3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2011. október 9.

Idén is: Jobb velünk a világ!

Copyright:

Igazi zenei különlegességekkel és egyedi újdonságokkal készülnek a Jobb velünk a világ! jótékonysági koncert szervezői 2011. november 13-ára. Az idei évben Hoboé, az Ismerős Arcoké, a Misztrálé és a Jobb velünk a világ! koncertekről nélkülözhetetlen Nemadomfel Együttesé lesz ugyan a főszerep az Arénában, azonban a tánc és az érdekes koreográfiák mellett különleges képességű kutyák is szerepet kapnak a színpadon. Sőt, számos sztárvendéggel, köztük az egyik tehetségkutató műsorból megismert Krizbai Tecával várják az odalátogatókat az esemény szervezői.

Hobo és bandája, az Ismerős Arcok, a Misztrál és a Nemadomfel Együttes – így hangzik az idei Jobb velünk a világ! jótékonysági koncert zenekari névsora. A tavalyi év underground fellépőinek sikere után 2011-ben új zenei stílusokhoz nyúltak a szervezők, így a rock, a népzene világa és Hobo nélkülözhetetlen blues zenéje kap az idei évben főszerepet megfűszerezve ezt a jól ismert Nemadomfel Együttes feldolgozásaival illetve önálló szerzeményeivel. „Az idei cél is az, hogy megtöltsük a Sportarénát, hiszen a tavaly kitűzött passzívházként működő lakóotthon létrehozásához még sok támogatásra van szükségünk” – mondta el Papp Szabolcs, a Nemadomfel Együttes szóvivője.
 
Hobo és a sérült Színai Tamás – Ki vagyok én?
 
A tavalyi év hagyományait követve a koncertre látogatók nem csak négy együttes koncertjét tekinthetik meg, hanem olyan különleges felállásokat is, melyeket csak most, 2011. november 13-án láthatnak. „Hobo ismert dalát a Ki vagyok én? című számot Hobo egy sérült fiatallal, Színai Tamásssal adja elő közösen” – ismertette a kulisszatitkokat a szóvivő. „A Nemadomfel Együttes frontemberének, Zakál Zoltánnak szerzeményét, a Mennyországot Hobo fogja a szerzővel közösen színpadra állítani, míg vendégfellépőnk Krizbai Teca a Nemadomfel egyik slágerét a Lelked másik oldalán című számát fogja többek között elénekelni. Igazi csemegének ígérkezik, hogy a Jobb velünk a világ! koncerteket záró, már-már az összefogás himnuszának számító Kiss Barna szerzeményt, a Soha nem adjuk fel! dalt a fellépő zenekarok saját, általuk írt strófával fogják kiegészíteni. Természetesen a zenei különlegességek mellett egyéb színpadi kuriózumokat is ígérünk, hiszen Kiss Barna által megzenésített Falu végén kurta kocsma című vers zenei előadását, színházi játék is megeleveníti a színpadon. Hobo legújabb zenei albumának a Rock and roll mindenkié című számára pedig Györke Nóra vezette Nemadomfel tánckar készít izgalmas új koreográfiát. A tavalyi évhez hasonlóan színesítik a programot kerekesszékes tánccsoportok is, de ezen kívül még számos meglepetéssel készülünk a koncertre”– fűzte hozzá a szóvivő.
 
Hobo: „Azzal tudok a legtöbbet tenni, ha játszom.”
 
Hobo számára nem ismeretlen terep az Aréna, hiszen a tavalyi évben a Hobo Blues Band búcsúkoncertje kapcsán kétszer is sikerült megtölteni a csarnokot. Az új felállással, a Hobo és bandájával viszont először áll a Sportaréna színpadára. Most megjelenő új albumáról és a Hobo Blues Band régi jól ismert slágereiből is felcsendülnek dalok. „Pályafutásom kezdete előtt is segítettem mindenkinek, ott, ahol tudtam, úgyhogy számomra ismert zenészként is természetes a segítségnyújtás mind a mai napig” – mondta el Földes László Hobo. „Azzal tudok a legtöbbet tenni, ha játszom. Mindenkinek megpróbálok segíteni, aki megkér, ha kell kórházban, ha kell börtönben, most, november 13-án az Arénában a sérültekkel közösen zenélünk egy jó ügyért” – hangsúlyozta a zenész.
 
Ismerős Arcok: „Biztosak vagyunk abban, hogy most is értő fülekre találunk.”
 
Az Ismerős Arcok először áll az Aréna színpadára, így számukra ezért is különös jelentőséggel bír ez az esemény. „Az Ismerős Arcok zenekar megalakulásának első percétől az emberek közti egyenlőség mellett állt ki” – mondta el Nyerges Attila a zenekar képviselője. „Azt gondoljuk, teljesen mindegy, hogy a határon innen és túl élők közti egyenlőségről beszélünk, vagy az úgymond egészséges, illetve fogyatékos, sérült embertársaink közti nem létező különbségekről. Meggyőződésünk, hogy nekünk, színpadon álló embereknek erről beszélnünk kell, és jelenlétünkkel nyomatékot adni ennek, a ma még mostohagyermekként kezelt, ám annál fontosabb gondolatnak. Büszkék vagyunk arra, hogy a zenekar köré együtt érző és gondolkodó közönség (közösség) gyűlt, és biztosak vagyunk abban, hogy most is értő fülekre - és nem mellékesen - érző lelkekre találunk. Az emberi élet mindenkinek jár, emberként élni viszont mindenkinek kötelessége. Ezért leszünk ott az Arénában” – tette hozzá Nyerges.
 
Misztrál zene jelnyelvi tolmáccsal
 
A Misztrálhoz is közel állnak az esélyegyenlőségi gondolatok, a hátrányos helyzetben élők segítése, hiszen évek óta dolgoznak együtt színpadon jeltolmáccsal. „2008-ban, Magyarországon elsőként kezdtük el a jelnyelvi akadálymentesítést a zenei előadók közül” – mondta el Török Máté, a Misztrál tagja. „Koncertjeink, a fesztiválokon való fellépéseink egy részét ma is tolmácsok közreműködésével tartjuk. Érdekes műfaj ez, hiszen a Misztrál elsősorban verseket zenésít meg, így a jeltolmács feladata egyfajta műfordítás is jelnyelvre. A koncertre látogatók is megtapasztalhatják ezt az élményt, hiszen az Arénában való fellépésre is Popele Róbert jeltolmáccsal készülünk” – tette hozzá Török. A Jobb velünk a világ! kezdeményezéshez való csatlakozás kapcsán elmondta: „azt gondolom, hogy ma Magyarországon minden jóérzésű ember egy ilyen ügy mellé áll.”
 
Kutyák is szerepet kapnak
 
A fellépő zenekarok és meghívott sztárvendégek mellett igazi különlegességként a Zöld Zebra Egyesület jóvoltából kutyák is színpadra lépnek, hiszen a sérült emberek számára fontos segítőtársat jelentenek a mindennapokban. „Ugyan legtöbbször csak a vakok és gyengén látók esetében érezzük fontos segítőtársnak a kutyákat, azonban az állatok, különösen a kutyák és a lovak fontos terápiás eszközei is a sérült emberek társadalmi integrációjának és fejlesztésének” – ismertette Rolkó Zsuzsanna, a Nem Adom Fel Alapítvány tapasztalati szakértője, Robertának, egy halmozottan sérült kislánynak az édesanyja. „A sérült emberek számára nehézséget jelentő környezeti zajok, ismeretlen tárgyak iránti félelem, a megszokottól eltérő helyzetek, emberekkel való találkozás kapcsán kialakult stressz leküzdésében kiemelt szerepük lehet az állatoknak, akik segítő társként szegődnek melléjük, működnek velük együtt. Az állatok nem válogatnak sérült és ép ember között, elfogadóak és toleránsak gazdájukkal, a segítő kutyák pedig minden emberrel szemben” – tette hozzá a tapasztalati szakértő.
 
A Zöld Zebra Egyesület kutyája Audrey lesz az idei Jobb velünk a világ! koncert egyik fellépője, aki éppen készül terápiás kutya-vizsgájára. „A kutyák általában elősegítik a társas kapcsolat kialakulását, csökkentik a stresszt, önállóbbá teszik a sérültet, kiegyensúlyozottabbá és boldogabbá tehetik gazdájukat és enyhíthetik a depressziót” – nyilatkozta Kardos Szilvia a Zöld Zebra Egyesület egyik vezetője a segítő kutyák kulcsképességeiről. „Nagyon fontosnak tartjuk láttatni, hogy miben és hogyan nyújthat segítséget egy sérült vagy akár egy ép ember számára a mindennapi életben a kutya” – tette hozzá az egyesület képviselője. Az Arénában azonban nem hagyományos segítő kutyaként, hanem különleges szerepkörben tűnik fel majd Audrey kutya, azonban erről többet nem árultak el a szervezők.
 
Önkormányzatok csatlakoznak a páholy-programhoz
 
„A tavalyi évek hagyományait követve az idén ismét meghirdettük a páholy-programunkat – mondta el az esemény szóvivője – melynek során vállalatok, csoportok, közösségek egy szektorban foglalhatnak helyet, és akár saját elképzelésük, arculatuk alapján feldíszíthetik helyüket. Újdonság, hogy páholy-programunkat önkormányzatok számára is megnyitottuk, melyhez folyamatosan jelzik csatlakozási szándékukat kerületi illetve városi önkormányzatok” – hangsúlyozta Papp Szabolcs.
 

HÁTTÉR

 
1 2

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2023. március 1.

Idén először INOTA Fesztivál

2023. augusztus 31-én, egy üzemen kívüli hőerőműben indul a zenei és fényművészeti INOTA Fesztivál. Az INOTA Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, az idén 18 éves NVC rendezvényszervező kollektíva és a Centrum Production közös kezdeményezése. A hazai underground zenei és vizuális szcéna összefogásával létrejött esemény során az a cél, hogy megvalósuljon Magyarország legnagyobb olyan rendezvénye, amin nem csak előremutató zenei actek, de fényinstallációk, mappingek és egyéb kortárs vizuális alkotások is felsorakoznak. Tovább

2023. február 22.

Sir Tom Jones újra Budapesten

Tavaly nyári koncertjének elkerülhetetlen halasztását követően Sir Tom Jones alig várja, hogy 2023. július 1-jén visszatérjen Budapestre vadonatúj, Ages & Stages című turnéjával. A korábban megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek az új dátumra. Tovább

2023. február 21.

Budapestre jön a Guns N Roses

A Guns N’ Roses 2023-ban újra útra kel világkörüli turnéjával, stadionokban, fesztiválokon és arénákban fellépve a nyár és az ősz folyamán. Az utánozhatatlan rockbanda június 5-én Tel Avivban kezdi meg kiruccanását, majd a július 22-i athéni koncertjükig bejárják Európát. Július 19-én Budapesten, a Puskás Arénában is fellépnek! A turné augusztus 5-én folytatódik az észak-amerikai résszel, október 16-án a vancouveri koncerttel zárva a koncertkörutat. Tovább

2022. október 27.

Itt a 15. Fishing on Orfű teljes zenei programja

Közzétette teljes zenei programját a legbarátságosabb fesztivál hírében álló Fishing on Orfű. A jubileumi 15. fesztiválon a látogatók 4 nap alatt közel 150 zenei produkciót nézhetnek meg, a program bejelentésével egyidőben a napijegyek értékesítése is elkezdődött. Tovább

2022. október 27.

Mötley Crüe és a Def Leppard együtt jön Budapestre

A 2022-es év legnagyobb észak-amerikai stadionturnéját követően, amelyre több mint 1,3 millió jegyet adtak el, a világ ikonikus, leghíresebb rocklegendái, a Mötley Crüe és a Def Leppard 2023-ban kiterjesztik The World Tour elnevezésű turnéjukat a teljes világra! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky