3428 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2011. szeptember 2.

Józsefvárosi Napok - teljes program!

Copyright:

Szeptember második hétvégéjén újra birtokba vehetjük Józsefváros egyik legszebb és legzöldebb területét, a Bárka szomszédságában található Orczy Parkot, ahol a Józsefvárosi Napok keretében számtalan üdítő program vár minket, hogy még emlékezhessünk a nyárra.

JÓZSEFVÁROSI NAPOK AZ ORCZY PARKBAN

A JÓZSEFVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT RENDEZVÉNYE

A BÁRKA SZÍNHÁZ ÉS AZ ORCZY PARK SZERVEZÉSÉBEN

 

2011. szeptember 9-11.

Ingyenes rendezvény!

Rossz idő esetén is megtartjuk a programokat!

 
Megnyitó Fekete-Kovács Kornéllal és barátaival, Orczy Jazz a Tátrai Trenddel és Török Ádámmal, családi programok Halász Judittal, Bartha Tónival és a nagyranőtt gólyalábasokkal, esti kikapcsolódás az aranyhangú Megasztárosokkal: Tóth Verával, Tolvai Renátával, Kökény Attilával és Kállay Saunders Andrással. Ha ennyi nem elég, lesz még a gyerekek körében oly kedvelt MeseLadik a Bárka Színház művészeivel, lesznek különleges társasjátékok, kézművesfoglalkozások, bemutatkoznak a múzeumok, és egy különleges túra keretében a Budapest Beyonddal megismerhetjük a VIII. kerület ezerarcúságát is.
 
09. 09. PÉNTEK 
18 óra – Bárka Színház
 

MEGNYITÓ

 

INNEN-ONNAN – a Fekete-Kovács Kvintettel, az RTQ Vonósnégyessel és Kolonits Klárával

Fekete-Kovács Kvintett

Fekete-Kovács Kornél - trombita, szárnykürt
Bolla Gábor – tenorszaxofon
Szakcsi Lakatos Róbert – zongora
Soós Márton – nagybőgő
Mohay András - dob
Az RTQ Vonósnégyes Bujtor Balázs vezetésével
Kolonits Klára - koloratúr szoprán
 
A műsorban helyet kap a két különböző formáció önálló repertoárja is, de ezek mellett a legfontosabb az együttjáték. Az erre az alkalomra és különleges formációra íródott átdolgozások közt éppúgy megtalálhatók barokk szerzők kompozíciói, mint jazz dalszerzők sokat játszott örökzöldjeinek újraértelmezései. 
 
Orczy Jazz Est az Orczy Park Nagyszínpadán

20 óra - Előzenekar: Török Ádám & Horváth Misi 

 
Az első, az egyetlen és az utolsó magyar kereszteslovag, aki a mai napig gőzhajóval jár mindenhová….A Józsefvárosi Napokra is...
 
Török Ádám 1948. január 12-én született Budapesten. Gyerekkorában kezdett el fuvolázni, majd elvégezte a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola dzsessztanszakának előkészítőjét. 1965-ben - gimnáziumi évei alatt - kezdett el zenélni zenekarban. Pár évvel később, 1968-ban, a Dogs együttes énekes lett, majd ugyan ebben az évben megalapította a progresszív-rock-ot, blues-rock-ot és jazz-rock-ot játszó Mini együttest. 1974-ben kivált a Závodi János a zenekarból és helyére Tátrai Tibor került a Syrius-ból. Ettől kezdve a Mini jazz-rock-ot játszott, számtalan hazai és külföldi helyszínen, de közben folyamatosan cserélődtek a tagok.
 
1976-tól rendszeresen felléptek az Ifjúsági Parkban a P. Mobillal, majd az 1980-as évek elejétől megszűnik a Mini, s megalapítja a Mini RC-t (Robot Company) és a Tátrai-Török Tandemet. 1987-től 1990-ig Török szólókarrierbe kezdett, s fellépet Amerikában, Svájcban, Olaszországban és Ausztriában. 1990-ben fellépett a philadelphiai Freedom fesztiválon a svájci Jammin együttessel, majd egy évvel rá megalapította a R.A.B.B. (Rhythm and Blues Branch) nevű zenekart Závodi Jánossal.
 
1998. január 31-én jubileumi koncertet adott a Petőfi Csarnokban, ahol 30 éves zenei pályafutását és 50. születésnapját ünnepelte, majd még ugyan ebben az évben újra indult az addig szünetelő Mini együttes, ezúttal Török Ádám és a Mini néven. 1999-ben Pro Urbe Budapest-díjat kapott[1], majd 2003-ban egy Best Of Mini Jubileumi Koncertet adott az együttesével a Petőfi Csarnokban. 2004-től 2007-ig turnékon és fesztiválokon vettek részt, többek között Tel-Aviv-ban és Erdélyben is, a 2005-ben megjelenő Éjszakai harcos című lemez megjelenése alkalmából pedig szuper-koncertet adott ugyancsak a Petőfi Csarnokban.
 

20:45 Tátrai Trend: Kis-Duna keringő

 
Néhány zenész találkozik, kedvük támad együtt muzsikálni, az ötletek csak úgy sorjáznak – ebből szokott valami igazán érdekes és izgalmas kisülni. Az ország egyik legismertebb és legkedveltebb gitárosa, Tátrai Tibor többször volt részese hasonló „kalandnak”, amikor eleinte szinte még azt sem lehetett tudni, milyen zenét fog játszani új együttese, a végén mégis sportcsarnokok színpadán találta magát.
 
Hasonlóan indult a Latin Duó is, amely a nagy koncertekre kibővíti felállását, így zenélt együtt a két gitárossal pár éve a Művészetek Palotájában Glaser Péter (bőgő), Pintér Tibor (gitár) és Czibere József (ütőhangszerek). Tibusznak annyira megtetszett a velük való közös muzsikálás, hogy 2008 őszétől már ez a négyes alkotja a Tátrai Trend együttest.
Tátrai Tibor – Józsefváros díszpolgára:
 
Folyton keresem az újat. Leginkább azért, mert az újban mindig rengeteg energia feszül, mindenki éhes arra, hogy valami jót csináljon. Remek partnerekre találtam, már a próbák során kiderült, hogy a srácok mindent el tudnak játszani, s képesek vagyunk együtt lélegezni a zenében.
 
A Tátrai Trend szinte első koncertjét rögzítette és meg is jelentette. A Primőr című lemez nevéhez méltóan friss és talán kicsit nyers is volt, hiszen akkor még nem állt igazán össze a csapat. Egy év alatt viszont nagyon egymásra érzett a négy muzsikus, fellépéseik élményszámba mennek, jazzfesztiválon éppúgy visszatapsolják őket, mint nagy rockrendezvényeken. Elérkezett az ideje az első stúdióalbum készítésének. A Kis-Duna keringő címet viselő, tíz remek dalt tartalmazó anyag 2009 novemberében jelent meg.
 
Tátrai Tibor:
Nincs agresszivitás az albumon, a „na, most megmutatom, mit tudok” attitűdöt teljes mértékben elvetve arra koncentráltunk, hogy a számokat (még a gyorsabbakat is) a könnyedség, a játékosság és az elegancia jellemezze. A zenéről? Sorolhatnám a stílusokat, de inkább nem teszem, egyrészt, mert annyi van, másrészt nem volna több felsorolásnál. Mindent rá lehet húzni – és semmit sem... Minden dalnak más hangulata van, mi ebben érezzük jól magunkat, s úgy vettem észre, hogy kimondottan szereti a közönség is a változatosságot. 
 
09. 10. SZOMBAT
11:00 - PARK

Bartha Tóni Bábszínháza

Rózsa Sándor, a betyárok Jancsija – vásári bábjáték
 
Bartha Tóni, a vásári bábozás sokáig vitatott származású történelmi alakját, Paprika Jancsit szólítja életre. A Rózsa Sándor, a betyárok Jancsija című komédia pompás ötletre épül: Rózsa Sándor nem tud részt venni a róla szóló előadásban, mert éppen tömlöcben ül Szamosújváron, ezért Paprika Jancsi "ugrik be" helyette.
 
14:00-16:00 - PARK

Flamingó Cirkusz - Gólyalábasok felvonulása

 
A Flamingó társulata rutinos előadókból és lelkes kreatív fiatalokból alakult. Tízfős csapatuk tagjai képzett színészek, zenészek, artisták, képző- és életművészek.
 
14:00-16:00 - PARK

Ethnosound – Világzenei hangszerek az Orczy Parkban

16 óra - PARK

Méhes Csaba és a Brass in the Five – „Utcai Hu-Morzsák”

 
Méhes Csaba és a Brass in the Five 2007 óta alkotnak, dolgoznak együtt. Egyéni hangvételű, fergeteges humorú, élőzenés előadásaik osztatlan sikert aratnak itthon és külföldön egyaránt, s több díjat tudhatnak magukénak.
Az „Utcai Hu- Morzsák” a korábbi közös előadások és más darabok részleteiből összeállított interaktív produkció, utcai körülményekre adaptálva, rengeteg humorral, improvizációval - korhatár nélkül.
 
17:00-18:30 – Orczy Nagyszínpad

Józsefvárosi Zenekar

 
Az 51 fős józsefvárosi cigánymuzsikusokból álló zenekart másfél éve hozta létre az Önkormányzat közfoglalkoztatás keretében.
 
Művészeti vezető: Kathy-Horváth Lajos hegedűművész-zeneszerző, Érdemes Művész
 
A Józsefvárosi Cigányzenekar már több ízben bizonyította, hogy értékes szereplője a kerület kulturális életének, színvonalas koncertjeiket, fellépéseiket számtalanszor ismerte el hatalmas tapssal a közönség. A zenekarban korábban munkanélküli cigánymuzsikusok kaptak munkalehetőséget, közfoglalkoztatás keretében, melyet a Józsefvárosi Kulturális és Sport Nonprofit Kft., mint munkáltató finanszíroz. A zenekar léte, nemcsak azért fontos, mert félszáz családnak ad megélhetést, hanem azért is, mert ezzel Józsefváros egyik értékes és különleges kulturális örökségét, a cigánymuzsikát sikerül megmenteni és népszerűsíteni.
 

16-tól BEYOND BUDAPEST SÉTA 

’Józsefvárosi barangolás’ – látogatás a Körúton túl
Budapest Beyond Sightseeing
 
Találkozó: Szeptember 10-én szombaton 16 órakor az Orczy Parkban a ’faház/failak’ alatt.
Érkezés: Horváth Mihály tér
Tervezett létszám: érdeklődéstől függő, maximum 100 fő
 
Házigazdánk a Józsefváros. Mi pedig a kacskaringós utcák, a regélő terek, a színházak fülledt öltözőinek, műtermek ihlető fényeinek vendégei lehetünk.
 
2 órás vezetett helytörténeti jellegű séta. A séta ingyenes! Előzetes bejelentkezés nem szükséges. A program során meglátogatjuk a Bárka Színház nézők elől eldugott szegleteit, majd az Illésutca felé kanyarogva a Kálvária téren át jutunk el a Mátyás térre. Útközben kiderül hová lett a Kálváriáról a Kálvária és miről lehetne nemcsak hírhedt, de híres is a Mátyás tér. Innét a József utca rejtett művészeti kincsein át a Horváth Mihály térre sétálunk, hogy megemlékezzünk az alapítókról. A túra során számtalan helyi legenda éled újra, a homlokzatok mesélnek mesterségekről, szerelmekről a régmúlt szelleméről.
 
A Budapest Beyond sightseeng csapata 2007 óta vezet szocio-kulturális, városnéző sétákat Budapest VIII. kerületében. Specialitásuk, hogy a város mélyére hatolva annak valódi arcát, lakóit mutassák be. Programjaik során a múlt és a jelen átélhetővé, megérthetővé válik. Törekednek arra, hogy vendégeik interakcióba lépjenek a árosrésszel.
 
Budapest Beyond Sightseeing: 2010 Józsefvárosért-díj, 2009 'Jó gyakorlat' – Európai Bizottság, 2008 ’Legígéretesebb fiatal vállalkozása.
 
20:00 – Orczy Nagyszínpad
 

MEGASZTÁROK AZ ORCZY NAGYSZÍNPADON

 
Tóth Vera
 
2003 óta folyamatosan léteznek hazánkban zenés tehetségkutató tévéműsorok. Az azóta eltelt évek alatt számos fiatal előadót ismerhetett meg az ország a legkülönfélébb zenei stílusokból. Az első Megasztár győztesének neve a 2003 óta eltelt idő alatt méltán olvadt össze az Év legjobb hangja címmel, hiszen Tóth Vera varázslatos énekhangja és különleges egyénisége azóta is folyamatosan elbűvöli a közönséget. Négy albuma jelent meg, rengeteg önálló, saját dallal és videoklippel. A legnagyobb hazai ifjúsági zenei magazin olvasóközönsége Bravo Otto díjjal, míg a szakma 2008-ban Artisjus Zenei Díjjal ismerte el a fiatal énekesnő kivételes tehetségét. Karrierje azóta töretlen ível felfelé.
 
Tolvai Renáta
A Megasztár V. győztese
 
A nagyváradi lány az egyetlen versenyző, akit nem a nézők, hanem a zsűri juttatott tovább az élő döntőkbe. Reni számára innentől kezdve nem volt megállás. 19 évesen ő birtokolhatja az 5. Aranymikrofont, a 2010-es Év Hangja címet!
 
Kökény Attila
2010 Férfi Hangja
 
A jazzért és a klasszikusokért is rajongó Mega-jelölt tíz éve énekel és húsz éve üti a zongorabillentyűket. Tehetségét a családja fedezte fel, még gyermekkorában. A Megasztárba egy váratlan ötlettől vezérelve kamasz fia nevezte be. A döntőben mindössze pár szavazattal került a második helyre, így Ő lett az év férfi hangja. Sokan Máté Péter, valamint Zámbó Jimmy utódjaként emlegetik a tehetséges énekest.
Kállay-Saunders András
 
A lányok új kedvence Mester Tamás szerint át tudná alakítani a magyar popipart. Vajon jól látja az ítész? A New Yorkból érkezett srác Bolyki Balázst győzte le párbajban. Sokáig Őt tartották a műsor egyik favoritjának, végül a negyedik helyen végzett.
 
09. 11. VASÁRNAP
 
11:00 – Bárka Színház

MeseLadik 

 
A MESELADIK a gyermekek élő fantáziájukkal, színház-teremtő kreativitásukkal és szárnyaló képzeletükkel apró előadásokat hoznak létre együtt velünk, a Bárka színészeivel.
 
Az általában ismert, szokványos meseelőadásokkal ellentétben, itt a gyermekek nem csak kívülről nézőként nézhetik és élvezhetik az előadást, hanem a létrejöttében is aktívan, alkotóan is részt vehetnek. Együtt - itt és most. A mese mindig más lesz - mindig új és spontán, igazodik az aznapi elképzelésekhez. A színészek irányításával és segítségével együtt készítjük el a jeleneteket, a jelmezeket, a díszletet és az arcfestést is. Azt szeretnénk, ha a színház meghatározó spirituális élmény lenne a gyerekek számára.
 
16:00  - Orczy Nagyszínpad

HALÁSZ JUDIT előadása - "CSIRIBIRI"

 
Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit közel harminc éve énekli a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében - méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.
 
18 megjelent lemez után először egész estés filmkoncertet forgattak a művésznővel. A "Csirbiri" koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.
 
A gyerekek - Magyarországon elsőként - a Mosoly-Rend lovagjának választották. A Vígszínház tagja, - a magyarországi UNICEF elnökségi tagja. A magyar állam Jászai Mari - és Érdemes Művész - díjjal, a Magyar Köztársasági Tiszti Keresztjével, valamint Kossuth díjjal jutalmazta eddigi munkáját.
 
Szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között egész napos programok a Parkban
 

Sziluett Műhely különleges társasjátékai

 
A Sziluett Műhely kézzel faragott mesés játékországában középkori lovagok sakktáblán, eltévedt hercegnők, dinoszauruszok, boszorkányok, sárkányok és sok más fantáziafigura várja a különlegességeket kedvelő kicsiket és nagyokat.
 

Kézműves foglalkozások

Józsefvárosi múzeumok és gyűjtemények bemutatkozása

 

Bartha Tóni Bábszínháza bemutatja: Paprika Jancsi Csúzlizdája

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. szeptember 30.

Patti Smith a Liszt Ünnepen a MÜPÁban

Talán vannak még, akik emlékeznek Patti Smith első magyarországi koncertjére: a punk keresztanyjának 23 évvel ezelőtti fellépése a Sziget Fesztiválon azzal a katartikus momentummal zárult, ahogy Patti puszta kézzel letépte a húrokat a gitárjáról, mielőtt egy elegánsan hanyag mozdulattal a színpadon lévő egyik erősítőbe repítette a hangszert. 2021. október 13-án a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben valószínűleg nem kerül majd sor hasonló akcióra, de az biztos, hogy Patti Smith várva várt koncertje a Liszt Ünnepen valódi kultszenzáció. Tovább

2021. szeptember 30.

Scorpions lesz Budapesten

A legendás rockbanda visszatér egy új albummal és egy világkörüli turnéval! 2022 februárjában a SCORPIONS megjelenteti 19. stúdióalbumát Rock Believer címmel, majd útnak indul. A járvány alatt a zenekar visszavonult szülővárosuk, Hannover stúdiójába, és új dalokon kezdett dolgozni. Klaus Meine szerint az új dalok azért olyan pörgősek és erőtől duzzadók, mint a 80-as évekbeli albumaik, mert „úgy vettük fel a lemezt, mint egy banda egy koncerten, ugyanabban a szobában ülve, pont mint a 80-as években.” Tovább

2021. szeptember 28.

A TOOL Budapesten

A TOOL visszatér Európába a 2019-es Fear Inoculum néhány fellépése után. A várva várt koncertsorozat 2022. április 23-án rajtol el Koppenhágában. Tovább

2021. június 22.

Több mint száz új fellépőt jelentett be a jubileumi EXIT

Az eddig bejelentett nevek, így David Guetta, DJ Snake, Tyga, Robin Schulz, Asaf Avidan, Paul Van Dyk, Sheck Wes, Topic, Satori, Amira Medunjanin vagy a Laibach mellé több mint száz fellépő csatlakozott a jubileumi, 20. EXIT fellépőinek sorába. Az új nevekkel együtt, mint például Amelie Lens, Maceo Plex és Tijana T immár négy fesztiválszínpad programja lett teljes a Budapesttől mindössze 3 órás autóútra található rendezvényen. Tovább

2021. június 2.

A Fran Palermo is az EXITre tart

Szerbia június második felében az újranyitást tervezi, erről adott ki közleményt Ana Brnabić szerb miniszterelnök. Ezzel újabb hivatalos megerősítést nyert, hogy a régió első idei nagyfesztiválja minden bizonnyal az újvidéki EXIT lesz, július 8-11. között. A szervezők korábban már bejelentették, hogy olyan nemzetközi sztárokkal készülnek, mint David Guetta, DJ Snake, Tyga, Paul Kalkbrenner vagy a Sabaton. Hozzájuk csatlakozott a napokban Robin Schulz, Satori és a Fran Palermo is. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky