3427 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2019. november 7.

ZENETANÁROKAT ÉS ELŐADÓKAT DÍJAZOTT AZ ARTISJUS

Copyright:

Tíz zenetanárt és tíz előadót díjazott az Artisjus komoly- és könnyűzenei kategóriákban 2019. november 5-én. Az Artisjus olyan előadóművészeket ismert el, akik rendszeresen kortárs magyar műveket tűznek műsorukra és visznek sikerre, valamint azokat a zenetanárokat díjazta, akik nélkül nem születhetnének és szólalhatnának meg új magyar zeneművek.

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek

A szerzők közös jogkezelő egyesülete ezzel a két, tavaly alapított díjjal kíván köszönetet mondani a kortárs darabok elkötelezett terjesztőinek. A díjak pénzjutalommal járó szakmai elismerések, odaítélésükben a szervezet szakembereiből álló vezetősége dönt.
Az Artisjus Zenetanári Díjjal azokat a zenepedagógusokat jutalmazzák, akik tanári pályafutásuk során nagy hangsúlyt fektetnek a kortárs magyar zene terjesztésére és missziójuk, hogy a felnövekvő muzsikusnemzedékek anyanyelvükként értsék és interpretálják a kortárs magyar zenét.
Az Artisjus Előadóművészi Díjban azok az előadók részesülnek, akik művészeti tevékenységük során előtérbe helyezik a kortárs magyar darabokat, és küldetésüknek érzik, hogy minél szélesebb közönséghez juttassák el ezeket a zeneműveket.

Idén az alábbi művészek nyerték el a kitüntetést:


Előadói díjak – könnyűzene:


Gátos Iván: Zeneszerző
Kézdy Luca: A Magyar Rádió 2006-os jazz hegedű versenydöntőjének közönségdíjasa.
Lukács Péter (Peta): Gitáros, zeneszerző, hangszerelő, hangmérnök.
Serei Dániel: A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett jazz-dob előadóművész és tanár
Szalóki Ági: Többszörös Fonogram-díjas, Regionális Prima díjas, Liszt Ferenc-díjas énekesnő, dalszerző.


Előadói díjak – komolyzene:


Bándoli Katalin: Zenei könyvtáros, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteményének vezetője.
Borbély László: Junior Prima Díjas zongoraművész, számos nemzetközi zongoraverseny díjazottja, továbbá háromszor nyerte el a Fischer Annie előadóművészeti ösztöndíjat.
Kovács János: Érdemes Művész, Príma Primissima Díjas, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karmester.
MÁV Szimfonikus Zenekar
Meláth Andrea: Érdemes Művész és Liszt Ferenc díjas opera-énekesnő.


Zenetanári díjak – könnyűzene:


Maróthy Zoltán: Gitárművész, gitár- és zeneelmélet tanár.
Szerényi Béla: Népzenész, hangszerkészítő, művésztanár, a Népművészet Ifjú Mestere cím, az Ezüstkoszorús Hangszerkészítő Mester és a Bársony Mihály díj kitüntetettje, az Óbudai Népzenei Iskola igazgatója.
Vincze Béla: Az 1989-ben alapított, Csokonai-díjával kitüntetett debreceni Rocksuli megálmodója és vezetője.
Warnusz Zsuzsa: Zongora-művésztanár, kórus-, és művészeti vezető.


Zenetanári díjak – komolyzene:


Apagyi Mária: Zongora-művésztanár, a PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet címzetes egyetemi docense.
Fülöp Judit: Életművéért Ezüstgyopár díjat kiérdemlő óvodapedagógus, karvezető, Szováta körzet óvónőinek szakmai irányítója, a Romániai Magyar Pedagógus Szövetség Maros megyei alelnöke.
Keuler Jenő: Zeneszerző, nyugalmazott zeneszerzés-tanár, a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola nyugalmazott igazgatója.
Szeverényi Ilona: Cimbalomművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem művésztanára. Gerencsér Ferenccel kidolgozta a Cimbalomiskola alapfokú zeneiskolai tantervet.
Zelinka Tamás: Apáczai- és Bánffy-díjjal kitüntetett nagybőgő-, szolfézs- és általános iskolai tanár, műsorvezető, a Parlando internetes zenepedagógiai folyóirat felelős szerkesztője.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2019. november 13.

Bemutatkozik Dj Titusz új formációja

Megjelent a Humbugs első nagylemeze, a One és új klipje a Never wanna go home. Dj Titusz és a The Immigrants-ből ismert Bardic Adorió közös projektje nagy durranásnak ígérkezik... Tovább

2019. november 8.

LOVECROSE: új videoklip és dal a metalcore banda készülő második nagylemezéről

Új dallal és videoklippel jelentkezett a hazai modern metal / metalcore egyik feltörekvő csillagának számító LOVECROSE zenekar Mindenható címmel, mely a 2017-es Alvilág és ég című bemutatkozó lemez folytatásán, a várhatóan 2020-ban megjelenő második nagylemezükön kap majd helyet, és annak egyik meghatározó felvonása. A No Silence Studioban, Simon István “Simi” hangmérnök (mix & master) közreműködésével felvett dalhoz a [S]Syndrome Production stábjával, Kerecsen László rendezésében, Szabados Evelin szereplésével forgattak klipet, mely már megnézhető a zenekar Youtube csatornáján, az alábbi linken. Tovább

2019. november 8.

Puskás Peti és Tamáska Gabi a Stranger Things világát idéző klippel rukkolt elő

Megjelent Puskás Peti és a 2018-as X-Faktor döntőse, Tamáska Gabi közös dala a hozzá tartozó klippel, hellosziaélet címmel. Tovább

2019. november 7.

Megjelent a Soulwave és Szakács Gergő közös dala, a Minden Tévedésem!

Az évek óta rádiós slágerlisták élmezőnyében szereplő Soulwave és az elmúlt években hazánk egyik legnépszerűbb zenekarává váló Follow The Flow énekese Szakács Gergő, közös dallal örvendeztették meg a rajongókat. Az életben való útkeresésről, a célokért való, sokszor keserédes küzdelemről szóló dalhoz már klipet is készítettek, ahol a helyszín és a díszlet egyedi hangulatot kölcsönöz a dalnak. A komoly téma ellenére a dal és a klip is árasztja magából a pozitív kicsengést, amely a Soulwave eddigi legkiforrottabb munkájának igérkezik, ráadásul Szakács Gergő egyedülálló hangja teszi még emlékezetesebbé. Tovább

2019. november 7.

HOTS SongLab: megtörtént a kiválasztás!

Augusztus végén zárult a jelentkezés a HOTS SongLabre. Az összesen beküldött több, mint 200 előadó, több mint 200 dalának feldolgozása megtörtént, a SongLab producerei a következő produkciókat választották ki, hogy közösen dolgozzanak velük demoik befejezésén. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky