3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hegyalja 2011

2011. július 15. | mattcarey

Három pofon után a földön a Hegyalján

Copyright:

Július 13-án délután négykor megnyíltak a pokol kapui. Hivatalosan is elkezdődött a Hegyalja fesztivál. A sátán boldog. Megint megkaparinthat magának néhány lelket, mert én rengeteg embert láttam tegnap bűnbe esni, de azt nem hittem, hogy egy pap is lesz köztük...

Délután négy után néhány perccel széthúzták előttünk a függönyt, végre elkezdődtek az előadások. Cherry Bombal kezdtem a délutánt. A csak csajokból álló punk rock banda sok feldolgozást játszik, de azokat jól, érdemes őket meghallgatni. 
 
Amikor először megnéztem a programfüzetet már, akkor tudtam, hogy a szerda lesz a leggyengébb nap. Sokan suttognak arról (többek között a szervezők is) hogy lehetet volna erősebb is a fellépők listája, de néhány banda nem vállalta a haknit, mert keveselték a pénzt. Akik itt vannak fellépők, azok voltak, olyan jó fejek, hogy nem törődtek, a gázsival, vagy nagyon kellett nekik még az a 10 forint is. Ne felejtsük el Pataki Attila is itt volt, ő még mulatóst is csinált a pénzért.    
 
Este 9 körül kezdett megtelni a nagyszínpad előtti placc. Addig az emberek próbáltak elrejtőzni a Nap elől, aki sajnos senkit nem kímélt. Valaki árnyékba vonult voltak, akik a Tiszában látták a hűsítő megmentőt, de egyesek még így is napszúrást kaphattak. Az egyik az a 30 év körüli alacsony, zömök srác volt, aki úgy döntött, hogy ellent mond a biztonságiaknak. Röviden a történet: A srác nem akarta megvárni a beléptetésnél a motozást, ezért beszaladta az őrök mellett. Én azt hittem, hogy a kopaszok lassúak. Tévedtem. 12 mp alatt lefutotta a biztos úr a 100 métert, hóna alá kapta a 90 kilós fickót és visszaállította a sorba.
 
Nem számítottam bokszmeccsre, de mégis volt egyben részem. Nem tudom, miért verekedtek a fiúk, de nem is érdekel. Pont láttam az egészet és nézni valamiért mindig szerettem a balhét. Ha őszinte akarok lenni, boksz meccsnek nem nevezhetem az eseményeket úgyanis az egyik srác megverte a másikat. Amikor az első ütés arcon találta a srácot ő nem törődött vele, ment előre, a második ütésnél már nem akart menni, de a csaja visszalökte. „Meg tudod verni drágám” Nem tudta. A harmadik maflástól kinyúlt a földön.
 
A kaját már korábban megjósoltam. Hamburger, gyros, hot-dog, lángos a szokásos. A városban lévő kajáldákkal teljesen megegyezik a kínálat. A különbség csak annyi, hogy ez nem csak unalmas, hanem drága is. Viszont lehet boksz meccset nézni.
 
Az este csúcspontja a Parkway Drive volt. Akik, ha nem lennének ki kéne találni. Úgy néznek ki, mint valami fiúbanda, de amikor az ember meghalja az első taktust, nem le fújjolni akarja a boy bandet, hanem elbújni a nagy fiúk elől. A másik banda a hajnalban játszó Guns n roses tribute banda volt. A Hollywood Rose. Nem csak yenében adják vissza remek színvonalon az eredetit, hanem külsőségekben is. Bár az énekes kicsit úgy nézett ki, mint Axl, kővér elfeledett bátyja. 
 
Délelőtt feltérképeztem a civil falut. Betértem a közös pont nevű sátorba. Amit azért hívnak közös pontnak, mert különböző vallások találkoznak. Tanulhatsz magadról, a vallásról, az életről. A szokásos szektista maszlag. Az érdekes rész az volt, amikor éjszaka azt a papot (!) láttam izzadtan, lihegve zúzni a legelfajultabb trans zenére, akivel azon a délelőttön még Jézusról dumáltam.
 
A Hegyen működik az Ausztriában már jól bevált re-pohár program, amivel egy élelmesebb ember sok pénzt kereshet. A másik környezet tudatos tett a szervezők szerint az, hogy kevés programfüzetet nyomtattak, megmentve ezzel a fákat. Ezért van az, hogy már a második napon nem találok program füzetet. Éljen! Habár a kapitalizmus idejében valahogy nem tudom elhinni, hogy valaki bármit is tesz a természetért, szerintem egyszerűen csak elfogyott a program füzetekre szánt pénz, de ne legyen igazam.
 
A késő éjszakai program, semmi másból nem áll csak tuc-tuc zenéből. Nincs pop, r’n’b, vagy rock, vagy minőségi elektronikus zene. Ez eléggé elszomorító, mert nem csak 40 éves szingli nők és a segédmunkások akarnak éjsyaka bulizni.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2011. július 22.

Eric Cartman: Azért jöttem Magyarországra, hogy segítsek

A Hegy utolsó napján sikerült egy interjúra elcsípnem Eric Cartmant és Kenny McCormick-ot. Beszélgettünk a fesztiválról, nőkről, hippikről... És megtudtam tőlük az élet értelmét! Eric az interjúért két vödör csirkeszárnyat kapott, csípős szósszal és egy posztert amin Mel Gibson van félmeztelenül. Kenny-é meg... Hát övé lett volna az egyik vödör csirkeszárny... Tovább

2011. július 20.

5 óvszer, 2 levél fogamzásgátló és egy kis buli - Hegyalja

Lesz jövőre is Hegyalja. Addig mindenki megpróbálhatja felidézni mi is történt vele az idén. Valaki sokat szexelt, valaki semennyit. Valakinek tetszettek a koncertek, valaki, olyan részeg volt, hogy nem is tudta, hogy fesztiválon van. Tovább

2011. július 19.

Subscribe fanatizmus a Hegyen

Idén már háromszor voltam Subscribe koncerten. Szombat este a Hegyen volt a negyedik alkalom. Elképesztő, hogy a fiatalok mennyire szeretik a bandát. Fanatikusoknak mondanám őket, amit a zenekar szócsöve (Csongor Bálint) mond azt megteszik, de Bálinték is megteszik, amit a közönségük kér. Tovább

2011. július 18.

Guano Apes oroszlánüvöltése a Hegyalján

A Guano Apes visszatérő albuma a Bel Air nem kavarta meg nagyon a nu metal állóvízét. Ezért is számítottam rá, hogy a turné, amit az új album bemutatására szerveztek sem fog nagyot szólni, ahogy a Hegyen tartott koncert is egér cincogás volt a régi Guanos oroszlánüvöltéshez képest. Tovább

2011. július 18.

Slayer és ijesztő hangulat a Hegyalján

A Trópusi vihar című film egyik jelenete jutott eszembe. A film elején Ben Stiller akció hős karakterének a film előzeteseit adják a Scorchert (perzselő) 1,2,3,4. Így érzem magam. Ez a Perzselődés a Hegyen három. A nap harap, a levegő áll, csak a sör folyik, de az megállás nélkül. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky