3423 artistes 12355 MP3 á télécharger

Stainless Steel

alapértelmezett kép
Introduction
Stainless Steel zenekar

Minden 1994 februárjában kezdődött, amikor négy ifjú fúvós zenész elhatározta, hogy más műfajban is kipróbálja, mire képes. Mindannyian rajongtak a rock zenéért, így hát egy körülbelüli irányvonal adott volt.
A csapat (Jurásek Dániel – ének, Kreisz József – gitár, Jurásek Balázs – basszusgitár, Kovács Péter – dob), mint a kezdő zenekarok általában, egy ideig kereste saját hangját, amelyet végül a második gitáros, Kocsis József érkezésével leltek meg 1995 márciusában. Megvolt hát a kétgitáros, klasszikus heavy metal felállás, megkezdődött a koncertezés is. A zenekar első fellépése 1995. március 25-én volt Csolnokon, a csapat székhelyén, több környékbeli zenekar társaságában.
Tűzön-vízen át, Elveszett álmok – néhány azon dalok közül, amelyekre ma már csak a legősibb rajongók emlékezhetnek… A zenekar neve lassanként ismertté vált; már 1995 végén részt vett egy országos tehetségkutató fesztiválon is.
Az 1996-os év változást hozott a csapat soraiban: Jurásek Dániel kilépett, az énekesi feladatokat a bőgőzés mellett Balázs vállalta magára.
Az év koncertezés és próbák jegyében telt. A dalok tovább csiszolódtak, melynek eredményeképp megszületett az első demo 1997 júliusában. Az anyag a „Tűzpróba” címet kapta, 8 dalt tartalmazott. Az év hátralevő részében a zenekar koncertek keretében mutatta be a kazetta anyagát.
1997 decemberében Balázs dönteni kényszerült: már egy ideje két zenekarban játszott párhozamosan és ez a feladat meghaladta erejét. Így hát kivált a Steel-ből, és a győri Demonlord-nál maradt, melynek sorait azóta is erősíti. Az énekesi posztra majd’ két év szünet után visszatért Dani, a basszusgitáros Dér Norbert lett.
Az 1998-as esztendő fordulópontnak tekinthető a zenekar történetében. Felmerült ugyanis az ötlet, hogy a következő hanganyag dalai koncepciózusan egy téma köré csoportosuljanak. Dani, aki akkoriban német szakos egyetemista volt, felvetette a Nibelung ének feldolgozásának lehetőségét. Tanulmányai során ismerte meg behatóbban a legendát, s úgy érezte, azt a zene nyelvén jól lehetne tolmácsolni a közönség felé. Az ötletből aztán valóság lett, sorra születtek az új dalok, már angol nyelven.
Szeptemberben távozott a zenekarból Dér Norbi, aki azóta a blues műfajban tevékenykedik. Utódja Maros Gergely lett, a „The Fable Of Prowess” című második demót már vele rögzítette a csapat decemberben.
Az új anyag országosan ismertté tette a zenekar nevét. A közönségnek és a szakmának egyaránt tetszett a történet, a dallamos zene. A zenekar szekere meglódult, épp ezért érte váratlanul a társaságot Kocsis „Szepi” Józsi döntése, hogy kilép. Majdnem négy évig volt a zenekar lelkes tagja, de most úgy érezte, ennyi elég volt. 1999 januárjában érkezett az új gitáros, Maros László, Gergely bátyja.
Időközben Magyarországon újjáéledt a heavy metal. Régi bandák porolták le hangszereiket és tértek vissza a színpadra, melletük pedig ott volt a Cross Borns, a Demonlord, az Obstruction stb., akik lelkesen küzdöttek a közönség szeretetéért, az elismerésért. Köztük ott volt a Stainless Steel is. A fiatal csapatok országos fesztiválok keretében mutatták be zenéjüket és egyre nagyobb rajongó táborra tettek szert.
A Stainless Steel történetében fontos esemény, hogy a „Fable Of Prowess” demó kapcsán a német SOD Records lemezkiadó megkereste a zenekart, mondván, hogy vállalná egy teljes nagylemeznyi anyag kiadását és terjesztését Európában. A „Wigant” című első nagylemezt, mely már a teljes Nibelung-történetet elmondja, 1999/2000 telén rögzítette a zenekar. Az album mind Magyarországon, mind külföldön sikeres lett, az SOD szerződést hosszabított a zenekarral.
2000 augusztusában újabb tagcserére került sor: Maros László más zenei tevékenysége miatt lépett ki a zenekarból. Az új gitáros, Diószegi Dominik szeptemberben érkezett, személye és játéka új lendületbe hozta a zenekart. Sorra születtek az új dalok, a zenekar jó hangulatú koncerteket adott.
2001 ismét egy olyan év volt, mely során a hangsúly a dalszerzésre tevődött; lassan összeállt a második nagylemez anyaga. Természetesen koncertek is voltak, a csapat fellépet a Pepsi Szigeten is.
Novemberben aztán megkezdődtek a lemez felvételi munkálatai: a zenekar a P Stúdióban dolgozott Küronya Miklós hangmérnök irányításával. Az eredmény a „Red Heat Within” című korong, mely 2002 tavaszán illetve nyarán itthon és külföldön is megjelenik. Ezúttal nem koncept album készült, a szövegek más-más témával foglalkoznak, egy gondolati kapocs azonban összeköti őket. A zene pedig maradt heavy metal, ahogy eddig mindig. A lemez megjelenése után egy rövidebb turné keretében mutatjuk be az új lemezt, majd a nyár folyamán több fesztiválon is részt vettünk. 2002-ben rendeztük meg először a MetalFalu fesztivált, mely hatalmas sikert aratott.
Hosszas gondolkodás után úgy döntöttünk, hogy vegyünk be a zenekarba egy billentyűst. Ez a billentyűs Sipka Csaba lett (exZymotic), így 2003 februárjától már 6 tagúra bővült a zenekar.
Valahogy a 2003-as év nem indult be úgy, ahogy szerettük volna, alig néhány koncertet tudtunk csak adni. Majd július végén Jurásek Dani bejelentette, hogy kilép a zenekarból. Utolsó koncertje a már hagyományos Csolnoki Falunapokon (2003. 08. 08.) volt.
Hirtelen azt sem tudtuk, hogy mi lesz a zenekarral. Feladtunk néhány hirdetést az interneten, hogy énekest keresünk, és nagy hirtelenséggel jelentkezett is egy személy. Ő volt Philippe. Augusztus végén eljött egy próbánkra, meghallgattuk, majd befogadtuk. Így új énekesünket Philippe Breuil személyében találtuk meg. Első fellépése a zenekarral a második MetalFalu fesztivál volt.
2004-ben sikerült új próbaterembe költöznünk, ahol nem zavart senki. Beindult az új számok írása, és koncert koncertet követ. Teljes erővel készülünk a 3. lemezünkre, és persze annyit koncertezünk, amennyit csak lehet.
2004 végén sajnos egy újabb tagcsere következett a zenekar életében, mivel Maros Gergely kilépett a zenekarból. Szerencsére utodját, Kassai Zoltánt hamar megtaláltuk.
2005 februárjában vérző szívvel, de kénytelenek voltunk megválni Philippe Breuil énekestől, így a zenekar újra öt tagú, és az énekesi posztot egyelőre Kreisz József tölti be.
A 3. lemez munkálatai tovább folynak.

A zenekar tagjai:
Kreisz József - gitár, ének
Diószegi Dominik - gitár
Kassai Zoltán - basszusgitár
Sipka Csaba - billentyû
Kovács Péter - dob

Diszkográfia:
Tûzpróba demó 1997
The Fable Of Prowess demó 1999
Wigant LP 2000
Red Heat Within LP 2002  
Albums
Wigant (2000)
Blog d'artiste

2007. június 11. 16:51

Júliusban 3. lemez

Július 9-én jelenik meg a Stainless Steel zenekar 3. lemeze. Az anyag a The Plague címet viseli, és a Nail Records gondozásában kerül a boltokba. Országszerte 150 üzletben lesz kapható, de természetesen a koncerteken is be lehet majd szerezni. Continuer

Dernier fois actualisé en: Concert dates
Il n'y a pas de concert date disponible!
Profil d'artiste
Type: zenekari oldal
Genre: HEAVY
Style: Metal
Fondé en: 1994
Fans: 2 person
Visité: 9248
Ville: Esztergom
Votes: 0
Web:
Membres: Diószegi Dominik » Gitár
Kassai Zoltán » basszusgitár
Kovács Péter » Dobok
Kreisz József » Gitár, ének
Sipka Csaba » Billentyű, vokál
A zenekar szerkesztői: mgergely
Favorited
Ria... virus666
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky