3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2009. július 27.

Ős-lemezlovagok a Rioban

Copyright:

Immáron 9. éve a főváros egyik kedvelt szórakozóhelye a fiatalok körében a Cafe del Rio. Méltán hisz a fiatalok körében népszerű hazai és külföldi előadókat állították ezeddig reflektorfénybe. Idén gondoltak egy merészet és egy másik generációt képviselő közönséget szeretnének a nézőtéren látni. A hazai disco történelem legendás lemezlovasait és a honi disco korszak előadóinak biztosítanak pódiumot július 27-én (hétfőn) este 8 órától másnap hajnalig.

Riskó Géza 1989-ben Arató, B.Tóth, Cintula, Dévényi élet és pályafutását írta meg egy könyvben és utoljára ők négyen 20 éve dolgoztak egy műsorban, akkor is teltházzal. Nem kis szervezőmunkával idén erre a napra sikerült összeegyeztetni egy tervek szerint szenzációs estére mind a négyüket. A régi idők zenéivel, és napjaink fantasztikus technikai lehetőségeivel mutatják majd be ők négyen, hogy mitől is szökött akkoriban és most is magasra a „disco láz”…. Video projektorok  (ledfal), horizontális és vertikális fényvetők, lézer, tükörgömbök, digitális hangtechnika, az elegáns disco fiestára berendezett vendég és tánctér biztosítják a professzionális technikai lebonyolítást és a négy műsorvezető személye garancia lesz a jó hangulatra.

Arató András – Arató Disco

1974. óta mint a fellépők legfiatalabbja, élő fellépéseken vívta ki országos hírét, olyan legendává vált klubokban adott műsorai tették emlékezetessé munkásságát, mint a velencei Hi-Fi popbázis, a Váci utcai Bölcs Bagoly, Tisztiház, Közgáz Dunaparti Klub, számos ifjúsági- diáktalálkozó, határon innen, határon túl. Napjainkban is aktív, műsorának specialitása a „zenés időutazás” a retrotól a legújabb slágerekig és mindezt video disco keretében. A video disco már magában is retro hangulatot idéz. A video klipek képanyaga révén a Village People, Boney M, Gloria Gaynor, szinte „személyesen” vannak jelen a bulin.

Pályafutása határon túl is öregbítette a magyar disco hírnevét, Moszkvában az Olimpiai faluban és a VIT-en, Németországban számos disco megmozduláson és a tengerentúlon is emlékezetesség tette a magyar lemezlovas szakmát. Ígérete szerint erre az estére csúcsformában érkezik, mert nem akar lemaradni a nagy elődök mögött, mert annak idején azt a célt tűzte ki, hogy olyan híressé válik majd egyszer mint a nagy elődök. Este 10-kor túráztatja meg elsőként az este folyamán a technikát és teszi próbára a táncoslábúakat.

Tervek szerint másfél órás lesz a programja. Munkásságáért a fiatal lemezlovasok (Magyar Lemezlovas Egyesület)  ÉLETMŰDÍJJAL tüntették ki ebben az évben, elismerve múltját és jelenlegi aktivitását.

Ezt követően a Dolly Roll fél playback technikával idézi fel a 80-as évek elejét 15-20 percben, majd következik:

B.Tóth László

Kezdetekkor mint a magnós klub egyik legaktívabb tagja kötelezte el magát a mai napig tartó szerelmével, a pop és disco zenével. Számos, nevével fémjelzett klub üzemelt a 70-es 80-as években. Közülük is kiemelkedik a Discoteque 4, és a Csillagfény produkciók. A magyar rádiózás egyik műfaj alapító lemezlovasa, a 80-as években „forradalmi” újításként honosította meg az effektekkel színesített rádió Dj műfajt, méltán volt az egyik leghallgatottabb műsor az általa vezetett Poptarisznya. Nevéhez fűződik az első magyar disco mix (Neoton dalok) és még számos lemezkiadvány POPTARITOP címmel több éven keresztül. Az Ő nevéhez fűződik (1989-ben) az első magyar nyelvű kereskedelmi adó létrejötte a Calypso 873 rádió.

Jelenleg is aktív, számos nagy retro buli házigazda lemezlovasa. Ő 2007-ben kapta „az utódoktól” az ÉLETMŰDÍJAT.

B.Tóth László műsorát követően a színpadon Szűcs Judith fél palyback műsora idézi a 70-es 80-as évek disco hangulatát.

Keresztes CINTULA Tibor

A magyar disco műfaj alapító lemezlovasa. A 60-as években az akkoriban tiltott nyugati popzene első számú importőre volt. A Fővárosi Művelődési Házban Ő alapította meg a magnósklubot, ahonnan nagyon sok későbbi lemezlovas szerezte be a zenei repertoárját és indította el a disco-mozgalmat. Az első fővárosi disco klub SAROKHÁZ indította el a magyarországi disco klubok azóta is véget nem érő történetét… Az egyik legszebb hangú magyar műsorvezető, hangtónusa a tengerentúli és az európai radio Dj-ket idézi. Erre az estére a pályafutását jellemző táncolható, házibulikat idéző melódiákat ígéri a közönségnek, a tőle megszokott Cintulás összekötő szövegekkel. Ő volt a műsorvezetője az első magyar szépségversenynek és számos hazai és külföldi együttes koncertjének.

Cintulát követően:

Csepregi Éva fél playback koncertje. Az első magyar disco zenekar a Neoton repertoárjából biztatja majd a közönséget, hogy a buli „Holnap hajnalig” tart. Ezt a melódiát az elmúlt évszázad slágerévé választott a Magyar Televízió közönsége.

Dévényi Tibor – Tibi bácsi

Parodista műsorvezetőként vált országosan ismertté, mint az Illés, Metro, Omega országos turnék konferansziéja és már a 70-es évek elején a Dévényi Discok az akkori tinédzserek kedvenc szórakozóhelye volt. A Magyar Televízió telefonos vetélkedői tovább öregbítették hírnevét. Nevéhez fűződik a gyerekek körében méltán népszerű Három kívánság megérdemelt több évtizedes sikersorozata… Ebben a műsorban is villogtatta discos vénáját és az azóta már védjegyévé vált pöttyös labdákkal biztatta táncra – tapsra gyerek közönségét, akik azóta már minden bizonnyal családot alapítottak. A retro hullám ismét a csúcsra dobta, számos városi rendezvény nagyszínpadára, ifjúsági és tömegtalálkozókon idézi fel pályafutását felölelő népszerű dalokkal a disco műfaj kezdetét és báját, bemutatva, hogy a közönséget aktivizálni kell, mert magától senki sem lelkesedik...

Napjaink egyik népszerű celebje, médiajelensége. A rendezvény fináléjaként minden bizonnyal emlékezeteset nyújt majd idősnek, fiatalnak egyaránt.

A rendezvény szervezői a vendéglátással is kapcsolódnak a műsorhoz, retro árakon este 10-ig a 70-es 80-as évek legendás magyar üdítő italát, a Márkát kínálják több ízben a nagyérdeműnek, de lesz zsíros kenyér hagymával és számos kínálat az idők klubmenüiből…

A Cafe del Rio már 18 órától várja a vendégeket, a műsorkezdésig 70-es, 80-as évekbeli discosztárok video klipjeit láthatják, hallhatják, majd sötétedéskor indul majd a zenés őrület.

Az esemény a magyar disco történelem szinte megismételhetetlen produkciójának ígérkezik, mert mind a négy fellépő elfoglaltsága okán nem tervezi, hogy megismétlik a közös munkát.

DISCO ABCD
2009. JÚLIUS 27.
CAFE DEL RIO (PETŐFI HÍD BUDAI HÍDFŐ)

Arató András
B.Tóth László
Keresztes Cintula Tibor
Dévényi Tibor

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. december 14.

Különleges stream koncertet ad a Kiscsillag

A Kiscsillag zenekar egy interaktív bulival zárja az évet, hogy a közönség bepótolhassa az idén elmaradt találkozási lehetőségeket. Tovább

2020. október 29.

Budapest is szerepel az Iron Maiden 2021-es turnéjának listáján

Az IRON MAIDEN bejelentette, hogy többek között egy magyarországi fellépés is bekerült a 2021-es Legacy Of The Beast európai turné utolsó szakaszába, a banda 2021. június 9-én ad koncertet a Groupama Arénában. Előzenekarként a Lord Of The Lost www.lordofthelost.de melegíti majd be a közönséget. Tovább

2020. október 29.

A 2 éves Antares az Akvárium Klubban ünnepel

A magyar könnyűzenei élet egyik legfényesebb ifjú csillaga, az Antares fontos évfordulóhoz érkezett. Bár még csak két évesek, tulajdonosai egy Junior Artisjus Díjnak és az Öröm a Zene fődíjnak, velük indult a Dalfutár 4, és már második lemezüket készítik. A progresszív rock, metal, hip-hop, jazz, funk és soul világot vegyítő zenekar fennállásának második évét az Akvárium Klubban ünnepli 2020. november 20-án. Tovább

2020. október 29.

Ozzy Osbourne Budapestre jön

A Rock and Roll Hírességek Csarnokának újonca, a Grammy®-díjas énekes és zeneszerző OZZY OSBOURNE bejelentette NO MORE TOURS 2 turnéja közelgő angol és európai koncertjeinek új időpontokra történt átszervezését. Tovább

2020. október 7.

Exkluzív lemezhallgatós estet tart a Carson Coma

Egy exkluzív estet tölthetnek el a rajongók a Carson Comával október 8-án. A Fonogram-díjas zenekar második, Lesz, Ami Lesz című lemezét lehet meghallgatni az együttes tagjaival a megjelenés előtt 1 héttel. Az albumról, annak dalairól Stumpf András műsorvezető beszélget a zenészekkel. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky