3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2012. augusztus 22.

Open Air MetalWar Fest Hungary – Csak jövőre!

Copyright:

gy sajnálatos, ugyanakkor megdöbbentő hír látott napvilágot az Open Air MetalWar Fest 2012 Hungary rendezvénnyel kapcsolatban. A legutóbb még arról értesültünk, hogy lesz magyar metal fesztivál, viszont egy döbbenetes vis maior helyzet miatt a szervezők kénytelenek voltak lemondani ez évi terveikről. Az ígéretek szerint viszont jövőre folytatás következik!

Sokan mondogatják nap, mint nap, hogy ebben az országban bármi megtörténhet… És tényleg! A SzeptEmber Feszt lelkes szervezőcsapata a napokban egy úgynevezett „bejárásra” ment a Népligetbe, ahol siralmas kép fogadta őket. A teljes liget munkaterület lett, ugyanis jelenleg csatorna-felújítási munkálatok folynak ott. Bármennyire is van élő szerződése a fesztiválnak a szeptember eleji időpont vonatkozásában a terület bérlésére, az ott folyó munkálatok biztosan nem lesznek készen addigra, így az idei SzeptEmber Feszt elmarad.

A SzeptEmber Feszt területére meghirdetett Open Air MetalWar Fest 2012 Hungary szervezői napok óta azon dolgoznak, hogy a rock és a metal zenét szerető közönség ennek ellenére ne maradjon saját fesztivál nélkül, ám az alapkoncepcióként kitalált háromnapos, minden igényt kielégítő, színvonalas koncertsorozatnak ilyen rövid idő alatt nem találtak már helyet. „Egy tőlünk teljesen független, számunkra is döbbenetes vis maior helyzetbe kerültünk” – áll a szervezők közleményében. „Hétfő este óta tudjuk, hogy a fesztivált abban a formában, amiben elképzeltük és szerveztük, nem tudjuk megtartani. Az elmúlt három napban éjt nappallá téve szerveztünk és tárgyaltunk, de sajnos nem találtunk megfelelő megoldást a rendezvény áthelyezésére. Sajnáljuk, hogy a műfaj újabb kezdeményezése dőlt dugába, de nem adjuk fel. Már most szervezzük, hogy jövőre biztosan összegyűlhessen a metal és rockzene apraja-nagyja az első Open Air MetalWar Fest 2013 Hungary rendezvényen, 2013. szeptember 6-7-8-án. És végül, de nem utolsó sorban szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki odaadóan és első szóra a kezdeményezés mellé állt. Köszönjük a zenekaroknak, a támogatóknak, a sajtó képviselőinek és a SzeptEmber Fesztnek. Jövőre találkozunk!”

Miután a SzeptEmber Feszt a területtel és a hozzá tartozó infrastruktúrával az egyik kiemelt támogatója az Open Air MetalWar Fest Hungary rendezvénynek, így álljon itt a SzeptEmber Feszt közleménye is a történtekről:
„Minden kedves érdeklődőt, látogatót, résztvevőt, partnert sajnálattal tájékoztatunk, hogy a 2012. évi SzeptEmber Feszt nem kerül megrendezésre! Kényszerű döntésünk oka, hogy mindenféle előzetes hivatalos értesítés hiányában, az elmúlt hét végén döbbentünk rá, hogy a Népligetben, a rendezvény központi részén keresztül vezető úton Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából – az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával – csatornaépítési munkálatok folynak. A projekt befejezési határideje 2012. október 31., így a helyszín a rendezvény ideje alatt is munkaterület 6-8 m mély árkokkal, munkagépekkel és építési anyagokkal.

Tárgyalásokat folytattunk a beruházó és a kivitelező képviselőivel, hogy találjunk egy – minden fél számára – megnyugtató megoldást, mely nem hátráltatja a munkálatokat, de lehetővé teszi a program megszervezését is. Áttekintve a felmerült lehetőségeket és a beruházás ütemezését, sajnos nem sikerült olyan eredményre jutnunk, amely megengedi, hogy a fesztivál megrendezésre kerüljön.

Úgy gondoljuk, hogy sem a rendezvény színvonala, sem a hírneve nem teszi lehetővé azt, hogy olyan kockázatot vállaljunk, ami bizonytalanná teszi a SzeptEmber Feszt jövőjét. Nem vállalhatjuk, hogy a közönség az önfeledt szórakozás és pihenés helyett egy balesetveszélyes építési területen lévő, inkább csak bosszúságot okozó esemény részese legyen.
Jelenleg Bennünk is kavarognak az érzések! Hiszen az elmúlt egy évben barátainkkal, partnereinkkel azon dolgoztunk, hogy az idei SzeptEmber Feszt is tartalmas programokkal, fergeteges koncertekkel, kulináris élményekkel várja a közönséget a Népligetben. Mindeközben, természetesen örülünk annak, hogy a Népliget és egyben Budapest a beruházás eredményeképpen fejlődik.

Köszönjük mindenkinek az eddigi segítségét, együttműködését, részvételét és érdeklődését! Szeretnénk továbbra is számítani Rátok/Önökre!

Bízunk benne, hogy az egyéves kihagyás után, 2013-ban folytatódik a már több mint egy évtizedes hagyomány, és mindenki jól fogja érezni magát a 14. SzeptEmber Feszten.

2013. szeptember 6-8. között újra SzeptEmber Feszt a Népligetben!”

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. szeptember 29.

Live session videósorozat a Varga Bendegúz Quartettől

Készülő új lemezének felvezetéseként három részből álló live session videósorozatot forgatott a Varga Bendegúz Quartet. A zenekarvezető két saját szerzeménye – a Fable és Chasing Your Dreams - mellett az egyik legismertebb amerikai grunge-együttes, a Soundgarden The Day I Tried To Live című dalából is jazz-feldolgozást készítettek. Tovább

2021. szeptember 29.

Honeybeast pálinka is van már

A Honeybeast is csatlakozik a Hősök, a Jónás Vera Experiment, a Margaret Island és a Turbo mellé: az Egyszer volt pálinkacsalád új, meggypálinkája a zenekar egyik leghíresebb slágerének címét fogja viselni. Az „Egyszer volt” tavaly indult a zene világnapján, azzal a céllal, hogy valós segítséget nyújthassanak a zenészeknek. Tovább

2021. szeptember 29.

Megjelent az új Margaret Island lemez

Hullámzó időszakot ölel fel a Margaret Island negyedik nagylemeze, a “Hol marad az én történetem”. Az album leginkább a 2020-as évről, a csapat belső folyamataiban, gondolataiban végbemenő változásokról mesél. Az összes korábban megjelent közül talán ez lett a legszemélyesebb.  Az albumot teljes egészében Fonyódon, Viki otthonában írták, fél év együttes elvonulás alatt. Tovább

2021. augusztus 31.

Ide visz el a Honeybeast Éjfél után

Még a „nyitáskor” írták meg az alapokat, amellyel a Honeybeast a koncertek és az éjszakai élet újra indulása feletti örömét fejezi ki; a klip azonban ennél többet is mutat. Tovább

2021. augusztus 31.

Gyere el a Follow The Flow teltházas koncertjére - kicsit másként

Hol máshol is játszódhatna a Follow The Flow legújabb klipje, mint ahol a legjobban érzik magukat: a színpadon! A "Velem van a baj" című dalhoz a banda a 2021-es teltházas Budapest Park buliján forgatta le a videót, így amellett, hogy mindenki partyhangulatba kerül tőle, extraként jó néhány rajongó is kiszúrhatja magát a felvételeken. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky