3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2012. április 18. | MTI

Nem kapott engedélyt az új Zöld Pardon

Copyright:

Míg a minap még arról beszélt a Zöld Pardon vezetősége, hogy tulajdonképpen nem is engedélyköteles a Rákóczi-híd tövében rendezvényt tartani, addig ma az Index arról adott hírt, hogy elutasították az engedélykérelmet, így tulajdonképpen nem tartható meg az április 19-re tervezett és hirdetett Tankcsapda koncert és megnyitó.

Néhány nappal ezelőtt arról szóltak a hírek, hogy a Zöld Pardon a Magyarországon érvényes rendelkezések figyelembevételével, a szakhatóságokkal és önkormányzatokkal folyamatosan egyeztetve épül - közölte a szórakozóhely vezetősége szombaton az MTI-vel. Hozzátették, hogy az épületeiket ideiglenesen, 180 napnál rövidebb időre fogják felállítani, ezért azok nem engedélykötelesek.
 
A Zöld Pardon vezetősége arra a cikkre reagált, melyben az Infópark és a közelben lévő Lufthansa panaszkodott, hogy vesztesége lehet abból, ha valóban ott működik majd a szórakozóhely.
 
Az Index pénteki cikkében közölte: az IVG szerint az irodaparknak kockázatot jelent a szabadtéri szórakozóhely megjelenése. Kay-Uwe Blandow, a cég ügyvezetője az Indexnek azt mondta, sem a kerületi önkormányzattól, sem a ZP tulajdonosaitól nem kaptak előzetes értesítést a helyválasztásról, holott az Infopark hét épületében olyan német érdekeltségek bérelnek helyiségeket, mint a T-Com vagy a Lufthansa Systems. Blandow szerint milliárdos veszteséget okozhat, ha az egyik épület ablakaitól ötven méterre lévő koncerthely elüldözné valamelyik céget a környékről.
 
A hírportál arról is írt, hogy a német nagykövetség "minden eszközt bevet annak érdekében, hogy a magyar politika legmagasabb szintjein is felfigyeljen a ZP-re".
 
A Zöld Pardon közleménye viszont saját jogi szakértőik egybehangzó álláspontjára hivatkozva tudatja, hogy a jelenleg általuk bérelt területre engedélyeztetési szempontból ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a korábbi, Goldmann György téri helyszínre, a nagyobb fesztiválokra (pl. Sziget) vagy a több hónapos adventi vásárokra. E szerint, miután az épületek ideiglenesen lesznek a helyszínen, és 180 napnál nem állnak hosszabb ideig, nem engedélykötelesek - írják.
 
Kitérnek arra is, hogy az Infopark ügyvezető igazgatójának "állításával és sugalmazásával ellentétben" folyamatosan egyeztetnek a megfelelő hatóságokkal és a rendezvénytartáshoz szükséges szemlék folyamatban vannak. 
 
A szórakozóhely vezetőségének közlése szerint habár nagyon feszített idő áll rendelkezésre az engedélyek beszerzésére, ezekkel nem állnak rosszabbul, mint tavaly. Hozzáteszik, a csúszás tényleges oka, hogy a XI. kerület a területet tulajdonló cégben tulajdonrésszel rendelkezik, így nem tud eljárni, mert a törvény értelmében az ügyeket kormányhivatal bevonásával kell intézni, ami jelentősen megnövelte az engedélyeztetés idejét. Minden érintett hatóság "gőzerővel" dolgozik azon, hogy április 19-ig ki tudják adni az engedélyeket - írják.
 
A jelen
 
Ehhez képest mára, a polgármesteri hivataltól kapott információk alapján a Zöld Pardon Kft. által kezdeményezett építéshatósági eljárásban szerdán az a határozat született, hogy az engedély nélküli építési tevékenység és jogszabályi feltételek hiánya miatt el kell utasítani a cég kérelmét. Ezzel egyidejűleg a hivatal rendelkezett a hatósági engedély, bejelentés nélkül, szabálytalanul végzett építési munkák azonnali leállításáról is, így a Rákóczi híd mellett felállított épületek használata nem engedélyezett.
 
Ennek tükrében érdemes figyelni a további híreket, hiszen az április 19-i Tankcsapda koncertre már meglehetősen sok jegyet eladtak, de engedély nélkül elvileg nem lehet megtartani a megnyitót.
 
MTI, Index
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. április 7.

Ákos új dala

Ákos vadonatúj saját szerzeménnyel tér vissza: a „Fel a szívekkel” egy rádióbarát, pörgős felvétel lett, ami egy igen aktuális témát, a remény kérdését feszegeti. Tovább

2021. március 26.

Öt magyar zenei produkció kapta meg idén először a WMMD Digitális Zenei Díjat

Idén először adták át a WMMD Digitális Zenei Díj nevű vadonatúj elismerést, amelyet a zenei streaming területén 2020-ban kiemelkedő eredményeket elért produkciók kapták. Díjat nyert Rácz Gergő és Orsovai Reni, a Bagossy Brothers Company, a Paddy and the Rats, az AK26, valamint Böbe. Tovább

2021. március 25.

Itt az új Carson Coma klip

Megjelent a Carson Coma legújabb dala, a ‘Pók’. A Fonogram-díjas zenekar ezúttal az előítéletek pusztító hatásáról, a kommentek fájó nyilairól és az elfogadás fontosságáról készített egy dalt, amihez a klipet az Ezüst Medve-díjas színésznő Kizlinger Lilla rendezett. Tovább

2021. március 24.

Nigel Stately legújabb dala

Igazi csemegével készült a hosszúhétvégére a nemzetközileg is elismert magyar dj/producer. Nigel Stately egy vérpezsdítő újdonsággal jelentkezik! Tovább

2021. március 24.

Önmagunk újrahuzalozása - debütál Zsüd első albuma

A REWIRING Zsüd bemutatkozó nagylemeze. 11 dal 11 naplószerű lenyomat, saját vagy megfigyelt élményekből táplálkozik, és igen széles skálát fed le mind stílus, mind hangszerelés, mind pedig hangulat tekintetében. Ebben a sokszínűségben a kohézió maga a változás, önmagunk legmélyebb magjáig való lehántása és onnan történő újrahuzalozása. A lemez fő funkciója a változás leírása, amelynek a különböző állomásai többféle formában másoknak is ismerősek lehetnek. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky