3427 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2012. július 3.

Föld!Föld Fesztivál  július 6-8. Tiszatarján 

Copyright:

A Szívlapát Alapítvány Jövő/Menő programja keretében háromnapos ingyenes fesztivált rendez a Mezőcsáti kistérségben, melynek egyik fénypontja a különleges koncertek és programok mellett a WWF Magyarország által szervezett Nagy Ugrás lesz. 

A Föld!Föld Fesztivál egy három éves kistérségi felzárkóztató program lezárásaként megvalósuló öko-tudatos rendezvény, amely a Mezőcsáti kistérség ismertségének növelése, természeti és kulturális adottságainak bemutatása érdekében kerül megrendezésre.
 

 
De miért pont Tiszatarján? Ez a térség Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű régiója, és a szervezők ezzel a rendezvénnyel nemcsak a falunak, hanem az egész kistérségnek szeretnének segítséget nyújtani.
A Föld!Föld Fesztivál nem tipikus fesztivál, inkább beszélhetünk egyfajta vendéglátásról, ahol a helyiek, a falusi házak nyitott portáin keresztül, bemutatják életüket, ételeiket, szokásaikat az ide érkezőknek, akik cserébe akár ajándékot is adhatnak a vendéglátóknak. 
Ezzel egy olyan lehetőséget szeretnénk teremteni a fesztivál 3 napja alatt, ahol a helyben élők és az ide érkező emberek kapcsolatba léphetnek egymással és jobban megismerhetik a másikat, önmagukat és az őket körülvevő világot. 
 

 
Természetesen a fesztivál egyéb lehetőségeket is nyújt az érdeklődők számára. Szombaton és vasárnap egész napos, figyelemfelkeltő, bemutató jellegű és aktív pihenést szolgáló programok lesznek, amelyek három fő eleme: az aktivitás, a szemléletformálás, illetve a szórakoztatás.  
 

 
A délelőtt és délután a fenntarthatóság és a kistérség megismerésének a jegyében telik, lesz Vizi-Bullett Recycling vízijármű-építés és verseny, az aktív turizmus szerepe a vidékfejlesztésben konferencia, a kistérség egzotikumait felfedező bringatúra, nyitott porták – Tiszatarján megismerése játékos formában, Tér a térben: a Mezőcsáti kistérség településeit és a Jövő/Menő programot bemutató installáció, lovaskocsi túra, tutajverseny a Holt-Tiszán, főzőverseny, gyerekprogramok, néptánc, játszóház.
Természetesen fesztivál nincsen koncert nélkül, esténként a Kultúrpart színpadán a következő zenekarok lépnek fel: Korai Öröm, Maszkura és a Tücsökraj, Novák Péter új zenekara az 1pont1, a Keleti Blokk Művészeti Egyesület vendégei a Nemjuci, the Corny, Képzelt Város, Kamikaze Scotsmen, The Punch, Spacesh!t, SoNaR, Néhai Bárány, Catsandox Akusztik Duó lesznek,  továbbá fellép még a RAS, Téka Együttes, Miskolc Dixieland Band.
 
Vasárnap délután pedig mindenkit vár a WWF Magyarország által szervezett Nagy Ugrás

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2023. szeptember 8.

Dzsúdló koncert az Arénában

Épp itt volt az ideje, hogy kedvenc faszitok Dzsúdló beparkoljon a Papp László Budapest Sportarénába a legendás Lanciával, ugye? Budapest Park, Sziget Nagyszínpad – és most ez... De hát ő előre szólt, hogy hard év lesz ez! Tovább

2023. szeptember 5.

A Carson Coma az MVM Dome-ban ünnepli ötödik születésnapját

A Carson Coma az elmúlt évek egyik legnagyobb hazai sikersztorija gitárzene fronton, négy év alatt négy nagylemezt jelentettek meg, kétszer is megtöltötték a Budapest Parkot és szinte nincs olyan hazai fesztivál, ahol ne kérné őket a közönség. A zenekar jövőre egy fergeteges koncerttel ünnepli meg ötödik születésnapját 2024. április 6-án az MVM Dome-ban, a csapat eddigi legnagyobb bulijával. Tovább

2023. július 24.

A Puskásba jön a Coldplay

A Coldplay 2023-as teltházas stadionturnéját követően bejelentette az európai koncertek harmadik körét 2024 június – július – augusztusára. A dátumok között megtalálható a zenekar első fellépése Görögországban, Romániában és Finnországban, valamint az első római koncertjük 2003, és az első budapesti 2008 óta. Tovább

2023. július 24.

Cirkuszfesztivál a Szigeten

A Sziget látogatóinak egyik legkedveltebb programhelyszíne, a Cirque du Sziget a már megszokott helyén, de ha lehet, még több és még színesebb kínálattal vár mindenkit idén augusztus 10-15 között. Az 1000 férőhelyes nagy cirkuszi sátorban és a külső szabadtéri helyszíneken kora délutántól késő éjszakáig folyamatosan váltják egymást az izgalmasabbnál izgalmasabb produkciók. A sátorban négy társulat előadása lesz látható minden nap. Tovább

2023. július 7.

Színház és zene mindenkinek! Két hét múlva kezd a Déryné Fesztivál

A nyári fesztiválok egyik különleges színfoltja a Déryné Fesztivál, amely július 19. és 23. között kerül megrendezésre Sátoraljaújhely festői helyszínein és környékén. A Déryné Társulat klasszikus és felolvasó színházi előadásokkal, gyermekprogramokkal készül, de káprázatos néptánc előadás, valamint az István, a király című rockopera is helyet kapott a műsorban. Fellép többek között a Csík zenekar, Budapest Jazz Orchestra, Besh o droM és a Bohemian Betyars. A több mint 70 ingyenes programot felvonultató esemény idén először ad otthont a KultCamp tábornak. A Déryné Program által életre hívott KultUp program és a Rákóczi Szövetség együttműködésének köszönhetően 450 középiskolás diák érkezik Sátoraljaújhelyre a határon innen és túlról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky