3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2014. március 27.

Zöld Pardon helyett Barba Negra Track –  Ott a helyed!

Copyright:

Új néven, új koncepcióval kezdi a 2014-es szabadtéri szezont az egykori Zöld Pardon helyén, a Rákóczi híd budai hídfőjénél épülő Barba Negra Track, az újbudai Barba Negra Music Club szabadtéri kiadása. A szervezők négynapos bulival ünneplik a nyitásra külsőleg is megújuló koncert- és partihelyszínt, amely április 30-án kezdi az idei szezont. A hazai zenei élet legnagyobb neveivel várják a szórakozni vágyókat egész nyáron át.

Széles zenei skálával, számos kiegészítő programmal és megújult külsővel várja az egykori Zöld Pardon helyén a Barba Negra csapata a szabadtéri koncertre járó közönséget. A programhelyszín a Barba Negra Track nevet kapta.

„Az új név egy új korszak kezdetét jelenti, természetesen a zene a fő csapásvonal” – mondták el a szervezők, akik külcsín tekintetében és tartalmilag is változást ígérnek. „ Célunk, hogy minél több zenei stílust bele tudjunk tenni a programfolyamba a koncertzenekaroktól az elektronikus tánczenéig, de nagy hangsúlyt fektetünk a kiegészítő és a családi programokra is, valamint több jótékonysági megmozdulást is tervezünk. A Barba Negra Track célja, hogy egy olyan hely legyen, ami a közönség és a fellépő művészek számára egyaránt kedves és szerethető.”
 
Barba Negra Track – új külső és koncepció
A helyszín az eddigiekhez képest külsőleg is megújul: egy speciális fedéssel a küzdőtéren a közönség nagy része megvédhető az esőtől. A nagyszínpad olyan hang- és fénytechnikát kap, amely mind a hazai, mind a külföldi fellépők igényeinek maradéktalanul megfelel. A Track nagyszínpada mellett található a szakmának fenntartott zárt körű terület, ami a helyszínre látogató művészek exkluzív klubjaként szolgál majd.

Fontos a magyar zene

A zenei programok tekintetében a szervezők a Barba Negrában már megszokott és népszerű sokszínűséget viszik tovább: a metáltól az elektróig, a kortárs modern popzenétől az alternatív vonulatig mindenki megtalálja majd a maga kedvencét.  Az élő koncertek után hajnalig a bulizásé a terep a Trackben.

A szervezők fontosnak tartják a hazai könnyűzene támogatását: a programok összeállítása során előnyt élveznek a magyar produkciók, így túlnyomórészt a hazai zenei kínálat lesz terítéken, de várható jópár, nemzetközileg is ismert nagy név. A hazai sikerbandák mellett a Track kisszínpadán lehetőség nyílhat a bemutatkozásra a fiatal, feltörekvő tehetségek számára is, amely nem egy mellékes, alárendelt helyszín lesz, tartalmilag szinte egyenértékű a nagyszínpaddal.

Fő a biztonság
A Barba Negra a hazai szórakoztatóiparban szinte az elsők között szerezte meg a biztonságos helyeknek járó – a West-Balkán-tragédia után különösen megszigorított – működési engedélyt. A Barba Negra Track biztonsági szolgálatát ugyanaz a cég végzi továbbra is, akik az elmúlt években már bebizonyították profizmusukat a Zöld Pardon nyári idényeiben. A Barba Negra brand alatt működő szakmailag elismert munkatársak jelenléte garancia minden szórakozni vágyó biztonságát illetően.

Négynapos Track nyitóbuli
A Barba Negra Track 2014. április 30-án egy négynapos koncertfolyammal hivatott ünnepelni a közönséget, a zenekarokat és az új hely nyitását. A megnyitó rendezvénysorozaton négy olyan nagy hazai és egy nemzetközi közönségkedvenc látható majd, akik már bizonyítottak a hazai közönség előtt.

Április 30-án a Hooligans, május elsején a brit tánczenei színtér képviseletében a Kosheen táncoltatja meg a közönséget, majd másodikán a Supernem mutatja be legújabb albumát, a hosszú hétvégét pedig az Intim Torna Illegál szombati koncertje zárja. A koncertek után az elektronikus tánczene kedvelőinek nyújt minőségi szórakozási lehetőséget a Track.
A Barba Negra Track 2014-es tavaszi- nyári idénye igazi zenei best of koncertsorozatnak ígérkezik. Itt ünnepli az Isten Háta Mögött zenekar a 15., a Junkies a 20. születésnapját. Fellép a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Paddy and the Rats, a hazai alter-legenda Pál Utcai Fiúk, a Hősök, DSP, a Magashegyi Underground, a Fish!, a  Kaukázus és az Anima Sound System is. A nyár közepén fellép a metál egyik klasszikusa, a stílusteremtő amerikai Death zenekar is.

Hosszú idő után újra Budapesten koncertezik a klasszikus felállású Korál, de zenél a 30Y, és fellép az esztrádbölcsész hip-hopot nyomó Bëlga, és a hazai punk-legenda, a HétköznaPI CSAlódások is. A teljes koncertmenü folyamatosan frissülve követhető a Barba Negra Track hivatalos Facebook-profilján.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. január 11.

Január 23-án adják át a Petőfi Zenei Díjakat

A hagyományos, nyári időpont helyett január 23-án a Duna TV kétórás showműsorában adják át - immár ötödik alkalommal - a Petőfi Zenei Díjakat. A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját formáló szobrokat 12 kategóriában kapják a hazai könnyűzene legjobbjai. Az életműdíjat idén Horváth Charlie veheti át. Tovább

2021. január 10.

Kétoldalú minden érem - megjelent a magyar olimpiai dal

Szakács Gergő, Diaz és Fura Csé legújabb dala a sportolói élet kihívásainak és sikereinek két oldaláról szól. A zenészek saját tapasztalataikat írták le a dalban, amely a Magyar Olimpiai Bizottság, illetve a Magyarock megbízásából készült. Tovább

2021. január 10.

A Casablanca 2021-es kiadásával ejt rabul Zséda és Kökény Attila

Ha Zséda és Kökény Attila összeáll, abból mindig sláger születik, és ez most sincs másként. A páros egy vérbeli power balladával jelentkezik, ami nem csak fülbemászó, hanem a szívünket is azonnal rabul ejti. Tovább

2020. december 16.

Fél év után Curtis klip

Fél év hallgatás után mesteri klippel robban be Curtis. Az ország kedvenc ezerarcú rappere most új szerepben mutatkozik be, akciófilmbe illő jelenetekkel borzolja a kedélyeket. Tovább

2020. december 15.

Megjelent Saya Noé első nagylemeze

A ’Museum of Sins’ a Malaysiában, zenész családban felnőtt budapesti énekesnő-dalszerző, producer Kőrös Mimi, művésznevén Saya Noé első nagylemeze. Mint a nemzetközi karrierben gondolkodó fiatal, feltörekvő zenészek generációjának egyik legígéretesebb tagja (aki rögtön az első évében felkerült a HOTS magyar zenei export ajánlólistájára), közel egy évig dolgozott a lemez 12 nagyon személyes hangvételű, mély gondolatvilágú dalán, melyek lágy, időnként melankolikus electropop hangszerelésbe öltöztek, egy csöppnyi alternatív felhanggal, számos stílusból merítve a modern traptől a trip-hopig. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky