3426 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Fishing on Orfű 2019

2020. január 24.

5 év után újra lesz HS7 Orfűn!

Copyright:

A legbarátságosabb fesztivál hírében álló Fishing on Orfű közzétette teljes zenei programját, a napijegyek értékesítése is elindult.

Csak két koncert erejéig, de 2020-ban újra színpadra áll a HS7. A legendás zenekar egyetlen idei fesztiválfellépése a Fishing on Orfű nagyszínpadán lesz június 18-án, csütörtök este. A 2015-ben visszavonult, idén 25 éves formáció nem tervez aktív működést, csupán két rendkívüli koncertet ad a jubileum kapcsán – az elsőt Orfűn, a másodikat augusztusban a Budapest Parkban. A több, mint másfél órás orfűi fellépésen várhatóan elhangzik majd az összes emblematikus HS7-dal a Hol van az a krézi sráctól a Mártáig, a Sajnálomtól a Dél-Amerikáig.

Szombat este is rendkívüli koncertnek ad otthont a fesztivál legnagyobb zenei helyszíne: a 20 éves születésnapját ünneplő 30Y lép fel ekkor. Az emblematikus pécsi zenekar eddigi leghosszabb Fishinges koncertjét adja majd, amely során minden eddigi lemezét megidézi.

A közönség visszajelzéseire, valamint a kiemelt fellépőkre való tekintettel idén hosszabbak lesznek a koncertek az orfűi nagyszínpadon. Az eddigi 1 órás játékidő-átlag majdnem 1 és negyed órára nő, ráadásul létrejött egy 1 óra 40 perces sáv is, hogy a különleges koncertek megkaphassák az őket megillető játékidőt.

A Fishingen idén is több, mint 150 zenei produkció kap fellépési lehetőséget. Az érdeklődők továbbra is a legfontosabb koncertzenekarokat és a legaktuálisabb könnyűzenei produkciókat csíphetik el Orfűn. Fellép a Hiperkarma, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, a Bëlga, a Supernem, az Elefánt, az Esti Kornél, a Csaknekedkislány, az Ivan & the Parazol, vagy a Szabó Benedek és a Galaxisok. Duplázik a Péterfy Bori & Love Band és a Ricsárdgír is: ők a Víziszínpadon is fellépnek. A Parno Graszt a Bohemian Betyars vendégeként érkezik, Hobo 75 éves jubileumi koncertet ad, az Akkezdet Phiai pedig külön adnak koncertet: Saiid a SpeizBoiz-zal, míg Závada Péter a Tranzkaphkával érkezik. Jön az Erik Sumo Band, játszik a Kiss Tibor nevével fémjelzett Aranyakkord, és idén először fellép a VAN filmzenekar is.

Bérczesi Robi és Apey is a Víziszínpadon lép fel, különleges koncerttel érkezik a Sör és Fű, akik DJ Mango-val a fesztivál intim, erdei helyszínén játszanak majd. Szintén A tűzhöz közel lép fel a Kispál András, Bräutigam Gábor, Püspöki Péter-hármas, a Balanyi Szilárd-féle Szilárd Piano Projekt, és itt ad közös koncertet Barkóczi Noémi és Sallai László is. Természetesen idén is lesz komolyzene az erdőben, a napindító zongorás-sávban pedig Takács Zoltán Jappán, IAMYANK és Szintis Laci zenél.

Az eddigi PMFC színpad 2020-ban új nevet kap, az emblematikus, tölcsér formájú fainstalláció ezután Amondó – az orfűi féregjárat lesz. A fesztivál a névválasztással a Hiperkarma 2019 decemberében fiatalon elhunyt menedzsere, Medgyesi Ferenc Pite előtt tiszteleg. Ez a helyszín a klubhangulatú koncertekről szól majd, legyen szó indie-ről (Platon Karataev, Carson Coma, Mayberian Sanskülotts), vagy a keményebb stílusok képviselőiről (Téveszme, Siketfajd, Stubborn, Prosectura, Hétköznapi csalódások, Junkies). És persze idén is lesz hip hop-nap Mikee Mykanic-kal, a Slow Village-dzsel, a Vicc Beatz-zel, Funktasztikussal és a Mulató Aztékokkal.

A Fonó továbbra is a legizgalmasabb világzenei, jazz, folk és népzenei előadókat hozza el a Borfaluba, itt játszik a Dresch Trió, a Gypo Circus, Szeder, a Jónás Vera Experiment, a Mordái, a Zuboly, a Kerekes Band, a Csángálló vagy az Aurevoir is.

Természetesen ott lesz a Fishingen a Rühös Foxi is, tavaly egy közönségszavazás után az ő dalukról nevezték el az egyik nagyszínpadot. A Szűcs Krisztiánt is soraiban tudó formáció a Magam adom színpadon játszik, ahol rajtuk kívül leginkább az egy szál gitárosoké lesz a főszerep.

A Nagysátorban jól megfér egymás mellett a ska, a világzene, a pop, az alter és a metál is. Olyan kiváló koncertzenekarok lépnek itt fel, mint a P.A.S.O., a Besh o droM, a VHK, az Óriás, a Konyha, a Colorstar, a Tudósok vagy a LAZARVS.

Akik a koncertek után még táncos mulatságra vágynak, azoknak idén több választási lehetőségük is lesz Orfűn. Az Unicum Music Bár DJ-i (DJ Melone, DJ Titusz & DJ Marvin, DJ R-Nold és a Tesco Disco) mellett választhatják az Amondó színpad táncos programjait is, ahol Krizso és barátai, DJ Slow és DJ ONE-AB is pörgetnek lemezeket, de itt lép fel a Pécs Disco Mafia, valamint Mono & Mill is.

A részletes program már elérhető a Fishing weboldalán. A napijegyek értékesítése most indult. A december óta kapható bérletek háromnegyede már gazdára talált, tehát nagyon úgy tűnik, hogy a Fishing – csakúgy, mint az eddigi években – idén is jóval a fesztivál kezdete előtt teltházas lesz.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2019. december 5.

Ricsárdgír-himnusszal és 20 éves jubileumi 30Y-koncerttel jön a 2020-as Fishing

Elindult a jegyértékesítés a legbarátságosabb fesztivál hírében álló Fishing on Orfűre. A 2020-as fesztiválhimnuszt a Ricsárdgír írta, a 30Y 20 éves születésnapi koncerttel készül, a fesztivál pedig zöldebb lesz, mint valaha. Tovább

2019. június 28.

Hogyan ginázzuk be magunkat gyorsan? – FOO végjáték

Adós vagyok még egy Fishinges beszámolóval, hát íme! A cím kissé félrevezető lehet azoknak, akik most arra számítanak, hogy részletesen leírom a ginázás menetét a szó szorosan vett értelmében. Itt most inkább arról szeretnék írni miért jó ötlet részt venni a Sommelier on Orfűn egy fesztiválszituációban és valójában miért rossz ötlet. Homályos emlékek, felforgatott élet! Ilyen volt a FOO pénteki napja. És röviden a szombat. Tovább

2019. június 23.

Harminc feletti nyomorok a Fishingen

Őszinte leszek; idén nem terveztem írni a Fishig On Orfűről, mert erről a fesztiválról már mindenki leírt mindent. Elcsépelten hangzik a családias jelző, a zenészsimogató és minden ilyesmi üres frázisnak tűnik csak. Aztán lemész „magadba rakod a régi semmit, a megszokott soha el nem jövőt” és rájössz, hogy ez tényleg még mindig az egyik legjobb hangulatú négy nap az országban. Annak ellenére, hogy idén a Kolorádóval versenyzett, valószínűleg nyert. Nálam mondjuk. Tovább

2019. május 28.

Rekordsebességgel lett teltházas a Fishing on Orfű

Már májusban, több, mint 3 héttel a kezdés előtt elkelt minden jegy a legbarátságosabb fesztiválnak tartott Fishing on Orfűre. A helyszínen sem lehet majd belépőket kapni. Tovább

2019. május 18.

Idén is a közönség nevezi el a Fishing nagyszínpadjait

Immáron ötödik éve a közönség dönt a legbarátságosabb fesztivál hírében álló Fishing on Orfű nagyszínpadainak neveiről. A fesztivál tudatosan szorítja vissza a szponzori jelenlétet Orfűn, de a legnagyobb zenei helyszínek természetesen idén sem maradhatnak név nélkül! A publikum pedig minden évben lelkesen dönt: 2018-ban veszélyeztetett állatfajok (Tasmán ördög és Tiszavirág), 2017-ben kedvenc háziállat (Kacat – Beck Zoli kutyája), 2016-ban már nem élő zenész (Liszt Ferenc Nemzetközi Nagyszínpad), 2015-ben dalszövegidézet lett a nagyszínpad névadója - a közönség döntésének értelmében. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky