3426 zenekar 12454 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2015. január 16.

Újra Athe Sam a Gödörben

Copyright:

Hosszú szünet után az egykori Gödör Klubban, most G3 Rendezvényközpont (Budapest, VII. Király u. 8-10.) újra indul havi rendszerességgel az Athe Sam Klub. Az Athe Sam Klub az Athe Sam Fesztivál „kistestvére”. A klubban a legjobb hazai roma zenekarok koncertjeit hallhatja a nagyérdemű, valamint roma táncház-és tánctanítás is helyet kap a programban.

A program célja, hogy ingyenes keretek között találkozzanak romák és nem romák, ismerjék meg egymás kultúráját, és nem utolsó sorban remek szórakozást ígérnek ezek a csütörtök esték.

Első alkalommal, 2015. január 22-én a táncház mellett az Etnorom és a Le Rom lépnek színpadra. Az Etnorom együttest tíz évvel ezelőtt alapította a Kalyi Jagból már ismert két kiváló énekes, Künstler Ágnes és Balogh József.

Céljuk a roma folklór széles palettájának bemutatása volt, ám mostanra az együttes ennél többet teljesített, az autentikus roma muzsika közvetítésén túl, azt egyéb országok roma zenei kincseivel, valamint egyéni elemekkel ötvözve, kialakították a maga kategóriájában egyedinek számító roma világzenei stílust. Mindez - az EtnoRom tagjainak virtuóz tolmácsolásában - mára különleges repertoárrá érett, amelyben a tradicionális magyar cigányzenén kívül balkáni, orosz, spanyol, arab, erdélyi, török, szerb számok is helyet kaptak.

A Le Rom zenekar 2010-ben alakult, nevük jelentése "a romák”. A zenekart vezető Kovács Máté folytatja a családi hagyományt, nagyapja Gojma és édesapja Kovács Antal a Romano Drom zenekar vezetője után. Zenéjük rendkívül energikus, a hagyományos folklórt ötvözik balkáni, pop és romános elemekkel. A fiatal zenekar az Athe sam Roma Összművészeti Fesztiválon debütált a Chico & the Gypsies elő zenekaraként, azóta megjárták Európa nagyobb fesztiváljait.

A koncertek után a Korai’s Banditos oszlopos tagja, DJ Ritmo pörgeti a lemezeket.

Az idei második Athe Sam Klubra 2015. február 26-án kerül sor, amikor a Karaván Família és a Szilvási Gipsí Folk Band zenél majd.

Athe Sam Klub: Etnorom, Táncház, Le Rom, DJ Ritmo
2015. január 22. (csütörtök) 20:00
G3 Rendezvényközpont (Gödör Klub)

A rendezvényre a belépés ingyenes!

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. január 24.

Először látogat Budapestre BEXEY

BEXEY a brit hip-hop színtér egyik leginnovatívabb feltörekvő tehetsége készen áll arra, hogy eljuttassa Blood, Magic & Diamonds című kislemezét a nagyvilághoz. A fiatal rapper zenéjében erőlködés nélkül, a legnagyobb természetességgel keveri a legkülönfélébb stílusokat, május 8-án pedig élőben is megnézhetjük a Dürer Kertbe a britek új reménységét. Tovább

2020. január 23.

A Rival Sons melegíti be a közönséget az Aerosmith előtt!

Napsütötte pszichedélia és ellenállhatatlan dallamtapadás... Itt az ideje találkozni az új kedvenc bandáddal
  Tovább

2020. január 23.

Michael Malarkey holnap nálunk is bemutatja új lemezét

A Kék-könyv Projekt és a Vámpírnaplók karizmatikus sztárja új, Graveracer című lemezét mutatja be január 27-én a Dürer Kertben. A tehetséges színész, énekes-dalszerző az új lemezt a saját Odüsszeiájának tartja.
  Tovább

2020. január 15.

The Carbonfools lemezbemutató turné

Elindult a zenekar Carbonsun címen megjelent albumának bemutató turnéja, melynek budapesti államása az A38 Állóhajó lesz 2020. január 23-án. Tovább

2020. január 15.

Évnyitó Margaret Island duplakoncert

2020. január 17-én és 18-án az év első budapesti Margaret Island eseménye az Akvárium Klub Nagyhall-jában lesz, ami azért is érdekes, mert az együttes utoljára két éve adott klubkoncertet a fővárosban. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky