3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
EXIT 2012

2012. március 23.

Nagyon erős line up az Exit Fesztiválon! 

Copyright:

Négy új névvel egészült ki tegnap este az EXIT Fesztivál programkínálata. A július 12-15. között megrendezésre kerülő fesztivál eddigi fellépőlistája olyan sorokkal bővült, melyek még inkább Szerbia felé terelhetik a minőségi zene szerető diákokat és fiatal felnőtteket. A sokoldalú brit előadóművész, a rappelésben, versírásban, színészkedésben és filmrendezésben is jeleskedő Plan B a Főszínpad egyik headlinere lesz, míg a Dance Arena mezőnye az Avicii, Felix Da Housecat és Totally Enormous Extinct Dinosaurs trióval erősödött. 

"Oi! I said Oi! What you looking at you little rich boy!"
 
Ismerősen csenghetnek ezek a sorok Ben Drew, azaz Plan B legújabb számából. Az  Ill Manors  a 2011-es londoni zavargásokkal foglalkozik, illetve a hasonló című filmnek is a főcímdalát adja, melyet nem más, mint maga Drew rendezett. A dal azonnal futótűzként kezdett terjedni az interneten, a Guardian pedig “az első jó mainstream lázadó dal évek óta” címkével illette. A két éve a brit slágerlisták élére repült “The Defamation on Strickland Banks” albummal Plan B több díjat, köztük a Q Magazine Legjobb Fiatal Művésze, valamint a Brit Awards Legjobb Férfi Előadója elismerést is bezsebelte.
 
A világhírű Exit Dance Arena felhozatala olyan nagyágyúkkal bővült, mint Avicii, Felix Da Housecat, vagy a Totally Enormous Extinct Dinosaurs.
 
Avicii az elektronikus zene egyik legnagyobb tehetsége, aki 21 évesen került be a 2011-es DJ Top 100 első tíz helyezettje közé! A svéd dj-producer Levels című száma tizennégy európai országban került be a Top 10-be. Avicii  Sunshine című dalát – melyet David Guettával közösen írt – nemrég Grammy-díjra jelölték a Best Dance Recording kategóriában.
 
Az EXIT Dance Arena egyik nagy visszatérője Felix Da Housecat, a house színtér egyik meghatározó alakja, akit a jelenlegi electro hangzás egyik fő letéteményesének tartanak. A második Chicago House hullámból érkező Felix Da Housecat a 2001-es Kittenz and thee Glitz című albumával került köztudatba, a Miss Kittinnel közös dalai (Silver Screen, Madame Hollywood, What Does It Feel Like) pedig mind a mai napig himnuszok a szórakozóhelyek sztroboszkópos térfelén. Felix munkásságának komolyságát két Grammy jelölése is alátámasztja.
 
A Totally Enormous Extinct Dinosaurs (TEED) Orlando Higginbottom alteregója, védjegye pedig a magas szintű muzikalitás és a tánctérérzékeny egyszerűség különleges egyede. Élő fellépése bizarr hangszerek, csillogó gömbök és – természetesen – táncoló dinoszauroszok összjátékára épül. Orlando legújabb projektje kapcsán Kongóba látogatott hosszabb időre, ahol helyi zenészekkel dolgozott együtt, köztük Damon Albarnal és Oxfammal a DRC lemezen. Az eddigi két EP-je jól előmelegítette a terepet az idén májusra tervezett debütalbumának, melynek legerősebb számai minden bizonnyal rabul ejtik majd a Dance Arena közönségét, az eklektikus live show kíséretében.  
 
Az eddigi EXIT FESTIVAL 2012 lineup:
 
Guns N’ Roses, New Order, Plan B, Avicci, Richie Hawtin, Gossip, Wolfmother, Luciano, Laurent Garnier LBS, Miss Kittin, Felix Da Housecat, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Azari & III live, Buraka Som Sistema, Art Department, Maceo Plex, Reboot live, Brodinksi, Kenny Larkin, Robert Dietz, When Saints Go Machine, Maayan Nidam… a lista pedig hamarosan bővül!
 
A 2012-es EXIT Festival július 12-15 között kerül megrendezésre. További információkat a fesztiválról a honlapon taláhatóak.
 

Érdemes lesz kilátogatni!

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2012. július 3.

Az Exit Fesztiválon az Intim Torna Illegál

2012. július 15-én ismét nemzetközi pódiumon az Intim Torna Illegál. A januári hollandiai Eurosonic-ot követően, szakmailag újabb megtisztelő meghívásnak tehetnek eleget a zenekar tagjai, a Novi Sad-i (Újvidék) Pétervári Erődben megrendezett Exit Fesztiválon. Tovább

2012. június 24.

Axl Rose pofára esett a fesztiválon

Kismillió színpadi bakiról tudunk már a fesztiválok történetében, ezt a listát most a Guns’n’Roses frontembere is bővíti. Az európai turné keretében június 16-án Franciaországban koncerteztek a Hellfest-en, amit nemcsak a zenei teljesítménnyel sikerült emlékezetessé tenni. Intő jel lehet ez más zenekaroknak is: fellépések előtt nem árt párszor bejárni a színpadot a maradandó sérüléseket okozó borulások elkerülése végett. Tovább

2012. június 18.

Optimizmus háborús időkben - dokumentumfilm az Exit Festival kialakulásáról

Az Exit Festival tíz éves évfordulójának alkalmából a DJBroadcast magazin egyedülálló dokumentumfilmet készített a szerbiai fesztiválról. A videós csapat két hetet töltött Újvidéken a szervezőkkel, hogy aktuális és korábbi felvételek sorából összevágja azt a fél órás filmet, amely az Exit kialakításának hihetetlen történetét mutatja be. Tovább

2012. június 4.

Exit promo party a Fogasházban!

Újvidék Budapestre költözik egy estére! Az Exit Fesztivál promo partyt tart a Fogasházban június 9-én, szombaton. Az eseményen két szerb és három magyar dj erősíti az országok közötti kulturális kapcsolatokat: a határon túlról Dee Face és Roy Fokker, míg a hazai oldalról Gensi, Nesta és a Neo-ból ismert Kőváry Péter, alias Kovary áll a lemezjátszók mögé. A ’99 óta zenélő Dee Face Újvidék leghíresebb dj-je, olyan nevekkel játszott már együtt korábban, mint Sven Vath, John Digweed vagy Tiga. A Roy Fokker alteregó mögött nem más, mint az a Bojan Čizmić áll, aki Szerbia elsőszámú drum&bass dj-je Cell D-ként. Azokon az estéken, amikor a Roy Fokker címkét használja kedvenc house és garage darabjait mixeli.  Tovább

2012. június 1.

Sub Focus és Skream az Exit Fesztiválon

Az After 2AM program eddig bejelentett fellépőihez - így Netskyhoz, Drumsound & Bassline Smithhez, MC Dynamite-hoz, Borgore-hoz, Goldie-hoz és SP:MC-hez – új nevek csatlakoztak: Skream, Sub Focus és MistaJam is feltűnt a lineupban. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky