3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2010. március 24.

Érkezik a IV. Athe Sam fesztivál a Gödörben

Copyright:

Természetesen ez még nem az Athe Sam fesztivál, az továbbra is június elején várja barátait és az érdeklődőket a Gödör Klub minden zugában, termében, teraszán! Ez a két nap előzetes, ha tetszik ízelítő. A IV. Athe Sam! Roma Összművészeti Fesztivál pontosan május 31-június 6. között lesz, ahol sztárvendégünk a Chico and the Gypsies (ES/Rumba Catalana)!

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek

A márciusi hétvége kétnapos kedvcsináló programja romapolitikai szakértők kerekasztal-beszélgetésével nyit. Mivel a Gödör Klub fontos feladatának tekinti a párbeszéd lehetőségének megteremtését, ezért fórumot kíván teremteni a cigánysággal kapcsolatos politikai elképzelések nyilvánosságának, az első ilyen beszélgetés pénteken 16:00-kor kezdődik „Jövőbelátók beszélgetnek a cigánykérdésről” címmel.

A kerekasztallal párhuzamosan Julcsi, az Athe Sam Fesztivál állandó jósnője személyre szabott jóslást is vállal a szomszéd teremben.

A zenei programot a a Goulasch Exotica kezdi este 21:00-kor. A 2007 februárjában alakult zenekar tulajdonképpen az elektronikus underground zene három régi veterán művelőjének (Jutasi Tamás, Nafta, Suefo) közös projektje. Ők alkotják a banda gerincét, és számos kiváló hazai és külföldi vendégzenész szerveződött köréjük, többek között a Szilvási Gipsy Folk Band, a Kistehén Tánczenekar, Szalóki Ági, Krsa, Beck Zoltán és az olasz Mau Mau. A lemezlovag-trió a kezdetektől fogva élőzenével vette magát körül, és így megszületett egy koncert-kompatibilis zenekar, énekesekkel, hegedűs, brácsás, tangóharmonikás és ütőhangszeres muzsikusokkal.

Őket a Pad Brapad követi Franciaországból, a hat lelkes és túlfűtött zenész: két hegedű, egy harmonika, két lemezjátszó, egy bőgő, ütős hangszerek és egy dobfelszerelés…Íme az új zenei irányzat: az urban gypsy!

A Folkfree zenekar zárja a sort, a tekerőlant-alapú magyar népzenét mindenféle elektronikus és világzenei stílusokkal ötvöző remek csapat a cigánymuzsikák világába is kikacsint.

A koncertek között Balogh Katesz tánccsoportja ad ízelítőt a cigánytánc világából. Balogh Katesz 9 éves kora óta táncol, több roma együttesnek és táncszínháznak tagja volt. Fontosnak tartja megőrizni a hagyományos nagyecsedi cigánytáncot és kultúrát. Több éve tanít roma és nem roma származású felnőtteket. 2008-ban, első roma nőként elnyerte a Népművészet Ifjú Mestere Díjat, táncos szólista kategóriában.

A tánczenéről reggelig DJ Pozsi gondoskodik.

Másnap, szombaton sosem látott mulatság várható a Gödörben: a Riddim Colony és a Parno Graszt, a jamaikai stílusú magyar reggae banda és az autentikus cigányzenekar koncertezik az összefogás és a határtalan jókedv jegyében, de együttmuzsikálás is várható! Balogh Katesz tánccsoportja ezen az estén, az erre az alkalomra, a Parno Graszt zenéjére készített táncelőadással lép fel.

A koncertek után DJ Jutasi táncoltatja a nagyérdeműt reggelig.

A kétnapos rendezvény első napja ingyenesen látogatható, a második napon 1500 Ft-os jegyek a rendezvény napján, a helyszínen válthatók.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. május 6.

A kelta punk legnépszerűbb csapata visszatér Budapestre

Jó és rossz időkben a zene felé fordulunk. Lemezgyűjteményeink és lejátszási listáink átsegítenek minden nehézségen és bajon, amit elénk hoz az élet. Amint megnyomod a lejátszás gombot, a fájdalom elmúlik. The Dropkick Murphys koncert lesz 2022. február 9-én a Budapest Arénában! Tovább

2021. április 12.

Figyelem! Virtuális Glastonbury lesz!

Magyarországról is követhető lesz a Glastonbury Fesztivál online koncertje. A világ egyik legismertebb fesztiváljának szervezői május 22-én különleges streamkoncerttel jelentkeznek a Glastonbury kultikus helyszíneiről. A Live At Worthy Farm elnevezésű ötórás műsorban fellép a Coldplay, Damon Albarn, HAIM, IDLES, Jorja Smith, Kano, Michael Kiwanuka, Wolf Alice és DJ Honey Dijon. Tovább

2021. március 4.

Dagny az Akvárium Klubban

Minden egyes új dalával és fellépésével folyamatosan ámulatba ejti és meglepi közönségét. Noha Dagny Norvoll Sandvik egy tehetséges zenészcsaládban nőtt fel a norvégiai Tromsøben, a dalszövegírás és a zene iránti igazi szenvedélyét a 20-as évei elején találta meg, amikor Londonba költözött. Tovább

2021. február 13.

Többek között Budapesten tér vissza a The Weeknd

A 2022-re meghirdetett világkörüli The Weeknd turné az átütemezett észak-amerikai és európai koncertkörút az iránt óriási érdeklődés. Ez a várva várt, szenzációs visszatérő koncert 2022. november 4-én a Budapest Arénában is látható lesz! A jegyértékesítés az énekes Super Bowl fellépését követően, február 8-án el is indult. Tovább

2021. január 20.

Főzzünk embert és együnk tudományt! - a Tudósok ökumenikus diétakoncertje Afrikából

Mit tehet a zenész, ha nem koncertezhet? – teszik fel a kérdést brit, magyar és karagandai tudósok, s mivel immár globális az imperialista kapitalizmus, amelyben elvárt, hogy smileyval a kopoltyúnkon boldog halakként ússzunk, a válasz nem lehet más a túlélés feltételeinek a megteremtése céljából, mint az öröm- és pénzszerzés egyéb módjainak a felkutatása. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky