3428 zenekar 12452 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2010. szeptember 27.

Katy Perry és Lady Gaga közé bújt a Kolin, avagy ilyen az MTV EMA

Copyright:

A hölgyek éjszakája lehet az idei MTV EMA: Katy Perry és Lady Gaga egyaránt öt-öt jelöléssel büszkélkedhetnek, de Rihanna sincs nagyon lemaradva kolléganőitől három jelölésével. A férfi előadók közül Eminem tarolhat, ugyanis négy kategóriában is jelölték a hip-hop fenegyerekét. Az MTV EMA Legjobb Magyar Előadónak járó díjára jelölt öt magyar zenekar névsora is hivatalossá vált. Közülük egy valaki indulhat a Best European Act címért.

Katy Perry, Lady Gaga és Rihanna válhat az idei MTV Europe Music Awards királynőjévé. Ugyanis míg mindhármukat jelölték a Legjobb Pop Előadó, a Legjobb Női Előadó és a Legjobb Dal kategóriájában, addig Lady Gaga elnyerheti a Legjobb Élő Színpadi Produkció és a Legjobb Videó díját is. Utóbbi kategóriában azonban szintén esélyes Katy Perry is, akit a Világ Legjobb Színpadi Előadása díjára is nomináltak. A három énekesnő izgalmas összecsapása várható november 7-én a madridi Caja Mágica sportarénában.

A férfiak közül Eminem tarolhat, bezsebelheti a Legjobb Dal, a Legjobb Hip Hop Előadó, a Legjobb Férfi Előadó, és a Rihannával közös dalával a Legjobb Videó díját is.

A Legjobb Rock Előadó kategóriájában is hatalmas csatározás várható, ugyanis a Kings Of Leon-nak, a Linkin Parknak, a Thirty Seconds to Mars-nak és a Muse-nak a műfaj veteránjával, magával a Sötétség Hercegével, Ozzy Osbourne-nal kell megküzdeniük. A tini lányok elsőszámú kedvence, Justin Bieber pedig Ke$ha-val, B.o.B.-val, Plan B-vel és Jason Derulo-val száll harcba a Legjobb Új Előadó kategóriájában

Óriási lehetőség előtt áll öt hazai együttes is. Idén a Hősök, a Kiscsillag, a Nemjuci, a Neo vagy a The Kolin lehet Magyarország legjobbja, a szakma és a rajongók szavazatai alapján ugyanis ez az öt zenekar van versenyben az MTV EMA Legjobb Magyar Előadó díjáért. A győztes pedig esélyes a Best European Act a címére, amelyért az elmúlt években olyan nagy nevek szálltak harcba, mint az angol X-Faktorból megismert Leona Lewis, Pixie Lott vagy a finn Nightwish.

A Hősök zenekar a közönség favoritjaként került be az öt jelölt közé. Az MTV brand:new bandát a djuice Facebook oldalán szavazták meg a rajongók, és ez magát a zenekart lepte meg a legjobban. „Nem is sejtettük, hogy a jelöltek között leszünk, bár a szavazáson végig nagyon jól álltunk. Boldogok vagyunk, hiszen ez is egy fantasztikus dolog a sok jó mellett, ami idén történt velünk. Hihetetlenül pörgős nyár áll mögöttünk, többek között az MTV Icon-on is felléptünk. Az pedig különösen jó érzés, hogy olyan illusztris nevekkel együtt vagyunk megemlítve, mint a Kiscsillag vagy a Neo” – mondták a banda tagjai egybehangzóan.

Épp egy határon túli fellépésről tartottak hazafelé a Kiscsillag tagjai, mikor értesültek a jelölésről. „Erdélyből utaztunk vissza, amikor megtudtuk, hogy a jelöltek között vagyunk. Nagyon meglepődtünk, és kíváncsian várjuk a végeredményt.” – mondta Lovasi András, a zenekar frontembere.

Nemjucit a szakma jelölte az MTV EMA Hungarian Regional Awards-ra, ami hatalmas elismerés Németh Juciék számára. „Mindenféle figyelem jólesik egy zenekarnak, különösen, ha egy fiatal csapatról van szó. Sok zenekar működik az országban, így megtiszteltetésnek vesszük, hogy a jelöltek között lehetünk. Sokat dolgozunk azért, hogy a Nemjucira érdemes legyen odafigyelni, ez a szakmai jelölés pedig egyfajta csúcspontja ennek a folyamatnak. Köszönjük és találkozzunk a koncerteken!”

A mezőny legrégebben működő zenekarát, a Neo-t nosztalgikus emlékek fűzik az MTV-hez, ezért is fontos számukra a jelölés. „Nagyon örültünk az MTV EMA regionális jelölésének. Mi már az a generáció vagyunk, akik javarészt az MTV-n nőttek fel, és többek között a csatornáról szereztük az első zenei benyomásainkat” – árulták el a banda tagjai.

A The Kolin történelmet írhat, ugyanis a nem mindennapi viseletükről ismert banda tavaly ugyanezen a rendezvényen elnyerte a Legjobb Magyar Előadónak járó díjat,, és csak a közönség szavazatain múlik, hogy most sikerül-e duplázniuk. „Nagyon meglepett, hogy idén is a jelöltek között vagyunk, bár ez nem példa nélküli. Nagyon nagy megtiszteltetés idén is, hogy részt vehetünk a versenyben, és egyben nagyon nagy feladat is. A tavaly elnyert díjjal több ajándék is járt. Többek közt egy újabb visszajelzést kaptunk a nemzetközi színtérről, hogy érdemes tovább dolgoznunk” – mondta a Linczényi Márk, a zenekar énekese.

A hazai zenekarokra a http://ema.mtv.co.hu/ oldalon lehet szavazni szeptember 20-tól . Hogy ki lesz a győztes? Ez egy fergeteges hangulatú koncerttel egybekötött eredményhirdető bulin derül ki október 15-én a Corvintetőn, ahová mindenkit szeretettel vár a csatorna. Október 18-tól pedig lehet szavazni a Best European Act címre, amelyért a győztes magyar együttes is indul. A szavazás az MTV EMA napjáig tart, a nyertes európai zenekart online módon jelentik be.

A 2010-es MTV EMA jelöltlistája:

Legjobb Dal
Usher OMG
Katy Perry feat. Snoop Dogg – California Gurls
Eminem feat. Rihanna – Love the Way You Lie
Rihanna – Rude Boy
Lady Gaga – Bad Romance

Legjobb Férfielőadó
Eminem
Justin Bieber
Usher
Enrique Iglesias
Kanye West

Legjobb Élő Színpadi Produkció
Green Day
Muse   
Thirty Seconds to Mars
Katy Perry
Gorillaz
Tokio Hotel

Legjobb Új Előadó
Ke$ha                   
B.o.B                   
Jason Derulo               
Plan B                   
Justin Bieber   

Legjobb Női Előadó
Lady Gaga
Katy Perry
Miley Cyrus
Shakira
Rihanna

Legjobb Rock Előadó
King Of Leon
Linkin Park
Thirty Seconds to Mars
Muse
Ozzy Osbourne

Legjobb Pop Előadó
Lady Gaga                
Usher                
Katy Perry                
Miley Cyrus                
Rihanna

Legjobb Hip Hop Előadó
T.I.
Eminem
Kanye West
Lil Wayne
Snoop Dogg

Legjobb Alternatív Előadó
Gorillaz
Gossip
Paramore
Vampire Weekend

Legjobb Videó
Thirty Seconds to Mars – Kings and Queens
Katy Perry – California Gurls
Lady Gaga feat. Beyonce - Telephone
Plan B – Prayin’
Eminem feat Rihanna – Love the Way You

Világ Legjobb Színpadi Előadása
Green Day       
Muse               
Thirty Seconds to Mars   
Katy Perry
Tokio Hotel

Legjobb Push Előadó
Ke$ha                    
Alexandra Burke                
Jason Derulo                
Justin Bieber    
Selena Gomez and The Scene    
B.o.B                    
The Drums
Professor Green
Hurts
Mike Posner

Legjobb Magyar Előadó:
Hősök
Kiscsillag
Nemjuci
Neo
The Kolin

Best European Act
A madridi díjátadón derül ki.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. október 7.

Exkluzív lemezhallgatós estet tart a Carson Coma

Egy exkluzív estet tölthetnek el a rajongók a Carson Comával október 8-án. A Fonogram-díjas zenekar második, Lesz, Ami Lesz című lemezét lehet meghallgatni az együttes tagjaival a megjelenés előtt 1 héttel. Az albumról, annak dalairól Stumpf András műsorvezető beszélget a zenészekkel. Tovább

2020. október 7.

A 40 éves Balaton együttes Ady Endre-estje és színházi koncertje a Trip Hajón

2020. október 11-én, vasárnap a budapesti Trip Hajón (1011. Budapest, Szilágyi Dezső tér, 2-es móló) különleges, színházi koncertet ad a Víg Mihály nevével fémjelzett legendás Balaton együttes. A két részből álló műsor első felében a 100 éve elhunyt Ady Endre verseit hallhatja a közönség a Balaton együttes megzenésítésében, előadásában. Tovább

2020. október 6.

Szabadtéri koncertek a belvárosban, ez a Budapest Ritmo Piknik

A Budapest Ritmo Piknik az öt éve megszokott nívós Budapest Ritmo járványbarát újragondolása. Október 9–10. között 15 ingyenes, szabadtéri koncerttel várjuk a közönséget, három budapesti köztéren: a Millenáris parkban, a Hunyadi téri piac mellett és a Rákóczi téren. A piacon vásárló családoktól a környéken biciklizőkig, a világzene öreg motorosaitól a hazai szcénát most felfedezőkig, várunk mindenkit egy ingyenes, kültéri, szorongásmentes őszindító fesztiválra. Tovább

2020. szeptember 25.

Két Budapest Ritmo!

2020. október 9–10. között jön az eddigiektől eltérő Budapest Ritmo Piknik 15 ingyenes szabadtéri világzenei koncerttel. A CAFe Budapest nyitányának teljes line-upja a Budapest Ritmo Piknik weboldalán olvasható. Vírusmentes, piknikelős, zenefelfedezős koraőszt mindenkinek! Tovább

2020. szeptember 7.

Alkalmazkodik a járványhoz a budapesti WOMEX

A szervező Hangvető budapesti eseményekről, innovatív nemzetközi digitális megvalósításról egyeztet. A WOMEX (Worldwide Music Expo) 2020-as eseményét idén részben virtuálisan valósítják meg, jelentette be a magyar szervező, a Hangvető és a főszervező berlini Piranha Arts. A nemzetközi világzenei fesztivál programjai az eredeti időpontban várhatóan világszerte online elérhetőek lesznek majd, a szervezők jelenleg az esemény pontos helyszíni és online megvalósulásáról egyeztetnek. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky