3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2014. március 7. | Ó.Zs

Újra szólt A Dal - Eurovízió

Copyright:

Hathetes versengés után eldőlt, hogy Kállay-Saunders András indulhat az ötvenkilencedik Eurovíziós Dalfesztiválon. Az énekes a Running című dalával képviseli majd hazánkat Koppenhágában, a legutóbbi győztes fővárosában. Eközben más országok indulóinak neve is nyilvánosságra került.

A dal című műsor idén harmadik alkalommal került megrendezésre. Tavaly nem kis meglepetésre az akkor még sokak számára ismeretlen Márta Alex, művésznevén ByeAlex volt az, aki megnyerte a magyar selejtezőt, így indulhatott Malmőbe, ahol a tízedik helyezést érte el.

Az idei döntőben különböző műfajok előadói mutathatták meg előadásukat. A nyolcas finálé résztvevői a következőek voltak: a Fool Moon, a Depresszió, a Honeybeast, Király Viktor, Bogi, a New Level Empire, Pál Dénes és nem utolsó sorban a győztes, Kállay-Saunders András. A döntés ötven-ötven százalék arányban dőlt el. Először a nyolc dalból kiválasztott a zsűri négyet, majd közülük dönthette el a közönség azt, hogy ki képviselje az országot Dániában.

Több mint 150 000 beérkezett szavazat után dőlt el, hogy az a Kállay-Saunders András képviselheti az országot, aki már harmadik alkalommal vett részt a megmérettetésen. Tavaly a My Baby című szerzeménye a második helyen végzett a magyar selejtezőben.    

A magyar induló örömét és felkészülését azonban baljós fejlemények árnyékolják be, hiszen a legfrissebb hírek szerint bírósági kihallgatás és jogi procedúra várhat rá egy tavaly történt incidens miatt.

A magyar produkció mellett négy indulóra derült fény az elmúlt hetekben. Macedóniát Tijana Dapčević képviseli. Az énekesnő To The sky című dala a fogadóirodák szerint jó eséllyel pályázhat az első tíz hely egyikére. Spanyolország színeiben Ruth Lorenzo indul. A nemzeti döntő nem kis izgalmat okozott azzal, hogy a bírák és a közönség összefésült eredménye alapján holtverseny alakult ki, de ilyen esetekben a közönség szavazata számít, így a nemzeti döntő nagy esélyese Brequette helyett Ruth képviselheti hazáját.

Lettország az Aarzemnieki nevű folk-pop zenekart küldi ki a Dalfesztiválra. A hazai válogatón tizenkét szám előadója mérette meg magát, közülük három került a háromfős szuperdöntőbe, ahol a közönség és a zsűri 50-50 százalékban dönthette el, hogy ki jusson ki.

A napokban derült fény arra, hogy Lengyelország a Donatan & Cleo formációval tér vissza három év után az Eurovíziós dalversenyre. Az ország nem tartott választó műsort, egy belső zsűri döntötte el, hogy melyik szerzemény is képviselje őket.

Ó.Zs

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. április 12.

The Original szerzemény került fel a zenei megosztókra

A külföldi sikereket elért The Unbending Trees énekese nemrég szólóban jelentkezett. Hajós Kristóf Bitterfly című szerzeménnyel debütált, igazi chill zene, amiben Kristóf hangja ismét magával ragadó, de az énekes nem állt meg itt. Tovább

2021. április 7.

Ákos új dala

Ákos vadonatúj saját szerzeménnyel tér vissza: a „Fel a szívekkel” egy rádióbarát, pörgős felvétel lett, ami egy igen aktuális témát, a remény kérdését feszegeti. Tovább

2021. március 26.

Öt magyar zenei produkció kapta meg idén először a WMMD Digitális Zenei Díjat

Idén először adták át a WMMD Digitális Zenei Díj nevű vadonatúj elismerést, amelyet a zenei streaming területén 2020-ban kiemelkedő eredményeket elért produkciók kapták. Díjat nyert Rácz Gergő és Orsovai Reni, a Bagossy Brothers Company, a Paddy and the Rats, az AK26, valamint Böbe. Tovább

2021. március 25.

Itt az új Carson Coma klip

Megjelent a Carson Coma legújabb dala, a ‘Pók’. A Fonogram-díjas zenekar ezúttal az előítéletek pusztító hatásáról, a kommentek fájó nyilairól és az elfogadás fontosságáról készített egy dalt, amihez a klipet az Ezüst Medve-díjas színésznő Kizlinger Lilla rendezett. Tovább

2021. március 24.

Nigel Stately legújabb dala

Igazi csemegével készült a hosszúhétvégére a nemzetközileg is elismert magyar dj/producer. Nigel Stately egy vérpezsdítő újdonsággal jelentkezik! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky