3430 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2014. június 29.

A Budapest Parkban pacsizott a Paddy and the Rats és a Dropkick Murphys

Copyright:

A Paddy and the Rats hamarosan a Budapest Parkban lép fel, de néhány nappal ezelőtt nézőként is tesztelhették a helyszínt, mégpedig a Dropkick Murphys koncertjén. A fellépés előtt egy személyes találkozás is összejött a kedvenceikkel.

„A menedzsmentünk és a helyi promóter hozta össze a találkozót és nagyon élveztük a dolgot” – meséli az eseményről Paddy. – „Nekem ez volt a 4. DKM koncertem, de még sosem találkoztunk személyesen. Már a hangbeállásukon ott voltunk, ami szintén nagyon tanulságos volt és beigazolódott az a dolog, hogy tényleg be lehet állni gyorsan is a hangszerekkel, ha mindenki ott van a színpadon egyszerre és nem a backstage-ben vedeli a sört.” 

A soundcheck után pedig végre cseveghetett is egymással a két zenekar.
„Sok időnk nem volt beszélgetni, mert elég feszes volt a programjuk. Előző este Zágrábban játszottak, a koncert után pedig rögtön indultak Krakkóba a másnapi koncertre” – folytatja Paddy. – „ Ettől függetlenül nagyon jó kedvűek és közvetlenek voltak. Amikor bemutattak minket, azt mondták, figyelgetik a műfaj új képviselőit, hallottak már a mi bandánkról is és nagyon örülnek, hogy ilyen messze az USA-tól is képviselik ezt a műfajt. Sose tagadtuk, hogy nagyon inspirál minket a zenéjük, amit meg is osztottam Ken Casey-vel, az énekes-basszusgitárossal, aztán nagy vidámkodás közepette lepacsiztunk és lőttünk pár fotót."
 
Természetesen az ír kocsmapunk hazai képviselői maradtak kinti kollégáik bulijára is. „A koncert maga nem sokban különbözött attól, amiket eddig láttam tőlük Londonban és Bécsben, ami leginkább azért dicséretes, mert mindenhol, mindegyik közönségnek ugyanúgy odatették magukat. Ez volt a legelső dolog, amit megtanultam tőlük 5 évvel ezelőtt. Mindennél fontosabb a közönség, mert nélkülük nem élhetnénk át azt a fantasztikus élményt, hogy a dalainkat játszhatjuk a színpadon. A másik pedig az, hogy nagyon kell pörgetni a bulit, ahogy itt Pesten is csinálták, mert akkor sosem áll le a pogó.  Nem kell sok duma, ez nem stand up comedy, csak a zene számít és annak az ereje. Energiában, zeneileg és közvetlenségben is nagyon ott volt a buli, ami még mindig azt bizonyítja számomra, hogy a Dropkick Murphys az egyik legjobb banda élőben, akiket eddig láttam és ebből mindig sokat lehet tanulni” – vonja le a tanulságot a Patkányok frontembere.

2014. július 16-án pedig őket láthatjuk ugyanezen a színpadon, ahol egy-két újdonságra is számíthatnak a nézők, hiszen a zenekar folyamatosan dolgozik.

„Már javában folyik 3 új dal felvétele, amiből egy még a nyáron megjelenik. Szeretnénk megtartani az eddigi dallamvilágot, de próbálkozunk új dolgokkal, főleg hangszerelésben, amit megpróbálunk a színpadon is megjeleníteni majd. Bevettük a hangszerek közé a zongorát, ami önmagában még nem újdonság, mert volt pár dalunk eddig is (Clown, I Always See You), amiben volt zongora, viszont csak kíséret szinten. Most pedig megpróbálkoztunk azzal, hogy a zongora viszi a banjo-val a fődallamot, ami szerintünk rohadt jól áll a dalnak és szeretnénk élőben is így megszólaltatni. A másik érdekesség az lesz, hogy pár dalban én is elektromos gitáron  játszom majd, amitől sokkal teltebb lesz a hangzás, mint eddig. Ezt már régóta tervezzük, de a mostani dalok megkövetelik sokszor a két gitártémát, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy megcsináljuk végre. A tervek szerint a Parkban lesz a premier, úgyhogy, aki kíváncsi az újításokra, azt várjuk sok szeretettel!”- zárja le mondandóját az énekes.

Paddy and the Rats koncert, vendég: The Scarlet
2014. július 16. 19 óra
Budapest Park, Soroksári út 60.

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 29.

Palackposta kihívás - új dalok írására buzdítja az otthon maradt zenészeket a Konyha

Szepesi Mátyás énekes-frontember felhívást tett ki a Konyha közösségi felületeire, amelyben arra kéri dalszerző kollégáit: ha már nincsenek koncertjeik, a felszabaduló időben írjanak új dalokat, amelyek kapaszkodót és néhány jó percet adnak közönségüknek. Tovább

2020. március 29.

Kárfelmérés: a válaszadók 95,8%-ánál volt programlemondás

Közel kilencszáz, a könnyűzenében valamilyen módon érintett kolléga töltötte ki az elmúlt tíz napban a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) olasz mintára készült elektronikus kérdőívét, ami elsősorban a szférában már látható károkat igyekezett felmérni. Március 11-e után a válaszadók 95,8%-ának kellett előre leszervezett programokat lemondania, illetve ezek többségét (82,4%) megpróbálni egy későbbi időpontra áttenni. Tovább

2020. március 29.

Elindul a #mertkelladal kampány

A könnyűzenei szakma összefogására és a magyar könnyűzenét szeretők segítségére és támogatására számít a #mertkelladal kampány. Tudatos zenefogyasztással, több magyar dal hallgatásával és lejátszásával plusz költségek nélkül lehet támogatni és segíteni a magyar könnyűzenét ebben a nehéz helyzetben. Tovább

2020. március 29.

Kék és Narancssárga Produkció: Az új közösségben megújultam, de a hangzás - amit egy ország megszeretett - marad!

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2020. március 28.

Koronavírus: rászoruló szerzőknek és előadóművészeknek segít az EJI és az Artisjus

Rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról döntött az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület. Az összehangolt intézkedéssel azoknak az előadóművészeknek és könnyűzenei szerzőknek nyújtanak segítséget, akik a koronavírus miatt elmaradó előadásaik és más munkáik következtében vesztik el jövedelmüket.
  Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky