3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2009. július 27.

Rio Summer Festival - Ez mi ez?

Copyright:

Morcheeba, Roger Sanchez, Sander van Doorn, ATB, Chris Lake, Markus Schulz, Funkerman és Laidback Luke, hogy csak a nagyobb neveket említsük. Erre a lineupra számíthat az, aki kitekint a Café del Rio-ba ezen a héten, hiszen öt napon keresztül csapatják a DJ-k a bulikat.

Igen kellemes felhozatallal kell szembenéznünk, így két héttel a Balaton Sound után. Talán pont ezért is esik olyan jól, hogy az elektronikus zenei fesztiválszezon csak tovább folytatódik, és nem hagyja leülni agyunk eme féltekét. A Rio azon helyek közé tartozik, ami az utóbbi években ráállt a koncertekre is, bár lehet nem kéne mondjuk Dr. Alban nevével dicsekedni, de hát ez is megesik. Viszont most tényleg egy kőkemény hetet kapunk az arcunkba, úgyhogy partykellékekkel elő!

Hétfő:

Amolyan bemelegítő nap, de annak kitűnő, hiszen hatalmas neveket vehetünk figyelembe. Srácok, ezt nem is kell tovább ecsetelni, Dolly Roll, Szűcs Judit, Dévényi Tibi bácsi… ha ezt túléljük, akkor a többi négy nap már csak levezetés lesz.

Kedd:

Este hatkor az Anima Sound System veszi birtokba a színpadot, és bár eddig nem igen tudtuk volna elképzelni, hogy a Petőfi-híd ezen oldalán is felléphetnek, hát most megteszik. Őket a híresneves Morcheeba követi, akik bár az idők során átalakultak, hiszen a trip-hop és downtempo mellett igencsak belenyaltak a pop világába is, ez azonban csak jót tett nekik.
Záróakkord Karányi Dani fellépése lesz, aki mindenbe belenyúl és mindezt jól is csinálja, úgyhogy remek kis kedd estét varázsolhat nekünk.

Szerda:

Ez a nap már valóban az éjszakázásról szól, hiszen a magyar vonal képviseletében az esti órákat Kaufer, Hamvai és Muzzaik társaságában tölthetjük. Éjféltől azonban Roger Sanchez veszi át a lemezjátszók feletti irányítást. Három órás szettet ígér nekünk, amibe legújabb ’Relase Yourself’ válogatásának nyolcadik darabjáról is ízelítővel szolgálhat. Hajnalban az idén már hazánkban járt Sander van Doorn teszi ismét tiszteletét. A tulipánföldek rangos DJ-je csütörtök reggelig biztos nem hagyja cserben a közönséget.

Csütörtök:

Poleposition és Császár Előd bemelegítése után Chris Lake munkáját követhetjük nyomon, amire mindenképp már érdemes lesz leérni a Rio-ba, hiszen őt két trance isten követ majd. Az első André Tannenberger, aki az évtized egyik legdallamosabb slágergyárosa és aki miatt most nem kell leutaznunk a Balatonra, hanem elég a Duna partján kikötnünk. Idén régi dallamokkal és új zenei stílusokkal megspékelt lemezzel jelentkezett, jó lesz élőben is meglesni miként szól a dolog. ATB-t a hazánkat szintúgy megjárt Markus Schulz követi majd, akinek fellépése talán a leginkább várt buli lesz. Mindehhez hajnali fél háromkor állhat neki, úgyhogy péntekre mindenki vegyen ki szabit, vagy a Rio-ból induljon munkába.

Péntek:

A péntek este ismét a magyar DJ-ké, hiszen Kaufer, Junior és Hamvai küldi majd egészen Funkerman érkezéséig. A holland DJ tavaly már bemutatkozott a Rio-ban, úgyhogy aki akkor ott volt, már tudja mire képes, aki pedig nem, annak itt a remek lehetőség, hogy beleássa magát a house rejtelmeibe. A house fapapucsot Laidback Luke veszi majd fel és rápörgeti az embereket a zárónapra mondjuk egy kis „Show Me Love”-val. Végezetül idéznénk Luke mottóját: "Addig nem nyugszom, míg a legtöbbet nem tudom nyújtani: Annyi zenét annyi emberrel szeretnék megosztani amennyi csak lehetséges!"

Kezdődjék hát a karnevál!

mango

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. április 12.

Figyelem! Virtuális Glastonbury lesz!

Magyarországról is követhető lesz a Glastonbury Fesztivál online koncertje. A világ egyik legismertebb fesztiváljának szervezői május 22-én különleges streamkoncerttel jelentkeznek a Glastonbury kultikus helyszíneiről. A Live At Worthy Farm elnevezésű ötórás műsorban fellép a Coldplay, Damon Albarn, HAIM, IDLES, Jorja Smith, Kano, Michael Kiwanuka, Wolf Alice és DJ Honey Dijon. Tovább

2021. március 4.

Dagny az Akvárium Klubban

Minden egyes új dalával és fellépésével folyamatosan ámulatba ejti és meglepi közönségét. Noha Dagny Norvoll Sandvik egy tehetséges zenészcsaládban nőtt fel a norvégiai Tromsøben, a dalszövegírás és a zene iránti igazi szenvedélyét a 20-as évei elején találta meg, amikor Londonba költözött. Tovább

2021. február 13.

Többek között Budapesten tér vissza a The Weeknd

A 2022-re meghirdetett világkörüli The Weeknd turné az átütemezett észak-amerikai és európai koncertkörút az iránt óriási érdeklődés. Ez a várva várt, szenzációs visszatérő koncert 2022. november 4-én a Budapest Arénában is látható lesz! A jegyértékesítés az énekes Super Bowl fellépését követően, február 8-án el is indult. Tovább

2021. január 20.

Főzzünk embert és együnk tudományt! - a Tudósok ökumenikus diétakoncertje Afrikából

Mit tehet a zenész, ha nem koncertezhet? – teszik fel a kérdést brit, magyar és karagandai tudósok, s mivel immár globális az imperialista kapitalizmus, amelyben elvárt, hogy smileyval a kopoltyúnkon boldog halakként ússzunk, a válasz nem lehet más a túlélés feltételeinek a megteremtése céljából, mint az öröm- és pénzszerzés egyéb módjainak a felkutatása. Tovább

2020. december 14.

Különleges stream koncertet ad a Kiscsillag

A Kiscsillag zenekar egy interaktív bulival zárja az évet, hogy a közönség bepótolhassa az idén elmaradt találkozási lehetőségeket. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky