3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2019. december 16.

Freakin’ Disco – Monstre - Monumentális összegző koncert a Trafóban

Copyright:

2019. december 28-án a Freakin’ Disco az eddigi legnagyobb koncertjét költözteti be a Trafó Házba. Két órában és egy eddig nem látott méretű LED-fal segítségével foglalják össze a zenekar első hat évét.

Koncertek a Sziget fesztiváltól Ozoráig, Dániától Angliáig, jelölések nemzetközi klipversenyeken és díj a Magyar Klipszemlén. A BUSH és a MENT showcase fesztiválokon való fellépés, erdélyi- és lengyel turné, és a Katona József Színház Berlin, Alexanderplatz előadásához készült zene.
Ez mindössze néhány kiemelt pillanat a Freakin’ Disco elmúlt hat évből. December végén a négy érintett személyesen is számot vet eddigi munkásságáról.


A Monstre két órás monumentalitása teljes egészében összegzi a zenekar eddigi életét. A Monster lemez margójára, a szörnyeteg most végképp színpadra szabadul, nem csak zenei, hanem képi formában is.


Karcis Gábor és Bredán Máté vizuális megoldásai a Trafóba érkező 12 méteres, széles vásznú LED falon, úgy egészítik majd ki a zenét, mintha soha nem is léteztek volna egymás nélkül.


A két óra elég időt biztosít a nézőknek egy teljes Freakin’ élmény befogadására, a csendes ambient feldolgozásától, a lüktető elektronikára bólogatásig. Vagy a lüktető ambient és csendes elektronika befogadására.


Ezen a pszichedelikus utazáson lehetőséged nyílik csukott szemmel elmerülni a zenében vagy tágra nyitva befogadni a színpadi látvány minden egyes részletét.


Ahogy ők fogalmaztak ezzel a kirándulással kapcsolatban: „A végén talán mindannyian találkozunk a hegy tetején.”
A hegy tetejéig viszont hosszú az út, és a zenekar nagy örömére nem kell felrohanniuk rajta a közönséggel: „Miénk az egész este. Tudunk majd időt hagyni, hogy megszülessenek a témák, szépen felépüljenek a groove-ok.”


 „Megpróbáljuk megfogalmazni, hogy 2019-ben mit jelent számunkra a modern kísérleti tánczene, hogy jutottunk az első jammelésektől, a Monster című lemezig.”


Ezt ígéri a Freakin’ Disco a koncertre, amin a National Jazz Fuckers és a Monster dalai is helyet kapnak, nem kiszorítva a Freakin’ Disco koncertek állandó hozzávalóját, az improvizációt.


December 28-án tehát a Freakin’ Disco, és a karácsonyra kapott koncertjegyek segítségével lehet ünnepi hangulatból kikerülve egy másik ünnepi hangulatba belépni a Trafó Házban.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. december 14.

Különleges stream koncertet ad a Kiscsillag

A Kiscsillag zenekar egy interaktív bulival zárja az évet, hogy a közönség bepótolhassa az idén elmaradt találkozási lehetőségeket. Tovább

2020. október 29.

Budapest is szerepel az Iron Maiden 2021-es turnéjának listáján

Az IRON MAIDEN bejelentette, hogy többek között egy magyarországi fellépés is bekerült a 2021-es Legacy Of The Beast európai turné utolsó szakaszába, a banda 2021. június 9-én ad koncertet a Groupama Arénában. Előzenekarként a Lord Of The Lost www.lordofthelost.de melegíti majd be a közönséget. Tovább

2020. október 29.

A 2 éves Antares az Akvárium Klubban ünnepel

A magyar könnyűzenei élet egyik legfényesebb ifjú csillaga, az Antares fontos évfordulóhoz érkezett. Bár még csak két évesek, tulajdonosai egy Junior Artisjus Díjnak és az Öröm a Zene fődíjnak, velük indult a Dalfutár 4, és már második lemezüket készítik. A progresszív rock, metal, hip-hop, jazz, funk és soul világot vegyítő zenekar fennállásának második évét az Akvárium Klubban ünnepli 2020. november 20-án. Tovább

2020. október 29.

Ozzy Osbourne Budapestre jön

A Rock and Roll Hírességek Csarnokának újonca, a Grammy®-díjas énekes és zeneszerző OZZY OSBOURNE bejelentette NO MORE TOURS 2 turnéja közelgő angol és európai koncertjeinek új időpontokra történt átszervezését. Tovább

2020. október 7.

Exkluzív lemezhallgatós estet tart a Carson Coma

Egy exkluzív estet tölthetnek el a rajongók a Carson Comával október 8-án. A Fonogram-díjas zenekar második, Lesz, Ami Lesz című lemezét lehet meghallgatni az együttes tagjaival a megjelenés előtt 1 héttel. Az albumról, annak dalairól Stumpf András műsorvezető beszélget a zenészekkel. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky