3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2012. november 8.

Huszonhét éves a Ladánybene 27!

Copyright:

1991 óta tizenkettő albumot jelentettek meg és szerzeményeik számtalan válogatáson szerepeltek. Nevükhöz fűződik az első magyar reggae album (1991 – Reggae), dub album (2002 - Links to Babylon), az első hazai riddim album (2007 - JudgeDay) megalkotása, az első pesti reggae klub (1998 - Trenchtown Reggae Party) üzemeltetése, valamint a legnagyobb hazai reggae fesztivál (Reggae Camp) megteremtése.

A 2012-ben megújult és fúvósokkal bővült zenekarunkkal igyekszünk méltó módon megünnepelni ezt a számunkra fontos évfordulót: a zenekar 27-ik évét a március végén megjelent angol nyelvű We Are One című EP-vel indította, mely EP címadó dalához videoklip is készült, az előttünk álló szezon folyamán pedig a HUSZONHÉT elnevezésű születésnapi turnén vesznek részt, melynek egy speciális állomása nem máshol lesz, mint a zenekar „szülőföldjén”!
 
Hosszú út vezetett a régi daloktól a legújabb zenékig, egészen pontosan 27 év, és most ezt a fejlődést, haladást élheti, hallgathatja végig a néző a HUSZONHÉT turné állomásain. 
 
A tavasszal kiadott We Are One című EP után most újabb megjelenésre készülünk, hiszen a húzós nyári menet ellenére egy sor új zenét írtunk műhelyünkben. Ezek a dalok szintén megjelennek a HUSZONHÉT elnevezésű, nagykoncertekből álló turné programjában, ahol az aktuális nagy slágereink mellett (Judge Day, Az élet más, We Are One, Feel Di Roots…) ezúttal helyet kapnak a korábbi évek legismertebb dalai (Van még a világon, Kell egy ház, Régi Reggae…)! Műsorunk és egyben filozófiánk, hogy a jelenben éljünk és alkossunk!
Az új LB27 programmal világzenei örökségünket, a zenénkben rejlő energiákat és a zenélés örömét tárjuk a közönség elé!
Az idén megfiatalodott és új zenészekkel kibővült LB27, huszonhetedik születésnapja alkalmából november 16-án „haza látogat”, hogy a fiatal zenész társak is megismerhessék azokat a mára már kultikusnak mondható helyeket, ahol a zenekar anno született, vagy lemezeire készült. 
 
Látogatásuk során lehetőség nyílik arra, hogy Ladánybenén élő régi barátaikkal személyesen is találkozzanak, beszélgessenek. Ezen a délutánon és estén a zenekar szeretné ladánybenei barátainak bemutatni fiatalabb zenésztársaikat: Krecsmáry Zsolt dobost, Kálmán Andás billentyűst, Görögh Dani trombitást, Hegyi Viktor Iván harsonást és Pásztor Ákos szaxofonost, hiszen az idei évtől a zenekar az LB27 Brass szekcióval kiegészülve koncertezik! A fiatalos lendület és az érett, tapasztalt erő nagy találkozása teszi igazán izgalmassá és modernné a megújult LB27 zenei világát és szövegeik pozitív üzenetét.
 
A Ladánybene 27 tagjai a személyes ismerkedés mellett a színpadon is megmutatják felfrissült zenéjüket, régi és új dalaikat, a lendületüket és pozitív gondolkodásukat. Erre régi nagy sikerek helyszínén, a Ladánybenei Művelődési Ház nagytermében kerül sor!
 
„A látogatás során tiszteletünket tesszük a régi Kunbaracsi Tábornál, megtekintjük a Művelődési házban kiállított emléktáblánkat, találkozunk a falu vezetőivel, Kardos Attila polgármesterrel, Visontay István korábbi polgármesterrel, barátainkkal, lovaskocsikázunk Ladánybenén és környékén: meg-megállunk az iskolánál, focipályánál, hogy anekdotázzunk a régi dolgokról, a táborokról, a fáklyás felvonulásokról, focimeccsekről, koncertekről. És természetesen egy-egy szál virág elhelyezésével lerójuk tiszteletünket a városi temetőben nyugvó régi barátaink sírjainál is.” - mondta Bodnár Tibor, zenekarvezető.
 

 

SZÜLETÉSNAPI KONCERT VENDÉGEKKEL

BUDAPEST – A38 Hajó – 2012. NOVEMBER 24.

Rengeteget muzsikálunk majd, lesznek régi melódiák, sokat választunk az aktuális programunkból is és jönnek az új dolgaink!!!

Múlt - jelen és jövő egy koncerten, így kezdjük a következő 27 évünket!

Velünk tart néhány kedves zenész barátunk, akikkel megtiszteltetés lesz együtt muzsikálnunk! Íme a program:

Ladánybene 27 és barátai:

Sena (Irie Maffia)

Busa Pista (Irie Maffia)

Shaka Black (JAM, GB)

Mészáros Ádám (Péterfy Bor & Love Band)

Mr.Roul NO

Judah International Sound System (Shaka Black & Selecta DreadHead)

TOVÁBBI „HUSZONHÉT” TURNÉÁLLOMÁSOK!

november 10. – Debrecen – Roncs Bár

november 17. – Győr – Bridge Hallgató Klub

-Copy Con lemezbemutató & Ladánybene 27 HUSZONHÉT

december 8. – Balassagyarmat – Madács Mozi

december 26. – Szombathely - Agora-Savaria Mozi

december 29. -  Kiskunfélegyháza - RockTár
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. július 23.

Július 25-én először koncertezik a Bagossy Brothers Company a Plázson

A Bagossy Brothers Company fénysebességgel került fel a nagyszínpadokra, idén először pedig a siófoki Plázs közönsége is élőben hallhatja őket és együtt énekelhetik most szombaton az olyan slágereket, mint a Valahol itt vagy, vagy az Olyan Ő. A Bagossy Brothers Company koncertje után sem áll meg az élet: három különféle helyszínen várnak partykkal, de már pénteken érdemes itt kezdeni a hétvégét Metzker Viktóriával, illetve Rakonczai Imre Piano estjével. Tovább

2020. július 8.

Első magyar klubkoncertjére érkezik az Akváriumba a Metronomy

2021. áprilisában igazi zenei kuriózum érkezik Budapestre. Az utóbbi idők egyik legnépszerűbb angol indie pop bandája, a Metronomy lép majd az Akvárium Klub színpadára. Tovább

2020. június 12.

Cabrio stílusban nyit a balatonfüredi SunCity!

Június 6-án ingyenesen nyitja meg teraszait Balatonfüred legnagyobb szórakozóhely komplexuma, a SunCity. Balatoni naplementével, koktélokkal, ínycsiklandó falatokkal és két sztár dj-vel, Yaminával és Metzker Vikivel indul a nyár! Tovább

2020. június 2.

Elmarad az idei Electric Castle Fesztivál Erdélyben

Idén júliusban rendezték volna a 8. Electric Castle fesztivált - Kolozsvár mellett a történelmi jelentőségű Bánffy Kastélyban-, de a járványügyi helyzetre való tekintettel jövő évre halasztják. Tovább

2020. március 12.

Bocsánat - befejezi a közös zenélést a Kistehén

A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös játékot. Azonban mielőtt végleg elköszönnének közönségüktől, a záróévben még megmerítkeznek a nyárban és a fesztiválokban. A Kistehén utolsó budapesti koncertje július 30-án lesz a Budapest Parkban. Aztán ezt is elviszik magukkal. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky