3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2012. július 3.

Föld!Föld Fesztivál  július 6-8. Tiszatarján 

Copyright:

A Szívlapát Alapítvány Jövő/Menő programja keretében háromnapos ingyenes fesztivált rendez a Mezőcsáti kistérségben, melynek egyik fénypontja a különleges koncertek és programok mellett a WWF Magyarország által szervezett Nagy Ugrás lesz. 

A Föld!Föld Fesztivál egy három éves kistérségi felzárkóztató program lezárásaként megvalósuló öko-tudatos rendezvény, amely a Mezőcsáti kistérség ismertségének növelése, természeti és kulturális adottságainak bemutatása érdekében kerül megrendezésre.
 

 
De miért pont Tiszatarján? Ez a térség Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű régiója, és a szervezők ezzel a rendezvénnyel nemcsak a falunak, hanem az egész kistérségnek szeretnének segítséget nyújtani.
A Föld!Föld Fesztivál nem tipikus fesztivál, inkább beszélhetünk egyfajta vendéglátásról, ahol a helyiek, a falusi házak nyitott portáin keresztül, bemutatják életüket, ételeiket, szokásaikat az ide érkezőknek, akik cserébe akár ajándékot is adhatnak a vendéglátóknak. 
Ezzel egy olyan lehetőséget szeretnénk teremteni a fesztivál 3 napja alatt, ahol a helyben élők és az ide érkező emberek kapcsolatba léphetnek egymással és jobban megismerhetik a másikat, önmagukat és az őket körülvevő világot. 
 

 
Természetesen a fesztivál egyéb lehetőségeket is nyújt az érdeklődők számára. Szombaton és vasárnap egész napos, figyelemfelkeltő, bemutató jellegű és aktív pihenést szolgáló programok lesznek, amelyek három fő eleme: az aktivitás, a szemléletformálás, illetve a szórakoztatás.  
 

 
A délelőtt és délután a fenntarthatóság és a kistérség megismerésének a jegyében telik, lesz Vizi-Bullett Recycling vízijármű-építés és verseny, az aktív turizmus szerepe a vidékfejlesztésben konferencia, a kistérség egzotikumait felfedező bringatúra, nyitott porták – Tiszatarján megismerése játékos formában, Tér a térben: a Mezőcsáti kistérség településeit és a Jövő/Menő programot bemutató installáció, lovaskocsi túra, tutajverseny a Holt-Tiszán, főzőverseny, gyerekprogramok, néptánc, játszóház.
Természetesen fesztivál nincsen koncert nélkül, esténként a Kultúrpart színpadán a következő zenekarok lépnek fel: Korai Öröm, Maszkura és a Tücsökraj, Novák Péter új zenekara az 1pont1, a Keleti Blokk Művészeti Egyesület vendégei a Nemjuci, the Corny, Képzelt Város, Kamikaze Scotsmen, The Punch, Spacesh!t, SoNaR, Néhai Bárány, Catsandox Akusztik Duó lesznek,  továbbá fellép még a RAS, Téka Együttes, Miskolc Dixieland Band.
 
Vasárnap délután pedig mindenkit vár a WWF Magyarország által szervezett Nagy Ugrás

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. április 11.

4 nap varázslat a Dunakanyarban, 60 zenei program a VéNégy Fesztiválon

A kiemelkedő színházi-, és utcaszínházi produkciók, valamint családi programok mellett pezsgő zenei élet várja a kultúra szerelmeseit június 20. és 23. között Nagymaroson. Ikonikus nemzetközi és hazai sztárfellépők, cseh, szlovák és lengyel zenei csemegék, táncház, Techno Yoga, elektronikus zenei utazások – 4 napon át 5 színpadon 60 zenei programot vonultat fel a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó. A brit Kosheen mellett koncertet ad többek között a 30Y, Analog Balaton, Aurevoir., AWS, Aron Andras & The Black Circle Orchestra, Belau, Beton.Hofi, Brains, Dzsúdló, Elefánt, Firkin, Irie Maffia, Mehringer, Platon Karataev, Subscribe, valamint a Tankcsapda. Tovább

2024. február 4.

Fishing on Orfű - teljes zenei program

A 2024-es Fishing on Orfűn a varázslatos környezeten és a barátságos hangulaton túl négy nap alatt 7 helyszínen 150 izgalmas zenei program várja a látogatókat az underground élőzene minden fontos szegletéből. A 2014 óta elővételben telt házas fesztiválra a bérletek 80%-a a zenei program meghirdetése előtt gazdára talált, a napijegyek értékesítése most indult. Tovább

2024. február 4.

Scorpions az Arénában

A Scorpions, minden idők egyik legikonikusabb és legbefolyásosabb hard rock bandája 2024-ben egy vadonatúj exkluzív koncerttel tér vissza Budapestre, klasszikussá vált albuma, a Love at First Sting megjelenésének 40. évfordulója alkalmából, és előadja a lemez dalait pályafutásának legnagyobb slágereivel kiegészítve. Tovább

2023. november 20.

Sting újra Budapesten

A 17-szeres Grammy-díjas művész, Sting egy különleges koncerttel tér vissza a Budapest Arénába 2024. május 31-én. Tovább

2023. november 5.

Kosheen a Dunakanyarban a VéNégy Fesztiválon

2024. június 20. és 23. között jön a 11. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó. Az első körben bejelentett zenekarok között olyan neveket találni, mint az Analog Balaton, Beton.Hofi, Co Lee, Dzsúdló, Elefánt, valamint a Tankcsapda. A hazai zenei élet megkerülhetetlen figurái, a legmenőbb arcok és legendák mellett visszatér Nagymarosra az osztrák Cari Cari, a fesztivál sztárfellépője az elképesztő hangú és energiájú Sian Evans és a Kosheen lesz. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky