3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
SZIN 2009

2009. augusztus 27. | Rostás Eni

Multikulti: SZIN-es világsztárok Szegeden

Copyright:

A SZIN (mint a babonás menyasszony) idén valami újjal, valami régivel, valami kölcsönkérttel, és (ha nem is valami kékkel) de az Európa legzöldebb fesztiválja címmel érkezik.

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek

Valami újnak itt van mindjárt az ausztrálok, és a kereskedelmi rádiók legújabb popcsillaga, Gabriella Climi. A hölgy még kiskorú, így nem valószínű, hogy belebotlunk majd a fénypultnál. Finom, könnyed, púderrózsaszín popzene, „a lány rekedtes hanggal”-hullámból. A koncerten valószínűleg több százan csapnak a homlokukra, „ez az a dal, abból a reklámból.” Ez az.

Sweet about me

Elő a makkos cipőt, mert Climi kisasszonnyal párhuzamosan a Russkaja szolgáltatja a talpalávalót. A balkán-ska különítmény ismét magyarul beszélő dobosával érkezik, és ezúttal talán egy tisztességes „bózdmeg”-ot is hallunk majd a színpadról. Kozáktánc, sajgó térdek, cirkuszi hangulat, gazellatestű hegedűslány, és sok-sok mosolygó ember.

More

Az A38 Sátor a lábemelgetésben megfáradt fesztiválozónak kínál színvonalas másfél órát, az Evil Nine közreműködésével.

They live!

3 gyerek, 1 Grammy, és elképesztő hang. Az idei SZIN legjobban várt koncertje az amerikai Macy Gray fellépése. A karcos hangú soul és R&B díva a második napon varázsolja el a közönséget.

I try

Lesz még !DelaDap, az elmaradhatatlan Stani Vana-val. A zenekar szinte már hazajár Magyarországra, mi pedig mindig hálásak vagyunk a pörgős szoknyákért és ritmusokért. És leszünk is még jópárszor, így talán megbocsátják, hogy most inkább Macy Gray-t nézzük meg.

Dela paji

Ha már unja a világzenét, szeleteljen Nic Fanciullival! A kis Nic 16 évesen helyi klubokban kezdte a lemezpörgetést. Azóta eltelt jó pár év, és ő olyan híres lett, hogy meghívták Szegedre. Ezért most itt lesz.

Green tea

Pár éve még maga Sandra Nasic sem gondolta, hogy egyszer újra a színpadról ordíthatja a ’98-as ausztriai snowboard világbajnokság hivatalos dalát, a Lord of the boards-ot. Szerencsére a Guano Apest is utolérte az alakuljunk újjá mánia, és nagyszerű slágerekkel örvendeztetik meg a SZIN közönségét is. Külföldi konkurenciájuk az új-zélandi Skallander lesz.

Open your eyes

A fesztivál utolsó külföldi fellépője a világ legmagasabb dj-je, az olasz DJ Spiller. Alant szóljon a művész egyetlen, izé, legnagyobb slágere, főszerepben az elbűvölő Sophie Ellis Bextorral.

Groovejet (If this ain’t love)

Rostás Eni

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2009. szeptember 1.

Képek! Az utolsó nap a SZIN-en

A péntektől meggyötörten, egy RE-korsó kávéval, bevetettem magam a  sajtóbuszba, hogy cikket írjak, amikor derült-égből a villámcsapásként, bejelentették, minden 2órával előbb kezdődik és mindennek vége lesz, hajnali 2-kor. Egyszerre hördült fel sok ember, hogy  mi? az nem lehet, pont utolsó nap, amikor mindenki összeszedi megmaradt erejét és pénzét és hatalmasat bulizik reggelig??? Ezután, késő délután megérkezett a vihar és az eső, ami a széllel együtt tökéletesen elintézte, hogy mindenki, aki a SZIN környékén járt, kellőképp szarul nézzen ki másnapra. Tovább

2009. augusztus 31.

Én vagyok a tahó! Galéria!

Én vagyok a tahó! - köszöntötte a mókás kedvű biztonsági őröket a Malacka és a Tahó frontembere, miután azok jót derültek a zenekar nevén. Vidám hangulatban indult tehát az idei SZIN csütörtökön, az első nappal. További apró, és nagyobbacska élményekkel folytatódott, melegvizes zuhanyzóval, sátor alá kiválóan alkalmas szénarakással, és a legzseniálisabb reggelivel, a forró sajtos csodával. Tovább

2009. augusztus 31.

Orosz punk, magyar hip-hop – Russkaja, Belga

A SZIN-t gyorsan ellepte a por. Hömpölygő embertömeg ténfergett, egész nap, felfedezve, a számukra még ismeretlen terepet, kocsmákat, színpadokat. Estére az I Love SZINpad előtt, rengeteg ember várt lelkesen, Lovasira és bandájára. Kis csúszással a Kispál bele is csapott a húrokba. Tovább

2009. augusztus 31.

Képek! Egyetlen lelkes csaj - SZIN

Roma zenétől a ska-ig egészen a balkéni népzenén át, mindenben volt részünk a SZIN-en. A Pepsi Nagyszínpadnál, este 8-tól, hatalmas embertömeg várta a Beshodrom koncertjét. A zenekar '99- óta kényesztet minket különböző kelet-európai és balkáni kultúrákból kiemelt népzenei elemek tudatos ötvözetével. Egyértelmű volt, hogy kavarni fogják a port, hiszen mindenkit megtáncoltat ez a zene. A ritmusos balkáni, kelet-európai zenekar, olyan hangulatot hozott, mintha egy vérbeli lagzin lennénk. Sörpadokon, az asztalokon, de ameddig a szem ellát, ment a csürdöngölés. Tovább

2009. augusztus 30.

Tankcsapda meg az Erős Pista

Mozgalmasra sikeredett a Tankcsapda bulija Szegeden. Negyed kilenckor, kiváncsiságom vitt a Fészek Klub-hoz, ahol a magyar Erős Pista nevű banda lépett föl. A Red Hot Chilli tribute zenekaral még nem találkoztam. Kíváncsiságom vitt rá,hogyan tudják a srácok a chilli számait játszani. Bár a nevük alapján fenntartásaim voltak... Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky