3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2009. március 9.

Fantasztikus európai pályázat magyar zenekaroknak

Copyright:

A Párizsi Magyar Intézet (PMI) a Zene Ünnepe alkalmából az elmúlt évekhez hasonlóan szeretné felvonultatni a magyar tehetségeket. A sikeres programhoz csatlakoznak a bécsi, bukaresti, brüsszeli, pozsonyi és varsói magyar intézetek is.

A kiírók szándéka, hogy több magyar zenekarnak legyen lehetősége külföldi bemutatkozásra. A pályázat célja a Zene Ünnepén való egyszeri fellépésen túl az, hogy a kiutazó zenekarok a kint töltött maximum 6 nap alatt saját csatornáikon elindulva, önállóan megszervezhessék következő turnéikat.

Olyan zenekarok jelentkezését várjuk, akik szívesen képviselik hazánkat a kárpát-medencei népzene gyökereiből táplálkozó, de a XXI. század zenei stíluselemeit is felhasználó muzsikájukkal, és ambíciójuk együttműködni belga, francia, osztrák, szlovák, lengyel és román szervezőkkel, művészekkel és öntevékenyen keresik a kontaktokat jövőbeni külföldi megjelenéseik számára. A kapcsolatok létrehozásához a kulturális intézetek minden tőlük telhető segítséget megadnak - de a teljes szervezést nem vállalják magukra.

A pályázatokat kétféle módon lehet beadni: elektronikusan vagy postai úton.

Az elektronikus beadást az ITT található utasításoknak megfelelően végezhetik el. A feltöltés után más teendő nincsen.

A postai úton, zárt borítékban beadott jelentkezésnek tartalmaznia kell egy legalább 4 db saját számot (minimum 20 perc) CD-n, valamint legalább egy digitális fotót a fellépőkről (külön CD-n) és egy legfeljebb A4-es oldal terjedelmű, magyar nyelvű leírást a zenekarról (kontakt, történet, stílus, tagok, egyéb fontos közlendők), valamint a kitöltött és aláírt adatlapot.

Cím: “Zene Ünnepe 09*6”, MXH Iroda, Budai Vigadó, Budapest, 1011. Corvin tér 8.

A pályázatot egy vagy több városba is be lehet nyújtani, ám ahány helyre pályázni kívánnak, annyi példányt kérünk elküldeni a komplett dossziéból. Fellépést a kiírók egy nyertes zenekarnak csak egy helyre biztosítanak, a helyszíneket az intézetek egymás között egyeztetik.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent, ha a jelentkezők koncertjükre az adott országból is tudnak vendégzenészeket hívni és velük közösen fellépni.

Pályázati határidő (weboldalon keresztüli feltöltés vagy postára adás dátumbélyegzője): 2009. április 14-e, kedd éjfél.

A kiírók a beérkezett hanganyagok alapján helyszínenként 1-3 együttest választanak ki és hívnak meg a hat fővárosba, hogy a különböző színpadokon játszanak 2009. június 21-én, 16 és 23 óra között.

Az intézetek biztosítják a zenekarok kiutazását és elszállásolását (6 nap / fellépők + 1 fő szervező erejéig, reggelivel), és tanácsokkal segítik őket a további koncertek szervezésében. Vállalják a fellépő zenekarok anyagainak eljuttatását az adott ország sajtójához, valamint a helyszínen terjesztendő idegen nyelvű információs anyagok elkészítését (zenekaronként 500 db idegen nyelvű szórólap), továbbá a zenekar bemutatkozó anyagának megjelentetését a saját honlapjaikon. A pályázati anyagokat az intézetek saját könyvtáraikban archiválják és hozzáférhetővé teszik az érdeklődőknek. Az összes pályázó alapadatait tartalmazó listát az interneten nyilvánosságra hozzuk.

A pályázat meghirdetésében és a nyertes zenekarok magyarországi fellépéseinek szervezésében szakmai partnerünk a Gödör Klub.

A postán beadott jelentkezés tényéről rövid e-mailt várunk a zeneunnepe@instituthongrois.fr e-mail címre (bővebb információ is itt kérhető). A pályázati dossziét kérjük annyi külön borítékban beadni, ahány városba a pályázó jelentkezik. Elektronikus beadás esetén nincsen más teendő, mint a pályázati anyagok feltöltése a www.instituthongrois.fr/zeneunnepe oldalra!
Párizs, 2009. február 12.
ZENE ÜNNEPE 09*6
PÁLYÁZATI ADATLAP

A pályázott város:
(Egyszerre több város is megjelölhető, de papíralapú beadás esetén ahány helyre jelentkeznek, annyi példányban – a város nevével ellátott külön borítékban - kell beadni a pályázatot. Minden ilyen esetben kérjük, egy rövid elektronikus levélben jelezzék a beadás tényét a
zeneunnepe@instituthongrois.fr címen).

Határidő: 2009. április 14-e, kedd éjfél.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
karl boro 2009. ápr.. 9.  13:51 3
ez gáz!
   
fakutya 2009. ápr.. 9.  08:46 2
Nekünk sem sikerül, pedig próbáltam Firefoxszal, Explorerrel, irodából és otthonról is...
   
Séthy Viktor 2009. ápr.. 1.  20:01 1
Tényleg fantasztikus.
Képtelenség rá jelentkezni,mert nem fogadja el a feltöltést.
Azaz kb 5 perc után egyszerűen leáll.
Nyilván a győztes is meg van már - mint mindig. :(
   

2021. április 12.

The Original szerzemény került fel a zenei megosztókra

A külföldi sikereket elért The Unbending Trees énekese nemrég szólóban jelentkezett. Hajós Kristóf Bitterfly című szerzeménnyel debütált, igazi chill zene, amiben Kristóf hangja ismét magával ragadó, de az énekes nem állt meg itt. Tovább

2021. április 7.

Ákos új dala

Ákos vadonatúj saját szerzeménnyel tér vissza: a „Fel a szívekkel” egy rádióbarát, pörgős felvétel lett, ami egy igen aktuális témát, a remény kérdését feszegeti. Tovább

2021. március 26.

Öt magyar zenei produkció kapta meg idén először a WMMD Digitális Zenei Díjat

Idén először adták át a WMMD Digitális Zenei Díj nevű vadonatúj elismerést, amelyet a zenei streaming területén 2020-ban kiemelkedő eredményeket elért produkciók kapták. Díjat nyert Rácz Gergő és Orsovai Reni, a Bagossy Brothers Company, a Paddy and the Rats, az AK26, valamint Böbe. Tovább

2021. március 25.

Itt az új Carson Coma klip

Megjelent a Carson Coma legújabb dala, a ‘Pók’. A Fonogram-díjas zenekar ezúttal az előítéletek pusztító hatásáról, a kommentek fájó nyilairól és az elfogadás fontosságáról készített egy dalt, amihez a klipet az Ezüst Medve-díjas színésznő Kizlinger Lilla rendezett. Tovább

2021. március 24.

Nigel Stately legújabb dala

Igazi csemegével készült a hosszúhétvégére a nemzetközileg is elismert magyar dj/producer. Nigel Stately egy vérpezsdítő újdonsággal jelentkezik! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky