3428 zenekar 12453 letölthető zene

Hozzászólások » MyMusic » Bárpult » Hozzászólások - a kritikákkal kapcsolatos vitafórum...

Témakörök
Hirdetés
Hozzászólások - a kritikákkal kapcsolatos vitafórum...
pityesz 2008. feb. 14.  19:31 46
Indult ez a webchart, viszont nem lehet róla olvasni szabályokat, hogy mi és hogy működik.
   
Effeta 2007. okt. 24.  13:48 45
Tehetségkutató
KEZDÕ-HANG II.

__________________________

zenei tehetségkutató verseny a Benczúr klubbanA tehetségkutató verseny célja, bemutatkozási lehetõséget biztosítani élõ hangszeres, saját szerzeményeket játszó együttesek részére.

A versenyben indulhat minden olyan zenekar, aki saját szerzeményekkel rendelkezik, mások által megszólaltatott, korábban ismert vagy átdolgozott dal nem vehet részt a versenyben, továbbá az a zenekar sem, akinek lemezszerzõdése vagy kiadott, kereskedelmi forgalomban terjesztett albuma van.A verseny további célja, hogy a benevezõ együttesek megmérettethessék magukat, szakértõ zsûriktõl kaphassanak értékelést, jellemzést és iránymutatást, valamint segítséget zenei fejlõdésükhöz.

A nyertesek stúdióórákat nyernek, ahol profi felvétel készülhet zenei anyagukból, s ez segítheti õket a további fellépéseik szervezésénél.

Lehetõségeinkhez képest szeretnénk az induló zenekarok további sorsát is segíteni. Egyrészt klubunkban fellépési lehetõséget nyújtunk számukra, másrészt ismertetõt készítünk róluk, és azt eljuttatjuk a társintézményeinkhez is.A tehetségkutató verseny idõpontjai:

Meghirdetés: 2007. szeptember 1.

Nevezési határidõ: 2007. október 27. 24 óra.

Elõválogatások: 2007. november 4-ig folyamatosan

Elõdöntõk: 2007. november 9-én és 10-én, 16-án és 17-én.

Döntõ: 2007. december 1-jén a Díszteremben.A tehetségkutató verseny kategóriái:

Az alábbi kategóriákba a zenekarok önmagukat sorolják be.

Soft kategória (ajánlott mûfajok: pop, folk, reggae, funky világzene, egyéb)

Hard kategória (ajánlott mûfajok: alternatív, rock, blues, metal, egyéb)Nevezési feltételek:

A nevezési adatlap határidõre történõ beküldése, fénykép az együttesrõl.

Nevezési lap letöltés

Nevezési díj befizetése. Nevezési díj - 700 Ft/tag.

Maximum 15 perces (minimum 3 dalt tartalmazó) hangzóanyag beküldése.

A beküldött zenei anyaghoz kérjük az elhangzó szövegek leírását is mellékelni.

Nevezni a Benczúr klub pénteki és szombati klubnapjain lehet Horváth Attila és Szele Szabolcs klubvezetõknél.

Nyitvatartási idõ pénteken: 19-23 óráig, szombaton: 19-24 óráig.A tehetségkutató verseny menete:

A beérkezett pályázatok alapján elõzetesen kiválasztjuk azokat az együtteseket, akik az elõdöntõben indulhatnak. A tehetségkutató verseny kétfordulós, elõválogatás után 15 perces fellépésen mutatkozik be egy-egy csapat az elõdöntõben. A 3 fõs zsûri döntése alapján az elõdöntõkrõl egy-egy kategóriában 4-4 együttes jut a döntõbe. A döntõben mindkét kategória elsõ három helyezettjét díjazzuk. A döntõben maximum 20 perces koncerttel mutatkozik be a zenekar.Díjak:

2 elsõ díj: 20-20 óra stúdió idõ a City Sound stúdióban,

valamint 1-1 interjú a HírTv-ben

2 második díj: 4 számos demofelvétel a Benczúr Házban

2 harmadik díj: 3 számos demofelvétel a Benczúr Házban

Továbbá egy-egy külön díjjal jutalmazzuk a legjobb énekest, hangszeres szólistát, dobost, zeneszerzõt.A nevezési lapok szeptember 1-jétõl letölthetõk a Benczúr Ház honlapjáról, vagy személyesen beszerezhetõk az intézmény portáján hétfõtõl szombatig

8 órától 22 óráig, vasárnap 8 órától 16 óráig.

Cím: 1068 Budapest, Benczúr u. 27.

Telefon: 321-7334.A sorozat támogatója a PANKKK program + logo,

a Citysound Stúdió és a Tajti Hangszerüzlet

[ Vissza ]
   
HENTERTAINER 2007. sze. 23.  00:47 44
Re: Most hátha...
Szia Dani!

No, a Jam-esen bizton ott leszünk!

Üdv:
Mónika

[quote:4c46039c73="dando"]Szia Móni!
Itt van még egy-két koncertidõpont, hátha most el tudsz jönni.

Szeptember 9. 13:00 - SzeptEmber Feszt (http://www.szeptemberfeszt.hu)

Szeptember 14. 21:00 - Jam Pub

Szeptember 25. - Jam Pub - Mymusic Download Party

Szeretettel várunk!
Megyeri Dani (Tenderfoot Blues Unit)[/quote:4c46039c73]
   
Szesza 2007. sze. 20.  17:41 43
Benczúr Klub
Sziasztok! Üdv!

Egyre erõsebben alakul az új honlapunk! Vannak fent fotók, videók, van vendégkönyv, régebben nálunk fellépett zenekarok listája, elérhetõségek, leírás a klubról, programok, hírek… rendszeres frissítéssel! Nem sokára felkerülnek az októberi programok, régebbi képek a klubból (Ferenczi Gy., Takáts T., stb…)! Érdemes nézegetni, írjatok bele, hogyan tetszik, milyen emlékeitek vannak a klubról, kit szeretnétek, hogy játszanak nálunk, stb….

Egy héten belül elküldjük az októberi programot is! Addig is köszönjük, hogy voltatok nálunk, a klubban, és a Házban is (a kerti rendezvények közül az Ír-esten voltak a legtöbben, a Hétrét, Ister, és Bran zenéjére 391en voltak kíváncsiak…Köszönjük!) illetve reméljük, hogy jöttök programjainkra a jövõben is!
Mi várunk titeket!

http://www.benczurklub.com
   
dando 2007. sze. 5.  17:32 42
Most hátha...
Szia Móni!
Itt van még egy-két koncertidõpont, hátha most el tudsz jönni.

Szeptember 9. 13:00 - SzeptEmber Feszt (http://www.szeptemberfeszt.hu)

Szeptember 14. 21:00 - Jam Pub

Szeptember 25. - Jam Pub - Mymusic Download Party

Szeretettel várunk!
Megyeri Dani (Tenderfoot Blues Unit)
   
HENTERTAINER 2007. júl. 9.  10:49 41
Nos, itt van az elmúlt pár hónap termése:


Átmeneti kabát (ki tudja mikor volt már, talán igaz sem volt – Gödör Klub)

Dévényi Ádám, a zenekar lelke nem most kezdte a szakmát, rengeteg slágert köszönhetünk neki, de nevét csak a szakavatottak ismerik igazán, azok, akik szívükbe zárták és hûségesen követték Õt és pályafutását hosszú éveken keresztül. Ezek a követõk és a hozzájuk csapódó újabb érdeklõdõk szépen berendezkedtek és türelmesen ücsörögtek már a Deák téri Gödör Klub „elõadótermének” fémszékein mikor megérkeztünk. Átvágva magunkat a füstfüggönyön megvásároltuk savanykás borunkat (módjával, mert a múltkor nagyon megjártuk, másnap rémes fejfájást kaptunk tõle) és visszakóvedáltunk egy kellemes asztalhoz. Dévényi Ádám nem egy pozitív ember. Dévényi Ádám egy, a világot igen borúsan látó cinikus - érzékeny tehetség, aki kényelmes mazochizmusba punnyadva alkot, gitározik és énekel. Hû példája hazánk és rossz korok csalódott „sírva vigadó” fiainak, akik csúf külsõvel takarják el szép lelküket. (És mégis hódítanak).
Az, aki igyekszik optimista maradni és szépnek látni a világot az sose menjen el Átmeneti Kabát koncertre, mert olyan helyre csöppen, ahonnét menekül. Aki viszont érti, otthonos ebben a színesen borús szövegvilágban, minõségi bús-mûvész életérzésre vágyik, az mindenképpen menjen!

A szövegeken túl ott volt ugye a ZENE is, ami alapjában véve kedvesen pörögve, vidáman lüktetett. A ritmusszekció életre keltette ezt a mûvészien halott produkciót, és izgalmas kontrasztot adott a mélabús szövegvilágnak a dinamikus hangszerelés. Volt ebben azért valami zavaró számomra. Éppen emiatt nem tudtam – vagy nem akartam – átélni semmit. Ott volt Ádám; az õ keserû-mély világával együtt rezgett gitárja, ami õszinte tisztán szólt. (És hangja is, ha nem is mindig tisztán, de szintén õszintén szólt). A ritmus viszont véleményem szerint sokszor alázat nélkül tolta a zene alá (mondhatni fölé) a feszes grooevokat, amivel porrá zúzta az „életérzést”. Ettõl függetlenül Magyarország egyik legkitûnõbb leány basszusgitárosáról és legprofibb dobosáról csak ódákat mernék zengeni, hiszen hibátlan tempóval és dinamikával játszottak egész este.
Hab volt a tortán Mohai Tamás (gitár) és Kézdy Luca (hegedû), akik szintén a színpadon vendégeskedtek.

www.dada.hu

www.kepfeltoltes.hu_.jpg">


Sooling Groove – Gödör szabadtéri színpad (szép tavaszi este)

Egyéniség, egyéniség egyéniség! Profi zenekar (rossz hangosítással), élvezhetõ és emészthetõ popnak álcázott jazz/funk/soul zene, karakteres, vicces a frontemberrel (Gócza Tibor "Öcsi"), aki ráadásul énekelni is tud, no meg okos is, mert a szövegeket is õ írja!
Olyan zenekart láttunk a Gödör klub nyitott színpadán, akit véleményem szerint Magyarország nagy fogyasztó rétegének is meg kellene ismernie, vagyis már régen meg kellett volna. Fülbemászó dallamokra, igényes-érthetõ hangszerelésre, remek szövegekre bukkantunk azon a szép tavaszi estén. A színpadképen lehetett volna még csiszolni valamicskét, hogy „eladhatóbbak” legyenek.

www.http://www.myspace.com/solingroove

www.kepfeltoltes.hu_.jpg">


Frank Zappa Emlékzenekar – még mindig Gödör Klub

Már régóta ismerem a nevüket, de még sosem voltam koncertjükön gondolván, hogy úgysem sikerülhet nekik… Frank Zappa emlékzenekar, te jó ég. Aki ismeri õt, az tudja mirõl beszélek!
Node!
Megszámlálhatatlanul sok férfi állt a színpadon fõleg énekes-gitárosok, láttam fúvosakat is és mindenféle egyebeket mikor megérkeztem. Rágyújtottam, hátradõltem, hadd szóljon! Szólt is, deméghogy! Ritka az a „produkció”, (lábrázást kapok ettõl a szótól egyébként, mert manapság ezt kell mondani „zenekar” helyett) amiben semmi kivetnivaló sincsen, mindenki profi (ha be is van csiccsentve némileg), és a ritmusszekció úgy nyomja, mit az atom. A hazai klubélet gyöngyszemeit - pl. Fekete Jenõ, akibe ilyen vagy olyan zenei berkekben mindig belebotlik az ember - felsorakoztató produkció (ráz, ráz) olyan szinten felpörgetett, ledöntött, elámított és lenyûgözött, hogy szinte rosszul lettem. Olyan volt, mintha nem is koncerten egy kis klubban, hanem valami gigantikus színpadi elõadáson lettem volna. A zene egy percig sem állt meg, szünet nélkül sodor magával a „cselekvény”. Mondanom sem kell, hogy sokáig nem tudtam elaludni mikor hazatértem.

www.zappa.hu


GROOVUS Interruptus – Filter Klub (Almássy tér)

Miután kikötöttem a biciklimet egy padhoz (és megkértem a biztonsági õrt, hogy vigyázzon rá), fejemet ügyesen lehajtva lementem a lépcsõn, ahol egy klassz alter ifjúsági-mûvész klubra leltem. A fiuk lazák voltak, habár ezzel a formációval ez volt az elsõ koncertjük. Aztán elbújtak egy nagy függöny mögé, ahol a színpad és nézõtér volt, és ahova már csak belépõvel vagy jó kontakttal lehetett bemenni. Sajnos nem tudtuk kimondani a zenekar nevét megközelítõleg sem, ezért jó idõbe tellett, míg ez utóbbi megoldással bekerültünk az óhajtott helyre. Kicsit rossz helyre ültünk (de nem mertünk elõrébb menni), meg a hangosítás sem volt egy leányálom, ezért a dob-basszusból nem hallottunk eleget. A zenekar egyébként saját és feldolgozás számokat játszott megítélésem szerint funky - acid-jazzes, groove-os (ugyebár), lounge stb stílusban dob, basszus, gitár, szaxofon (tehát instrumentális) felállásban, meg néha egy kis alappal megbolondítva. Nagy fába vágták a fejszéjüket a srácok, mert a magyar közönség nem vevõ az ilyesmire, hacsak nem zenész, de akkor meg inkább maga csinálja, vagy elmegy egy évben egyszer meghallgatni egy ismert amerikai valakit, vagy otthon hallgatja szuper 5.1-es hifijén. De a színpadról áradó zeneszeretet egybõl elnyomta ezeket az aggályaimat, érezhetõ volt, hogy ezek a srácok nem kereskedni akarnak a zenével. Tiszta, öncélú (ez egy pozitív szó, bármennyire is próbálják bemocskolni õtet), alázatos, fincsi, fület és szemet gyönyörködtetõ (mert ráadásul jóképû fiatalemberekrõl van szó) profi-hobby koncert volt. Fejleszthetõ, csiszolható, bonyolítható és egyszerûsíthetõ, kibõvíthetõ (szerintem jöhetne még egy énekes hím/frontember, amolyan Berki-féle) még a zenekar, de jól tudjuk, hogy „Róma sem egy nap alatt épült”.

Még nincsen honlapjuk, de keressétek meg õket a wiwenJAMsterdam – Rio

Vajon kell-e nekünk még egy profi funk-disco zenekar, akik Incognitot, Earth Wind and Fire-t játszanak? Kedd estén nem volt túl nagy az érdeklõdés, de egyébként is kit érdekel a fekete zene, ha a híd másik oldalán ott dübörög a rock!
(És egyáltalán ki rop élõzenére puccos helyeken Magyarországon?) Kedves és nemes kezdeményezés volt mindenesetre a RIO –tól, hogy pénzt, idõt áldozva, beindította az élõzenét náluk, a „felsõbb körökben” is, ezzel együtt javítva a XI. kerületi polgárok ízlését a mellette hõbörgõ zépé rovására. (egyébként a zépét is szeretem). Reméljük, hogy elõbb utóbb beindul ez a nem-hétköznapi hétköznapi (hétvégéken egyelõre nincs élõ zene) elit idõtöltés, mert nagyon tetszett a hangulata.
Imádtam mindegyiküket, profik voltak, és mindent megtettek. A számokat már unásig ismertem már, de szívesen meghallgattam a JAMsterdam verziót is, persze jó messze ülvén a színpadtól, díszes asztal mellett drága kólával a kezemben. Hajjaj de jó is lett volna ropni egyet, de sajna a minden bulit remekül beindító „elsõ részeg táncos” sehogy sem akart megjelenni a tánctéren. Hiába is vártuk volna, hiszen ilyen árak mellett nehezebben megy a megrészegedés. Tánc híján kicsit keserédes hangulatban távoztam.

www.jamsterdam.eu

www.kepfeltoltes.hu_.jpg">


Utószó:

Kedves Zenészek!
Összegezvén a fentieket, úgy gondolom, hogy mindenkinek van helye ebben a nagy Zene Univerzumban, csak nem biztos, hogy jó szegletében keresgél. Van, aki kis hazánkban találja meg a számításait, de ez csak EGY a számtalan lehetõség közül! Szóval ne habozzatok nekivágni a világnak, ha úgy érzitek, menni kell! Én is ezt teszem.

Üdv és keep on playin’:
Mónika
   
HENTERTAINER 2007. júl. 9.  10:20 40
Re: Idõpontok
[quote:8950ad2b13="dando"]Szia Móni!

Rendben. A nyár nekünk is eléggé zûrös.
Pár koncertidõpont:
Július 13-án játszunk az Oázis Klubban.
Július 24-28-ig a Veszprémi Utcazene Fesztiválon nyomjuk a bluest.
Július 29-én a Mûvészetek Völgyébe látogatunk.
Augusztus 3-án a Nemzetközi Akusztikus és Bluegrass Fesztiválon játszunk.
És biztos, hogy lesz augusztus folyamán a Jam Pub-ban is koncertünk.
Igazából akármikor, és ugyanakkora szeretettel várunk a fellépéseinken, bõvebb infót a hon- vagy adatlapunkon találsz.

Minden jót!
Megyeri Dani[/quote:8950ad2b13]

Oké, rögzítettem a naptárban :-)
   
dando 2007. júl. 8.  16:58 39
Idõpontok
Szia Móni!

Rendben. A nyár nekünk is eléggé zûrös.
Pár koncertidõpont:
Július 13-án játszunk az Oázis Klubban.
Július 24-28-ig a Veszprémi Utcazene Fesztiválon nyomjuk a bluest.
Július 29-én a Mûvészetek Völgyébe látogatunk.
Augusztus 3-án a Nemzetközi Akusztikus és Bluegrass Fesztiválon játszunk.
És biztos, hogy lesz augusztus folyamán a Jam Pub-ban is koncertünk.
Igazából akármikor, és ugyanakkora szeretettel várunk a fellépéseinken, bõvebb infót a hon- vagy adatlapunkon találsz.

Minden jót!
Megyeri Dani
   
HENTERTAINER 2007. júl. 5.  11:36 38
Re: Koncert
[quote:495650478a="dando"]Kedves Hentertainer!
Nem volna kedved esetleg ellátogatni a mi koncertünkre is?
A Tenderfoot Blues Unit énekese vagyok, legközelebbi koncertünk -legalábbis egyelõre úgy néz ki - a Jam Pub-ban lesz, június 25-én.
Minden további infót megtalálhatsz az adatlapunkon, vagy a honlapunkon ( www.tenderfoot.hu ).
Minden jót!
Megyeri Dániel[/quote:495650478a]

Kedves Dani!

Elnézésedet kérem a késõi válaszért. Nagyon szívesen megnézlek Benneteket legközelebb. Az adott napon sajna nem értem rá.

Üdv:
Mónika
   
HENTERTAINER 2007. júl. 5.  11:35 37
Nincsen semmi gond, csak gyûjtöm az anyagot. Hamarosan jelentkezem!
   

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky