalhoz készült, a készülő negyedik lemez első single-jéhez. A Ne engedj még el azokról a kusza érzésekről szól, melyeket mindannyian megélhetünk egy szakítás előtt. Tovább

2021. február 12.

Tavaly 9,373 milliárd forint jogdíjat kaptak a szerzők

A kifizetett jogdíjak fele – 4,74 milliárd forint – jutott hazai dalok, zeneművek alkotóinak. 2020-ban 15 468 magyar zenei szerző részesült jogdíjban és rekordszámú új dal született. A pandémiás helyzet miatt megnőtt a jogdíjak jelentősége, ugyanakkor az Artisjus tavalyi bevételei már 17,7 százalékkal csökkentek, ezen belül az élőzenei jogdíjbevételek a felére zuhantak – tette közé friss zeneipari statisztikáit a szerzői egyesület. Tovább

2021. február 12.

A New Level Empire új dala Wolf Katival és Horváth Boldival közösen készült

Te csak így vagy jó címmel megjelent a New Level Empire legújabb dala és hozzá a videoklip is. A zenekar eddig még nem adott ki olyan dalt, amiben egyszerre két meghívott előadó is van. Ebben a koprodukcióban feltűnik Wolf Kati és a Kelemen Kabátban frontembere, Horváth Boldi is. Tovább

2021. február 12.

Artica Sound a reményről

Az Artica Sound legújabb klipje az Álom című dalhoz készült, amely az Eső című albumukon jelent meg még a tavalyi évben. A videóban látható felvételek a zenekar egy korábbi Barba Negra koncertjén készültek. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky