3427 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Fishing on Orfű 2008

2008. június 21. | Fodor Csaba

A humorista lenyomta a megasztárt - Videó! Képek!

Copyright:

Az ifjú humorista nézettsége lazán verte a „megasztárt” és még egy egykori sztár titkait is elárulta. A Fishing on Orfű Alterfeszt második napján a színvonalas koncertek között volt egy PASO átmozgató edzés és a Vad Fruttik énekese is hozta Szécsi Pálos énjét.

Már délután négykor nagyban játszottak a zenekarok, mind a tehetségkutató, mind a Pécsi Est színpadon. Az első jelentősebb eseményre - azon kívül, hogy megépült a fesztivál nagyszínpada is - csak este hétkor került sor, mikor a Jägermeister sátorban Bödöcs Tibor vette át a népszórakoztató szerepét, fergeteges poénjait hallva, mindenki köré gyűlt és dőltek a nevetéstől a fesztiválozók. Eközben a Pécsi Est színpadon Torres Dani próbálta megmozgatni a helyszínen üldögélő, maximum 20 tizennégy év körüli rajongót. Szegény, Manu Chaotól System of a Downig mindennel próbálkozott, de a közönség hajthatatlan volt, aztán megjelent a még fiatalabb korosztály, konkrétan egy környéken táborozó Kangoo csapat és ők ugráltak egyet az utolsó számra, nekik még van idejük megtalálni a jobb zenéket.

Közben Bödöcs elárult egy hatalmas zenetörténeti titkot: "Jimi Hendrix azért halt meg, hogy megtanítsa Istent szólózni…". Ezt nem lehetett überelni.

Kattints a képre!

Majd, mikor már az MR2 nagyszínpad is bevetésre készen állt, és körülbelül ezer ember összegyűlt az előtte elterülő domboldalon, a Quimby kezdett neki koncertjének, ami olyan jól sikerült, hogy külön posztban számolunk be róla. Utánuk az Amber Smith játszott a másik színpadon. A szervezők úgy oldották meg, hogy ne legyenek nagy csúszások, hogy míg az egyik színpadon valaki játszik a másik színpadon megy az ott következő együttes sound-check-je, s így rögtön tudnak kezdeni, valamint átfedések sincsenek, a közönségnek nem kell kihagynia semmit.

Kattints a képre!

Csak egy gond van, méghozzá a két színpad közti állandó hegymászás. A közönség nagy része inkább egész estére a nagyszínpad mellett tette le a voksát, így a Pécsi Est színpad zenészeinek nem igazán volt közönsége.

Kattints a képre!

Quimby után a Pannonia Allstars Ska Orchestra következett a nagyszínpadon és már az első számokkal teljesen átmozgatták az embereket. Leginkább az újabb számaikkal bírták állandó ugrálásra az egybegyűlteket, többek között szólt a Moses, és a Babylon Focus, meg persze olyan kötelezők, mint az All Night Long. Visszataps után pedig jött egy Monkey Man szám, valamint az elmaradhatatlan Gagarin. Utánuk átnéztünk EZ Basic-re, akik egész korrekt indie koncertet adtak, bár az angol kiejtésen még lenne mit csiszolni. Közönség még mindig nem nagyon volt ennél a helyszínnél, mi is visszaindultunk hisz a Vad Fruttik "szalonzenekar" kihagyhatatlannak tűnt. Marci (énekes) számok közti poénjai remekül működtek és a Sárga Zsigulival felhajtott a hangulat egy újabb szintre.

Fodor Csaba

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
Fodor Csaba 2008. jún.. 24.  15:18 17
Kedves hozzászólók!
Először is Demeterhez és Szbenczéhez intézném a kérdést, hogy a cikkben hol szerepel, hogy azok a bizonyos 14 év körüliek lányok voltak? A rajongó szó mióta utal kizárólag nőnemű egyedekre?
Plusz Torres Dani koncertjén, a színpad előtt nem ültek többen 20-nál akárhogy számoltam (majd jött a Kangoo csapat, tehát lett kb 40 ember). Azt, hogy egyesek - köztük én is - inkább árnyékból nézték a koncertet, vagyis nem a színpad közvetlen közeléből, nem számítottam be. Bocs, de nem fogom egyesével megkérdezni a közelben üldögélőket, hogy ők most a hallgató közönség részét képezik-e vagy csak úgy döglenek a hűvösben. A koncertről meg annyit, hogy sem Dani hangjával nincs nagy bajom, sem a azzal ahogy az együttese játszik, de SZERINTEM még nem igazán találta meg a stílusát. Lehet valami eklektikus, de T.D-t inkább keresgélőnek nevezném. Ha igazán változatos zenét játszó hazai együttest akarok hallgatni, többek közt egy Anselmo Crew vagy egy Barabás Lőrinc Eklektrik lemez kerül a lejátszóba. Persze ízlések és pofonok.
A másik kérdés meg, amit Marci is feltett: „ki találta ki, hogy a zenekritika meg a gonzós fesztiváltudósítás objektív és semleges műfaj?”
Peace
   
marci 2008. jún.. 24.  08:00 16
Kedves emberek! nem akarok más nevében nyilatkozni, de
szbence: kicsit el vagy tévedve a zenei újságíró szerepét illetően. neki nem kell leírnia, hogy "szerintem", "nekem", azt meg főleg nem, hogy "véleményem szerint", az általános iskolás fogalmazásórán sztm mindannyian túl vagyunk, béna, amatőr stílushiba lenne. az, hogy a kritikus a véleményét írja, nem külön megjegyzendő szempont, hanem alap. (könyörgöm, mi a rákot írna mást, minisztériumi hivatalos álláspontot?) az pedig szintén nem a dolga, hogy te, mint a közönség véleményét tükrözze. ha így lenne, minden koncert után gyorsan kitöltetnénk reprezentatív arcokkal egy gyorstesztet, aztán fókuszcsoportos vizsgálattal felmérnénk az előadó irányába tanúsított attitűdöket, és aztán ezt leírnánk. szerintem Csaba nem mondott semmit a te nevedben. annyit mondott, hogy kevesen voltak és nem túl lelkesek.
arról például nekem nincs lövésem se, hogy a Quimby mióta mulatós rock, és hol vannak náluk a hatásvadász show-elemek, de ha valakinek ez a fixa ideája, hát legyen.
tényleg nem tudom, ki találta ki, hogy a zenekritika meg a gonzós fesztiváltudósítás objektív és semleges műfaj. na mindegy. peace.
Előzmény:   szbencze    2008. jún.. 23.  17:31  
B.Robi 2008. jún.. 24.  01:16 15
Hozzáteszem, Quimbyt nem hallgattam meg, mert nekem az nem tetszik. Utálom a mulatós rockot, a különböző, hatásvadász showelemeket.Nekem az nem zene, sajnálom. És vagyunk még így néhányan. Torres már a két lemezét is teljesen eklektikus stílusban nyomta, és rohadt jó. Ezt is ő csinálja először ebben az országban. Neki ezek a stílusok származásából adódóan csípőből jönnek. Ja, az a baj, hogy nem tudják követni? Nálunk még a zenét kritizálók sem értik a szakmájukat, mert fogalmuk sincs, hogy miről is írnak. Tájékozódni? Minek! Ahhoz kellene intelligencia és semlegesség. Igen, én is pont ezt érzem, amit a szerencsétleny firkálmány miatt felháborodottak, hogy hol is volt Fodor Csaba? Melyik fesztiválon? Üdv a rockereknek és a barátaim nevében is. Torresnek meg nemzetközi pályát kívánok. Mindene megvan hozzá.
   
B.Robi 2008. jún.. 24.  01:01 14
Én is üzenem, hogy T. Dani nem keresi identitását. Ő már rég megtalálta. A srác annyira sokszínű, hogy kevés ember tudja követni, és el is hiszem, hogy sokakat ez irritál, nem tudják hova tenni. Nem ártana tájékozódni a kritikusnak, mielőtt marhaságokat ír, hogy mit is hallott. Közlöm: a Manu és a System kivételével mindegyik Torres szerzemény. Csípőből ír angolul spanyolul, magyarul szöveget, a zene is rohadt jó, amit csinál. Az akusztikus koncertjét is hallottam, már akkor eldőltem. Kevesen tudják utánozni ezt a sokszínűséget, elhiszem, hogy ez itt ebben az országban nem szokás. Manut egyedül ő merte eddig átdolgozni, és jobb, mint az eredeti. Ja, és már én is lediplomáztam, tehát nem a tinikorosztály vagyok. Torres koncertjét sem egyedül hallgattam, és a vélemény egyezett. A zenéje rohadt jó a stílus teljesen eredeti és egyéni. Bosszantó, mi?
   
Demeter 2008. jún.. 23.  21:39 13
Kedves 33 éves savashenrik! Felesleges olyan lelkesen bizonygatnod az identitásod, cseppet sem vagyok kíváncsi rá, a nemem és korom csak azért írtam a komment végére, mert az (általad) nagyrabecsült kolléga simán azonosított engem és hasonló korú társaságom, (ahol még a barátnők is bőven tizennyolc fölött voltak) tizennégy éves tinilányként.
A véleménynyilvánítás - akár szabad, akár tiltott - azt jelenti, hogy valaki elmondja, milyen hatást gyakorolt rá egy dolog, és nem azt, hogy valótlan, hamis tényeket megtörtént eseményként publikál. Ez utóbbiban az az igazán nagy szemétség, hogy olyan emberekben alakít ki torz véleményt, akik nem voltak ott, csak a cikket olvasták.
Nem vagyok Torres-rajongó (helyesbítek: eddig nem voltam), a jó zenéért rajongok, akárki produkálja, híres, vagy névtelen, fiatal vagy öreg, fiú vagy lány. Engem és a társaságomat meggyőztek a jó zenéjükkel Torres Daniék Orfűn. EZ VÉLEMÉNY. LEHET VELE VITATKOZNI!
És sértődött vagyok, de nem a rajongók, hanem a mundér nevében, én is azt viselem, csak nem ebben az országban. Nekünk azt tanították, nem megvédeni kell a mundér becsületét, hanem: nem kell elb*szni!
Én részemről itt fejezem be.
ps.: Arra azért kíváncsi lennék, hogy jutottál a rejtett adathoz a tartózkodási helyről?
Üdvözlettel:
Demeter
Előzmény:   savashenrik    2008. jún.. 23.  10:26  
szbencze 2008. jún.. 23.  17:31 12
Jó lenne, ha valóban ízlésekről beszélgetnénk... Jelen pillanatban azonban a téma az volt, hogy valaki írt egy cikket, amiben sehol nem szerepelt, hogy "szerintem", meg az sem, "véleményem szerint", az meg főképpen nem, hogy "nekem nem tetszik". Szerepelt benne viszont megfellebezhetetlen kinyilatkoztatás a közönség nevében, annak a közönségnek a nevében, amihez én is meg a haverjaim is hozzá tartoztak. Engedtessék meg nekem, hogy ezt kikérjem magamnak. Ja, és bár jól nézek ki, de 14 éves lánynak még sosem néztek.

Szóval összegezve: a cikkíró véleménye nem tükrözi az én, mint közönség véleményét, és visszautasítom az én, mint közönség nevében tett kijelentéseit. Nekem, mint a közönség egy részének, kifejezetten tetszett, amit a Torres gyerek csinált.
Továbbá: NEKEM (ismétlem, NEKEM) nem tetszett például a Gumizsuzsi, ami ettől természetesen még lehet jó, mint ahogy jó mondjuk a klezmer zene is, függetlenül attól, hogy ÉN nem szeretem.
Béke Veled.


Előzmény:   savashenrik    2008. jún.. 23.  10:28  
savashenrik 2008. jún.. 23.  10:28 11
Nem a mundér becsületét védem, egyszerűen csak arra akarok rávilágítani, hogy nem vagyunk egyformák zeneileg. Ízlésekről beszélgetünk, miközben pár rajongó agya ledobja az ékszíjat, és elkezd szeméyleskedni. Ezt 15 éves kiscsajok csinálják fórumokon, és nem érett felnőtt emberek.
Előzmény:   szbencze    2008. jún.. 22.  22:11  
savashenrik 2008. jún.. 23.  10:26 10
Kedves Demeter, 29 éves Vancouverben élő bizonyítottan hímnemű. A lekezelő szöveget te kezdted a hozzászólásoddal, benne alapból többesszámmal indítva. Ha számodra nagyképűnek hangzik az amit írtam, akkor olvasd még párszor vissza , és értelmezd kérlek. Én nem néztem teljesen végig T.D. koncertjét, de nem is én írtam róla. Pszichoanalitikus.hu? Ez jó, megveszem a domaint, és sértődött rajongói hozzászólásokat publikálok rajta.
Részemről a téma lezárásaként üdvözlettel:
Henrik, 33 éves, hímnemű hetero.
Előzmény:   Demeter    2008. jún.. 22.  19:01  
szbencze 2008. jún.. 22.  22:13 9
Bocs, tudok helyesen írni, szóval"Joe", "hallgass", és "koncert".
   
szbencze 2008. jún.. 22.  22:11 8
Szerintem a személyeskedést a cikk írója kezdte... És Te is le vagy maradva ezzel az íszteurópánkozással, halgass lemezt meg nézd meg akár a Fegyverem az adrenalin, akár a Good Night Jpe klipjét! Vagy halgass lemezt, vagy nézz meg egy oncertet, és után védd a "mundér becsületét"!
   
Demeter 2008. jún.. 22.  19:01 7
Henrik öcsém, nagyképű vakert én is le tudok nyomni, de azt inkább a www.pszichoanalitikus.hu oldalon csípik. Ne térjünk ki rá, kinek a számtantanárja mibe őszült bele, úgy néz ki, a nullát csak a slóziajtón vágjátok, kettesével. A szbad vélemény nyilvánítással semmi baj, de a „kollégád” nem a vleményét írta, egyszerűen hazudott a helyszínről, az intelligenstől meg olyan messze volt, mint ide Komárom.
NEM fogok személyeskedni, de ha annyira nem csípted, mér maradtál végig? Hogy legyen mit fikázni? (29 éves, bizonyitottan himnemü)
Előzmény:   savashenrik    2008. jún.. 22.  17:57  
MEBBI 2008. jún.. 22.  18:35 6
Én ugyan nagyon messze lakom Orfűtől, de a baráti körömből(50 és 60 év közöttiek) többen megnézték Torres Dani koncertjét.
Nekem telefonon és emalben is beszámoltak azóta. Ég és föld, amit a barátaim mondtak, írtak, és az, amit a "kedvesnek" nem mondható kolléga leírt. Ja és miért is kellett Danit "célkereszt"-be venni a kollégának? Én a barátaimnak hiszek, nagyon jól érezték magukat! Csak tudnám az a bizonyos "firkász", aki a cikket írta, miért csak a tiniket vette észre (abból is csak 20-at)?
Hát igen, a magyar mentalitás /rosszindulat/és sajtószabadság!!! Sajnos!
Mindenesetre a barátaim felvették a koncertet, kiírják CD-re és postán elküldik nekem.
Ha azt végignézem, szívesen "elbeszélgetnék" a cikk írójával és szívesen végig nézném vele együtt a felvételt! (52 éves vagyok és imádom Torres Dani zenéjét!)
   
savashenrik 2008. jún.. 22.  17:57 5
Felesleges személyeskedni, az easteuropunkrocknroller bevédése közepette, sértődni pedig gyerekes dolog. Véleményt lehet intelligensen is megfogalmazni, vagy lehet fröcsögve megnyilvánulni. Nem nyaltunk be semmit a tv-ből, és tudjuk hogy nem tinibálvány, max az volt anno amíg futott a műsor. Az igaz hogy az egyetlen torzítógitáros csapat volt a rendezvényen, de nem ezért került célkeresztbe. Véleményt írt a kolléga a beszámolóban, és semmi többet.
Előzmény:   szbencze    2008. jún.. 22.  15:19  
szbencze 2008. jún.. 22.  15:19 4
Agyhalál, a Manu Chaot meg a Systemet felismertétek, erre kva büszkék vagytok, és most ebből vágjátok, h akkor a tuti, h a többi se saját volt... gratulálok! Jó, hogy van kit fikázni, mi?
Senki sem azt mondta, hogy a Torresnél nincs jobb, de vazze, elfelejthetnétek már ezt az "eleve szar és tinibálvány" szöveget, amit a tévéből nyaltatok be.
Na menjetek, aztán hallgassátok a Gumizsuzsit, mert az aztán alter, meg a humoristákat, mert azok meg tényleg rockot játszanak.
Béke Veletek!
   
savashenrik 2008. jún.. 22.  14:48 3
Lehet jól szóltak, de erős zenei identitás keresésben van Deniel, ha a kedvenceit játssza a saját cuccok helyet. Persze ezzel sincs baj, tetszhet a Systemtől Manuig repertoár, de engdtessék meg a szabad vélemény nyílvánítás. Ja és nem maradt le 0, a szóban forgó kétszáz ember Bödőcsöt hallgatta 30 méterrel arrébb.
   
Demeter 2008. jún.. 22.  06:42 2
Hát, vazze, a szmolásnál lehagytál egy 0-át, a tizedik sör után meg úlátszik minden csaj tizennnégynek néz ki. A mi csapatunk eldobta az agyát Daniéktól, k*va jólszóltak. Igaz, nemmindenki szereti az igazi musicot. Köll néha az alja is, nemigaz????
   
szbencze 2008. jún.. 22.  02:35 1
Bocs, se 14 éves nem vagyok, sem csaj, érdekes, mintha nem ugyanazon a koncerten lettünk volna. nekem bejött a Torres-féle zene. Öreg, kicsit mintha sütne belőled a rosszindulat. Az pedig bunkó dolog...
   

2008. június 25.

Nézz izgalmas képeket a kedvenceidről! – galéria!

A hétvégén lezajlott Magyarország talán legviccesebb nevű fesztiválja, a Fishing on Orfű Alterfeszt 2008, amit tulajdonképpen nevezzünk, egy mókás dzsemborinak, egy jó baráti körben. Tovább

2008. június 23.

Átugrották a tavat!

Sátorbontás, mikor még egyesek szórakoznak. Avagy utolsó hajnali szösszenet a remekül sikerült elsőéves Fishing on Orfű Alterfesztről. Nagyszerű programok közül pecázhattak az idelátogatók, és hibák sem nagyon voltak. Tovább

2008. június 23.

Lovasi András zenekarai egy fesztiválon

A Pécsi Est színpad délutáni hip-hop fellépői nem vonzottak tömegeket. Az orfűi alterfeszt harmadik napjára sokan elfáradtak és kókadozva üldögéltek az árnyékban. De az esti koncertekre legtöbben összeszedték a maradék energiákat, és a rendezőként is közreműködő Lovasi András zenekaraira még egy hatalmasat bulizott a nagyérdemű. Tovább

2008. június 22.

Quimby áhitat Orfűn sok csajjal - Képek! Videó!

Orfűi tartózkodásom záróakkordja a Quimby (barátoknak ismerősöknek csak Bimbi) fellépése volt. Az MR2 neve alatt futó színpadot a kemping völgykatlanszerű részének aljára építették, ami jó húzásnak bizonyult, a közönség velem együtt kényelmesen rálátott a produkcióra. Tovább

2008. június 20.

Rátgéber igazából punk...

Rátgéber igazából punk, Takáts Eszter egy tündér, a PUF-os  Lecsó bepálinkázva énekelt, miközben a portugálok búcsúztak a kontinenstornától. Fishing on Orfű Alterfeszt élménymorzsák első nap éjjele. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky