3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2009. július 27.

Ős-lemezlovagok a Rioban

Copyright:

Immáron 9. éve a főváros egyik kedvelt szórakozóhelye a fiatalok körében a Cafe del Rio. Méltán hisz a fiatalok körében népszerű hazai és külföldi előadókat állították ezeddig reflektorfénybe. Idén gondoltak egy merészet és egy másik generációt képviselő közönséget szeretnének a nézőtéren látni. A hazai disco történelem legendás lemezlovasait és a honi disco korszak előadóinak biztosítanak pódiumot július 27-én (hétfőn) este 8 órától másnap hajnalig.

Riskó Géza 1989-ben Arató, B.Tóth, Cintula, Dévényi élet és pályafutását írta meg egy könyvben és utoljára ők négyen 20 éve dolgoztak egy műsorban, akkor is teltházzal. Nem kis szervezőmunkával idén erre a napra sikerült összeegyeztetni egy tervek szerint szenzációs estére mind a négyüket. A régi idők zenéivel, és napjaink fantasztikus technikai lehetőségeivel mutatják majd be ők négyen, hogy mitől is szökött akkoriban és most is magasra a „disco láz”…. Video projektorok  (ledfal), horizontális és vertikális fényvetők, lézer, tükörgömbök, digitális hangtechnika, az elegáns disco fiestára berendezett vendég és tánctér biztosítják a professzionális technikai lebonyolítást és a négy műsorvezető személye garancia lesz a jó hangulatra.

Arató András – Arató Disco

1974. óta mint a fellépők legfiatalabbja, élő fellépéseken vívta ki országos hírét, olyan legendává vált klubokban adott műsorai tették emlékezetessé munkásságát, mint a velencei Hi-Fi popbázis, a Váci utcai Bölcs Bagoly, Tisztiház, Közgáz Dunaparti Klub, számos ifjúsági- diáktalálkozó, határon innen, határon túl. Napjainkban is aktív, műsorának specialitása a „zenés időutazás” a retrotól a legújabb slágerekig és mindezt video disco keretében. A video disco már magában is retro hangulatot idéz. A video klipek képanyaga révén a Village People, Boney M, Gloria Gaynor, szinte „személyesen” vannak jelen a bulin.

Pályafutása határon túl is öregbítette a magyar disco hírnevét, Moszkvában az Olimpiai faluban és a VIT-en, Németországban számos disco megmozduláson és a tengerentúlon is emlékezetesség tette a magyar lemezlovas szakmát. Ígérete szerint erre az estére csúcsformában érkezik, mert nem akar lemaradni a nagy elődök mögött, mert annak idején azt a célt tűzte ki, hogy olyan híressé válik majd egyszer mint a nagy elődök. Este 10-kor túráztatja meg elsőként az este folyamán a technikát és teszi próbára a táncoslábúakat.

Tervek szerint másfél órás lesz a programja. Munkásságáért a fiatal lemezlovasok (Magyar Lemezlovas Egyesület)  ÉLETMŰDÍJJAL tüntették ki ebben az évben, elismerve múltját és jelenlegi aktivitását.

Ezt követően a Dolly Roll fél playback technikával idézi fel a 80-as évek elejét 15-20 percben, majd következik:

B.Tóth László

Kezdetekkor mint a magnós klub egyik legaktívabb tagja kötelezte el magát a mai napig tartó szerelmével, a pop és disco zenével. Számos, nevével fémjelzett klub üzemelt a 70-es 80-as években. Közülük is kiemelkedik a Discoteque 4, és a Csillagfény produkciók. A magyar rádiózás egyik műfaj alapító lemezlovasa, a 80-as években „forradalmi” újításként honosította meg az effektekkel színesített rádió Dj műfajt, méltán volt az egyik leghallgatottabb műsor az általa vezetett Poptarisznya. Nevéhez fűződik az első magyar disco mix (Neoton dalok) és még számos lemezkiadvány POPTARITOP címmel több éven keresztül. Az Ő nevéhez fűződik (1989-ben) az első magyar nyelvű kereskedelmi adó létrejötte a Calypso 873 rádió.

Jelenleg is aktív, számos nagy retro buli házigazda lemezlovasa. Ő 2007-ben kapta „az utódoktól” az ÉLETMŰDÍJAT.

B.Tóth László műsorát követően a színpadon Szűcs Judith fél palyback műsora idézi a 70-es 80-as évek disco hangulatát.

Keresztes CINTULA Tibor

A magyar disco műfaj alapító lemezlovasa. A 60-as években az akkoriban tiltott nyugati popzene első számú importőre volt. A Fővárosi Művelődési Házban Ő alapította meg a magnósklubot, ahonnan nagyon sok későbbi lemezlovas szerezte be a zenei repertoárját és indította el a disco-mozgalmat. Az első fővárosi disco klub SAROKHÁZ indította el a magyarországi disco klubok azóta is véget nem érő történetét… Az egyik legszebb hangú magyar műsorvezető, hangtónusa a tengerentúli és az európai radio Dj-ket idézi. Erre az estére a pályafutását jellemző táncolható, házibulikat idéző melódiákat ígéri a közönségnek, a tőle megszokott Cintulás összekötő szövegekkel. Ő volt a műsorvezetője az első magyar szépségversenynek és számos hazai és külföldi együttes koncertjének.

Cintulát követően:

Csepregi Éva fél playback koncertje. Az első magyar disco zenekar a Neoton repertoárjából biztatja majd a közönséget, hogy a buli „Holnap hajnalig” tart. Ezt a melódiát az elmúlt évszázad slágerévé választott a Magyar Televízió közönsége.

Dévényi Tibor – Tibi bácsi

Parodista műsorvezetőként vált országosan ismertté, mint az Illés, Metro, Omega országos turnék konferansziéja és már a 70-es évek elején a Dévényi Discok az akkori tinédzserek kedvenc szórakozóhelye volt. A Magyar Televízió telefonos vetélkedői tovább öregbítették hírnevét. Nevéhez fűződik a gyerekek körében méltán népszerű Három kívánság megérdemelt több évtizedes sikersorozata… Ebben a műsorban is villogtatta discos vénáját és az azóta már védjegyévé vált pöttyös labdákkal biztatta táncra – tapsra gyerek közönségét, akik azóta már minden bizonnyal családot alapítottak. A retro hullám ismét a csúcsra dobta, számos városi rendezvény nagyszínpadára, ifjúsági és tömegtalálkozókon idézi fel pályafutását felölelő népszerű dalokkal a disco műfaj kezdetét és báját, bemutatva, hogy a közönséget aktivizálni kell, mert magától senki sem lelkesedik...

Napjaink egyik népszerű celebje, médiajelensége. A rendezvény fináléjaként minden bizonnyal emlékezeteset nyújt majd idősnek, fiatalnak egyaránt.

A rendezvény szervezői a vendéglátással is kapcsolódnak a műsorhoz, retro árakon este 10-ig a 70-es 80-as évek legendás magyar üdítő italát, a Márkát kínálják több ízben a nagyérdeműnek, de lesz zsíros kenyér hagymával és számos kínálat az idők klubmenüiből…

A Cafe del Rio már 18 órától várja a vendégeket, a műsorkezdésig 70-es, 80-as évekbeli discosztárok video klipjeit láthatják, hallhatják, majd sötétedéskor indul majd a zenés őrület.

Az esemény a magyar disco történelem szinte megismételhetetlen produkciójának ígérkezik, mert mind a négy fellépő elfoglaltsága okán nem tervezi, hogy megismétlik a közös munkát.

DISCO ABCD
2009. JÚLIUS 27.
CAFE DEL RIO (PETŐFI HÍD BUDAI HÍDFŐ)

Arató András
B.Tóth László
Keresztes Cintula Tibor
Dévényi Tibor

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. szeptember 25.

Két Budapest Ritmo!

2020. október 9–10. között jön az eddigiektől eltérő Budapest Ritmo Piknik 15 ingyenes szabadtéri világzenei koncerttel. A CAFe Budapest nyitányának teljes line-upja a Budapest Ritmo Piknik weboldalán olvasható. Vírusmentes, piknikelős, zenefelfedezős koraőszt mindenkinek! Tovább

2020. szeptember 7.

Alkalmazkodik a járványhoz a budapesti WOMEX

A szervező Hangvető budapesti eseményekről, innovatív nemzetközi digitális megvalósításról egyeztet. A WOMEX (Worldwide Music Expo) 2020-as eseményét idén részben virtuálisan valósítják meg, jelentette be a magyar szervező, a Hangvető és a főszervező berlini Piranha Arts. A nemzetközi világzenei fesztivál programjai az eredeti időpontban várhatóan világszerte online elérhetőek lesznek majd, a szervezők jelenleg az esemény pontos helyszíni és online megvalósulásáról egyeztetnek. Tovább

2020. szeptember 3.

A Plázson még tart a nyár

Bár egy meglehetősen rendhagyó szezont búcsúztathatunk, szerencsére a Plázson még szeptember elején is tart a nyár, ahol nemcsak az utolsó meleg napokat élvezhetjük a Balaton legszebb partszakaszán, de még a hamisíthatatlan, plázsos bulikban is megmerítkezhetünk: szeptember első szombatján nappali Beach Party és Necc Party lesz a kínálatban, míg az utolsó hétvégéről szeptember 11-én a Kowalsky meg a Vega gondoskodik majd. Tovább

2020. augusztus 26.

Vadonatúj klippel jelentkezik a USEME

A tavalyi Nagy-Szín-Pad nyertes zenekar Leszel-e még? című dalához forgatott videót. A történet két főszerepét a Balázs Béla-díjas Dér András és felesége, Dér Denisa színésznő alakítja. Tovább

2020. augusztus 18.

Ibizai hangulat a balatonfüredi SunCity-ben

A nagyszínpados produkciók nélkül, mégis forró klubhangulatban telik a nyár az északi part legnagyobb szórakozókomplexumában. A szezon egyik záróakkordja az augusztus 19-i jubileumi RetroStars X buli lesz, majd 2020. augusztus 29-én a house zene egyik legnagyobb világsztárja érkezik! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky