3427 zenekar 12457 letölthető zene

Hozzászólások » Kommentek » Cikk hozzászólások » A humorista lenyomta a megasztárt - Videó! Képek! kommentek

Témakörök
Hirdetés
Vissza a cikkhezA humorista lenyomta a megasztárt - Videó! Képek! kommentek
Fodor Csaba 2008. jún.. 24.  15:18 17
Kedves hozzászólók!
Először is Demeterhez és Szbenczéhez intézném a kérdést, hogy a cikkben hol szerepel, hogy azok a bizonyos 14 év körüliek lányok voltak? A rajongó szó mióta utal kizárólag nőnemű egyedekre?
Plusz Torres Dani koncertjén, a színpad előtt nem ültek többen 20-nál akárhogy számoltam (majd jött a Kangoo csapat, tehát lett kb 40 ember). Azt, hogy egyesek - köztük én is - inkább árnyékból nézték a koncertet, vagyis nem a színpad közvetlen közeléből, nem számítottam be. Bocs, de nem fogom egyesével megkérdezni a közelben üldögélőket, hogy ők most a hallgató közönség részét képezik-e vagy csak úgy döglenek a hűvösben. A koncertről meg annyit, hogy sem Dani hangjával nincs nagy bajom, sem a azzal ahogy az együttese játszik, de SZERINTEM még nem igazán találta meg a stílusát. Lehet valami eklektikus, de T.D-t inkább keresgélőnek nevezném. Ha igazán változatos zenét játszó hazai együttest akarok hallgatni, többek közt egy Anselmo Crew vagy egy Barabás Lőrinc Eklektrik lemez kerül a lejátszóba. Persze ízlések és pofonok.
A másik kérdés meg, amit Marci is feltett: „ki találta ki, hogy a zenekritika meg a gonzós fesztiváltudósítás objektív és semleges műfaj?”
Peace
   
marci 2008. jún.. 24.  08:00 16
Kedves emberek! nem akarok más nevében nyilatkozni, de
szbence: kicsit el vagy tévedve a zenei újságíró szerepét illetően. neki nem kell leírnia, hogy "szerintem", "nekem", azt meg főleg nem, hogy "véleményem szerint", az általános iskolás fogalmazásórán sztm mindannyian túl vagyunk, béna, amatőr stílushiba lenne. az, hogy a kritikus a véleményét írja, nem külön megjegyzendő szempont, hanem alap. (könyörgöm, mi a rákot írna mást, minisztériumi hivatalos álláspontot?) az pedig szintén nem a dolga, hogy te, mint a közönség véleményét tükrözze. ha így lenne, minden koncert után gyorsan kitöltetnénk reprezentatív arcokkal egy gyorstesztet, aztán fókuszcsoportos vizsgálattal felmérnénk az előadó irányába tanúsított attitűdöket, és aztán ezt leírnánk. szerintem Csaba nem mondott semmit a te nevedben. annyit mondott, hogy kevesen voltak és nem túl lelkesek.
arról például nekem nincs lövésem se, hogy a Quimby mióta mulatós rock, és hol vannak náluk a hatásvadász show-elemek, de ha valakinek ez a fixa ideája, hát legyen.
tényleg nem tudom, ki találta ki, hogy a zenekritika meg a gonzós fesztiváltudósítás objektív és semleges műfaj. na mindegy. peace.
Előzmény:   szbencze    2008. jún.. 23.  17:31  
B.Robi 2008. jún.. 24.  01:16 15
Hozzáteszem, Quimbyt nem hallgattam meg, mert nekem az nem tetszik. Utálom a mulatós rockot, a különböző, hatásvadász showelemeket.Nekem az nem zene, sajnálom. És vagyunk még így néhányan. Torres már a két lemezét is teljesen eklektikus stílusban nyomta, és rohadt jó. Ezt is ő csinálja először ebben az országban. Neki ezek a stílusok származásából adódóan csípőből jönnek. Ja, az a baj, hogy nem tudják követni? Nálunk még a zenét kritizálók sem értik a szakmájukat, mert fogalmuk sincs, hogy miről is írnak. Tájékozódni? Minek! Ahhoz kellene intelligencia és semlegesség. Igen, én is pont ezt érzem, amit a szerencsétleny firkálmány miatt felháborodottak, hogy hol is volt Fodor Csaba? Melyik fesztiválon? Üdv a rockereknek és a barátaim nevében is. Torresnek meg nemzetközi pályát kívánok. Mindene megvan hozzá.
   
B.Robi 2008. jún.. 24.  01:01 14
Én is üzenem, hogy T. Dani nem keresi identitását. Ő már rég megtalálta. A srác annyira sokszínű, hogy kevés ember tudja követni, és el is hiszem, hogy sokakat ez irritál, nem tudják hova tenni. Nem ártana tájékozódni a kritikusnak, mielőtt marhaságokat ír, hogy mit is hallott. Közlöm: a Manu és a System kivételével mindegyik Torres szerzemény. Csípőből ír angolul spanyolul, magyarul szöveget, a zene is rohadt jó, amit csinál. Az akusztikus koncertjét is hallottam, már akkor eldőltem. Kevesen tudják utánozni ezt a sokszínűséget, elhiszem, hogy ez itt ebben az országban nem szokás. Manut egyedül ő merte eddig átdolgozni, és jobb, mint az eredeti. Ja, és már én is lediplomáztam, tehát nem a tinikorosztály vagyok. Torres koncertjét sem egyedül hallgattam, és a vélemény egyezett. A zenéje rohadt jó a stílus teljesen eredeti és egyéni. Bosszantó, mi?
   
Demeter 2008. jún.. 23.  21:39 13
Kedves 33 éves savashenrik! Felesleges olyan lelkesen bizonygatnod az identitásod, cseppet sem vagyok kíváncsi rá, a nemem és korom csak azért írtam a komment végére, mert az (általad) nagyrabecsült kolléga simán azonosított engem és hasonló korú társaságom, (ahol még a barátnők is bőven tizennyolc fölött voltak) tizennégy éves tinilányként.
A véleménynyilvánítás - akár szabad, akár tiltott - azt jelenti, hogy valaki elmondja, milyen hatást gyakorolt rá egy dolog, és nem azt, hogy valótlan, hamis tényeket megtörtént eseményként publikál. Ez utóbbiban az az igazán nagy szemétség, hogy olyan emberekben alakít ki torz véleményt, akik nem voltak ott, csak a cikket olvasták.
Nem vagyok Torres-rajongó (helyesbítek: eddig nem voltam), a jó zenéért rajongok, akárki produkálja, híres, vagy névtelen, fiatal vagy öreg, fiú vagy lány. Engem és a társaságomat meggyőztek a jó zenéjükkel Torres Daniék Orfűn. EZ VÉLEMÉNY. LEHET VELE VITATKOZNI!
És sértődött vagyok, de nem a rajongók, hanem a mundér nevében, én is azt viselem, csak nem ebben az országban. Nekünk azt tanították, nem megvédeni kell a mundér becsületét, hanem: nem kell elb*szni!
Én részemről itt fejezem be.
ps.: Arra azért kíváncsi lennék, hogy jutottál a rejtett adathoz a tartózkodási helyről?
Üdvözlettel:
Demeter
Előzmény:   savashenrik    2008. jún.. 23.  10:26  
szbencze 2008. jún.. 23.  17:31 12
Jó lenne, ha valóban ízlésekről beszélgetnénk... Jelen pillanatban azonban a téma az volt, hogy valaki írt egy cikket, amiben sehol nem szerepelt, hogy "szerintem", meg az sem, "véleményem szerint", az meg főképpen nem, hogy "nekem nem tetszik". Szerepelt benne viszont megfellebezhetetlen kinyilatkoztatás a közönség nevében, annak a közönségnek a nevében, amihez én is meg a haverjaim is hozzá tartoztak. Engedtessék meg nekem, hogy ezt kikérjem magamnak. Ja, és bár jól nézek ki, de 14 éves lánynak még sosem néztek.

Szóval összegezve: a cikkíró véleménye nem tükrözi az én, mint közönség véleményét, és visszautasítom az én, mint közönség nevében tett kijelentéseit. Nekem, mint a közönség egy részének, kifejezetten tetszett, amit a Torres gyerek csinált.
Továbbá: NEKEM (ismétlem, NEKEM) nem tetszett például a Gumizsuzsi, ami ettől természetesen még lehet jó, mint ahogy jó mondjuk a klezmer zene is, függetlenül attól, hogy ÉN nem szeretem.
Béke Veled.


Előzmény:   savashenrik    2008. jún.. 23.  10:28  
savashenrik 2008. jún.. 23.  10:28 11
Nem a mundér becsületét védem, egyszerűen csak arra akarok rávilágítani, hogy nem vagyunk egyformák zeneileg. Ízlésekről beszélgetünk, miközben pár rajongó agya ledobja az ékszíjat, és elkezd szeméyleskedni. Ezt 15 éves kiscsajok csinálják fórumokon, és nem érett felnőtt emberek.
Előzmény:   szbencze    2008. jún.. 22.  22:11  
savashenrik 2008. jún.. 23.  10:26 10
Kedves Demeter, 29 éves Vancouverben élő bizonyítottan hímnemű. A lekezelő szöveget te kezdted a hozzászólásoddal, benne alapból többesszámmal indítva. Ha számodra nagyképűnek hangzik az amit írtam, akkor olvasd még párszor vissza , és értelmezd kérlek. Én nem néztem teljesen végig T.D. koncertjét, de nem is én írtam róla. Pszichoanalitikus.hu? Ez jó, megveszem a domaint, és sértődött rajongói hozzászólásokat publikálok rajta.
Részemről a téma lezárásaként üdvözlettel:
Henrik, 33 éves, hímnemű hetero.
Előzmény:   Demeter    2008. jún.. 22.  19:01  
szbencze 2008. jún.. 22.  22:13 9
Bocs, tudok helyesen írni, szóval"Joe", "hallgass", és "koncert".
   
szbencze 2008. jún.. 22.  22:11 8
Szerintem a személyeskedést a cikk írója kezdte... És Te is le vagy maradva ezzel az íszteurópánkozással, halgass lemezt meg nézd meg akár a Fegyverem az adrenalin, akár a Good Night Jpe klipjét! Vagy halgass lemezt, vagy nézz meg egy oncertet, és után védd a "mundér becsületét"!
   

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky