3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Fishing on Orfű 2018

2018. május 8.

Itt vannak az off-programok Fishingre!

Copyright:

A legnépszerűbb szabadidőprogramok továbbra is a zenészek által vezetett fröccs- és sörtúrák, de idén már gyermektúrát és erdei vacsorát is kínálnak a szervezők. A színházi helyszín is frissül: idén 3 kamaradarabot is bemutatnak a Muskátli udvar pajtájában.

Off-programok

A legbarátságosabb fesztivál hírében álló Fishing on Orfű mindig is változatos szabadidőprogramokat kínált látogatóinak. Orfűn a szervezők igyekeznek összehozni a varázslatos környéket és annak gasztronómiai különlegességeit a fesztiválon egyébként is fellépő zenészekkel.

Az évek óta rendkívüli népszerűségnek örvendő Tókerülő Fröccstúra annak ellenére telik be napok alatt, hogy a fröccskülönlegességek mellé 8 km-es sétálás is jár. Idén olyan túravezetőkhöz csatlakozhatnak az érdeklődők, mint a Bëlga, Scherer Péter, Varga Livius vagy az Ivan & the Parazol zenekar – , akik egy-egy kiváló helyi borász segítségével vezetik be a látogatókat a fröccsök tudományába.

A Sörtúra a magyarhertelendi sörfőzdébe invitálja a résztvevőket, ahol a finom kézműves sörök kóstolása mellé bográcsos étel és zene is jár. Itt nincs megerőltető (vagy felszabadító) séta – a látogatók busszal utaznak a szomszédos településre és vissza – , van viszont 15 féle sör, sörfőzdelátogatás és olyan illusztris túravezetők, mint Dorogi Péter az Intim Torna Illegálból, a Kispál András – Dióssy Ákos – Leskovics Gábor Lecsó trió, vagy a Bohemian Betyars zenekar.

Az idei év egyik újdonsága az Orfűi Mesetúra, mely során a kisgyermekes családok 3 állomást látogathatnak meg a tó körül (természetesen busszal), ahol egy kifejezetten erre az alkalomra írt mese köti össze az eseményeket. Kalandpark, állatsimogató, pedálos gokart és persze finom ételek (palacsinta, kemencében sült pizza, kézműves fagyi, péksütemények) és italok (házilimonádé, háziszörp) várják a kicsiket és nagyokat.

A Konyhakör nomád vacsoráival évek óta járja az országot, felfedezve az elfeledett ősi főzési szokásokat. Legfontosabb számukra a gasztronómiai diverzitás, amit a Fishing vendégeinek is bemutatnak a fesztivál tetején található présház udvarában, ahol pop-up vacsorákkal várják az érdeklődőket: ez a Konyhakör: Erdei vacsorák. Utópisztikus halfüstöléssel és földben sütéssel készülnek, a finom ételeket helyi borok társaságában fogyaszthatják a vendégek. Ráadásul a vacsorákon meglepetésként méltán elismert zenészek is felbukkanhatnak!

A fentieken túl statikus bor- és gasztro-kalandok (Sommelier on Orfű, Szekszárd Gourmet, A Kávé Háza 1927), valamint a környék varázslatos tájait bemutató élménytúrák (Chill out Kovácsszénáján, Tarisznya, korsó, Abaliget) közül is választhatnak az érdeklődők. Természetesen az aktívabbak is megtalálhatják számításukat: gyalog- és bringatúrák, barlangászás, rekeszépítés, zsonglőrködés is lesz az idei Fishingen.

Teljes a színházi program

A Fishing egyik külső helyszíne a FOO Színházkert, ami Orfű központjában, a Muskátli udvarban található. A tavaly nagy sikerrel indított színházi helyszín idén színesíti felhozatalát, hiszen a szabadtéri előadások mellett idén elindul a Sufni Teátrum, ami a Muskátli udvar pajtaépületében alakítunk ki. A Sufni Teátrum lesz az intimebb, zárt teret igénylő kamaradarabok otthona, ahol a csendesebb, figyelősebb előadásoké lesz a főszerep és ahol a helyszín befogadóképessége is igencsak korlátozott.

Csütörtökön kora este a Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója c. darab kerül műsorra Hámori Gabriella előadásában. Az 1935 és 1946 között írt napló színre vitele a színésznő ötlete volt, 2015-ös ősbemutatója óta több, mint 60 teltházas előadást ünnepelhettek az alkotók. Pénteken Farkas Franciska (Viktória, Aranyélet, Brazilok) önálló darabja, a Makar Csudra kerül bemutatásra, amelynek keretein belül a főszereplő Makszim Gorkij novelláját meséli és játssza el - az este során összesen 6 karakter bőrébe bújva. Szombaton Scherer Péter főszereplésével jön a Klamm háborúja, ami egy tanár önvallomása az iskola harcteréről, a lövészárok mélyéről, lejtmenetben. Scherer egy tanóra hosszúságú, kicsengetésekkel tagolt játéka a Németországban egyre népszerűbb osztályterem-színház első magyarországi adaptációja.

A FOO Színházkert szabadtéri színpadán idén olyan remek független előadásokat mutatunk be, mint az Azt meséld el, Pista! Mácsai Pál főszereplésével, Udvaros Dorottya önálló estje, a Mégis szép, Jordán Tamás stand-up estje, a Széllel szembe, Stohl András és Szabó Győző Jó zsaru - rossz zsaru c. előadása, valamint Katona László és Molnár Gusztáv A kézmosás fontosságáról című darabja. Itt lesz a mindig egyszeri Kortalan kortárs valamint az E-mancik előadása, A női lét elviselhetetlen könnyűsége is.

Részletes program: ITT.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2018. június 27.

Íme a végjáték! – Fishing beszámoló 4. nap

És elérkeztünk a Fishing on Orfű 2018-as évadának utolsó napjához. Mentrendszerű szar zenére kelés, gypo jajgatás a háttérben. Azon már azért lassan túl is tettük magunkat, de közben gyorsan megterveztük mi legyen a szombati nap délelőttjével. A felnőtt döntések és kalandozások értelmében Magyarhertelenden találtuk magunkat. Tovább

2018. június 27.

A Bobafett pólókat csak csomagtartóból – Fishing beszámoló 3. nap

A Fishing pénteki napján fénysebességgel repült az idő. A délelőtti lehűlés, az ezzel társuló iszogatás hatására viszonylag jó kedvvel léptünk bele az estébe, ahol az Unicumos repi tárgyak már melegítettek minket. És lassan ki is sütött a nap. Lényeg a lényeg, hogy az egyik legjobb hangulatú este kerekedett az egészből. Ilyen is van! Tovább

2018. június 27.

Unicummal csak kibírjuk -Fishing beszámoló 3. nap

Ahhoz képest, hogy irgalmatlan kánikulában indultunk neki a Fishing on Orfűnek péntek reggelre ennek nyoma nem volt már. Szakadó esőre keltünk, ahol mindenki addig maradt a sátrában, ameddig csak tudott. Az egyetlen optimista nézőpontja az ügynek az volt, hogy így talán nem áll kilométeres sor a kávézó előtt. Mondjuk ez bejött. Tovább

2018. június 27.

Fényes este – Fishing 2. beszámoló

A csütörtöki nap margójára legyen írva, hogy bár számtalan jobbnál jobb koncert közül lehetett válogatni, sajnos a Sommelier on Orfű kissé enerválttá tett minket. Így jött az létre, hogy egy pokróccal és mandulával felszerelkezve random kis piknik közben hallgattuk meg a Pál Utcai Fiúkat, miközben spiccesen világot (nem) váltottunk meg. Tovább

2018. június 26.

A nap, amikor sommelier lettem – Fishing 2. nap beszámoló

Sokat gondolkoztam már azon, vajon miért van az, hogy emberek elmennek fesztiválozni, felállítják a sátraikat koncentrikus körökben és mindenképpen a saját hangszórójukból a saját zenéiket nyomják orrba-szájba. Főleg, ha ezt reggel 8-től csinálják és meghatározhatatlan power punk, folk, gypsy, elektro az. Szóval ebben a hangulatban indult a Fishing csütörtöki napja a Heaven Street-en, azt innen is köszönjük! Mondjuk innen csak felfelé vezetett az út! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky