3429 zenekar 12450 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2009. május 22.

Daft Punkot remixelt a magyar újelektró-duó

Copyright:

Az interneten jelent meg az a Daft Punk-remixalbum, amely tíz vezető zeneblog nemzetközi együttműködésének eredményeként készült el. A Human After All dalainak egyikét a magyar Tits & Clits duó formálta át, egy dán blog felkérésére.

Május 20-ától érhető el teljes terjedelmében az a remixalbum, amelyen a Daft Punk Human After All albumának dalait értelmezték újra feltörekvő fiatal elektróelőadók a világ minden tájáról.

A francia robot-rockerek 2005-ös nagylemezét annak idején általános fanyalgás fogadta mind a kritika, mind a közönség részéről, ám azóta a nimbusza sokat emelkedett. Ebből kiindulva tíz elismert, trenddiktáló zeneblog úgy döntött, egy közös projekt keretében „újrafényeztetik” a dalokat: mindegyik blog választ egy számot a lemezről, majd a remixelésre felkér egy általuk nagy reménységnek tartott és a feladatra alkalmasnak ítélt előadót.

A tíz remixelő közé bekerült a magyar Tits & Clits duó is, akiket a dán Data Sapiens blog bízott meg a The Prime Time Of Your Life 2009-esre hangolt verziójának elkészítésével.  A srácok nagyon örültek a megtisztelő felkérésnek, amely egyben eddigi pályafutásuk legnagyobb kihívását jelentette. ”Éreztük, hogy oda kell tennünk magunkat, hisz nem kis feladat egy mára már klasszikusnak számító album egyik számához hozzányúlni. Az volt a célunk, hogy a saját ízlésünkre formáljuk. Mind hangzásában, mind szerkezetében megpróbáltunk újra felépíteni a számot. Csupán apró részleteket vettünk át az eredetiből, hetekig csavartuk, állítgattuk a sávokat, mire végül elégedettek lettünk az eredménnyel” - meséli a munkáról BCS, a budapesti duó egyik fele.

A Remix After All címre keresztelt kompiláció további résztvevői közt olyan blogszíntér-kedvencek szerepelnek, mint a Disco Villains, Revolte, Chew Fu vagy Dirty Disco Youth. A komplett remixalbum letölthető innen!

A Daft Punk-remix a Tits & Clits eddigi karrierjének kétségtelenül legkiemelkedőbb állomása (azt leszámítva, hogy egy zenéjükkel szerepeltek Tiësto rádióműsorában), a fiúk azonban nem érnek rá a babérjaikon pihenni: nemrég fejeztek be egy remixet Péterfy Borinak, a napokban jelenik meg egy másik átiratuk az amerikai Gigabeat kiadónál, s két saját számuk ugyancsak hamarosan kiadásra kerül.

Tits & Clitsék Budapesten legközelebb május 22-én a Trafóban játszanak, majd június 18-án a Dürer-kertben, július 31-én az A38 Tetőteraszán lépnek fel. Június 27-én pedig a Győr melletti Püspökerdőn megrendezésre kerülő DumDum-fesztiválon zenélnek, az angol Zodiac Cartel előtt.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 29.

Palackposta kihívás - új dalok írására buzdítja az otthon maradt zenészeket a Konyha

Szepesi Mátyás énekes-frontember felhívást tett ki a Konyha közösségi felületeire, amelyben arra kéri dalszerző kollégáit: ha már nincsenek koncertjeik, a felszabaduló időben írjanak új dalokat, amelyek kapaszkodót és néhány jó percet adnak közönségüknek. Tovább

2020. március 29.

Kárfelmérés: a válaszadók 95,8%-ánál volt programlemondás

Közel kilencszáz, a könnyűzenében valamilyen módon érintett kolléga töltötte ki az elmúlt tíz napban a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) olasz mintára készült elektronikus kérdőívét, ami elsősorban a szférában már látható károkat igyekezett felmérni. Március 11-e után a válaszadók 95,8%-ának kellett előre leszervezett programokat lemondania, illetve ezek többségét (82,4%) megpróbálni egy későbbi időpontra áttenni. Tovább

2020. március 29.

Elindul a #mertkelladal kampány

A könnyűzenei szakma összefogására és a magyar könnyűzenét szeretők segítségére és támogatására számít a #mertkelladal kampány. Tudatos zenefogyasztással, több magyar dal hallgatásával és lejátszásával plusz költségek nélkül lehet támogatni és segíteni a magyar könnyűzenét ebben a nehéz helyzetben. Tovább

2020. március 29.

Kék és Narancssárga Produkció: Az új közösségben megújultam, de a hangzás - amit egy ország megszeretett - marad!

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2020. március 28.

Koronavírus: rászoruló szerzőknek és előadóművészeknek segít az EJI és az Artisjus

Rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról döntött az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület. Az összehangolt intézkedéssel azoknak az előadóművészeknek és könnyűzenei szerzőknek nyújtanak segítséget, akik a koronavírus miatt elmaradó előadásaik és más munkáik következtében vesztik el jövedelmüket.
  Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky