3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hegyalja 2008

2008. április 4. | Thürmer Marianna

Feltámasztják Brandon Lee-t

Copyright:

Nyáron a Hegyalja-fesztivál keretein belül hazánkba látogat a finn The 69 Eyes zenekar, de addig sem kell koncertélmény nélkül maradniuk a rajongóknak, ugyanis megjelent a banda első koncertlemeze, amelyen többek közt megidézik a rendkívül titokzatos körülmények köz elhunyt Brandon Lee szellemét is.

A 2008-as évet a finn gótikus rock-banda egy exkluzív live lemezzel kezdte Hollywood Kills címmel. A lemez címe utal a zenekar egyik nagysikerű stúdióalbumára, a Paris Killsre, illetve arra is (és ettől exkluzív), hogy a legendás Whisky A Go Go Klubban tartott koncertjükön vették fel, Los Angelesben. A híres hollywoodi klubban olyan zenekarok játszottak, mint a The Doors, a The Who, a Roxy Music, az Oasis, a Led Zeppelin vagy Frank Zappa.

A finn banda számos sikeres lemezt tudhat maga mögött. Már a 90-es évek elején zenéltek, de csak 1999-ben sikerült nagyobb népszerűségre szert tenniük, amikor megjelent Wasting the dawn című első nemzetközi porondra is kikerült lemezük a Roadrunner Records gondozásában. Az igazán nagy áttörést azonban az ezredforduló hozta el, amikor is a Gothic girl című daluk akkora sláger lett, hogy hazájukban azonnal a listák élére került. A Blessed be lemez azonnal a gótikus szcéna kedvence lett, világszerte hatalmas rajongótáborra tettek szerint. Sikereik azóta is töretlenek, főleg a gótok új generációja körében. A banda zenéjében sokat átvett az olyan klasszikusoktól, mint a Type O’Negative, tekintve a súlyos dallamokat, és a valószínűtlenül mély énekhangot. Természetesen felfedezhetőek olyan nagy alapzenekarok, mint a The Cult vagy a Sisters Of Mercy hatása is, párhuzamokat lehet felfedezni napjaink bandáival is, mint például a HIM-mel. A banda zenéjében a klasszikus gótrock hatások mellett erőteljes modern hatás érezhető, dalaik sokszor pörgősek, slágeresek, igaz, lírai balladáik is vannak bőségesen. A siker másik oka a banda imázsa, amire bizony nagyon nagy hangsúlyt fektetnek. Nem az a fajta banda, akik farmerben és pólóban tolják a színpadon, igazi gótrocksztáros megjelenésük van, kissé klisés persze, de táboruk nőtagjai kivétel nélkül odavannak tőlük.

A koncertlemezen megtalálhatóak a banda legnépszerűbb slágerei, mindegyik ismert lemezükről játszottak dalokat. A koncertet Bam Margera bevezetője indítja, aki az amerikai MTV Jackass című showjából ismert. A srácról azonban nem csak azt érdemes tudni, hogy teljesen lökött és műsoraiban bármilyen őrültséget bevállal, hanem azt is, hogy nagy barátja a HIM zenekarnak és a 69 Eyesnak is. A záróakkord pedig természetesen a Brandon Lee című megasláger, amit a Holló című volt rejtélyes körülmények között elhunyt főszereplőjéről írtak.

A lemez megjelentetése mellett a finn rocksztárok nem tétlenkednek, folyamatosan turnéznak a kontinensen, és új lemezüket is írják. Mindemellett pedig a dobos Jussi69 saját rádióműsorát és rockklubját működteti Helsinkiben. Nyáron tehát élőben is láthatjuk a srácokat, addig pedig hallgathatjuk a Hollywood Killst.

Thürmer Marianna

Forrás: 69eyes.com

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
-Twiggy- 2008. ápr.. 4.  19:59 1
nagyon király, ott a helyünk
   

2008. március 20.

Most akkor kik jönnek a Hegyalja-fesztiválra?

Zöld-e vagy? Avagy mitmiért a Hegyalja-fesztiválon. Gyorsjelentésbe oltott fesztiválkalauz az első húzónevekkel, és elvitathatatlan földrajzi előnyökkel. Stb... Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky