3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2010. április 13.

A West Balkánban a szexi Client!

Copyright:

Egyenruha-fétis és különleges utópisztikus hangzás, amely a néhai Gentle People után újra felütötte a fejét Angliában, köszönhetően a Client nevű (lány)bandának. Akik most jól ellátogatnak Budapestre, jelesen április 21-én – szerdán – a vadiúj West Balkánba. Előzenekar a disco-elektro-punk vonulat magyar képviselője, a Hangmás lesz.

Valamiféle magyarországi turnét fut a Client nevű különleges, elektro lányformáció, hiszen az április 21-i budapesti West Balkán-beli fellépésüket követően másnap, a Pécsi Egyetemi Napokon is tiszteletüket teszik. Így, aki nem jut el Pécsre, az sürgősen váltsa meg a belépőjét, mert egy garantáltan különleges élményben lesz részük! Előzenekar a Hangmás lesz!

Hangmás

"Fogd meg ezt a ritmust és ess szét vele
Mondta a zajban és elfordult tőlem
Láttam magam kiszállni előre
Igen valaki ma este megsérülhet…"

Funeral party-k - végtelen éjszakák: szuggesztív színpadi megjelenés, zaj és káosz, amit kimért és merev dallamok váltanak. Szokatlan effektek, sodró dob/basszus ütemek, karcos gitárok és szőnyegszintetizátor. Mindezek tetejében pedig ott vannak az énekes/frontember szlogenszerű szövegei.

A Hangmást nehéz elhelyezni bármilyen zenei kategóriába. Zenéjükben fölfedezhető a disco-electro-punk hármas, a korai new wave és a garázs rock is. Első koncertjeiktől kezdve jellemző rájuk, hogy frenetikus zenéjük könnyedén magával ragadja a közönséget.

Client (UK)

A Client egyike a legextravagánsabb brit formációknak – a zenekar produkciójának elválaszthatatlan része az egyenruha-fétis (a két énekeshölgy rendre stilizált stewardess-uniformisban feszít), s mindezt átszínezi a sajátos glamour-girl esztétika, s némi rejtélyes személytelenség. Eredetileg titokzatos lányduóként indultak, akiknek névből is csak Client A illetve B jutott – ma már persze tudjuk, hogy Client A tulajdonképpen Kate Holmes, a Technique nevű korábbi szintipop csajduó beltagja (amúgy Alan McGee Creation- kiadófőnök és Death Disco-alapító felesége), a B-verzió pedig Sarah Blackwood, a Dubstar nevű, most éppen szunnyadó fázisban lévő indie-banda énekesnője. Utóbb más zenésztársak is csatlakoztak hozzájuk, főként az élő fellépések alkalmával – ilyenkor akár még négy bónusz „ügyfél” is gyarapíthatja a színpadképet. S persze a duó zenéjéről sem szabad elfeledkezni: a Client produkcióját főként a korai elektronikus tánczenék, a new wave/elektropop bandák kicsit hűvös, ám mégis melodikus hangzása inspirálta – e zenei program, s a maguk robotikus módján mégis csak megkapó és fülbemászó Client-slágerek eddig (2004 óta) négy sorlemezt (utoljára a tavalyi Command), számos élő és remixalbumot, s számtalan EP-/maxit töltöttek meg.

A Client jól ismert meglepő kollaborációiról is: lemezen vendégszerepelt Carl Barat (ex-Libertines, Dirty Pretty Things), Pete Doherty (ex-Libertines, Babyshambles), Martin Gore (őt nem kell bemutatni), Tim Burgess (Charlatans) és énekeltek duettet Douglas McCarthy-val (Nitzer Ebb!) is.

A Client-et szerencsére már láthatta a fővárosi publikum és akik ott voltak tanúsíthatják, hogy egy profin megcsinált, szórakoztató, igazi elektropop kabarét kaphatunk tőlük, egy olyan produkciót, mely tényleg lejön a színpadról.


Április 21.
21:00 Hangmás koncert
22:30 CLIENT (UK) koncert
Belépő elővételben: 1700 Ft, helyszínen: 2000 Ft

utána a Bajcsy teremben :
Dictator & Hussar (Death Disco Budapest)

utána a nagyteremben 23:00-tól REWIND
23:00 Palotai, Cadik, MC Zeek
Visual: Csürhe

Belépő: 600 Ft

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 12.

Bocsánat - befejezi a közös zenélést a Kistehén

A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös játékot. Azonban mielőtt végleg elköszönnének közönségüktől, a záróévben még megmerítkeznek a nyárban és a fesztiválokban. A Kistehén utolsó budapesti koncertje július 30-án lesz a Budapest Parkban. Aztán ezt is elviszik magukkal. Tovább

2020. március 7.

Budapesti klubkoncert kedvéért szakítja félbe fesztiválturnéját a Belle and Sebastian

A zenei szívmelengetés skót királya (és királynője), a Belle and Sebastian 2020. június 23-án a budapesti A38 Hajó színpadán ad majd koncertet. Első magyarországi fellépésük azért is különleges, mert ez lesz az egyetlen klubkoncert, amelynek kedvéért a zenekar kitérőt tesz nyári fesztiválturnéján, árulta el az A38. Tovább

2020. március 6.

Egy Van – látványos Kelemen Kabátban EP bemutató az Akváriumban

Miközben bemutatták a Végtelen című dalukra készült klipet a VOLT Film augusztusban indult utazós mozijának - a Road Movie  - egyik epizódjaként,  minden eddiginél fergetegesebb bulira készülnek, ami nem más, mint az  „Egy Van” című EP bemutató nagykoncertjük március 6-án az Akváriumban, amely minden eddiginél látványosabb lesz!
  Tovább

2020. február 26.

TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ 2020 – FOLKARÉNA 2020

Harminckilencedik alkalommal rendezik meg az élő népművészet összművészeti fesztiválját, az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt 2020. március 20-22. között, közel 2600 közreműködővel. A fő helyszín most is a Papp László Budapest Sportaréna lesz, ahol a küzdőtéren zajlanak majd az egymást váltó táncházak forgataga és a népművészeti vásár, valamint az esti gálaműsorok, de az összes további kisebb-nagyobb termet is kitöltjük párhuzamosan futó programjainkkal. Tovább

2020. február 26.

Hazalátogat Alanis Morisette

A hétszeres GRAMMY®-díj nyertes, multi-platina eladásokkal rendelkező énekesnő, Alanis Morissette 12 év után újra fellép Magyarországon, a Papp László Budapest Sportarénában. A koncerten egyrészt a világkörüli turnéja, valamint a Jagged Little Pill album 25 éves évfordulójának ünneplésére kerül sor, másrészt remélhetőleg az egyelőre párszavas magyartudását is gyakorolni, bővíteni fogja az énekesnő! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky