3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2016. június 12.

A Track-be ért az Anna and the Barbies turnéja

Copyright:

Az Anna and the Barbies zenekar szokásához híven egy újabb meglepő, extrém, érzelmi és gondolati szinten nem kicsit provokatív, megdöbbentő-meghökkentő koncertet ad június 17-én a Barba Negra Track helyszínén, UTÓPIA 3 címmel (utalva ezzel a turné harmadik eseményére), melynek alcíme: Az út.

A koncerten ismét költők/írók lesznek a zenekari performance részesei, valamint a Fővárosi Nagycirkusz művészei is szerves részei lesznek az újabb különlegességeket ígérő előadáson.

Az UTÓPIA az Anna and the Barbies zenekar ősszel megjelenő lemezének a címe, valamint az UTÓPIA Turné elnevezése, és ami egy összművészeti kavalkád. Terveink szerint hét állomást tartalmaz a turné, és amelynek a végén, november közepén a zenekar hetedik nagylemeze is bemutatásra kerül.

Az UTÓPIA egy olyan kincses sziget, ahol a cirkuszművészeti, kortárs irodalmi, zenei, táncművészeti és képzőművészeti függőkertek roskadásig virágba borult lugasai alatt talál nyugalmat vagy épp az élet lüktetéséhez elengedhetetlen nyughatatlanságot a zarándok beállítottságú utazó.

Az Anna and the Barbies UTÓPIA turné 3. állomása
2016. június 17., péntek
Barba Negra Track

Utópisztikus turnén mutatja be új lemezét az Anna and the Barbies

Megújulásra készülve tér vissza az Anna and the Barbies. Az idén tizenegy éves zenekar az énekesnő, Pásztor Anna második gyermekének születését követően kezdett ismét koncertezni.

„Gátmetszett valóság” – a világra jövetelhez kapcsolódó kínos kompromittáltság érzése, és Pásztor Anna második gyermekének megszületése utáni élmények hatására állt össze az a gondolat-lavina, mely az Anna and the Barbies amely az Utópia koncertek koncepcióját adta.

Az új látvány- és játékelemekkel gazdagított produkcióban megjelenik a cirkusz varázslatos világa, de a költészet is testet ölt, az este pedig az említett traumák ellenére is a felfedezhető, látható csodákról, és az életigenlésről szól majd.

Az áprilisi koncert egy rendhagyó kísérlet része volt: a zenekar legújabb, Utópia című lemezének megjelenése kapcsán ugyanis egy hét állomásos, konceptuális játékba kezd, melynek keretében témák és terek, különféle művészeti megnyilvánulások hatnak majd egymásra, valódi összművészeti szeánszokká változtatva a koncerteket.

„Az egyes fellépéseken az interaktivitásnak kulcsszerepe lesz: mindez segít megérteni a valóságot amelyben élünk, segít szembenézni azzal, és megfogalmazni személyes és társadalmi valóságigényünket. Ezek bár lehetnek kissé utópisztikusak, mégis egy kicsit közelebb kerülünk hozzá, ha már arra rájöttünk, hogy az álmok oszthatók, egymás szellemi és érzelmi terének bérlőivé válhatunk, megszabadulva így a szorongató magánytól. A képzelet terét alakító költők, a fizikai határokat megcáfoló cirkuszi artisták, színészek játéka találkozik majd a zenében, mely a maga megfoghatatlanságában újradefiniálja – legalábbis egy ideig – helyünket és viszonyainkat.” – mutatta be Anna a turné művészeti koncepcióját.

Anna and the Barbies 2016 - Utópia turné további állomásai:

Június 17. – Barba Negra Track
Augusztus 1-2-3. – Woodstock az Ugaron, Ópusztaszer
Augusztus 20. – Budapest, Batthányi Tér
Szeptember 8. – Budapest Park
November 18 – Fővárosi Nagycirkusz, Budapest

A projekt a nyár folyamán különböző, köztük több budapesti helyszínen valósul meg. Maguk a koncerthelyszínek igen változatosak lesznek, zárt terektől a Fővárosi Nagycirkuszon át az ópusztaszeri ugarig. Ezek - színházi szakkifejezéssel élve - jelzett térként lehetőséget biztosítanak egy-egy téma kibontakoztatására.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. szeptember 7.

Alkalmazkodik a járványhoz a budapesti WOMEX

A szervező Hangvető budapesti eseményekről, innovatív nemzetközi digitális megvalósításról egyeztet. A WOMEX (Worldwide Music Expo) 2020-as eseményét idén részben virtuálisan valósítják meg, jelentette be a magyar szervező, a Hangvető és a főszervező berlini Piranha Arts. A nemzetközi világzenei fesztivál programjai az eredeti időpontban várhatóan világszerte online elérhetőek lesznek majd, a szervezők jelenleg az esemény pontos helyszíni és online megvalósulásáról egyeztetnek. Tovább

2020. szeptember 3.

A Plázson még tart a nyár

Bár egy meglehetősen rendhagyó szezont búcsúztathatunk, szerencsére a Plázson még szeptember elején is tart a nyár, ahol nemcsak az utolsó meleg napokat élvezhetjük a Balaton legszebb partszakaszán, de még a hamisíthatatlan, plázsos bulikban is megmerítkezhetünk: szeptember első szombatján nappali Beach Party és Necc Party lesz a kínálatban, míg az utolsó hétvégéről szeptember 11-én a Kowalsky meg a Vega gondoskodik majd. Tovább

2020. augusztus 26.

Vadonatúj klippel jelentkezik a USEME

A tavalyi Nagy-Szín-Pad nyertes zenekar Leszel-e még? című dalához forgatott videót. A történet két főszerepét a Balázs Béla-díjas Dér András és felesége, Dér Denisa színésznő alakítja. Tovább

2020. augusztus 18.

Ibizai hangulat a balatonfüredi SunCity-ben

A nagyszínpados produkciók nélkül, mégis forró klubhangulatban telik a nyár az északi part legnagyobb szórakozókomplexumában. A szezon egyik záróakkordja az augusztus 19-i jubileumi RetroStars X buli lesz, majd 2020. augusztus 29-én a house zene egyik legnagyobb világsztárja érkezik! Tovább

2020. július 23.

Július 25-én először koncertezik a Bagossy Brothers Company a Plázson

A Bagossy Brothers Company fénysebességgel került fel a nagyszínpadokra, idén először pedig a siófoki Plázs közönsége is élőben hallhatja őket és együtt énekelhetik most szombaton az olyan slágereket, mint a Valahol itt vagy, vagy az Olyan Ő. A Bagossy Brothers Company koncertje után sem áll meg az élet: három különféle helyszínen várnak partykkal, de már pénteken érdemes itt kezdeni a hétvégét Metzker Viktóriával, illetve Rakonczai Imre Piano estjével. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky