3430 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2012. július 3.

GOCOO - Ősdobbanás Japánból!

Copyright:

Mint arról már beszámoltunk, július 20-án 20:00 órakor egy ősDOBbanás rengeti meg a Budapest Parkot és mindannyiunk lelkét, hiszen a Nagyszínpadon a japán őserő, a taiko-varázslás világsztárja, a GOCOO csapata lép fel. Érdekességek következnek a zenekarról!

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek
Egy japán közmondás szerint, ha kint zord az élet és fekete a világ, bent felveszem a cseresznyeruhát. Mikor a GOCOO hét nő és négy férfi alkotta ütős együttese egyszerre csap le a taiko dobokra, a legősibb hangzásvilág szólal meg a színpadon, hív, hogy mi is nyíljunk ki, akár a szakura virágai, s teszi mindezt felhőtlen boldogsággal.
 
2012-ben ünnepli a GOCOO, “Japán Varázs Dobosai”, fennállásuk 15. évét. Más taiko (taiko = tradicionális japán dob) együttesekkel ellentétben a GOCOO még mindig azzal a zenészmaggal dolgozik, akik 1997-ben alapították a zenekart. Az alapítás óta mindössze 3 tag távozott. Az ő helyüket új tehetségek vették át, akiket Kaoly Asano (a GOCOO együttes vezetője) képzett zeneileg. Ez a magyarázata annak, hogy a GOCOO-ban rejlő összetartó erő nem változott, de ezzel párhuzamosan a zenéjük még érettebbé vált: az elképesztően szofisztikált ütős zene ötvözi a kozmikus beateket és egyedülállóan komplex poly-ritmusokat, amik egyben reflektálnak az összes ismert zenei műfajra, egyesítve a különböző korú, etnikumú, és eltérő zenei ízlésű embereket.
 
A japán ütős együttesben hét nő és négy férfi mintegy 40 dobot, köztük tradicionális taiko-dobokat, és különböző experimentális hangszereket megszólaltatva ragadják magukkal a nézőket. A fiatal zenészekből álló csapat a világ számos zenei stílusában mártózott már meg, így igencsak sokszínű produkcióval állnak a közönség elé.
 
A 14 év alatt a GOCOO olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Kim Duk-soo (Korea), Mamady Keita (Guinea), Seiichi Tanaka (USA), Alan Tam (Hong Kong) vagy Ben Watkins (Juno Reacor / UK), és a soul legenda Quincy Jones. A listát tovább is lehetne bővíteni, a GOCOO részt vett olyan blockbusterek zenéinek megkomponálásában, mint a Mátrix, és együtt lépett fel Juno Reactor-al Tokio egyik legnagyobb rendezvény helyszínén.
 
Természeti katasztrófák és a GOCOO
 
Az egyik újonnan hallható zenei kompozíció a Tizenegy lesz. Ez a GOCOO-ban rejlő szív és lélek központi száma, a cím a március 11-ei fukushimai eseményekre utal, a Tōhoku földrengésre és tsunamira.
 
Március 11-e után Japán egy kaotikus állapotba került, a jövő kilátástalansága mély agóniába taszította az embereket.  Szerencsére a GOCOO tagjait és közeli családtagjait, rokonait nem érték személyes veszteségek. A közlekedés és kommunikáció leállásának következtében a GOCOO összes koncert dátumát törölni kellett, így a tagok hetekig nem tudtak találkozni. Majd az első alkalommal, mikor ismét alkotni tudtak, pár óra alatt megszületett a Tizenegy című dal.
 
„Legtöbbször hónapokig tart elkészítenünk egy dalt“ – mondja Kaoly Asano – „de a Tizenegy spontán jött, egyenesen a szívünkből, és azt hiszem ez a legfontosabb alkotásunk, amit eddig készítettünk.”Az az erő, amit a GOCOO közvetíteni szeretne, azt szolgálja, hogy másoknak is erőt adjanak. „Nem szeretnénk a fájdalomban elveszni, helyette egy jobb világ reményét közvetítjük. Itt az idő, hogy cselekedjünk, megváltoztassuk a világot és mi ezt a törekvésünket a legjobban a zenénken keresztül tudjuk az embereknek átadni.”
 
A koncert összemossa a Keletet és Nyugatot, a tradicionális és popzenét, a rítust és partyt és áttöri a ma létező összes zenei korlátot és határ. 2012 nyarán a GOCOO ismét Magyarországra érkezik, ahol két alkalommal is láthatja a közönség a japán ősDOBbanást.
 

GOCOO 

 

Gyula 2012 07. 19.

Gyulai Várszínház Tószínpad Várkert 20:00

Budapest 2012 07. 20.

Budapest Park 20:00 Soroksári út, Rákóczi híd pesti hídfő

 
 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 12.

Bocsánat - befejezi a közös zenélést a Kistehén

A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös játékot. Azonban mielőtt végleg elköszönnének közönségüktől, a záróévben még megmerítkeznek a nyárban és a fesztiválokban. A Kistehén utolsó budapesti koncertje július 30-án lesz a Budapest Parkban. Aztán ezt is elviszik magukkal. Tovább

2020. március 7.

Budapesti klubkoncert kedvéért szakítja félbe fesztiválturnéját a Belle and Sebastian

A zenei szívmelengetés skót királya (és királynője), a Belle and Sebastian 2020. június 23-án a budapesti A38 Hajó színpadán ad majd koncertet. Első magyarországi fellépésük azért is különleges, mert ez lesz az egyetlen klubkoncert, amelynek kedvéért a zenekar kitérőt tesz nyári fesztiválturnéján, árulta el az A38. Tovább

2020. március 6.

Egy Van – látványos Kelemen Kabátban EP bemutató az Akváriumban

Miközben bemutatták a Végtelen című dalukra készült klipet a VOLT Film augusztusban indult utazós mozijának - a Road Movie  - egyik epizódjaként,  minden eddiginél fergetegesebb bulira készülnek, ami nem más, mint az  „Egy Van” című EP bemutató nagykoncertjük március 6-án az Akváriumban, amely minden eddiginél látványosabb lesz!
  Tovább

2020. február 26.

TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ 2020 – FOLKARÉNA 2020

Harminckilencedik alkalommal rendezik meg az élő népművészet összművészeti fesztiválját, az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt 2020. március 20-22. között, közel 2600 közreműködővel. A fő helyszín most is a Papp László Budapest Sportaréna lesz, ahol a küzdőtéren zajlanak majd az egymást váltó táncházak forgataga és a népművészeti vásár, valamint az esti gálaműsorok, de az összes további kisebb-nagyobb termet is kitöltjük párhuzamosan futó programjainkkal. Tovább

2020. február 26.

Hazalátogat Alanis Morisette

A hétszeres GRAMMY®-díj nyertes, multi-platina eladásokkal rendelkező énekesnő, Alanis Morissette 12 év után újra fellép Magyarországon, a Papp László Budapest Sportarénában. A koncerten egyrészt a világkörüli turnéja, valamint a Jagged Little Pill album 25 éves évfordulójának ünneplésére kerül sor, másrészt remélhetőleg az egyelőre párszavas magyartudását is gyakorolni, bővíteni fogja az énekesnő! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky