3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2009. július 27.

Rio Summer Festival - Ez mi ez?

Copyright:

Morcheeba, Roger Sanchez, Sander van Doorn, ATB, Chris Lake, Markus Schulz, Funkerman és Laidback Luke, hogy csak a nagyobb neveket említsük. Erre a lineupra számíthat az, aki kitekint a Café del Rio-ba ezen a héten, hiszen öt napon keresztül csapatják a DJ-k a bulikat.

Igen kellemes felhozatallal kell szembenéznünk, így két héttel a Balaton Sound után. Talán pont ezért is esik olyan jól, hogy az elektronikus zenei fesztiválszezon csak tovább folytatódik, és nem hagyja leülni agyunk eme féltekét. A Rio azon helyek közé tartozik, ami az utóbbi években ráállt a koncertekre is, bár lehet nem kéne mondjuk Dr. Alban nevével dicsekedni, de hát ez is megesik. Viszont most tényleg egy kőkemény hetet kapunk az arcunkba, úgyhogy partykellékekkel elő!

Hétfő:

Amolyan bemelegítő nap, de annak kitűnő, hiszen hatalmas neveket vehetünk figyelembe. Srácok, ezt nem is kell tovább ecsetelni, Dolly Roll, Szűcs Judit, Dévényi Tibi bácsi… ha ezt túléljük, akkor a többi négy nap már csak levezetés lesz.

Kedd:

Este hatkor az Anima Sound System veszi birtokba a színpadot, és bár eddig nem igen tudtuk volna elképzelni, hogy a Petőfi-híd ezen oldalán is felléphetnek, hát most megteszik. Őket a híresneves Morcheeba követi, akik bár az idők során átalakultak, hiszen a trip-hop és downtempo mellett igencsak belenyaltak a pop világába is, ez azonban csak jót tett nekik.
Záróakkord Karányi Dani fellépése lesz, aki mindenbe belenyúl és mindezt jól is csinálja, úgyhogy remek kis kedd estét varázsolhat nekünk.

Szerda:

Ez a nap már valóban az éjszakázásról szól, hiszen a magyar vonal képviseletében az esti órákat Kaufer, Hamvai és Muzzaik társaságában tölthetjük. Éjféltől azonban Roger Sanchez veszi át a lemezjátszók feletti irányítást. Három órás szettet ígér nekünk, amibe legújabb ’Relase Yourself’ válogatásának nyolcadik darabjáról is ízelítővel szolgálhat. Hajnalban az idén már hazánkban járt Sander van Doorn teszi ismét tiszteletét. A tulipánföldek rangos DJ-je csütörtök reggelig biztos nem hagyja cserben a közönséget.

Csütörtök:

Poleposition és Császár Előd bemelegítése után Chris Lake munkáját követhetjük nyomon, amire mindenképp már érdemes lesz leérni a Rio-ba, hiszen őt két trance isten követ majd. Az első André Tannenberger, aki az évtized egyik legdallamosabb slágergyárosa és aki miatt most nem kell leutaznunk a Balatonra, hanem elég a Duna partján kikötnünk. Idén régi dallamokkal és új zenei stílusokkal megspékelt lemezzel jelentkezett, jó lesz élőben is meglesni miként szól a dolog. ATB-t a hazánkat szintúgy megjárt Markus Schulz követi majd, akinek fellépése talán a leginkább várt buli lesz. Mindehhez hajnali fél háromkor állhat neki, úgyhogy péntekre mindenki vegyen ki szabit, vagy a Rio-ból induljon munkába.

Péntek:

A péntek este ismét a magyar DJ-ké, hiszen Kaufer, Junior és Hamvai küldi majd egészen Funkerman érkezéséig. A holland DJ tavaly már bemutatkozott a Rio-ban, úgyhogy aki akkor ott volt, már tudja mire képes, aki pedig nem, annak itt a remek lehetőség, hogy beleássa magát a house rejtelmeibe. A house fapapucsot Laidback Luke veszi majd fel és rápörgeti az embereket a zárónapra mondjuk egy kis „Show Me Love”-val. Végezetül idéznénk Luke mottóját: "Addig nem nyugszom, míg a legtöbbet nem tudom nyújtani: Annyi zenét annyi emberrel szeretnék megosztani amennyi csak lehetséges!"

Kezdődjék hát a karnevál!

mango

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. szeptember 25.

Két Budapest Ritmo!

2020. október 9–10. között jön az eddigiektől eltérő Budapest Ritmo Piknik 15 ingyenes szabadtéri világzenei koncerttel. A CAFe Budapest nyitányának teljes line-upja a Budapest Ritmo Piknik weboldalán olvasható. Vírusmentes, piknikelős, zenefelfedezős koraőszt mindenkinek! Tovább

2020. szeptember 7.

Alkalmazkodik a járványhoz a budapesti WOMEX

A szervező Hangvető budapesti eseményekről, innovatív nemzetközi digitális megvalósításról egyeztet. A WOMEX (Worldwide Music Expo) 2020-as eseményét idén részben virtuálisan valósítják meg, jelentette be a magyar szervező, a Hangvető és a főszervező berlini Piranha Arts. A nemzetközi világzenei fesztivál programjai az eredeti időpontban várhatóan világszerte online elérhetőek lesznek majd, a szervezők jelenleg az esemény pontos helyszíni és online megvalósulásáról egyeztetnek. Tovább

2020. szeptember 3.

A Plázson még tart a nyár

Bár egy meglehetősen rendhagyó szezont búcsúztathatunk, szerencsére a Plázson még szeptember elején is tart a nyár, ahol nemcsak az utolsó meleg napokat élvezhetjük a Balaton legszebb partszakaszán, de még a hamisíthatatlan, plázsos bulikban is megmerítkezhetünk: szeptember első szombatján nappali Beach Party és Necc Party lesz a kínálatban, míg az utolsó hétvégéről szeptember 11-én a Kowalsky meg a Vega gondoskodik majd. Tovább

2020. augusztus 26.

Vadonatúj klippel jelentkezik a USEME

A tavalyi Nagy-Szín-Pad nyertes zenekar Leszel-e még? című dalához forgatott videót. A történet két főszerepét a Balázs Béla-díjas Dér András és felesége, Dér Denisa színésznő alakítja. Tovább

2020. augusztus 18.

Ibizai hangulat a balatonfüredi SunCity-ben

A nagyszínpados produkciók nélkül, mégis forró klubhangulatban telik a nyár az északi part legnagyobb szórakozókomplexumában. A szezon egyik záróakkordja az augusztus 19-i jubileumi RetroStars X buli lesz, majd 2020. augusztus 29-én a house zene egyik legnagyobb világsztárja érkezik! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky