3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2012. április 18. | MTI

Nem kapott engedélyt az új Zöld Pardon

Copyright:

Míg a minap még arról beszélt a Zöld Pardon vezetősége, hogy tulajdonképpen nem is engedélyköteles a Rákóczi-híd tövében rendezvényt tartani, addig ma az Index arról adott hírt, hogy elutasították az engedélykérelmet, így tulajdonképpen nem tartható meg az április 19-re tervezett és hirdetett Tankcsapda koncert és megnyitó.

Néhány nappal ezelőtt arról szóltak a hírek, hogy a Zöld Pardon a Magyarországon érvényes rendelkezések figyelembevételével, a szakhatóságokkal és önkormányzatokkal folyamatosan egyeztetve épül - közölte a szórakozóhely vezetősége szombaton az MTI-vel. Hozzátették, hogy az épületeiket ideiglenesen, 180 napnál rövidebb időre fogják felállítani, ezért azok nem engedélykötelesek.
 
A Zöld Pardon vezetősége arra a cikkre reagált, melyben az Infópark és a közelben lévő Lufthansa panaszkodott, hogy vesztesége lehet abból, ha valóban ott működik majd a szórakozóhely.
 
Az Index pénteki cikkében közölte: az IVG szerint az irodaparknak kockázatot jelent a szabadtéri szórakozóhely megjelenése. Kay-Uwe Blandow, a cég ügyvezetője az Indexnek azt mondta, sem a kerületi önkormányzattól, sem a ZP tulajdonosaitól nem kaptak előzetes értesítést a helyválasztásról, holott az Infopark hét épületében olyan német érdekeltségek bérelnek helyiségeket, mint a T-Com vagy a Lufthansa Systems. Blandow szerint milliárdos veszteséget okozhat, ha az egyik épület ablakaitól ötven méterre lévő koncerthely elüldözné valamelyik céget a környékről.
 
A hírportál arról is írt, hogy a német nagykövetség "minden eszközt bevet annak érdekében, hogy a magyar politika legmagasabb szintjein is felfigyeljen a ZP-re".
 
A Zöld Pardon közleménye viszont saját jogi szakértőik egybehangzó álláspontjára hivatkozva tudatja, hogy a jelenleg általuk bérelt területre engedélyeztetési szempontból ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a korábbi, Goldmann György téri helyszínre, a nagyobb fesztiválokra (pl. Sziget) vagy a több hónapos adventi vásárokra. E szerint, miután az épületek ideiglenesen lesznek a helyszínen, és 180 napnál nem állnak hosszabb ideig, nem engedélykötelesek - írják.
 
Kitérnek arra is, hogy az Infopark ügyvezető igazgatójának "állításával és sugalmazásával ellentétben" folyamatosan egyeztetnek a megfelelő hatóságokkal és a rendezvénytartáshoz szükséges szemlék folyamatban vannak. 
 
A szórakozóhely vezetőségének közlése szerint habár nagyon feszített idő áll rendelkezésre az engedélyek beszerzésére, ezekkel nem állnak rosszabbul, mint tavaly. Hozzáteszik, a csúszás tényleges oka, hogy a XI. kerület a területet tulajdonló cégben tulajdonrésszel rendelkezik, így nem tud eljárni, mert a törvény értelmében az ügyeket kormányhivatal bevonásával kell intézni, ami jelentősen megnövelte az engedélyeztetés idejét. Minden érintett hatóság "gőzerővel" dolgozik azon, hogy április 19-ig ki tudják adni az engedélyeket - írják.
 
A jelen
 
Ehhez képest mára, a polgármesteri hivataltól kapott információk alapján a Zöld Pardon Kft. által kezdeményezett építéshatósági eljárásban szerdán az a határozat született, hogy az engedély nélküli építési tevékenység és jogszabályi feltételek hiánya miatt el kell utasítani a cég kérelmét. Ezzel egyidejűleg a hivatal rendelkezett a hatósági engedély, bejelentés nélkül, szabálytalanul végzett építési munkák azonnali leállításáról is, így a Rákóczi híd mellett felállított épületek használata nem engedélyezett.
 
Ennek tükrében érdemes figyelni a további híreket, hiszen az április 19-i Tankcsapda koncertre már meglehetősen sok jegyet eladtak, de engedély nélkül elvileg nem lehet megtartani a megnyitót.
 
MTI, Index
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. január 21.

Ismerd meg a délszláv háború mögötti emberi arcokat

Egy rendkívül erős tartalommal tetézi a premiernapot Bongor. A fiatal színész-rapper a „Paralel” után egy igazán szívhez szóló felvételben mutatja be, milyen is volt gyerekként átélni a háború következményeit. Tovább

2021. január 21.

Egy migiri a Bácskából előadást tart nektek a kurva klímaválságról

Bongor, vagyis Berta Csongor fenomenális újdonsággal érkezik, amiben mindenki IS terítékre kerül. VIGYÁZAT! A rapID talent győztese rendkívül szókimondó tartalmat tett le az asztalra! Tovább

2021. január 11.

Január 23-án adják át a Petőfi Zenei Díjakat

A hagyományos, nyári időpont helyett január 23-án a Duna TV kétórás showműsorában adják át - immár ötödik alkalommal - a Petőfi Zenei Díjakat. A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját formáló szobrokat 12 kategóriában kapják a hazai könnyűzene legjobbjai. Az életműdíjat idén Horváth Charlie veheti át. Tovább

2021. január 10.

Kétoldalú minden érem - megjelent a magyar olimpiai dal

Szakács Gergő, Diaz és Fura Csé legújabb dala a sportolói élet kihívásainak és sikereinek két oldaláról szól. A zenészek saját tapasztalataikat írták le a dalban, amely a Magyar Olimpiai Bizottság, illetve a Magyarock megbízásából készült. Tovább

2021. január 10.

A Casablanca 2021-es kiadásával ejt rabul Zséda és Kökény Attila

Ha Zséda és Kökény Attila összeáll, abból mindig sláger születik, és ez most sincs másként. A páros egy vérbeli power balladával jelentkezik, ami nem csak fülbemászó, hanem a szívünket is azonnal rabul ejti. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky