3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2010. szeptember 27.

Katy Perry és Lady Gaga közé bújt a Kolin, avagy ilyen az MTV EMA

Copyright:

A hölgyek éjszakája lehet az idei MTV EMA: Katy Perry és Lady Gaga egyaránt öt-öt jelöléssel büszkélkedhetnek, de Rihanna sincs nagyon lemaradva kolléganőitől három jelölésével. A férfi előadók közül Eminem tarolhat, ugyanis négy kategóriában is jelölték a hip-hop fenegyerekét. Az MTV EMA Legjobb Magyar Előadónak járó díjára jelölt öt magyar zenekar névsora is hivatalossá vált. Közülük egy valaki indulhat a Best European Act címért.

Katy Perry, Lady Gaga és Rihanna válhat az idei MTV Europe Music Awards királynőjévé. Ugyanis míg mindhármukat jelölték a Legjobb Pop Előadó, a Legjobb Női Előadó és a Legjobb Dal kategóriájában, addig Lady Gaga elnyerheti a Legjobb Élő Színpadi Produkció és a Legjobb Videó díját is. Utóbbi kategóriában azonban szintén esélyes Katy Perry is, akit a Világ Legjobb Színpadi Előadása díjára is nomináltak. A három énekesnő izgalmas összecsapása várható november 7-én a madridi Caja Mágica sportarénában.

A férfiak közül Eminem tarolhat, bezsebelheti a Legjobb Dal, a Legjobb Hip Hop Előadó, a Legjobb Férfi Előadó, és a Rihannával közös dalával a Legjobb Videó díját is.

A Legjobb Rock Előadó kategóriájában is hatalmas csatározás várható, ugyanis a Kings Of Leon-nak, a Linkin Parknak, a Thirty Seconds to Mars-nak és a Muse-nak a műfaj veteránjával, magával a Sötétség Hercegével, Ozzy Osbourne-nal kell megküzdeniük. A tini lányok elsőszámú kedvence, Justin Bieber pedig Ke$ha-val, B.o.B.-val, Plan B-vel és Jason Derulo-val száll harcba a Legjobb Új Előadó kategóriájában

Óriási lehetőség előtt áll öt hazai együttes is. Idén a Hősök, a Kiscsillag, a Nemjuci, a Neo vagy a The Kolin lehet Magyarország legjobbja, a szakma és a rajongók szavazatai alapján ugyanis ez az öt zenekar van versenyben az MTV EMA Legjobb Magyar Előadó díjáért. A győztes pedig esélyes a Best European Act a címére, amelyért az elmúlt években olyan nagy nevek szálltak harcba, mint az angol X-Faktorból megismert Leona Lewis, Pixie Lott vagy a finn Nightwish.

A Hősök zenekar a közönség favoritjaként került be az öt jelölt közé. Az MTV brand:new bandát a djuice Facebook oldalán szavazták meg a rajongók, és ez magát a zenekart lepte meg a legjobban. „Nem is sejtettük, hogy a jelöltek között leszünk, bár a szavazáson végig nagyon jól álltunk. Boldogok vagyunk, hiszen ez is egy fantasztikus dolog a sok jó mellett, ami idén történt velünk. Hihetetlenül pörgős nyár áll mögöttünk, többek között az MTV Icon-on is felléptünk. Az pedig különösen jó érzés, hogy olyan illusztris nevekkel együtt vagyunk megemlítve, mint a Kiscsillag vagy a Neo” – mondták a banda tagjai egybehangzóan.

Épp egy határon túli fellépésről tartottak hazafelé a Kiscsillag tagjai, mikor értesültek a jelölésről. „Erdélyből utaztunk vissza, amikor megtudtuk, hogy a jelöltek között vagyunk. Nagyon meglepődtünk, és kíváncsian várjuk a végeredményt.” – mondta Lovasi András, a zenekar frontembere.

Nemjucit a szakma jelölte az MTV EMA Hungarian Regional Awards-ra, ami hatalmas elismerés Németh Juciék számára. „Mindenféle figyelem jólesik egy zenekarnak, különösen, ha egy fiatal csapatról van szó. Sok zenekar működik az országban, így megtiszteltetésnek vesszük, hogy a jelöltek között lehetünk. Sokat dolgozunk azért, hogy a Nemjucira érdemes legyen odafigyelni, ez a szakmai jelölés pedig egyfajta csúcspontja ennek a folyamatnak. Köszönjük és találkozzunk a koncerteken!”

A mezőny legrégebben működő zenekarát, a Neo-t nosztalgikus emlékek fűzik az MTV-hez, ezért is fontos számukra a jelölés. „Nagyon örültünk az MTV EMA regionális jelölésének. Mi már az a generáció vagyunk, akik javarészt az MTV-n nőttek fel, és többek között a csatornáról szereztük az első zenei benyomásainkat” – árulták el a banda tagjai.

A The Kolin történelmet írhat, ugyanis a nem mindennapi viseletükről ismert banda tavaly ugyanezen a rendezvényen elnyerte a Legjobb Magyar Előadónak járó díjat,, és csak a közönség szavazatain múlik, hogy most sikerül-e duplázniuk. „Nagyon meglepett, hogy idén is a jelöltek között vagyunk, bár ez nem példa nélküli. Nagyon nagy megtiszteltetés idén is, hogy részt vehetünk a versenyben, és egyben nagyon nagy feladat is. A tavaly elnyert díjjal több ajándék is járt. Többek közt egy újabb visszajelzést kaptunk a nemzetközi színtérről, hogy érdemes tovább dolgoznunk” – mondta a Linczényi Márk, a zenekar énekese.

A hazai zenekarokra a http://ema.mtv.co.hu/ oldalon lehet szavazni szeptember 20-tól . Hogy ki lesz a győztes? Ez egy fergeteges hangulatú koncerttel egybekötött eredményhirdető bulin derül ki október 15-én a Corvintetőn, ahová mindenkit szeretettel vár a csatorna. Október 18-tól pedig lehet szavazni a Best European Act címre, amelyért a győztes magyar együttes is indul. A szavazás az MTV EMA napjáig tart, a nyertes európai zenekart online módon jelentik be.

A 2010-es MTV EMA jelöltlistája:

Legjobb Dal
Usher OMG
Katy Perry feat. Snoop Dogg – California Gurls
Eminem feat. Rihanna – Love the Way You Lie
Rihanna – Rude Boy
Lady Gaga – Bad Romance

Legjobb Férfielőadó
Eminem
Justin Bieber
Usher
Enrique Iglesias
Kanye West

Legjobb Élő Színpadi Produkció
Green Day
Muse   
Thirty Seconds to Mars
Katy Perry
Gorillaz
Tokio Hotel

Legjobb Új Előadó
Ke$ha                   
B.o.B                   
Jason Derulo               
Plan B                   
Justin Bieber   

Legjobb Női Előadó
Lady Gaga
Katy Perry
Miley Cyrus
Shakira
Rihanna

Legjobb Rock Előadó
King Of Leon
Linkin Park
Thirty Seconds to Mars
Muse
Ozzy Osbourne

Legjobb Pop Előadó
Lady Gaga                
Usher                
Katy Perry                
Miley Cyrus                
Rihanna

Legjobb Hip Hop Előadó
T.I.
Eminem
Kanye West
Lil Wayne
Snoop Dogg

Legjobb Alternatív Előadó
Gorillaz
Gossip
Paramore
Vampire Weekend

Legjobb Videó
Thirty Seconds to Mars – Kings and Queens
Katy Perry – California Gurls
Lady Gaga feat. Beyonce - Telephone
Plan B – Prayin’
Eminem feat Rihanna – Love the Way You

Világ Legjobb Színpadi Előadása
Green Day       
Muse               
Thirty Seconds to Mars   
Katy Perry
Tokio Hotel

Legjobb Push Előadó
Ke$ha                    
Alexandra Burke                
Jason Derulo                
Justin Bieber    
Selena Gomez and The Scene    
B.o.B                    
The Drums
Professor Green
Hurts
Mike Posner

Legjobb Magyar Előadó:
Hősök
Kiscsillag
Nemjuci
Neo
The Kolin

Best European Act
A madridi díjátadón derül ki.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. április 12.

Figyelem! Virtuális Glastonbury lesz!

Magyarországról is követhető lesz a Glastonbury Fesztivál online koncertje. A világ egyik legismertebb fesztiváljának szervezői május 22-én különleges streamkoncerttel jelentkeznek a Glastonbury kultikus helyszíneiről. A Live At Worthy Farm elnevezésű ötórás műsorban fellép a Coldplay, Damon Albarn, HAIM, IDLES, Jorja Smith, Kano, Michael Kiwanuka, Wolf Alice és DJ Honey Dijon. Tovább

2021. március 4.

Dagny az Akvárium Klubban

Minden egyes új dalával és fellépésével folyamatosan ámulatba ejti és meglepi közönségét. Noha Dagny Norvoll Sandvik egy tehetséges zenészcsaládban nőtt fel a norvégiai Tromsøben, a dalszövegírás és a zene iránti igazi szenvedélyét a 20-as évei elején találta meg, amikor Londonba költözött. Tovább

2021. február 13.

Többek között Budapesten tér vissza a The Weeknd

A 2022-re meghirdetett világkörüli The Weeknd turné az átütemezett észak-amerikai és európai koncertkörút az iránt óriási érdeklődés. Ez a várva várt, szenzációs visszatérő koncert 2022. november 4-én a Budapest Arénában is látható lesz! A jegyértékesítés az énekes Super Bowl fellépését követően, február 8-án el is indult. Tovább

2021. január 20.

Főzzünk embert és együnk tudományt! - a Tudósok ökumenikus diétakoncertje Afrikából

Mit tehet a zenész, ha nem koncertezhet? – teszik fel a kérdést brit, magyar és karagandai tudósok, s mivel immár globális az imperialista kapitalizmus, amelyben elvárt, hogy smileyval a kopoltyúnkon boldog halakként ússzunk, a válasz nem lehet más a túlélés feltételeinek a megteremtése céljából, mint az öröm- és pénzszerzés egyéb módjainak a felkutatása. Tovább

2020. december 14.

Különleges stream koncertet ad a Kiscsillag

A Kiscsillag zenekar egy interaktív bulival zárja az évet, hogy a közönség bepótolhassa az idén elmaradt találkozási lehetőségeket. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky