3426 zenekar 12454 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2015. november 9.

A Kutya Vacsorája tovább ugat

Copyright:

A Kutya Vacsorája a magyar undergound muzsika egyik fényezetlen sarokköve. Varga Livius helyenként filozofikus máskor ironikus szövegei mellett a hazai alternatív muzsikusok supergroupja húzza a zenei stílusokon átívelő talpalávalót. A Kutya Vacsorája koncertjein a közönség belekóstolhat zenei flow élménybe, miközben a pszichológus- filozófus és bohóc szembesít magunkkal, esendő fenségünkkel. Mindez most Budapesten, a Muzikum Klub-ban 2015. november 13-án, pénteken.

A Kutya Vacsorája továbbra is nagyszerű élvezet azoknak, akik bírják a színes, hangulatokban bővelkedő, stíluskavalkád-jellegű, bogozni- és megélnivaló zenét. A ritmusok felől a hiphop és a latin, a gitárhangok és az elektronika felől a totál experimentália, Livius éneke és dumái felől az egyszemélyes humor, a kávéházi stand-up comedy, a hiphop, a ragga, a Quimbyből ismert "Liviuszos" "sanzonhoz dumálok, történetet mesélek", és a blues. A filmzene-hangulat mellé felbukkannak dzsesszes elemek, míg az egész felett végig ott kísért a vegytiszta rock&roll szelleme.

A zenekar koncertjeit a dalokhoz készített vetített grafikák/animációk teszik vizuálisan is egyedivé, filmszerűvé.

A Kutya Vacsorája koncert
2015. november 13., péntek
Muzikum Klub

20 óra kapunyitás
21 óra A Kutya Vacsorája koncert

Az se aggódjon, aki nem Budapesten él, hiszen a zenekar másnap, november 14-én Dunaújvárosban, a Galéria Jazz Klub-ban játszik.

Budapest [link]">event

Dunaújváros event

 

 

A ZENEKARRÓL BŐVEBBEN:

A zenekar felállása 2012-től a következő:
Varga Livius - ének, próza, hörgések és suttogások (rap, vocals, rattles and whispering)
Gerdesits Ferenc – dobok (drums)
Nemes Zoltán – billentyűs hangszerek (keyboards, sometimes accordion)
Vastag Gábor – gitár (guitar)
Varga László – basszusgitár (bass)
Köles István Jr. – percussion (és egyéb zörejek)

A történet, aminek semmilyen tanulsága nincs, de legalább vége sem:
(History, that will teach us nothing {Happy end not included eiter})

Magyarország egyik legautentikusabb zenei produkcióját 2002-ben alakította a frontember, Varga Livius nagymamája. Ő igazából a nevet adta hozzá, de leírása a hazai zenei piacról ma is érvényes:

- Zenélni unokám? Olyan az, mint a kutya vacsorája.

A Kutya becenevű Livius ekkoriban a Quimby zenekarral lassan már ismert művésznek mondhatta magát, de e telitalálatra nem tehetett mást: a Quimby dobos Gerdesits Ferenccel még egy zenei labort gründolt azonnal.

Livius komoly, kipróbált muzsikusokból álló kollektívát toborzott: - Kovács Gergely (gitár, billentyű, programozás), Gerdesits Ferenc (dob), Varga Laca (basszus), Köles István Jr. (ütőhangszerek), Voga Viki (vokál), Nemes Zoltán (billentyűs), Szabó Attila (hegedű)

Hőseinket 2003 nyarán, a SZIGET Fesztiválon láthatta a közönség akcióban először.

2004 - Voga Viki (Voga Viki) és Szabó Attila (Csík zenekar) már nehezen találtak időpontot a projektre, ezért barátságban, de távoztak. A többiek, kissé keményítve a hangzáson folytatták a koncertezést.

2008 – A zenekar elsőként egy élő teltházas nagylemezt rögzített az A38 hajón. A sorszámozott lemezeket még azon melegében elkapkodták a rajongók.

2011 - A Kutya Vacsorája első lemeze, a Gumicsont című stúdióanyaga stílszerűen gumicsont alakú pedrive-on került forgalomba, szerzői kiadásként. A lemez a közönség és a szakma részéről is igen pozitív kritikákat kapott. A „Mindenkinek saját Plázát!” refrént szép számú közönség üvölti azóta is országszerte. Az MR2 Petőfi rádió a Még egy tánc című dalt játssza az albumról rendszeresen.
A lemez megjelenése után Kovács Gergely gitáros távozott, a keletkezett űrt Vastag Gábor úr töltötte be.

2013 – A zenekar már nagyszínpadi koncertre is vállalkozhatott esti idősávban a Tusványos fesztiválon.

2015 - A zenekar 2015-ös nagylemezét Újra Ugatok címmel jelentette meg, ezúttal már a Tom-Tom Records gondozásában. Az albumon a modern hangok mellett jelentős kikacsintások találhatóak a 70-es évek hangzásvilága felé. A tíz dalból álló anyag szövegei egy központi témát boncolgatnak: az ember és a hatalom viszonyát. Másként: téma a pénz; a szerelem, a bűn, a bűnhődés és az apokalipszis most. (Meg persze a világbéke...) A lemezről elsőként az Ez a mese című számból készült videoklip.

A zenekar az elmúlt évtizedben, minden jelentősebb hazai fesztiválon (SZIGET, VOLT, Fishing On Orfű, Pannónia Feszt, Alterába, EFOTT, Tusványos, Utcanene Veszprém stb.) fellépett és a jobb vidéki klubokban is látható-hallható volt.

Diszkográfia:
2008 – Live at A38
2011 – Gumicsont
2015 – Újra ugatok

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. január 15.

The Carbonfools lemezbemutató turné

Elindult a zenekar Carbonsun címen megjelent albumának bemutató turnéja, melynek budapesti államása az A38 Állóhajó lesz 2020. január 23-án. Tovább

2020. január 15.

Évnyitó Margaret Island duplakoncert

2020. január 17-én és 18-án az év első budapesti Margaret Island eseménye az Akvárium Klub Nagyhall-jában lesz, ami azért is érdekes, mert az együttes utoljára két éve adott klubkoncertet a fővárosban. Tovább

2020. január 14.

Beethovent ünnepli a világ

A Kínai Filharmonikus Zenekar vendégjátéka nyitja a Beethoven évet a Pannon Filharmonikusoknál. 2020-ban az egész világ Beethoven születésének 250 éves jubileumát ünnepli, mely során a nagy zeneszerző művei sorra csendülnek fel nívós zenekarok előadásában a legismertebb koncerttermek mindegyikében. Nem meglepő tehát, hogy a Pannon Filharmonikusok kínálatában is számos előadáson hallhatjuk a kivételes komponista műveit nemcsak a 2019/2020-as évad második felében, januártól júniusig, hanem ezt követően is a szeptembertől induló szezonban. Tovább

2020. január 13.

Sebadoh koncert először Magyarországon

A 90-es évek egyik menő indie-rock zenekara, a Lou Barlow alapította amerikai Sebadoh most először érkezik Budapestre, és 2020. március 21-én az Akvárium Klubban ad majd koncertet. Tovább

2020. január 13.

Varázslatos Beatles-szeánsz az A38-on

Psychedelic Beatles Songs tematikában ad koncertet hazánk elsőszámú Beatles tribute zenekara. 2020. február 21-én a The Blackbirds jóvoltából életre kel a Beatles fantáziadús világa az A38 Hajón. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky