3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2016. június 12.

A Track-be ért az Anna and the Barbies turnéja

Copyright:

Az Anna and the Barbies zenekar szokásához híven egy újabb meglepő, extrém, érzelmi és gondolati szinten nem kicsit provokatív, megdöbbentő-meghökkentő koncertet ad június 17-én a Barba Negra Track helyszínén, UTÓPIA 3 címmel (utalva ezzel a turné harmadik eseményére), melynek alcíme: Az út.

A koncerten ismét költők/írók lesznek a zenekari performance részesei, valamint a Fővárosi Nagycirkusz művészei is szerves részei lesznek az újabb különlegességeket ígérő előadáson.

Az UTÓPIA az Anna and the Barbies zenekar ősszel megjelenő lemezének a címe, valamint az UTÓPIA Turné elnevezése, és ami egy összművészeti kavalkád. Terveink szerint hét állomást tartalmaz a turné, és amelynek a végén, november közepén a zenekar hetedik nagylemeze is bemutatásra kerül.

Az UTÓPIA egy olyan kincses sziget, ahol a cirkuszművészeti, kortárs irodalmi, zenei, táncművészeti és képzőművészeti függőkertek roskadásig virágba borult lugasai alatt talál nyugalmat vagy épp az élet lüktetéséhez elengedhetetlen nyughatatlanságot a zarándok beállítottságú utazó.

Az Anna and the Barbies UTÓPIA turné 3. állomása
2016. június 17., péntek
Barba Negra Track

Utópisztikus turnén mutatja be új lemezét az Anna and the Barbies

Megújulásra készülve tér vissza az Anna and the Barbies. Az idén tizenegy éves zenekar az énekesnő, Pásztor Anna második gyermekének születését követően kezdett ismét koncertezni.

„Gátmetszett valóság” – a világra jövetelhez kapcsolódó kínos kompromittáltság érzése, és Pásztor Anna második gyermekének megszületése utáni élmények hatására állt össze az a gondolat-lavina, mely az Anna and the Barbies amely az Utópia koncertek koncepcióját adta.

Az új látvány- és játékelemekkel gazdagított produkcióban megjelenik a cirkusz varázslatos világa, de a költészet is testet ölt, az este pedig az említett traumák ellenére is a felfedezhető, látható csodákról, és az életigenlésről szól majd.

Az áprilisi koncert egy rendhagyó kísérlet része volt: a zenekar legújabb, Utópia című lemezének megjelenése kapcsán ugyanis egy hét állomásos, konceptuális játékba kezd, melynek keretében témák és terek, különféle művészeti megnyilvánulások hatnak majd egymásra, valódi összművészeti szeánszokká változtatva a koncerteket.

„Az egyes fellépéseken az interaktivitásnak kulcsszerepe lesz: mindez segít megérteni a valóságot amelyben élünk, segít szembenézni azzal, és megfogalmazni személyes és társadalmi valóságigényünket. Ezek bár lehetnek kissé utópisztikusak, mégis egy kicsit közelebb kerülünk hozzá, ha már arra rájöttünk, hogy az álmok oszthatók, egymás szellemi és érzelmi terének bérlőivé válhatunk, megszabadulva így a szorongató magánytól. A képzelet terét alakító költők, a fizikai határokat megcáfoló cirkuszi artisták, színészek játéka találkozik majd a zenében, mely a maga megfoghatatlanságában újradefiniálja – legalábbis egy ideig – helyünket és viszonyainkat.” – mutatta be Anna a turné művészeti koncepcióját.

Anna and the Barbies 2016 - Utópia turné további állomásai:

Június 17. – Barba Negra Track
Augusztus 1-2-3. – Woodstock az Ugaron, Ópusztaszer
Augusztus 20. – Budapest, Batthányi Tér
Szeptember 8. – Budapest Park
November 18 – Fővárosi Nagycirkusz, Budapest

A projekt a nyár folyamán különböző, köztük több budapesti helyszínen valósul meg. Maguk a koncerthelyszínek igen változatosak lesznek, zárt terektől a Fővárosi Nagycirkuszon át az ópusztaszeri ugarig. Ezek - színházi szakkifejezéssel élve - jelzett térként lehetőséget biztosítanak egy-egy téma kibontakoztatására.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. június 9.

4 nap varázslat a Dunakanyarban, 60 zenei program a VéNégy Fesztiválon

A kiemelkedő színházi-, és utcaszínházi produkciók, valamint családi programok mellett pezsgő zenei élet várja a kultúra szerelmeseit június 20. és 23. között Nagymaroson. Ikonikus nemzetközi és hazai sztárfellépők, cseh, szlovák és lengyel zenei csemegék, táncház, Techno Yoga, elektronikus zenei utazások – 4 napon át 5 színpadon 60 zenei programot vonultat fel a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó. A brit Kosheen mellett koncertet ad többek között a 30Y, Analog Balaton, Aurevoir., AWS, Aron Andras & The Black Circle Orchestra, Belau, Beton.Hofi, Brains, Dzsúdló, Elefánt, Firkin, Irie Maffia, Mehringer, Platon Karataev, Subscribe, valamint a Tankcsapda. Tovább

2024. május 22.

Júliusban kétnapos eseménnyel érkezik az INOTA Focus az erőmű Turbinacsarnokába

Július 12-én és 13-án reggelig tartó újhullámos techno és határfeszegető elektronika költözik a tavaly az Európa Kulturális Fővárosa program részeként már jól megismert inotai rozsdaövezet 6000 négyzetméteres ipari épületébe, egytucat külföldi fellépővel. Tovább

2024. április 30.

Sleep Token az MVM Dome-ban

A brit Sleep Token az elmúlt évek egyik legnagyobb sikere. Az anonimitásba burkolózó zenekar első albuma 2019-ben jelent meg, de igazán ismertek a 2021-ben kiadott második lemezükkel lettek, és már szinte minden helyszínt megtöltenek, a Wembley Arénás koncertjükre 10 perc alatt kelt el az összes jegy. Tovább

2024. április 25.

Idén is beindul a Gyárkert Veszprémben

2024 nyarán újra zenével tölti meg Veszprém városát a Gyárkert Kultúrpark. A régió egyik legnagyobb és legkiemelkedőbb koncerthelyszínén idén is népszerű előadók koncertjeit élvezheti a nagyközönség. A hazai zenei élet kiemelkedő előadói lépnek majd színpadra hétvégenként, a tavalyi nagy kedvenceken – mint Rúzsa Magdi, a Quimby, a Carson Coma, Majka vagy Ákos – túl új nevekkel is bővül a Gyárkert, színpadra lép többek között Balázs Klári és Korda György, Dzsúdló, a fiatalok új kedvence, a Pogány Induló, a Hooligans és a legendás Kopaszkutya lemezt bemutató koncerttel Hobo is. Tovább

2024. április 23.

Kygo Budapestre jön

Ma a DJ és producer világsztár, Kygo bejelentette 2024-es világkörüli turnéjának észak-amerikai és európai állomásait. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam, Párizs és Budapest érintésével december 13-án, Dublinban ér véget. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky