3427 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2014. február 3.

Cserhalmi György életműdíjas!

Copyright:

A Magyar Lemezlovas Egyesület, közismert nevén a DJ Szövetség és a Ballantine's idén is megrendezték közös díjátadó ünnepségüket, a Ballantine's Music Awards-ot. Az év DJ-je megmérettetés győzteseit immár hetedik éve díjazza a Szövetség, és az esemény harmadszor került közös megrendezésre a Ballantine's-zal. Szavazott a szakma és szavazott a közönség is: előbbiek a DJ Szövetség által működtetett zártkörű szakmai szavazáson, utóbbiak pedig a Ballantine's közösségi oldalán.

Első alkalommal indultak külön kategóriában a közismertebb, populárisabb műfajokban tevékenykedő, ún. "mainstream" DJ-k és az elsősorban rétegzenei közönségeket vonzó (bár néhány fesztiválon akár több ezres tömegeket is mozgatni képes) "underground" lemezlovasok.

Összesen négy hazai és két külföldi kategóriában versenyeztek a DJ-k, ebből négyben a közönség is szavazhatott.

A szakma első körben bárkit jelölhetett az egyes kategóriákban (természetesen nem szükséges a DJ Szövetségben való tagság), majd pedig a legtöbb jelölést kapott 20-20 versenyző jutott a második fordulóba, s közülük szavazott a győztesre külön-külön a közönség és a szakma is.

És kik nyertek?

A FELFEDEZETT kategóriában NEWIK meggyőző fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt. az évek óta megbízható és sikeres rezidens 2013-ban az egész ország előtt ismertté vált, szinte minden jelentősebb klubban fellépett, és "mellékesen" elkészítette az év egyik legsikeresebb hazai dalát, nem csak a klubok, hanem a rádiók világában is: ez volt a "My Love".

AZ ÉV PRODUCERE kategóriát a tavalyi győztes CRAZIBIZA másodszor is elhódította. Tavaly épp kelet-ázsiai turnén voltak, így nem tudták személyesen átvenni a díjat, de idén a csapat egyik tagja, Agebeat szerencsére előző nap épp hazaérkezett, így végre első kézből kaphatta meg az elismerést.

A nemzetközi underground DJ-k világában PAUL KALKBRENNER bizonyult a közönség kedvencének, UMEK pedig a szakma szerint volt a legjobb; bár KALKBRENNER számára nem sok hiányzott a duplázáshoz...

 

 

Sikerült viszont mindez a mainstream-ben AVICII-nek, aki mind a szakma, mind a közönség körében egyértelműen a legtöbb szavazatot kapta.

A hazai DJ-k közönségszavazásán évről évre igen jelentős szerepe van a rajongók körében, a közösségi oldalakon történő kampányolásnak, és ez idén sem volt másként. STERBINSZKY harmadszorra is elvitte a díjat (a mainstream kategóriában), az underground vonalon viszont a két évvel ezelőtti szakmai győztes, ANDRO most a közönséget is kellően lázba tudta hozni.

ANDRO a szakma díját akkor a háromszoros korábbi győztestől hódította el, aki a következő évben visszaszerezte azt... és BÁRÁNY ATTILÁNAK idén is sikerült! Ötödször is ő az ÉV DJ-JE a szakmai szavazáson. Elképesztő siker: az idősebb közönség és a tinik egyaránt rajonganak érte, naptárja hónapokra előre tele, tökéletesen levezényelt, profi, ugyanakkor mindenki számára szórakoztató és emlékezetes bulik hétről hétre, immár sok-sok éve... ezt próbálják meg utána csinálni a fanyalgók!

Az újdonságként megjelenő hazai underground kategória komoly hiánypótló szerepet tölt be; néhány kiváló, ám a stílus sajátosságaiból eredően a populárisabb vonalon utazókkal szemben esélytelen, ezért örök második helyre szoruló DJ most végre egymással mérkőzhetett. És így, abszolút megérdemelten, az eddig minden évben a dobogón vagy annak közelében végző JAY LUMEN a számos nemzetközi elismerés után végre itthon is megkapta a neki járó díjat!

 

 

Az est folyamán a DJ Szövetség elnöke, Jeszenszky Zsolt elismerését fejezte ki nem csak a nyerteseknek, de az összes jelöltnek, köszönetét pedig mindenkinek, aki részt vett a szavazásban. Örömmel szólt arról is, hogy a DJ Szövetség taglétszáma már most közelíti a tavalyit, pedig még csak január végénél tartunk, így egészen bizonyosan rekordot fog dönteni idén a tagság; aki kimarad, az lemarad, és már tényleg csak azok nem vesz részt a közös szakmai munkában, akik önmaguk ellenségei. Bizakodóan szólt továbbá az egyre több kiváló magyar producerről is, akik sokszor DJ-ként is tevékenykednek, de az általul készített zenék egyre gyakrabban válnak szélesebb körben is sikeressé. És mivel a DJ-k igen döntő többsége ma már tisztességgel megfizeti a zenék felhasználása után a jogdíjakat, ezek a hazai producerek is egyre inkább hozzájutnak az őket a zenei alkotó munkáért megillető jövedelemhez.

Az ÉLETMŰDÍJ idei győztese egy olyan közkedvelt fazon, aki kiváló viszonyt ápol az egész szakmával, annak fiatal, mai képviselőivel és a nagy öregekkel egyaránt. Bár valamelyest az utóbbiak közé is tartozik, ám a mai napig aktív, és sokak szerint a "régiek" közül a mixelés, a zenei műsor összeállítása terén talán ő a legjobb, a legprofibb! Az egészen biztos, hogy a ma pályájuk csúcsán lévő, 30-as és 40-es éveikben járó DJ-k mindegyike rengeteget tanult tőle. A DJ Szövetség ÉLETMŰDÍJASA idén: CSERHALMI GYÖRGY!

A Ballantine's Music Awards gálaest részeként továbbá "A SZAKMÁÉRT" különdíjban részesült a DJ VÁLOGATOTT, amelynek tagjai sport- és jótékonysági tevékenységükkel is hozzájárulnak a szakma elismertségének növeléséhez.

A legjobb DJ-k mellett a szakma idén első alkalommal értékelte a klubokat, zenés-táncos szórakozóhelyeket is! Ennek részleteiről, a legjobb helyekről és a legrosszabbakat tartalmazó "fekete listáról" hamarosan külön számolunk be...
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2023. szeptember 8.

Molnár Tamás és Pajor Tamás közös ügye

A „Világot cserélek” az év talán legdrámaibb videoklipje, melynek középpontjában a háború, mint korunk rémséges és evidenciaszintre emelt létélménye áll. A dal Pajor Tamás tollából indult, majd Molnár Tamás refrénjeivel nyerte el végleges formáját. „A képi anyag egy disztópikus világot fest, tele utalásokkal. Tovább

2023. szeptember 8.

Ismét közös lemezt adott ki Azahriah és DESH

Bevált csapaton ne változtass, tartja a mondás, és jelenleg nincs csapat a magyar könnyűzenében, amely jobban bevált volna, mint Azahriah és DESH párosa: 2022-ben a magyar streamelők kettejük közös dalát, a Pullupot hallgatták meg a legtöbbször az NMHH hivatalos statisztikái alapján – mintegy 6,5 milliószor. És ez csak egy a duó számos rekordja közül. Tovább

2023. május 15.

Nemzetközi lemezkiadó figyelt fel a magyar garázsrock zenekarra

A klasszikus, nyers rock and roll és a modernebb, dalközpontú garázsrock sajátos keverékét játszó The Trousers srácairól legutóbb akkor adtunk hírt, amikor gőzerővel készültek közép-európai turnéjukra. A csapat azóta Csehország első számú punk-rock’n’roll produkciójával, a Degradace formációval karöltve négy országban zenélt a helyieknek, például Bécs, Trencsén, Prága, valamint Jindrichuv Hradec városaiban. A „Monarchy Madness II.” turné nagy sikerrel dübörgött minden állomásán, így jövőre megrendezésre kerül a harmadik felvonása. Tovább

2023. május 2.

Átadták a Fonogram-díjakat: íme a 2023-as nyertesek

Huszadik alkalommal adták át a Fonogram - Magyar Zenei Díjakat. A Fonogram-nap nevű interaktív műsorfolyam során az egyes zenei kategóriák nyerteseire izgalmas videók formájában derült fény. A 25 fős szakmai zsűri 18 műfaji kategóriában ítélte oda a díjakat. A MAHASZ emellett nyilvánosságra hozta azt is, hogy ki nyerte #azévslágere közönségszavazást. Tovább

2023. május 2.

Jules War újdonság

Lovasi Eszter 2023-ban kezdte közzétenni dalait Jules War néven. A Parallels keserédes indie-popja, és a súlyos szerelmi leszámolást megidéző Love után megjelent Eszter harmadik szerzeménye, a Cold Anger. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky