3429 zenekar 12450 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2012. augusztus 21.

A Tudatbázis Szívhez szól

Copyright:

2012 a változás éve. Új fejezet kezdődik a CLS Kiadó életében is: új labellel jelentkezünk, mely a Tudatbázis névre hallgat. A label célja, hogy kiadványai segítségével népszerűsítse a névadó weboldalt, a tudatbazis.hu-t, mely honlap a tudatosság adatbázisaként határozza meg magát. Innen származik az elnevezés is: tudat+adatbázis.

A tudatbázis egyrészt kapcsolati adatbázis azok számára, akik ráuntak már a materialista világszemléletre, az ezt közvetítő médiára,  akiket vonz a tudatos életvitel, s keresik a hozzájuk hasonló lelkületű, irányultságú embereket, legyen szó egészségtudatos táplálkozásról, életmódról, környezettudatos gazdálkodásról, megújúló energiáról vagy az emberi lélek titkairól, szeretetről.
 
Szívhez Szól
 
Úgy gondoltuk, hogy a média figyelmét könnyebben tudjuk felhívni a honlapra és tartalmára a zene által, valamint az ismert művészek zenekarok segítségével. Így egy label létrehozását éreztük a leghatékonyabb eszköznek a népszerűsítésre, melynek el is készült első kiadványa, a Tudatbázis vol.1 – Szívhez Szól című válogatáslemez.
 
A lemez gerincét a CLS kiadó saját repertoárja adja, de számos olyan előadó is szerepel rajta, akikkel korábban együtt dolgoztunk, vagy csak szimplán remek emberi viszonyt ápolunk. Továbbá bemutatunk pár kevéssé ismert zenekart is, mint pl. az Amatild vagy a HENNA, akikre eképp szeretnénk felhívni  a szélesebb nyilvánosság figyelmét.
 
Külön érdekessége az albumnak, hogy több olyan dal szerepel rajta, melynek ez az első hivatalos megjelenése kereskedelmi forgalomban, ilyen például Laár András és Zoohacker együttműködésének eredménye, a Tilinkó, mely a 14. Buddha Bar válogatáson is szerepel. De először megvásárolható az Ocho Macho és Kowalsky közös műve a Képzeld el Másképp is. Sőt bármilyen furcsán hangzik, de a Compact Disco Eurovíziós dala a Sound of Our Hearts is most jelenik meg először bolti forgalomban.
 
A válogatás összeállításánál szempont volt, hogy ne csak zenei, de tartalmi íve is legyen a lemeznek:
 
Egy instrumentális kezdést követően a tavaszi szél felébreszt, mely után vágtázni támad kedved. Ha Te tudnád, amit én, akkor már lehet, hogy forradalom lenne, de a szív forradalma, ami létrejön, amint elképzeled másképp. A lényeg, indulj el az úton, és holnap új nap vár. A mindhalálon túl felébredsz mint egy gyermek, aki a szív hangjára hallgat csak, és a szeretet szele viszi, mert tudja, hogy jó nekem..és végül az instrumentális zárszó.
 
A lemez tracklistája:
 
1. Laár András meets Zoohacker – Tilinkó 2. Amatild – Tavaszi szél 3. HENNA – Ébredj 4. Holdviola – Vágta 5. Balkán Fanatik – Ha Te Tudnád 6. Anima Sound System – Revolution 7. Ocho Macho és Kowalsky – Képzeld el Másképp 8. Biorobot – Úton 9. Tankcsapda – Új Nap Vár 10. Kowalsky meg a Vega – Mindhalálon Túl 11. Intimtorna Illegál – Ébressz fel 12. Fábián Juli & Zoohacker – Like a Child 13. Compact Disco – Sound of our Hearts 14. Zagar feat. Underground Divas – Wings of Love 15. Ocho Macho – Jó Nekem 16. Bársony Bálint és Juhász Attila – Szívcsakra
 

 
A Tudatbázis label alatt a jövőben további válogatás- és művészlemezek jelennek meg, mint például Laár András Tündértantra vol.2 című albuma is. Illetve tervezzük a tudatosság témakörébe vágó könyvek, e-könyvek, filmek kiadását, gyártását és forgalmazását, valamint koncertek, előadássorozatok szervezését.
 
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 29.

Palackposta kihívás - új dalok írására buzdítja az otthon maradt zenészeket a Konyha

Szepesi Mátyás énekes-frontember felhívást tett ki a Konyha közösségi felületeire, amelyben arra kéri dalszerző kollégáit: ha már nincsenek koncertjeik, a felszabaduló időben írjanak új dalokat, amelyek kapaszkodót és néhány jó percet adnak közönségüknek. Tovább

2020. március 29.

Kárfelmérés: a válaszadók 95,8%-ánál volt programlemondás

Közel kilencszáz, a könnyűzenében valamilyen módon érintett kolléga töltötte ki az elmúlt tíz napban a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) olasz mintára készült elektronikus kérdőívét, ami elsősorban a szférában már látható károkat igyekezett felmérni. Március 11-e után a válaszadók 95,8%-ának kellett előre leszervezett programokat lemondania, illetve ezek többségét (82,4%) megpróbálni egy későbbi időpontra áttenni. Tovább

2020. március 29.

Elindul a #mertkelladal kampány

A könnyűzenei szakma összefogására és a magyar könnyűzenét szeretők segítségére és támogatására számít a #mertkelladal kampány. Tudatos zenefogyasztással, több magyar dal hallgatásával és lejátszásával plusz költségek nélkül lehet támogatni és segíteni a magyar könnyűzenét ebben a nehéz helyzetben. Tovább

2020. március 29.

Kék és Narancssárga Produkció: Az új közösségben megújultam, de a hangzás - amit egy ország megszeretett - marad!

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2020. március 28.

Koronavírus: rászoruló szerzőknek és előadóművészeknek segít az EJI és az Artisjus

Rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról döntött az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület. Az összehangolt intézkedéssel azoknak az előadóművészeknek és könnyűzenei szerzőknek nyújtanak segítséget, akik a koronavírus miatt elmaradó előadásaik és más munkáik következtében vesztik el jövedelmüket.
  Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky