3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Fishing on Orfű 2020

2020. január 24.

5 év után újra lesz HS7 Orfűn!

Copyright:

A legbarátságosabb fesztivál hírében álló Fishing on Orfű közzétette teljes zenei programját, a napijegyek értékesítése is elindult.

Csak két koncert erejéig, de 2020-ban újra színpadra áll a HS7. A legendás zenekar egyetlen idei fesztiválfellépése a Fishing on Orfű nagyszínpadán lesz június 18-án, csütörtök este. A 2015-ben visszavonult, idén 25 éves formáció nem tervez aktív működést, csupán két rendkívüli koncertet ad a jubileum kapcsán – az elsőt Orfűn, a másodikat augusztusban a Budapest Parkban. A több, mint másfél órás orfűi fellépésen várhatóan elhangzik majd az összes emblematikus HS7-dal a Hol van az a krézi sráctól a Mártáig, a Sajnálomtól a Dél-Amerikáig.

Szombat este is rendkívüli koncertnek ad otthont a fesztivál legnagyobb zenei helyszíne: a 20 éves születésnapját ünneplő 30Y lép fel ekkor. Az emblematikus pécsi zenekar eddigi leghosszabb Fishinges koncertjét adja majd, amely során minden eddigi lemezét megidézi.

A közönség visszajelzéseire, valamint a kiemelt fellépőkre való tekintettel idén hosszabbak lesznek a koncertek az orfűi nagyszínpadon. Az eddigi 1 órás játékidő-átlag majdnem 1 és negyed órára nő, ráadásul létrejött egy 1 óra 40 perces sáv is, hogy a különleges koncertek megkaphassák az őket megillető játékidőt.

A Fishingen idén is több, mint 150 zenei produkció kap fellépési lehetőséget. Az érdeklődők továbbra is a legfontosabb koncertzenekarokat és a legaktuálisabb könnyűzenei produkciókat csíphetik el Orfűn. Fellép a Hiperkarma, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, a Bëlga, a Supernem, az Elefánt, az Esti Kornél, a Csaknekedkislány, az Ivan & the Parazol, vagy a Szabó Benedek és a Galaxisok. Duplázik a Péterfy Bori & Love Band és a Ricsárdgír is: ők a Víziszínpadon is fellépnek. A Parno Graszt a Bohemian Betyars vendégeként érkezik, Hobo 75 éves jubileumi koncertet ad, az Akkezdet Phiai pedig külön adnak koncertet: Saiid a SpeizBoiz-zal, míg Závada Péter a Tranzkaphkával érkezik. Jön az Erik Sumo Band, játszik a Kiss Tibor nevével fémjelzett Aranyakkord, és idén először fellép a VAN filmzenekar is.

Bérczesi Robi és Apey is a Víziszínpadon lép fel, különleges koncerttel érkezik a Sör és Fű, akik DJ Mango-val a fesztivál intim, erdei helyszínén játszanak majd. Szintén A tűzhöz közel lép fel a Kispál András, Bräutigam Gábor, Püspöki Péter-hármas, a Balanyi Szilárd-féle Szilárd Piano Projekt, és itt ad közös koncertet Barkóczi Noémi és Sallai László is. Természetesen idén is lesz komolyzene az erdőben, a napindító zongorás-sávban pedig Takács Zoltán Jappán, IAMYANK és Szintis Laci zenél.

Az eddigi PMFC színpad 2020-ban új nevet kap, az emblematikus, tölcsér formájú fainstalláció ezután Amondó – az orfűi féregjárat lesz. A fesztivál a névválasztással a Hiperkarma 2019 decemberében fiatalon elhunyt menedzsere, Medgyesi Ferenc Pite előtt tiszteleg. Ez a helyszín a klubhangulatú koncertekről szól majd, legyen szó indie-ről (Platon Karataev, Carson Coma, Mayberian Sanskülotts), vagy a keményebb stílusok képviselőiről (Téveszme, Siketfajd, Stubborn, Prosectura, Hétköznapi csalódások, Junkies). És persze idén is lesz hip hop-nap Mikee Mykanic-kal, a Slow Village-dzsel, a Vicc Beatz-zel, Funktasztikussal és a Mulató Aztékokkal.

A Fonó továbbra is a legizgalmasabb világzenei, jazz, folk és népzenei előadókat hozza el a Borfaluba, itt játszik a Dresch Trió, a Gypo Circus, Szeder, a Jónás Vera Experiment, a Mordái, a Zuboly, a Kerekes Band, a Csángálló vagy az Aurevoir is.

Természetesen ott lesz a Fishingen a Rühös Foxi is, tavaly egy közönségszavazás után az ő dalukról nevezték el az egyik nagyszínpadot. A Szűcs Krisztiánt is soraiban tudó formáció a Magam adom színpadon játszik, ahol rajtuk kívül leginkább az egy szál gitárosoké lesz a főszerep.

A Nagysátorban jól megfér egymás mellett a ska, a világzene, a pop, az alter és a metál is. Olyan kiváló koncertzenekarok lépnek itt fel, mint a P.A.S.O., a Besh o droM, a VHK, az Óriás, a Konyha, a Colorstar, a Tudósok vagy a LAZARVS.

Akik a koncertek után még táncos mulatságra vágynak, azoknak idén több választási lehetőségük is lesz Orfűn. Az Unicum Music Bár DJ-i (DJ Melone, DJ Titusz & DJ Marvin, DJ R-Nold és a Tesco Disco) mellett választhatják az Amondó színpad táncos programjait is, ahol Krizso és barátai, DJ Slow és DJ ONE-AB is pörgetnek lemezeket, de itt lép fel a Pécs Disco Mafia, valamint Mono & Mill is.

A részletes program már elérhető a Fishing weboldalán. A napijegyek értékesítése most indult. A december óta kapható bérletek háromnegyede már gazdára talált, tehát nagyon úgy tűnik, hogy a Fishing – csakúgy, mint az eddigi években – idén is jóval a fesztivál kezdete előtt teltházas lesz.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. december 13.

Pótdátumot kap 2021-ben a Fishing on Orfű, itt a zenei program és elindult a jegyértékesítés is

A hazai fesztiválok közül elsőként kezd jegyet árulni a Fishing on Orfű, akik egyből pótdátummal hirdetik meg a 2021-es rendezvényt. A zenei programot is közzétették, így a bérletek mellett a napijegyek is elérhetők a legbarátságosabbnak mondott könnyűzenei fesztiválra. Tovább

2020. április 8.

Augusztus végére kerül a Fishing on Orfű

Június helyett a nyár utolsó hetében tartják meg a világ legbarátságosabb orfűi fesztiválját. Az új időpont 2020.08.26-29. Tovább

2019. december 18.

Jövőre még izgalmasabb lesz a VIP-élmény a SOUNDon

Az idei Balaton Sound nagy újítása volt a VIP szolgáltatások fejlesztése egy új koncepció mentén, mely szerint négy, tematikus VIP zónát alakítottak ki. A Lakatos Márk designer által megálmodott helyszíneket jövőre még átgondoltabb dizájnnal és szolgáltatásokkal fejlesztik kiterjedtebb élménnyé. Ma déltől már early bird VIP jegyeket is lehet kapni, jelentős árelőnnyel, de csak 72 órán át, azaz december 21-én délig. SOUND2020 július 8-tól 12-ig, Zamárdiban. Tovább

2019. december 5.

Ricsárdgír-himnusszal és 20 éves jubileumi 30Y-koncerttel jön a 2020-as Fishing

Elindult a jegyértékesítés a legbarátságosabb fesztivál hírében álló Fishing on Orfűre. A 2020-as fesztiválhimnuszt a Ricsárdgír írta, a 30Y 20 éves születésnapi koncerttel készül, a fesztivál pedig zöldebb lesz, mint valaha. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky