3426 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2012. július 3.

GOCOO - Ősdobbanás Japánból!

Copyright:

Mint arról már beszámoltunk, július 20-án 20:00 órakor egy ősDOBbanás rengeti meg a Budapest Parkot és mindannyiunk lelkét, hiszen a Nagyszínpadon a japán őserő, a taiko-varázslás világsztárja, a GOCOO csapata lép fel. Érdekességek következnek a zenekarról!

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek
Egy japán közmondás szerint, ha kint zord az élet és fekete a világ, bent felveszem a cseresznyeruhát. Mikor a GOCOO hét nő és négy férfi alkotta ütős együttese egyszerre csap le a taiko dobokra, a legősibb hangzásvilág szólal meg a színpadon, hív, hogy mi is nyíljunk ki, akár a szakura virágai, s teszi mindezt felhőtlen boldogsággal.
 
2012-ben ünnepli a GOCOO, “Japán Varázs Dobosai”, fennállásuk 15. évét. Más taiko (taiko = tradicionális japán dob) együttesekkel ellentétben a GOCOO még mindig azzal a zenészmaggal dolgozik, akik 1997-ben alapították a zenekart. Az alapítás óta mindössze 3 tag távozott. Az ő helyüket új tehetségek vették át, akiket Kaoly Asano (a GOCOO együttes vezetője) képzett zeneileg. Ez a magyarázata annak, hogy a GOCOO-ban rejlő összetartó erő nem változott, de ezzel párhuzamosan a zenéjük még érettebbé vált: az elképesztően szofisztikált ütős zene ötvözi a kozmikus beateket és egyedülállóan komplex poly-ritmusokat, amik egyben reflektálnak az összes ismert zenei műfajra, egyesítve a különböző korú, etnikumú, és eltérő zenei ízlésű embereket.
 
A japán ütős együttesben hét nő és négy férfi mintegy 40 dobot, köztük tradicionális taiko-dobokat, és különböző experimentális hangszereket megszólaltatva ragadják magukkal a nézőket. A fiatal zenészekből álló csapat a világ számos zenei stílusában mártózott már meg, így igencsak sokszínű produkcióval állnak a közönség elé.
 
A 14 év alatt a GOCOO olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Kim Duk-soo (Korea), Mamady Keita (Guinea), Seiichi Tanaka (USA), Alan Tam (Hong Kong) vagy Ben Watkins (Juno Reacor / UK), és a soul legenda Quincy Jones. A listát tovább is lehetne bővíteni, a GOCOO részt vett olyan blockbusterek zenéinek megkomponálásában, mint a Mátrix, és együtt lépett fel Juno Reactor-al Tokio egyik legnagyobb rendezvény helyszínén.
 
Természeti katasztrófák és a GOCOO
 
Az egyik újonnan hallható zenei kompozíció a Tizenegy lesz. Ez a GOCOO-ban rejlő szív és lélek központi száma, a cím a március 11-ei fukushimai eseményekre utal, a Tōhoku földrengésre és tsunamira.
 
Március 11-e után Japán egy kaotikus állapotba került, a jövő kilátástalansága mély agóniába taszította az embereket.  Szerencsére a GOCOO tagjait és közeli családtagjait, rokonait nem érték személyes veszteségek. A közlekedés és kommunikáció leállásának következtében a GOCOO összes koncert dátumát törölni kellett, így a tagok hetekig nem tudtak találkozni. Majd az első alkalommal, mikor ismét alkotni tudtak, pár óra alatt megszületett a Tizenegy című dal.
 
„Legtöbbször hónapokig tart elkészítenünk egy dalt“ – mondja Kaoly Asano – „de a Tizenegy spontán jött, egyenesen a szívünkből, és azt hiszem ez a legfontosabb alkotásunk, amit eddig készítettünk.”Az az erő, amit a GOCOO közvetíteni szeretne, azt szolgálja, hogy másoknak is erőt adjanak. „Nem szeretnénk a fájdalomban elveszni, helyette egy jobb világ reményét közvetítjük. Itt az idő, hogy cselekedjünk, megváltoztassuk a világot és mi ezt a törekvésünket a legjobban a zenénken keresztül tudjuk az embereknek átadni.”
 
A koncert összemossa a Keletet és Nyugatot, a tradicionális és popzenét, a rítust és partyt és áttöri a ma létező összes zenei korlátot és határ. 2012 nyarán a GOCOO ismét Magyarországra érkezik, ahol két alkalommal is láthatja a közönség a japán ősDOBbanást.
 

GOCOO 

 

Gyula 2012 07. 19.

Gyulai Várszínház Tószínpad Várkert 20:00

Budapest 2012 07. 20.

Budapest Park 20:00 Soroksári út, Rákóczi híd pesti hídfő

 
 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. február 17.

Unearth az A38-on!

Szerdán, azaz február 19-én igazi csemegével kedveskedik a Hajó a keményzene szerelmeseinek, hiszen a nyilvánvaló metalcore alapvetés Unearth mellett olyan bandák lépnek még fel, mint a Prong, a Dust Bolt és a Sinaro. Még élnek a kedvezményes jegyek, csapjatok le rájuk időben! Tovább

2020. február 13.

Látványos Kelemen Kabátban EP-bemutató az Akváriumban

Miközben bemutatták a Végtelen című dalukra készült klipet a VOLT Film augusztusban indult utazós mozijának - a Road Movie - egyik epizódjaként,  minden eddiginél fergetegesebb bulira készülnek, ami nem más, mint az „Egy Van” című EP bemutató nagykoncertjük 2020. március 6-án az Akvárium Klubban, amely minden eddiginél látványosabb lesz! Tovább

2020. február 13.

Új fellépőket jelentett be a szerbiai EXIT Fesztivál

Idén júliusban ünnepli 20. évfordulóját Európa egyik legrangosabb zenei nagyfesztiválja, az újvidéki EXIT.  A szervezők az alkalomhoz illő programmal készülnek a négynapos eseményre, amelynek a varázslatos Péterváradi vár ad otthont, mindössze három órányi autóútra Budapesttől. Az EXIT 2020. július 9-12. között több mint 40 programhelyszínnel várja a fesztiválozókat, most pedig új nevek csatlakoztak a már eddig is impozáns line-uphoz: DJ Snake, Sheck Wes, a Metronomy és Marky Ramone. Tovább

2020. február 11.

HOBO 75

Földes László Hobo idén ünnepli 75. születésnapját. A jeles jubileum kapcsán országos és erdélyi turnéra indul, amely 2020. március 20-án, a debreceni Lovardában kezdődik. A turné utolsó állomása 2020. december 28-án, a Papp László Budapest Sportarénában lesz, ahol vendékkel, meglepetésekkel és ahogyan Hobo fogalmazott, egy igazi bulival várja a közönséget. Tovább

2020. február 7.

Kulturális térhódításba kezd a FolkAréna!

’Küzdőtéren’ a népművészet! Március 22-én a folkszakma színe-java képviselteti magát a Budapest Sportarénában. Az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár idén 39. alkalommal várja a népművészet és a hungarikumok szerelmeseit. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky