3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2012. július 3.

Föld!Föld Fesztivál  július 6-8. Tiszatarján 

Copyright:

A Szívlapát Alapítvány Jövő/Menő programja keretében háromnapos ingyenes fesztivált rendez a Mezőcsáti kistérségben, melynek egyik fénypontja a különleges koncertek és programok mellett a WWF Magyarország által szervezett Nagy Ugrás lesz. 

A Föld!Föld Fesztivál egy három éves kistérségi felzárkóztató program lezárásaként megvalósuló öko-tudatos rendezvény, amely a Mezőcsáti kistérség ismertségének növelése, természeti és kulturális adottságainak bemutatása érdekében kerül megrendezésre.
 

 
De miért pont Tiszatarján? Ez a térség Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű régiója, és a szervezők ezzel a rendezvénnyel nemcsak a falunak, hanem az egész kistérségnek szeretnének segítséget nyújtani.
A Föld!Föld Fesztivál nem tipikus fesztivál, inkább beszélhetünk egyfajta vendéglátásról, ahol a helyiek, a falusi házak nyitott portáin keresztül, bemutatják életüket, ételeiket, szokásaikat az ide érkezőknek, akik cserébe akár ajándékot is adhatnak a vendéglátóknak. 
Ezzel egy olyan lehetőséget szeretnénk teremteni a fesztivál 3 napja alatt, ahol a helyben élők és az ide érkező emberek kapcsolatba léphetnek egymással és jobban megismerhetik a másikat, önmagukat és az őket körülvevő világot. 
 

 
Természetesen a fesztivál egyéb lehetőségeket is nyújt az érdeklődők számára. Szombaton és vasárnap egész napos, figyelemfelkeltő, bemutató jellegű és aktív pihenést szolgáló programok lesznek, amelyek három fő eleme: az aktivitás, a szemléletformálás, illetve a szórakoztatás.  
 

 
A délelőtt és délután a fenntarthatóság és a kistérség megismerésének a jegyében telik, lesz Vizi-Bullett Recycling vízijármű-építés és verseny, az aktív turizmus szerepe a vidékfejlesztésben konferencia, a kistérség egzotikumait felfedező bringatúra, nyitott porták – Tiszatarján megismerése játékos formában, Tér a térben: a Mezőcsáti kistérség településeit és a Jövő/Menő programot bemutató installáció, lovaskocsi túra, tutajverseny a Holt-Tiszán, főzőverseny, gyerekprogramok, néptánc, játszóház.
Természetesen fesztivál nincsen koncert nélkül, esténként a Kultúrpart színpadán a következő zenekarok lépnek fel: Korai Öröm, Maszkura és a Tücsökraj, Novák Péter új zenekara az 1pont1, a Keleti Blokk Művészeti Egyesület vendégei a Nemjuci, the Corny, Képzelt Város, Kamikaze Scotsmen, The Punch, Spacesh!t, SoNaR, Néhai Bárány, Catsandox Akusztik Duó lesznek,  továbbá fellép még a RAS, Téka Együttes, Miskolc Dixieland Band.
 
Vasárnap délután pedig mindenkit vár a WWF Magyarország által szervezett Nagy Ugrás

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. október 29.

Budapest is szerepel az Iron Maiden 2021-es turnéjának listáján

Az IRON MAIDEN bejelentette, hogy többek között egy magyarországi fellépés is bekerült a 2021-es Legacy Of The Beast európai turné utolsó szakaszába, a banda 2021. június 9-én ad koncertet a Groupama Arénában. Előzenekarként a Lord Of The Lost www.lordofthelost.de melegíti majd be a közönséget. Tovább

2020. október 29.

A 2 éves Antares az Akvárium Klubban ünnepel

A magyar könnyűzenei élet egyik legfényesebb ifjú csillaga, az Antares fontos évfordulóhoz érkezett. Bár még csak két évesek, tulajdonosai egy Junior Artisjus Díjnak és az Öröm a Zene fődíjnak, velük indult a Dalfutár 4, és már második lemezüket készítik. A progresszív rock, metal, hip-hop, jazz, funk és soul világot vegyítő zenekar fennállásának második évét az Akvárium Klubban ünnepli 2020. november 20-án. Tovább

2020. október 29.

Ozzy Osbourne Budapestre jön

A Rock and Roll Hírességek Csarnokának újonca, a Grammy®-díjas énekes és zeneszerző OZZY OSBOURNE bejelentette NO MORE TOURS 2 turnéja közelgő angol és európai koncertjeinek új időpontokra történt átszervezését. Tovább

2020. október 7.

Exkluzív lemezhallgatós estet tart a Carson Coma

Egy exkluzív estet tölthetnek el a rajongók a Carson Comával október 8-án. A Fonogram-díjas zenekar második, Lesz, Ami Lesz című lemezét lehet meghallgatni az együttes tagjaival a megjelenés előtt 1 héttel. Az albumról, annak dalairól Stumpf András műsorvezető beszélget a zenészekkel. Tovább

2020. október 7.

A 40 éves Balaton együttes Ady Endre-estje és színházi koncertje a Trip Hajón

2020. október 11-én, vasárnap a budapesti Trip Hajón (1011. Budapest, Szilágyi Dezső tér, 2-es móló) különleges, színházi koncertet ad a Víg Mihály nevével fémjelzett legendás Balaton együttes. A két részből álló műsor első felében a 100 éve elhunyt Ady Endre verseit hallhatja a közönség a Balaton együttes megzenésítésében, előadásában. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky