Zoole | 2006. júl.. 5. 14:05 | 17 |
Sziasztok! Én kb 5 éve énekelek együttesben és lehet, hogy lenne egy-két jó tippem énekhang csiszolásra...Az elsõ az lenne, amit már lentebb is említett valaki, hogy gyakorlás orrba-szájba. Ahhoz, hogy fejlõdjünk sokat kell túráztatni a hangszert. Itt nem arra gondolok, hogy ordítsuk széjjel a torkunkat, hanem tényleg éneklésre. A legjobb, ha valamilyen hangszeren tudtok játszani, úgy, hogy mellette énekeltek is. Amióta megtanultam gitározni és mellette hallom magamat, sokkal többet és jobban tudok gyakorolni. A gitározós-éneklõs módszerrel többet fejlõdtem egy év alatt, mint elõtte 3év alatt! És ez komoly! Ha nincs hangszer, jó lesz kezdésnek valami zene, ami mellett tudtok gyakorolni és ki meritek ereszteni a hangotokat. Én pl azokat a számokat gyakorolgattam, amik tetszettek nekem és persze el tudtam játszani õket.
Igen is próbáljuk meg elénekelni kedvenc elõadóink számait! Így szép hajlításokat is megtanulhatunk, méghozzá magunktól. Ehhez a módszerhez is sok gyakorlás kell, hogy érjen valamit. Pláne ha nincs hangszer! Akkor még többet kell énekelni. Nem rossz dolog az sem, ha megkérdezünk valakit, aki részesült hangképzésben és tud nekünk mutatni pár dolgot. Itt pl mindenféle lazító technikákra gondolok, amiknek hatása a hosszútávú éneklés miatt fontos. El se hinné az ember, hogy milyen furcsa dolgokal lehet lazítani az orrüregünket, nyelvünket, torkunkat, rekeszizmunkat. És ez is tényleg hatásos, mert én mostanában ezeket próbálgatom. Ezekkel egy kis idõre ki lehet kerülni az énektanárt, ami ugye nagyon drága, de gyakorolni kell, mert ez a kulcsa az egésznek!! Ha magamat veszem (én kicsit lusta vagyok), a heti 2-3 próba mellett (amik kb 4-5 óra hosszúak) még napi egy órát énekelgetek otthon. A megaszarról nem akarok beszélni, megvan rá az okom. Pl az, hogy két év jelentkezés után még egy válaszlevelet sem sikerült küldeniük... Ha valakinek van esetleg kérdése, az írjon ide. Lehet, hogy tudok segíteni. Ja, és nézzétek meg a honlapunkat: www.rotkreis.hu zene-letölt-hallgat:) |
||
Szecska | 2005. okt.. 17. 01:16 | 11 |
Énekest keresünk! A Méj/Nesz zenekar énekesét keresi, mert hiánycikk a zenekarban! Rólunk többet:www.mejnesz.hu! Fasza mélyhangú csávók elõnyben! De ha nem az vagy az se baj! Gyere el és meghallgatunk ha van kedved és bátorságod. Másnem akkor, "csak" jól berugunk! Jelentekezz! |
||