3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
PaFe 2011

2011. február 19. | Bényei Gabi

Megszületett a Pannónia Fesztivál hivatalos dala

Copyright:

A korábban Nyers néven futó Belmondo zenekar már most nagyon várja a nyarat, hiszen abban a szerencsében lehet részük, hogy a Pannónia Fesztivál őket kérte fel a hivatalos induló elkészítésére.

A zenekar tagjait korábban többek között olyan formációkban láthattuk, mint például a Kowalsky Mega Vega, Jamie Winchester és Hrutka Róbert, Balkan Fanatik.

Az első ismertebb daluk a „Lesz, volt, van” 2006 januárjában debütált, ezt követően pedig mind a rádiókban, mind a VIVA tv-n, ami akkor az egyetlen zenei tv-nek számított, gyakran lehetett hallani.

Első nagylemezük 2006 májusában jelent meg „Él ilyen Alien” címmel, majd ugyanezen a nyáron megkapták az első Viva Comet díj jelölésüket az új zenekarok kategóriájában.

A következő években a Belmondo koncertet koncertre halmozott. 2008 nyarán látott napvilágot második nagylemezük „Hogy nézel rám?” címmel. Erről az albumról a „Rocksztár” dalból kislemezt is kiadtak, és klip is készült. Sikereket értek el a második zene tv, az MTV indulása után is, majd a Petőfi rádió átalakulása is kedvezően hatott a zenekar hírnevére.


Legutóbbi, „Szájba rágót” címet viselő albumuk 2010 májusában jelent meg, ami különböző stílusok ötvözésével vált a rajongót kedvencévé. A „Drága lányok” című dal klipjében Peller Mariann is szerepel.


A Pannónia Fesztivál a Belmondo zenekart kérte fel a 2011-es PAFE hivatalos indulójának elkészítésére. Az eredmény egy pörgős, fesztiválozós nóta, melyet az alábbi linken lehet meghallgatni:

HALLGASD MEG ITT!

A tagok:

Czutor Zoltán (ének, gitár)
Pulius Tamás (ének, zongora)
Szabó Laci (gitár)
Reggel Feri (dob)
Temesi Berci (basszusgitár)

Bényei Gabi

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
dossantos 2011. febr.. 21.  11:04 1
"A korábban Nyers néven futó Belmondo zenekar" - azért azzal legyünk már tisztában, h a Nyers és a Belmondo két külön zenekar... csak Czutor Zoli személye közös bennük...!
   

2011. június 20.

Rossz szájíz, ahogy tudtam, hallottam, tapasztaltam – PAFE 2011

A PAFE szombati napja zeneileg nem volt valami felkavaró, ettől függetlenül a fesztiváli hangulat maximális volt. Mivel a három fősátor nagyjából egy térbe volt felállítva és minden más köréjük rendeződött egy koncertről sem maradtunk le. Legalábbis amire emlékeznünk kell. És némi botrány, egészen bulvári magaslatokba emeli a fesztivált. Tovább

2011. június 20.

Pozitív és negatív töltés Várpalotán – PAFE 2011

A Pannónia fesztivál erőssége egyértelműen az alacsony jegyárakban és a családias hangulatban keresendő. Rengeteg pozitív és negatív tulajdonsággal is rendelkezik, de ez általában a legtöbb fesztiválra jellemző. Lássuk mik voltak azok! Tovább

2011. június 18.

Rohadt szexi meglepetések, jövőre is – PAFE 2011

Hogy még mindig egy kicsit a PAFE pénteki napjánál maradjunk az előző részben a kevésbé maradandó koncerteket foglaltuk össze. Most azokról lesz szó, akikre valamiért szívesen/nem túl szívesen emlékszünk vissza. Tovább

2011. június 16.

Van, ami 2012-re lett halasztva – PAFE 2011

Az idei Pannónia Fesztivál pénteki napját nem csak a zenekarok, hanem mi is erősen kezdtük. Várpalota gránit kövekkel tűzdelt talaján az is kiderült, hogy ki bírja az alkoholt és ki nem, illetve az, hogy miért is maradt ki a Kalapács koncert az életünkből. A PAFE egy olyan hely, ahol a klasszikus punk kultúra még mindig felfedezhető. Tovább

2011. április 27.

Nézz mesét diafilmről, és Ossiant testközelből!

Táncház, filmvetítések, sportprogramok, szervezett túrák is színesítik a Pannónia Fesztivál 5 napos programsorozatát június 9-től a Várpalota melletti Cseri-parkerdőben.  A főszerep természetesen a zenéé: összesen 150 zenekar lép fel, köztük az amerikai Twisted Sister, illetve a PeFe-Lángoló Gitárok VIP Teraszról megtekinthető Ossian. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky