3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hegyalja 2011

2011. július 14. | mattcarey

Meztelenkedés és pocsék kaja a Hegyalja előtt

Copyright:

Tokajban a nulladik nap sem volt nulla. Belekóstoltam a város ízeibe. Volt amit nehezen, de lenyeltem (meztelenül táncoló pasi), volt amit kiköptem (az ételek nem jók), és van amiből többet akarok: a fesztivál hangulatból. Így indult a Hegyalja Fesztivál 2011-ben.

A tizenkettes vágánynál állok barátaimmal. Nyugodtan várjuk, hogy bejöjjön a vonatunk és elinduljunk a Hegyre. Így kezdődött a nulladik napom.
Sokáig várhattunk volna még, mert a mi vasparipánk a nyolcas vágányról indult 13:30-kor. Erre az apróságra 13:29-kor döbbentünk rá. Mit csinálhattunk? Rohantunk. Az 500 méteres vágta után, izzadtan, lihegve felszálltunk a vonatra, ami 10 perc késéssel el is indult. Megérte rohanni! 
 
Már az elején gyanús volt nekem, hogy a vonat, nem volt tele flip-flop papucsos részegekkel, akik a fesztiválra igyekeznek. Pedig Hegyre érdemes egy nappal előbb lemenni, hogy legyen árnyékos sátorhelyed. Gondoltam én, de erre még vissza térek később... Az első osztályú IC jegy és a másodosztályú között csak egy ezres a különbség, de a vonaton fényéveknek érzed a távolságot. Az első osztályon van légkondi a másod osztályon meghalhatsz csendben a melegben. Az első osztályon van rendes asztal, amin olvashatsz, gépezhetsz, mert ugye van áramforrás is! Ehetsz, ihatsz, mert ugye pohártartó is van! A másod osztályon nekünk mi volt? Egy akkora asztal, amire pont ráfért az én 43-as cipőm, de semmi más. Az egész, olyan lett volna, mintha a középkorban lennénk, és az első osztályon utazók lennének a várban, a többiek meg a várárokban, de szerencsére kevesen voltak a vonaton, ezért átülhettünk az első osztályra.
 
Az állomásról a Hegy Taxival 5 perc alatt beértünk a fesztiválra. Kétszáz forint kilométerenként. Simán megéri, ha többen ültök a kocsiba.
 
A taxiból, ha jobbra néztem ki az ablakon egy vacsorájától száján át megszabaduló punkot láttam, ha balra, egy csókolózó szerelmes párt, vagy simán csak párt. Fesztiválon vagyunk. Nem kell szerelem egy kis enyelgéshez. Ha jobbra néztem, egy fickót láthattam, aki épp a fején tör szét egy üveget, ha balra, két lányt virágot szedni. Tudtam mit jelent ez a kontraszt. A fesztiválozók megszállták a várost, mint a rossz fiúk a vásznat egy Dolph Lundgren filmben.
 
Korán jöttünk le, hogy legyen árnyékos sátor helyünk, mint már említettem. Naivak voltunk. Miskolcról, Szegedről és a többi közeli településről már szombaton ide jöttek a madárkák. A Tisza Kempingben már nem volt hely. Maradt a pót „kemping”, ami nem egy kemping, hanem egy füves placc 0 árnyákkal. Mindegy. Nem aludni jöttünk. Felvertük a sátrat és bele vetettük magunkat a tokaji éjszakába.
 
„Az éjszaka az éjszaka a tokaji éjszaka”- így is szólhatna a „Nagy utazás” című szám.
 
A Hegyen még nem nyitott ki semmi, ezért bementünk a városba vacsizni. A választék bosszantóan lapos! A Tisza mellett vagyunk, de csak egy helyet találtam, ahol halat szolgálnak fel. Mindenhol hamburger, gyros, pizza, hot-dog, stb… Miért nem árulnak harcsa paprikást nokedlivel? Lecsót? Libazsírós kenyeret? Vagy valamit, amit nem tudok minden sarkon enni bárhol. Azt megértem, hogy a fesztiválon a szokásos gyors kaját adják. Na, de a városban? Tokajból, amennyit láttam, az csodaszép, de ez az ételek kínálata és minősége egy pláza szintjére süllyeszti a várost.
 
Evés után végig jártuk a város kocsmáit. Bár nem kell kocsmázni, mert a fő út, olyan mintha a riói karneválon lennénk. Amerre nézel gyönyörű fürdőruhás lányok (még éjszaka is), akusztikus gitáron pötyögő hippik. Szerelem, és marihuána illata száll a levegőben.
 
A kocsmárosokon látszik, hogy nincsenek felkészülve, ekkora forgalomra. A kiszolgálás nagyon lassú, viszont kedvesek az eladók. A városlakók általában elképesztő türelemmel és megértéssel kezelik a fesztiválozókat. Szerintem ők is jól érzik magukat. Még egy rendőrt is láttam táncolni, akikkel egyébként tele van a város, nem tudom kit védenek kitől, de jó lenne, ha nem lennének ennyien, vagy legalább ne lennének ennyire feltűnőek. Például nem kéne kommandós ruhában hatosával járkálni a fesztiválozok között.
 
A tegnap esti buli, egy kertsörözőben kulminált, ahol egy részeg férfi - ha nem részeg, akkor hülye -, 150 ember előtt meztelenül táncolt az asztalon állva. De ez nem is hír, hiszen Hegyen vagyunk...

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2011. július 22.

Eric Cartman: Azért jöttem Magyarországra, hogy segítsek

A Hegy utolsó napján sikerült egy interjúra elcsípnem Eric Cartmant és Kenny McCormick-ot. Beszélgettünk a fesztiválról, nőkről, hippikről... És megtudtam tőlük az élet értelmét! Eric az interjúért két vödör csirkeszárnyat kapott, csípős szósszal és egy posztert amin Mel Gibson van félmeztelenül. Kenny-é meg... Hát övé lett volna az egyik vödör csirkeszárny... Tovább

2011. július 20.

5 óvszer, 2 levél fogamzásgátló és egy kis buli - Hegyalja

Lesz jövőre is Hegyalja. Addig mindenki megpróbálhatja felidézni mi is történt vele az idén. Valaki sokat szexelt, valaki semennyit. Valakinek tetszettek a koncertek, valaki, olyan részeg volt, hogy nem is tudta, hogy fesztiválon van. Tovább

2011. július 19.

Subscribe fanatizmus a Hegyen

Idén már háromszor voltam Subscribe koncerten. Szombat este a Hegyen volt a negyedik alkalom. Elképesztő, hogy a fiatalok mennyire szeretik a bandát. Fanatikusoknak mondanám őket, amit a zenekar szócsöve (Csongor Bálint) mond azt megteszik, de Bálinték is megteszik, amit a közönségük kér. Tovább

2011. július 18.

Guano Apes oroszlánüvöltése a Hegyalján

A Guano Apes visszatérő albuma a Bel Air nem kavarta meg nagyon a nu metal állóvízét. Ezért is számítottam rá, hogy a turné, amit az új album bemutatására szerveztek sem fog nagyot szólni, ahogy a Hegyen tartott koncert is egér cincogás volt a régi Guanos oroszlánüvöltéshez képest. Tovább

2011. július 18.

Slayer és ijesztő hangulat a Hegyalján

A Trópusi vihar című film egyik jelenete jutott eszembe. A film elején Ben Stiller akció hős karakterének a film előzeteseit adják a Scorchert (perzselő) 1,2,3,4. Így érzem magam. Ez a Perzselődés a Hegyen három. A nap harap, a levegő áll, csak a sör folyik, de az megállás nélkül. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky