3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
EXIT 2012

2012. június 1.

Sub Focus és Skream az Exit Fesztiválon

Copyright:

Az After 2AM program eddig bejelentett fellépőihez - így Netskyhoz, Drumsound & Bassline Smithhez, MC Dynamite-hoz, Borgore-hoz, Goldie-hoz és SP:MC-hez – új nevek csatlakoztak: Skream, Sub Focus és MistaJam is feltűnt a lineupban.

Az Exit közönsége már jól ismeri a dubstep egyik nagy menőjét, Skreamet, aki a Main Stage-re tér vissza idén. A Bengával közös, emlékezetes 2008-as vizitet a tavalyi fesztiválon Magnetic Man társaságában követte egy hasonló szett. Idén SGT Pokes-szal érkezik Skream. Dubstep lesz ez a javából!
 
Az Exit első napját egy hamisítatlan drum&bass kavalkád fogja zárni: Sub Focus bivalyerős dj szettel érkezik, mikrofon oldalról pedig a fesztivál egyik nagy veteránja, MC ID segít be neki. Sub Focus 2009-ben robbant be a stílus legszűkebb elitjébe a „Rock It“ és a „Follow The Light“ című számokkal, idén pedig az „Out Of The Blue“-val erősítette meg pozícióit, ami nem más, mint a második albumának az előszele!
 
Ugyanazon a napon érkezik Újvidékre MistaJam, aki dj, rádiós műsorvezető a BBC Radio 1-on, és mindenek előtt főállású hip hop fanatikus. MistaJam műsora egyfajta hidat képez a mainstream és réteg zenék között Angliában, mindegyikből sokat merít, amit a szlogenje is alátámaszt: „The Key to the Underground“.
 
Nem áll meg ugyanakkor itt az új fellépők sora: Jimmy Edgar, Addison Groove, Jon Convex, Trevino, Benjamin Damage & Doc Daneeka mind ott lesznek az Exiten!  
 
A Happynovisad színpad büszkén köszönti fellépői között a több hangszeren is játszó detroiti elektronikus zenészt, Jimmy Edgart. Edgar zenei világa az electro-funk és az érzéki R'n'B izgalmas elegyével írható le. A május elején megjelent Majenta című albuma kitűnő fogadtatást kapott az NME-től és a Resident Advisortól is, az Exit fesztiválozóinak pedig messze földön híres LIVE AV setjével fog kedveskedni.
 
Az Exites élmény megkezdéséhez keresve sem találnánk jobb programot, mint Addison Groove fellépését. A Headhunterként is ismert dubstep művész idén márciusban adta ki „Transistor Rhythm“ című albumát Modeselektor „50 Weapons“ kiadóján. Nem ér vele véget ugyanakkor az aznapi műsor az electroheadek számára. Az Instra:mentalból ismert Jon Convex is a lemezjátszó mögé áll!
 
Mi történik akkor, ha a d&b egyik ásza a house felé fordul? Trevino július 12-i, csütörtöki szettjéből választ kapunk minderre. 100%-ig biztosak vagyunk abban, hogy senki sem fog csalódni! A Happynovisad Benjamin Damage & Doc Daneeka párosát is vendégül látja az első napon, a legkülönfélébb angol ritmusok összemixelői, akiket a gyönyörű hangú Abigail Wyles kísér el Szerbiába. A 'They!Live' című legújabb albumuk meleg fogadtatást kapott a legnagyobb zenei magazinoktól. Idén júliusban erről az albumról, illetve a közelgő kiadványaikról is bőven játszanak majd – természetesen az Exiten! 
 

 
Az EXIT-ről:

Az EXIT Festival egy évente megrendezésre kerülő nyári fesztivál a szerbiai Újvidéken. A négy napos júliusi eseménynek a Duna fölött magasuló, 18. században épült Péterváradi-erőd ad teret.

2007-ben az Európa 40 legnagyobb fesztiválját tömörítő szervezet a “Best European Festival” díjjal tüntette ki.

Az EXIT a kontinens egyik vezető fesztiváljává nőtte ki magát az évek során, olyan neveket tudva a soraiban, mint Snoop Dog, Prodigy, Paul Weller, Arctic Monkeys, Moby, Chemical Brothers, Frankie Knuckles, Iggy Pop, Garbage, Primal Scream, Roger Sanchez, Carl Cox, Jamiroquai, Nick Cave, Billy Idol, Portishead, vagy David Guetta.

A 2012-es EXIT Festival július 12-15 között kerül megrendezésre. További információkat a fesztiválról az www.exitfest.org/hu honlapon találhatóak.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2012. július 3.

Az Exit Fesztiválon az Intim Torna Illegál

2012. július 15-én ismét nemzetközi pódiumon az Intim Torna Illegál. A januári hollandiai Eurosonic-ot követően, szakmailag újabb megtisztelő meghívásnak tehetnek eleget a zenekar tagjai, a Novi Sad-i (Újvidék) Pétervári Erődben megrendezett Exit Fesztiválon. Tovább

2012. június 24.

Axl Rose pofára esett a fesztiválon

Kismillió színpadi bakiról tudunk már a fesztiválok történetében, ezt a listát most a Guns’n’Roses frontembere is bővíti. Az európai turné keretében június 16-án Franciaországban koncerteztek a Hellfest-en, amit nemcsak a zenei teljesítménnyel sikerült emlékezetessé tenni. Intő jel lehet ez más zenekaroknak is: fellépések előtt nem árt párszor bejárni a színpadot a maradandó sérüléseket okozó borulások elkerülése végett. Tovább

2012. június 18.

Optimizmus háborús időkben - dokumentumfilm az Exit Festival kialakulásáról

Az Exit Festival tíz éves évfordulójának alkalmából a DJBroadcast magazin egyedülálló dokumentumfilmet készített a szerbiai fesztiválról. A videós csapat két hetet töltött Újvidéken a szervezőkkel, hogy aktuális és korábbi felvételek sorából összevágja azt a fél órás filmet, amely az Exit kialakításának hihetetlen történetét mutatja be. Tovább

2012. június 4.

Exit promo party a Fogasházban!

Újvidék Budapestre költözik egy estére! Az Exit Fesztivál promo partyt tart a Fogasházban június 9-én, szombaton. Az eseményen két szerb és három magyar dj erősíti az országok közötti kulturális kapcsolatokat: a határon túlról Dee Face és Roy Fokker, míg a hazai oldalról Gensi, Nesta és a Neo-ból ismert Kőváry Péter, alias Kovary áll a lemezjátszók mögé. A ’99 óta zenélő Dee Face Újvidék leghíresebb dj-je, olyan nevekkel játszott már együtt korábban, mint Sven Vath, John Digweed vagy Tiga. A Roy Fokker alteregó mögött nem más, mint az a Bojan Čizmić áll, aki Szerbia elsőszámú drum&bass dj-je Cell D-ként. Azokon az estéken, amikor a Roy Fokker címkét használja kedvenc house és garage darabjait mixeli.  Tovább

2012. május 24.

A Suicidal Tendencies és a Hatebreed is az Exit Festivalon

Az Exit Festival ismét a gitár riffek szerelmeseinek kedveskedik: a rendezvényen július 14-én, szombaton két ikonikus hardcore zenekar, a Suicidal Tendencies és a Hatebreed is Újvidék felé veszi az irányt. A 2012-es EXIT Festival július 12-15 között kerül megrendezésre, amelyen olyan előadók kapnak szerepet, mint a Duran Duran, a New Order és a Gun’s N Roses. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky