3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2013. február 3.

Bár a Budapest Bárnak

Copyright:

A Budapest Bár zenekar már régóta tervezte, hogy legyen egy hely, ahol amolyan "budapestbáros" hangulat honol, ahol minden korosztály megtalálja a neki valót. Az álom immár valóság lett. 2012 őszétől a Budapest Bár zenekar valódi otthonra lelt egy igazi Budapest Bárban.

Az eddig New Orleans Music Club néven üzemelő, nagyszerű adottságokkal rendelkező klub 2012. nyarán "ráncfelvarráson" esett át, és mostanra megújulva, kicsinosodva, "budapestbárosodva" várja közönségét, Budapest Bár néven színvonalas szórakozóhelyként és étteremként. A kiváló italokkal, finom falatokkal, nagyszerű zenével megspékelt különleges és egyedi szórakoztató produkciók az egykor világhírű pesti éjszaka legszebb fénykorát idézik. Hagyományos pesti ételekkel, virtuóz műsorokkal, nevetéssel, muzsikával és tánccal fűszerezett estékkel várja ide vendégeit, köztük természetesen a zenekar rajongóit is.

A névadóról:
Jó adag cigány temperamentum, kitűnő zene, némi magyaros dallamvilág, megbolondítva csipetnyi füstös kávéházi hangulattal, mindez világszínvonalú cigányzenekar és élvonalbeli magyar énekesek előadásában. Korok, generációk és kultúrák találkozása a Budapest Bár – kiváló muzsikusokkal és fantasztikus egyéniségű előadókkal. A zenekar immárom öt éve a hazai zenei élet egyik legsikeresebb formációja - több tízezer eladott lemez, közel száz színházi előadás, számos ország- és külföldjáró koncertturné -, és mára az egyik legismertebb magyar kulturális brand.

A Budapest Bár művészi igényessége az új helyszín programjaiban is visszaköszön. Itt mindenki megtalálhatja a maga Budapestjét, a swing, a jazz és a cigányzene különleges hangzásvilágát, a tangó és a charleston bukéját, ahol fantasztikus élőzenére lehet jókat táncolni, nevetni és szórakozni, ahol a finom vacsora és a jó program együtt jár, és ahova bárki lejöhet barátaival (akár külföldiekkel), sőt, a szüleivel is. Nem hiányozhat a színház sem: a leghíresebb magyar előadóművészek lépnek fel zenés önálló estjeikkel a Budapest Bárban.

A programokról:
Februártól teljes programkínálatra törekszik a bár. Többek között itt debütál magyar és angol nyelven a Budapest Bár zenekar műsora is: a Budapest Gypsy Spirit és a Bohéme.

Február 7., csütörtök
20.30: CAPRICCIO - A BUDAPEST BÁR ZENEKARI ESTJE
A Budapest Bár különleges műsora betekintést ad a magyar cigányzene híres alakjainak életébe, miközben a kitűnő muzsikusok mulatságos és tanulságos történetek kíséretében újraértelmezik mindazt, amit eddig a cigányzenéről tudtunk. Az este különlegessége, hogy a produkciót igazi cigány “baróságokból” álló fogások kísérik, a kulináris élvezetek kedvelőinek legnagyobb örömére.

Február 8. péntek
20.00: BUDAPEST TANGÓ BÁR: T-FAKTOR
TEHETSÉGFIRTATÓ TANGÓ SHOW - A TANGO CORTINA ELŐADÁSA
Tánc, humor és muzsika hetven percben.
Aki húzza: a Cortina zenekar, a neotangó irányzat egyetlen hazai képviselője. Vámos Veros – ének, Agnecz Katalin – harmonika, Kálmán László - billentyűs hangszerek, Krause - DJ, producer
Aki ropja: Sinóros - Szabó Botond & Fülöp Nóra
22.30:TANGÓOKTATÁS
23:00: BUDAPEST TANGÓ BÁR: MILONGA
Sztárvendég: SEBASTIAN ACRE Buenos Airesből

Február 9. szombat
20:00 CSEH TAMÁS EST A VODKU ZENEKARRAL
"2010 hideg telén összeültünk egy pesti kocsmában, kézbe vettük a gitárt, a bőgőt és a hegedűt, és Cseh Tamás dalait énekeltük. Megszólalt a Budapest, a Krakkói vonat, a Műcsarnok, a Hatvanas évek, és tucatnyi más felejthetetlen dal. Sokan összegyűltünk, a tizenévestől a nyugdíjas korúig mindenféle emberek ültek a székeken, a földön vagy álltak a fal mellett. Körülnéztünk, és azt láttuk, hogy a szemekből eltűnt a korkülönbség, és furcsa szeretem-színe lett mindenkinek.”
A Közép- és Kelet-Európa népzenéjét feldolgozó zenekar most más műfajban szólal meg, a 70-es évek legendás szerzeményeit és hangulatát varázsolja a színpadra.
A Vodku zenekar tagjai: Bata István (gitár, ének), Szabó Árpád (hegedű, mandolin), Takács Szabolcs (gitár, nagybőgő) Jegyár: 800Ft H

23.00: VÍZIÓK – TRANSZVARIETÉ
A FANTASY ORPHEUM TÁRSULATÁNAK ZENÉS, TÁNCOS SHOWMŰSORA
Szereplők: Dannyelle, Bonnie Andrews, Krisztina, Kronie, Micus
Műsorvezető, háziasszony: Angyal Micus
Koreográfus, rendező: Krones Gábor

Február 14. csütörtök
20.30 BUDAPEST BÁR
VALENTIN – NAPI EST
Szerelem, flört, szeretet… Bár a Valentin-napot mint ünnepet nem érezzük olyan közel a szívünkhöz, de amit ünnepel, azzal teljes mértékben tudunk azonosulni. A Budapest Bár által felelevenített dalok általában nem filozófiai mélységekbe szántanak - legtöbbjük szerelemről, csókokról, csalódásról, reményről, vagy egy kedves hölgy szép szeméről szól. Garantáltan nem téved, aki a meghódítandó vagy már meghódított hölgyet Budapest Bár koncertre hívja Valentin nap alkalmából. Persze azért a hölgyválasz sem kizárt!

Február 16. szombat
22.00: BUDAPEST FUNKY BÁR: GARAMY FUNKY STAFF
Tánc, tánc és újra tánc! Ezúttal a 70-es, 80-as, 90-es évek funky, disco és soul slágereinek megidézése hangzásban és látványban. Motown stílus a hangszerelésben és az öltözködésben, a nagyszerű, a Voice-ból is ismert Veres Mónikával! A Show és a Fever Night garantált!

Február 19. kedd
19.30: MINDEN CSAK KOMÉDIA - HAUMANN PÉTER VIDÁM, ZENÉS ÖNÁLLÓ ESTJE
Mi a közös Zerkovitz Bélában, Petőfi Sándorban, Shakespeare-ben, Romhányi Józsefben és Karinthy Frigyesben? Valamennyien „fellépnek” Haumann Péter estjén, ahol a Nemzet Színésze dalban, versben és prózában is elvarázsolja és megnevetteti a nézőit. Zongorán kísér: Neumark Zoltán

Február 20. szerda
19.30: KAPCSOLNAK? – EGY JÁTÉKOS ESTE RÓZSA GYÖRGGYEL
Önfeledt játék és bulizás értékes és különleges nyereményekért, az ország egyik legnépszerűbb játékmesterével! Ki lesz a Budapest Bár LEG...LEG...LEG-je? Nyomozzunk együtt! Ön milyen Columbo lenne? Üssön a hasára – és NYERJEN! Vetélkedők, amelyekhez nem kell felkészülés és garantáltan nincs felsülés!

Február 21., 28. csütörtök
19:45: BUDAPEST GYPSY SPIRIT BY BUDAPEST BÁR – in English!
Budapest’s favourite world class gypsy band is unquestionably the Budapest Bár. Their new programme is designed to share their rich heritage with a non-Hungarian audience. They offer you food from their moms’ home kitchen, they play the music they learnt from their fathers and grandfathers, and tell you stories they heard from old colleagues and friends. Everything you never knew you wanted to know about gypsy music.

Február 22. péntek
21.00: BUDAPEST BÁR FAMILY: FERENCZI GYÖRGY ÉS A RACKAJAM
A Budapest Bár énekesei különböző műfajokból jönnek, és népszerűek saját zenekaraikkal is. Ferenczi György a magyar könnyűzene egyik legszínesebb egyénisége, akinek negyedszázados pályafutására éppúgy hatott a country, a blues, a funky, a hip-hop és a rock ’n’ roll, mint a magyar népzene. Minden további nélkül saját képére tudta formálni James Brown és Jimi Hendrix zenei világát, majd azzal tűnt ki, ahogy Petőfi Sándor életével és költészetével azonosult. Játéka több mint kétszázhetven lemezen hallható, és ebből húszat ő maga jegyez, jórészt az 1991-től 2003-ig működő Herfli Davidson, majd a 2005-ben megalakult Rackajam nevű együttesével

Február 23. szombat
20.00: PURIM BÁL
A Purim a legvidámabb zsidó ünnep, ilyenkor a perzsa uralom alatt élő zsidó közösség megmenekülésére emlékezünk. Az örömünnepet idén a húszas-harmincas évek stílusában rendezett bállal köszönti a Bálint Ház és a MAZSIKE. A Purim bálon lesz táncmulatság, a legkorhűbb öltözékek versenye, kvíz és karaoke a harmincas évekből, élőzene, táncbemutató, és persze purimi ételkülönlegességek is!

Február 26. kedd
19.30: „NE BESZÉLJÜNK EGYSZERRE!” – KOLTAI RÓBERT ZENÉS RETRÓKABARÉJA
A zongoránál: DARVAS FERENC
Koltai Róbert új improvizációs estjén a színész-rendező klasszikus kabaréfigurái mellett új dalok és új szövegek is megszólalnak. Darvas Ferenc, Koltai Róbert régi alkotótársa és barátja, zeneszerzőként és zongoristaként is közreműködik a produkcióban, de Dés László fantasztikus Patika-dalai is elhangzanak. Az est harmadik és legfontosabb főszereplője a közönség, hiszen a műsor a nézők kívánságai alapján és aktív közreműködésével alakul majd! Ráadásul maga Illetékes "úrtárs" is elmondja az egészről a véleményét!

Február 27. szerda
19.30: A VÁGY MUZSIKÁL – SZALÓKI ÁGI KARÁDY–ESTJE
Szalóki Ági a kezdetekkor tagja volt a Budapest Bár zenekarnak. 2008-ban megjelent, Karády Katalin dalait feldolgozó jazzlemezének anyagát hosszabb kihagyás után újra élvezhetik a Budapest Bár színpadán.
"Minden nő képes arra, hogy díva legyen, mindegyikünk megélte ugyanazokat a szerelmeket, mindenkiből lehet igazi királynő, akár Karády. Vágytam rá, hogy kis klubokban, kerthelyiségekben intim környezetben énekelhessek újra, ahol mindig minden megtörténhet. Ez nagyon inspiráló. Elénekelem, amit a szerelemről tudok, vágyakozásról, várakozásról, büszkeségről, megalázottságról, kacérságról, csalódásról és beteljesülésről…" (Szalóki Ági)
A zenekar tagjai: Juhász Gábor-gitár, Mohay András-dob, Kovács Zoltán-nagybőgő, Bacsó Kristóf – szaxofon
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. április 12.

Figyelem! Virtuális Glastonbury lesz!

Magyarországról is követhető lesz a Glastonbury Fesztivál online koncertje. A világ egyik legismertebb fesztiváljának szervezői május 22-én különleges streamkoncerttel jelentkeznek a Glastonbury kultikus helyszíneiről. A Live At Worthy Farm elnevezésű ötórás műsorban fellép a Coldplay, Damon Albarn, HAIM, IDLES, Jorja Smith, Kano, Michael Kiwanuka, Wolf Alice és DJ Honey Dijon. Tovább

2021. március 4.

Dagny az Akvárium Klubban

Minden egyes új dalával és fellépésével folyamatosan ámulatba ejti és meglepi közönségét. Noha Dagny Norvoll Sandvik egy tehetséges zenészcsaládban nőtt fel a norvégiai Tromsøben, a dalszövegírás és a zene iránti igazi szenvedélyét a 20-as évei elején találta meg, amikor Londonba költözött. Tovább

2021. február 13.

Többek között Budapesten tér vissza a The Weeknd

A 2022-re meghirdetett világkörüli The Weeknd turné az átütemezett észak-amerikai és európai koncertkörút az iránt óriási érdeklődés. Ez a várva várt, szenzációs visszatérő koncert 2022. november 4-én a Budapest Arénában is látható lesz! A jegyértékesítés az énekes Super Bowl fellépését követően, február 8-án el is indult. Tovább

2021. január 20.

Főzzünk embert és együnk tudományt! - a Tudósok ökumenikus diétakoncertje Afrikából

Mit tehet a zenész, ha nem koncertezhet? – teszik fel a kérdést brit, magyar és karagandai tudósok, s mivel immár globális az imperialista kapitalizmus, amelyben elvárt, hogy smileyval a kopoltyúnkon boldog halakként ússzunk, a válasz nem lehet más a túlélés feltételeinek a megteremtése céljából, mint az öröm- és pénzszerzés egyéb módjainak a felkutatása. Tovább

2020. december 14.

Különleges stream koncertet ad a Kiscsillag

A Kiscsillag zenekar egy interaktív bulival zárja az évet, hogy a közönség bepótolhassa az idén elmaradt találkozási lehetőségeket. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky